Asztali környezetek

Fórum Fórumtémák Bejegyzések Utolsó bejegyzés
Nincs új bejegyzés
A GNOME egy népszerű és felhasználóbarát asztali környezet a Linux rendszerek számára. Az asztali környezet az operációs rendszer grafikus felhasználói felületét biztosítja, amelyen keresztül a felhasználók könnyen navigálhatnak, alkalmazásokat futtathatnak és az operációs rendszer beállításait módosíthatják. A GNOME környezet ergonomikus és modern felhasználói felületet kínál, amely egyszerűen használható és testreszabható. A fő jellemzője a letisztult megjelenés, a nagyobb ikonok, a fülek és a könnyen elérhető kezelőelemek. A célja, hogy intuitív és barátságos felhasználói élményt nyújtson minden szintű felhasználó számára.
0 0 -
Nincs új bejegyzés
A Cinnamon egy asztali környezet, amelyet a Linux operációs rendszerekhez fejlesztettek ki. A Cinnamon egyfelhasználós grafikus felületet biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazások futtatását, a rendszerbeállítások módosítását és a fájlok kezelését. A Cinnamon környezet a GNOME 3 asztali környezetre épül, de saját dizájnnal és funkciókkal bővíti azt. Az a célja, hogy hagyományosabb asztali környezetet biztosítson, amely könnyen használható és ismerős lehet azoknak, akik a hagyományos Windows vagy GNOME 2 környezetet preferálják.
154 2095
Nincs új bejegyzés
Az Xfce egy kisebb igényű, nyílt forráskódú asztali környezet a Linux rendszerekhez. Az Xfce fókuszában a sebesség, a teljesítmény és a rendszerek alacsony erőforrás-igénye áll. Ezért különösen alkalmas régebbi vagy gyengébb hardverrel rendelkező számítógépekhez, valamint olyan felhasználókhoz, akik előnyben részesítik a gépet kevésbé terhelő környezetet.
0 0 -
Nincs új bejegyzés
80 1377
Nincs új bejegyzés
0 0 -
Nincs új bejegyzés
A KDE (K Desktop Environment) egy népszerű és teljesen szabad és nyílt forráskódú asztali környezet a Linux és más Unix-szerű operációs rendszerek számára. A KDE projekt célja, hogy kényelmes és felhasználóbarát munkakörnyezetet nyújtson a felhasználók számára. A KDE az asztali környezetet, az alkalmazásokat és a keretrendszert is magában foglalja. Az asztali környezet az a felhasználói felület, amelyen keresztül az felhasználók a számítógépet kezelhetik, az alkalmazásokat elindíthatják és a rendszert testre szabhatják.
0 0 -