Shotcut - videó-forgatás

Fórum: 

Elforgattam a mobilt videózás közben, és most szeretném az elforgatást korrigálni, tehát miután kettényisszantottam,  90 fokban elforgatni a második klippet,

Ezt követem: https://www.easytechguides.com/rotate-a-video/#shotcut

A tutorial fotóján világosan látszik, hogy van egy Favorite - Video - Audio menü, ami nekem nincs. Abból kellene a Video-ra kattintani, hogy előjöjjön a Size, Position & Rotate. Ez a menü nekem nincs. Hogy lehet egyszerűen a talpára állítani a vágás utáni videót?

Szerintem

Ezt nem ismerem, de a Favorite az ott nem egy menüpont, hanem egy gyűjtemény. Ha a tölcsér gombra kattintasz, akkor mi jön elő?

Egyébként az Avidemux-ban is megoldható, az egyszerűbbnek tűnik nekem. De!

Biztos, hogy el kell forgatni? mert akkor azon túl, hogy álló lesz, ami nekem speciell kiakasztó, de jelen esetben úgy érzem, hogy a nézéshez a fejet kell majd 90 fokban elforgatni, vagy a lejátszó eszközt.

Szerintem képarány változtatás kell, de azt, hogy ne vesszen el a kép fele legalább jobb és bal oldalon, nehéz lesz megoldani.

Vagy netán a mobil eleve elfogatott videót vett fel?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem látok tölcsér-gombot.

Nem látok tölcsér-gombot. kivéve a Filters-nél, arra jobbkattintva lehet egy menüt elővenni, de abban nem látom a Video-t, meg a forgatást.

Az Avidemuxban még a vágást sem találom. https://ibb.co/3NP4fGx

Abban pont fordítva jelenik meg, a videó eleje a hátán fekszik, aztán amikor fordítottam a mobilt vízszintesre, akkor talpra áll. Mindenképpen ketté kéne vágni, aztán nekem nem kell, hogy művészien össze legyen kötve a két rész, csak mind a kettőn a talpán legyen az unoka.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem látok tölcsér-gombot.

#2 Ja, hogy így vette fel a mobil, érdekes. (nekem oldalra fordítva is úgy veszi, hogy alul a föld)

Avidemux (de szerintem az összes így működik):

Elforgatás nincs újrakódolás nélkül. Avidemuxban a bal oldalon ki kell választani egy formátumot (video kimenet), amivel újra lesz kódolva, Akkor lesz aktív a szűrők gomb. Azt megnyomva lesznek elérhetők az átalakítási lehetőségek, az elforgatás is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Avidemux mindent elforgat

#2.1 Most maradok az Avidemuxnál, ha már belefogtam, aztán kipróbálom a Shotcutot.

Az én mobilom is úgy veszi fel, ahogy mondod, akárhogy forgatom. De az Avidemuxban a videó elején a föld a jobboldalon van, a Shotcutban meg talpon kezdi, aztán néhány másodperc múlva a baloldalon lesz a föld függőleges.

Az Avidemuxban a forgatással az a baj, hogy az egész videót forgatja. Megpróbáltam A és B jelző beállításával kijelölni az elfordítani való részt, de hiába. Nekem úgy is jó lenne, ha ketté lehetne nyisszantani a videót, de a nyisszantót se találom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Avidemux mindent elforgat

#2.1.1 Úgy kell ketté nyisszantani, hogy kijelölöd azt a részt, ami elől van (A, és B keyframe legyen), törlöd, és mentés másként. Ez lesz a 2. számú videó. Megnyitod újra az eredetit, kijelölöd a vége felöli részt, törlöd, és mented, ez lesz az 1. sz. videó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
zmintzoltan képe

ShotCut videó elforgatása 90 fokkal

Az idővonalon kattints arra a videóklippre, amit el szeretnél forgatni.

Kattints a szűrőre (Filters), majd ezután a képernyő bal oldalán, középen a "+" jelre és keresd meg a Size, Position and Rotate szűrőt. Azért nem találtad, mert nem kattintottál a plussz jelre.

Add hozzá a kijelölt snitthez rákattintással és állítsd be a forgatást (rotate) ahogy szeretnéd.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Forgassuk

Elküldöm a videót, amit a 7. másodperc előtt vagy után kellene talpra állítani.

https://photos.app.goo.gl/Q3FfcLZEbYPD4P4v7

Az online azt mondja, hogy túl nagy a fájl, de különben is szeretném megtanulni ezt az alapvető műveletet videószerkesztővel, mert előfordul, hogy videózás közben fordítom a mobilt.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
zmintzoltan képe

Videó forgatása ShotCut-tal

Ha elforgatod a videót úgy, hogy a fekvő videóból álló videó lesz (16:9 arányból 9:16) akkor az elforgatott videó két széle nem fog látszani és az alsó és a felső részen fekete sáv lesz látható a méretarány különbségek miatt.

Azaz forgatás után ki kell nagyítani a képet, ha azt szeretnéd, hogy a videó olyan méretű legyen, mint az első snitten.

A megoldás: ShotCutban egy új projektet kell nyitni, a videómódot egyénire kell állítani: 1080:1920 méret, 9:16 méretarány.

Ezután betöltöd a fáljt, elvágod, majd a második részt elforgatod a Size, Position and Rotate szűrővel (Filters), amiről  korábban is írtam. Ha kész, kiexportálod. 

Itt van egy minta videó, másfél perc, nézd meg. A videóban nem állított méretarányt a készítő, ezért a fekvő kép elforgatása után oldalt kapott fekete sávokat: https://youtu.be/5bnrazOTmQs

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

.

.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kép nincs

Beállítottam a projektet, ahogy mondtad, aztán mégis bajom lett a méretekkel, bezártam, megint megnyitottam a projektet. Az idősávban látszik, de az ablakban nem.

https://ibb.co/sFt8LB7

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Keskeny

Most megint valahogy beindult, de hiába állítottam be a projektet 9:16-ra, elforgatás után kilóg a gyerek jobbszélen.

Lehetetlen átméretezni a formátumot. https://ibb.co/xms7s2G

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Felcsúszott

#10

#10

#10 Hozzáadtam, de a 9:16 arányt ez nem oldotta meg, ráadásul a pozíció is kicsúszott felül, és egészen furcsán viselkednek a számok. Lehetetlen visszanyomni.

https://ibb.co/BBJJqQ9

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

.

.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ugyanaz?

Nagy nehezen beállítottam a pozíciót, egyenként megdolgozva a számokat. Most tessék összehasonlítani, a számok ugyanazok, a pozíció mégis más. Bennem van a hiba vagy a Shortcutban?
https://ibb.co/mq3fPXV

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Openshotban sikerült

Az Openshotot egyszer már töröltem, most visszatelepítettem, mert csak abban tudtam elvégezni egyszerűen ezt az egyszerű műveletet.

https://photos.app.goo.gl/GRCe6jg23hqM6gVA8

A minőség viszont rosszabb. Ez a formátumon múlik? Milyen formátumba exportáljam?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

Openshotban sikerült

#14 .az openshotot nem kell torolni,telepiteni sem kell.appimage openshot3.esetleg plussz appimagelauncher,és van ikon is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Openshotban sikerült

#14.1 Kösz, az aplmage-on túl vagyok.

A kérdés arról szólt, hogy tudom javítani a minőséget. A bőség zavarával küzdök, rengeteg videó formátumba és videó profilba lehet exportálni az Openshotból, mindet nem tudom végigpróbálni.

Többek köztött az is furcsa a videóprofil-választékban, hogy ahol az arány jónak látszik, azt vertical-nak nevezik. Miért?

A cél az, hogy feltölthessem a Galériába, hogy aztán a Messengerben megmutathassam a családnak. Szeretném, ha ezen nem kellene tovább gondolkozni, a családi videókat ezentúl az itt kapott tanácsok szerint tudnám megőrizni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

Openshotban sikerült

#14.1.1 .az openshot alapja az ffmpeg kodek kollekcio.telepitve van???nálam az ffmpeg6-os van PPA-bol.belenéztem az openshotba,nálam vertical nincs.viszont 4K van.mondjuk a minoséggel eddig nem nagyon foglalkoztam,mert a telefon tud 4K-t,inkább a képaránnyal foglalkoztam.és a nagysaggal...kicsit elkeseritelek,mert azzal is ugy,hogy probalgattam sorban,természetesen egy rovid videoval.hogy a minoség is jo legyen,és a képarany is és a video ne legyen 2giga.viszont a probléma egy kis turelemmel megoldhato.esetleg ha tobb infot adsz.még annyit,hogy a videoszerkesztés igen idoigényes muvelet,foleg ha jol akarod csinalni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve