Redshift

Fórum: 

Azt szeretném kérdezni Debianosoktól, hogy használjátok e a redshiftet? Még ennyit nem kínlódtam szoftverrel. Szeretnék maradni Debianon de ez az egy kicsi alkalmazás visszaküld a Mintre mert ott alapból telepítve van a rendszerre és hibátlanul fut. Este nagyon kell mert zavar a vakító fény. Debianra a Synaptic segítségével telepítettem először de nem ismeri fel a helyet (geolocation) . Töröltem majd a kisalkalmazásokból tettem fel és a tálcán a telepítést kéri. Sudo apt-get install redshift. Telepíti is de még most sem működik https://ibb.co/17zmHyH Erre Terminálba beírtam a helyi adatokat https://ibb.co/3yrZYzS Már elkezdett sötétülni viszont ha kilépnék a terminálból ezt írja https://ibb.co/tYm243Y nem menti el a beállításokat. Aki tudja hogyan lehet munkára bírni a redshiftet Debianon, kérem segítsen.

Ha terminálban indítasz el

Ha terminálban indítasz el bármit akkor az a szülő környezet (nem tudom másképp megfogalmazni),
a terminál bezárásakor az abban futó/abból indított folyamat kényszerítve kerül kilövésre.
Zárd be először a panelon a Redshiftet, szabályosan lépj ki belőle és utána a terminált.
Így esélyes hogy a Redshift el is tudja menteni a beállítást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, hogy válaszoltál.

Köszönöm, hogy válaszoltál. Debian 10.2 és Cinnamon. Megpróbálom amit írtál, bezárom a redshiftet és úgy írom Terminálba a geo adatokat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Redshift - Terminal

A képekről és beírt magyarázatokból az jön le, hogy beállitod a redshftet terminálból és mielőtt szerencsétlen le tudná menteni a megadott adatokat, bezárod a terminált. Előszőr az alkalmazást zárd le, utána a terminált. Ez minden alkalmazásra igaz, mindegy melyik disztron.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Köszönöm, hogy válaszoltál.

#3 Feltetted a gtk-redshift és redshift-gtk csomagokat is? Nekem működik, megtalálja a helyet és daylight-ot jelez, ott csücsül az értesítési területen és indúl a rendszerrel. Nem kellett hozzá terminálban semmit csinálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Na végre! Igazad volt, újra

#5 Ha igény van rá, a vörös árnyalat mélységét terminálból tudod állítani. Pl.:
redshift -O 5800 (Nagy O betű)
(Minél kevesebb értéket adsz meg, annál mélyebb vörös árnyalatot kapsz.)
Alapállapot:
redshift -x

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Igen először beírtam az

Igen először beírtam az adatokat terminálba és a redshiftet kellett volna leállítani majd úra indítani ahogyan atime írta fentebb. Lehetett volna ennyi eszem, de sokszor a legegyszerűbb dolgok nem ugranak be hirtelen.  A kisalkalmazások közül töltöttem le, utána bemásoltam terminálba a geoloc adatokat ezt : redshift -l 55.7:12.6 -t 5700:3600 -g 0.8 -m randr -v . Addig kiléptettem a redshiftet és mikor újra indítottam már ki tudta olvasni az adatokat.  Eredmény a tálcán látható https://ibb.co/54Cyz9B Mégegyszer köszönöm a segítséget és aki velem együtt nem tudta ezt most ebből okulhat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Igen először beírtam az

#9 Működik rendesen, nem kell terminálozni első indításkor. Csak meg kell várni, amíg kiűl az értesítési területre. Ez az a folyamat, amikor megkeresi a helyet, ahol vagy. Ez egy kis idő. Ezt szakítottad meg először is GUI-n és másodszor is terminálból.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

A kisalkalmazások között

#11 A Redshift default GTK-s alkalmazás, a QRedshift meg QT-s. Ennyi a különbség köztük. A QT a KDE-vel van összhangban, de ettől megy GTK-s környezetben is. A grafikáján láthatod a különbségeket.

GTK-s környezetben egy QT-s csomag több függőséget húz magával, mintha a GTK-s változatát tennéd fel.

Jó lenne ha használnád a válasz gombot, ne mindíg új hsz.-t írjál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A kisalkalmazások között

#12 OK! Redshift ügyben már nem írok többet. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve