Nem indul

Fórum: 

Sziasztok!

Ma egy érdekes dolog történt. Dualbootos vagyok, és azt a bizonyos másik op. rendszert kellett valamiért használnom. Kikapcsoláskor 1 órán át körözött, végül kinyomtam. Ezt követően nem indul el a Mint 18.3. Eljutunk a bootmenüig, majd kiírja, hogy

"érvénytelen környezeti blokk

nyomjon meg egy billentyűt"

Majd továbbmegy, egészen az asztal betöltéséig elmegy, és ott sötét képernyőn egy egérkurzor fogad, és nincs tovább. Szerintetek hogyan lehetne életet lehelni belé?

Mivel nem szabályosan állt le

Mivel nem szabályosan állt le, valószínűleg az általa használt összes csatolási pont nyitva maradt, lezáratlan fájlok tömkelegével.
Mint amikor lehibernálod a Wint és erre próbálsz ráinsítani a dual Linuxszal.

Vagy még egy eshetőség, a Windows valamilyen háttér frissítéssae visszakapcsolta a fastboot-ot (fast startup, gyors rendszerindítást).
Ez bár nem jellemző de volt már példa rá a nap alatt.

Megoldás, bootolj be a Winnel, ha nem áll fel akkor általába kínjába felajánlja vagy a javítás, itt a checkdisk (chkdsk) futtatását, vagy elindul parancssorral, itt szintén sckdsk a C meghajtón. Eesetleg ha van a háttérvinyón is, ha az 1-2Tb akkor a mutatvány idejére nyugodtan elmehetsz kocogni egyet vagy leugrasz egy sörre.
Ha lefutott, az esetek 95-98%-ába elindul, hagyd felállni, molyolni majd szabályosan állj le vele, előtte mindenképp ellenőrizd a fast startup-ot.
És boot Linux. Elvileg indulnia kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Koszonom.

Koszonom.

Az elso ket megoldas nem hozott sikert. 444Tibi megoldasat mindenkepp kiprobalom, de a win szabalyosan indul. Leallni viszont most sem tudott, ugy nyomtam ki.

Kovetkezo telepiteskor biztos nem teszek ilyen szemetet a gepemre.

A Mint is eljut egeszen az asytal beolteseig, ott all le.

Probaltam a GRUB inditoban kivalasytottam egz korabbi kernel helyreallito modjat, onnan lefuttattam a cfsk-t. Smmi valtozas. Csak korabbi kernellel jott be a helyreallito mod is. Igen, jol latod, voltak el nem mentett doksijaim, arra syamitva, hogy kovetkezo inditaskor ugyis helyreallitasra kerulnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#1 Húú, akkor az új Start menüt nem tudja kipróbálni! (kac, kac)
https://24.hu/tech/2020/02/26/microsoft-windows-10-start-menu-elo-csempe...
Korábbi hír: https://linuxmint.hu/comment/35008#comment-35008 (a bevezetés!)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#5 Szerintem más sem tudja kipróbálni, majd talán egyszer soká...Az áprilisi(?) update után. Az is talán 20.04 (vagy valami hasonló), bár az Ubuntu biztos meg fog jelenni, a Windows pedig (le kellene fogadni) nem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#6 Kifejezetten érdekes, amit a Windows egy-két éve produkál (néha). Az ember nem is foglalkozik ezzel a történettel, de azért felfigyel, felkapja a fejét egy-egy hírre ... :-D
Mi lesz a vége? Kérdéses.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

Kimarite! ma rendkívül humoros kedvedben vagy! Eddig sem használtam a csempéket, eztán még annyit sem fogom. Ha egyszer helyrekupálom a cuccost. De ha SSD-t cserélek biztos nem lesz dualboot.

Sajnos más kiutat nem látok, egy régebbi Clonezilla mentésből fogom végső esetben visszahúzni a rendszert. Beállítások nem sokat változtak, végső soron live lemezről át tudom menteni a "home" mappát. De hogy már megint ez kell a "csempész" miatt... (egyszer már csinált nálam galibát).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#5 Hol lát itt Uram Ön Startmenü csempét?   Hacsak nem a fördőszobába :-)  
https://mega.nz/#!Z8wV2SZI!gzJUpmYqXHu-CWc9WtPdwRf63p76pK_uH6tKIMCWADE

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#8 Azt hiszem, az újrahúzás mentésből, ami segítene. Szóval, az én javaslatom most nem. Úgy tűnik, a Windowsnál érdemes biztonsági mentéseket készíteni, mert olykor saját maga alatt vágja a fát, no meg a dual rendszert is kicsinálja ezzel.

Kaptam a Windows Phone-os hírt, annyira illett ide, passzolt hozzá az újabb hír is. A hosszú élet titka a nevetés, legyen valami öröm is az ürömben. Nem káröröm. :-)

#9 bogil99 a javaslat a Mega lenne, 444tibi is ezt használja, linkeltem most. Úgy emlékszem okostelefonon sem kér külön appot (nem tudom, nem számít igazán). Az előnézet miatt írom, ami a Mega-n számítógépen elérhető, mid a Data ilyet nem ad, „viszont ad” lassú letöltést, ami nem annyira szerencsés. A Mega-n kapsz 50 GB tárhelyet, és az ilyen, meglehetősen nagy képek is jócskán elférnek ott. Azért javaslom a Mega-t most, mert más, azaz szintén ingyenes képmegosztó oldalakra én legfeljebb 250 kB méretű képeket töltök fel, de legtöbbször törekszem arra, hogy szerkesztve, vágva, átalakítva a képet, 100-150 kB alatt legyen a mérete. Mert nem fizetek érte, és ... volt olyan weboldal, ami szerintem inkább üzleti megfontolásból megszűntette a tárhelyet. Akkriban nem voltam másolat „mániás”, így gyakorlatilag az oldal törölte az addig feltöltött képeket, így azok megsemmisültek.
További képmegosztási lehetőségek nagy képekhez: Dropbox (2 GB) és Google Drive (összesen 15 GB).  Képek oldalra beágyazása nem lehetséges, de elég a link is ide.
Jó lenne, ha nem törölnéd soha a képeket, mert ezek kor dokumentumok, azaz hasznos jegyzetek másoknak is. Ha valaki hasonló problémával „küzd” láthassa, mi volt a jelenség, hasonlíthassa össze a saját problámájával. Én elég sok fórumon látom, hogy nem nyitható a kép, törölte a megosztó vagy maga a képmegosztó oldal (képmegosztás.com, képfeltöltés.hu és hasonlóak). Pedig megnézném,mert a te problémád (példa) hasonló...
Én azért használok más képmegosztó oldalakat, mert a leírásaimba ágyazom a képet, erre feltétlen jó. Viszont ha nem kis (<100-150 kB-os) méretű képet ágyaznék be, hanem MB-os méretet, a képek betöltése nagyon lassú lenne, és persze, a fórumot olvasó akár korlátos netét is megviselné a megjelenítés. Úgyhogy a méret éremnek, illetőleg a megosztás jellegének ez a másik oldala. :-)
Ahhoz, hogy lássuk a problémát, nem kell beágyazni a képet, elég linkelni. Tehát: Mega, Dropbox, Google Drive. És ne töröld sosem, ezzel másoknak segítesz: elfér ..., remélhetőleg, nem lesz sok feltöltésed.

@ 444tibi - drága is a fuga anyag, így olcsóbb. ;-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#10

Ok. Van Megám is meg Dropboxom is. Egy idő után gondoltam már úgyis túl régi, de igazad van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#11 Ha már off bőven,
ha kisméretű képeket csatolsz/linkelsz, a Dropbox sokáig elég és összehasonlíthatatlanul kezesebb és praktikusabb mint a Mega.
Pl. a Mega telefonos kliensszoftvere 1000x bénább és nehézkesebb mint a dropboxé de a PC rész is nekem jobban bejött a Dropbox.
Viszont amiért Mega lett mégis (6 év teljesen elégedett Dropbox használat után),
a Dropbox lekorlátozta a szinkronizált eszközök számát háromra, nekem meg 4 van.
És az ingyenes 2Gb-3 eszköz és az első 1Tb-10 eszköz 100dolláros csomag között nincs semmi pedig sokan, én is szó nélkül adnék évi 5-10ezret pl. 10-100Gb/5eszköz csomagért de 30-at már nem.

Próbálgattam az Onedrivet is, de az azonnal elhasalt az első teszten mert bár az Androidos kliensprogram elfut a GooglePlay szolgáltatások nélkül, az összes olyan kiegészítője amivel normálisan lehetne használni a telefonon, azok már kérik a Play Service-t. Az meg nekem nincs (R.R. custom rom, GAPPS nélkül) és szerinem nem is lesz.
Amúgy jó lett volna, bár a Linuxos támogatása érthetően nudli de van alap lehetőség erre is és működik is, bár irgalmatlanul fapados.

Mega-val óvatosan, igaz hogy 50Gb free de ha PC-ről megtolod a feltöltött fájlok mennyiségét máris nyavajog hogy túllépted a napi forgalmi limitet. Vagyis a tárhely 50Gb de a napi adatmozgás az sokkalta kevesebb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#13 Köszi a kiegészítést. A Dropbox korlátozásról hallottam, én nem használom több eszközön. Néztem én is az előfizetéseket, megfizethető „köztes verzió” tényleg nem létezik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Srácok!

Srácok!

Most Mint 20-nál is ott tartok, hogy a meglévő win mellé raktam fel egy másik partícióra. Ha véletlen az ablakos rendszert elindítom bármi miatt, akkor muszály vagyok elővenni a telepítő lemezt, és win partíció helyreállítást kell végrehajtsak, utána idul csak el a Mint.

Szerintetek, milyen megoldás lehet erre?!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Srácok!

#15 win partíció helyreállítás

Miféle dolog ez, képet mutatnál a menüről?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Srácok!

#16 Milyen menüre gondolsz? A GRUB-ból ki tudom választani, hogy a Linuxot választom, elindul a betöltés, és a parancssornál leáll.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Srácok!

#17 Akkor meg kéne nézni, az EFI menü van-e használva és onnan indítos a Linux Mintet. Más az eljárás, mintha a GRUB lenne használva. Másként fogalmazva: BIOS EFI vagy Legacy módban van?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Srácok!

#18 EFI-re van állítva az alaplap, és így telepítettem mindent, viszont nem gondolnám hogy az alaplapi menüben állítódana el valami (meg ne kövezzetek, de úgy emlékszem régebben volt már erre is példa), mert amikor CD-ről bootolok és a Linux Mint partícióján a "Disks" menüből futtatok fájlrendszer javítást, utána be tudok bootolni. Lehet valami "Dirty bitet" állít át a Win?

Legközelebb ha ilyen lesz ki fogom próbálni mi van akkor, ha nem filerendszer javítást futtatok, hanem GRUB-ot telepítek újra. Akkor talán szűkül a kör, hogy mit is ront el a Win.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#19 mert amikor CD-ről bootolok és a Linux Mint partícióján a "Disks" menüből futtatok fájlrendszer javítást, utána be tudok bootolni. Lehet valami "Dirty bitet" állít át a Win?

Azt hittem, a Windows particiót javítod. A lemez (és a táp) jó állapotban van?

Legközelebb ha ilyen lesz ki fogom próbálni mi van akkor, ha nem filerendszer javítást futtatok, hanem GRUB-ot telepítek újra. Akkor talán szűkül a kör, hogy mit is ront el a Win.

EFI rendszernél az EFI partícióra kell menjen a GRUB.

Mutatnál két kimenetet?

test -d /sys/firmware/efi && echo UEFI || echo BIOS
sudo fdisk -l

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#20

test -d /sys/firmware/efi && echo UEFI || echo BIOS
UEFI

sudo fdisk -l

Disk /dev/sda: 931,53 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Disk model: CT1000MX500SSD1
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: 03C4345A-EE66-4EB4-93CB-0C18AA3DBBAB

Eszköz          Start       Vége Szektorok   Size Típus
/dev/sda1          64    3196934   3196871   1,5G Windows recovery environment
/dev/sda2     3196936    6345674   3148739   1,5G EFI System
/dev/sda3     6345675    6377803     32129  15,7M Microsoft reserved
/dev/sda4     6379520  477419519 471040000 224,6G Microsoft basic data
/dev/sda5   477421568  948460630 471039063 224,6G Linux filesystem
/dev/sda6  1030606848 1953523711 922916864 440,1G Microsoft basic data
/dev/sda7   948461568 1030606847  82145280  39,2G Linux lapozó

Partition 3 does not start on physical sector boundary.
Partition table entries are not in disk order.

(SSD kártya van benne)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Zavar a mátrixban?

Ha összeadom a méreteket, akkor közelít az 1TB-hez. Biztos, hogy SSD?
Továbbá a 1,5G Efi partició is túlmértezett, főleg, hogy csak 2 rendszer van.
A 39,2G lapozó partició is nagynak tűnik, bár ezt a fene tudja. Mennyi memória van a gépben?

Bónusz kérdés: mekkora valójában az SSD?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#21 Legjobb lenne az adatok mentése után a rendszerek újratelepítése. A hibák csak halmozódnak: https://linuxmint.hu/forum/ulyana-asztali-ikonok-asztal

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Zavar a mátrixban?

#22

Csak tudom mit tettem bele. :-) Persze hogy SSD. :-)

16GB a memória. Az EFI-t automatikusan a Win generálta telepítéskor. A Linuxot mindig másodikként rakom fel, mert akkor megcsinálja automatikusan a GRUB-ot.

Persze most egy kis mókolás volt benne, mert a 256GB- SSD-ről Clonezillával húztam át mindent (18.3 Minttel) és utána méreteztem át gparteddel a partíciókat, és mikor kész volt, akkor raktam fel a 18.3 helyére (ezen egy partíció formattálásával) a Mint20-at. Elvileg a Mint korrekt kell hogy legyen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#23 ..a Mint 20 alkalmazásával.. :-) Pedig a 20 tiszta telepítés volt. Most térjek vissza a 18.3-hoz? Az volt(?) az utolsó korrektül működő verzió.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#25 A win lemezkezelőjében mekkorák a partició méretek?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#26

Bocsánat, elvitt az élet. Szerencsére egyre ritkábban kell hogy használjam a másik operációs rendszert, a problémát viszont hiába odázom el, csak meg szeretném oldani. Így néznek ki a lemezeim: https://imgur.com/ld8zfQZ

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Dirty bit?

Annyi közben kiderült, hogy nem a hibás leállítás, hanem a Win használat okozza a bajt. Valamit tönkretesz a Linux partíción és Win használata után csak a rendszer telepítő lemezzel és a Linux partíció javításával tudom újra használhatóvá (bootolhatóvá) tenni a Linux partíciót.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Dirty bit?

#28 Fast Boot kikapcsolása? Vagy ez már volt? Mintha ...
Van olyan közös parítció, amit a Windows is használ, azaz olvas?
A Linux partíciókat megnyitod a Windows alól? A rendszerét...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Dirty bit?

#29 Belekotty:

Van olyan közös parítció, amit a Windows is használ, azaz olvas?

Abból amiket ír, azt szűrtem le, hogy igen, van, nem csak olvassa, írja is: a GPT. Illetve olyanok is eszembe jutnak, hogy lehet az UEFI csip felület ferőződött. De ez csak mert most olvastam, hogy detektáltak már ilyen vírust is, hogy terjed, de a cikkeben csak bizonyos országok bizonyos kormány alkamazottak gépeiről írnak. Amúgy már évekkel ezelőtt felvették, hogy lesznek ilyenek, és laborban már sikerült is kivitelezni, de mivel bonyolut az egész, nem tartották valószínűnek, hogy 10-20 éven belül gond lehet ebből. Ezekkel a fertőzésekkel két baj van jelenleg, nem nagyon van írtó, amelyik képes megbírkozni vele, illetve az sem megoldás, hogy merevlemez / SSD csere, mert a virus a gép firmware-jában van. De ezt csak azért írom, mert most ez foglalkoztat, de amúgy nagy eséllyel  a W10 hülyesége okozza, ami van. Régebb, arról volt szó, hogy ha új SSD kerül a gépbe, akkor azon már nem lesz Windows. Most akkor miért került rá mégis?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#27 A közös ntfs adatpartíció betűjelét vedd el  a wintől, unmount és azt érd el hogy ne csatolja fel mikor elindul.
Ezután boot linux, javíts ha kell, majd reboot win. És ezután reboot Linux.
Fordítva is megpróbálhatod, a linuxba tiltsd le ennek a partíciónak az auto mountját.
Én gyanúm szerint azzal a partícióval csinál valamit a win, hogy mit arról gőzöm sincs.
Magához a linuxos partíciókhoz 101% hogy nem nyúl, mivel ismeretlen fájlrenszer, fel se csatolja csak a Lemezkezelőben jelenik meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Dirty bit?

#30 A (tészta)szűrő most nem téma. :)
Pontosabban én kíváncsi lennék a kérdező mi lát...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Dirty bit?

#32 Hát pedig már már majdnem az környékez, hogy a repülő spagettiszörny talán mégis létezik :-) ;-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Itt valami nagyon nem gömbölyű

Ekkora Windows boot és GPT EFI partíciókat én még életemben nem láttam.
1,6Gb...? 
Tuti jól sikeült a klónozás?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

-Fastboot ki van kapcsolva

-Fastboot ki van kapcsolva

-Hogy a rendszerek milyen partíciókat használnak közösen, arról nincs tudomásom, de egy közös tároló partíciót létrehoztam, minden anyagot ide mentek, hogy mindkét rendszer alól lássam.

-Igen, korábban arról volt szó, hogy nem lesz rajta Win. De lett. Igazából a videó vágás indokolta.

-Nem a közös partícióval csinál valamit a Win, hanem a Linux rendszerpartíciót kell mindig javítanom.

-A GPT és EFI a Win által beállított értéken van. Igen, annyi, amennyit látsz, és a Win szűz telepítése után is annyi volt anno.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Srácok!

#19 Legközelebb ha ilyen lesz ki fogom próbálni mi van akkor, ha nem filerendszer javítást futtatok, hanem GRUB-ot telepítek újra. Akkor talán szűkül a kör, hogy mit is ront el a Win.

A GRUB újratelepítése végül ki lett próbálva? :)

Mutatnál egy fstab tartalmat is?

cat /etc/fstab

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Srácok!

#37

Nem próbáltam még ki a grub telepítését, gyorsan kellett használhatóvá tennem a rendszert, nem tudtam kisérletezni.

# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
# / was on /dev/sdb5 during installation
UUID=ed9d65d3-6363-4abb-bbd7-734a167cbb1a /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# /boot/efi was on /dev/sdb2 during installation
UUID=722A-AAE9  /boot/efi       vfat    umask=0077      0       1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=1a2c61e3-6f32-46a7-9960-2db564995324 none            swap    sw              0       0
/dev/disk/by-uuid/466C58931D6C9E2B /media/laci/STORAGE auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ma újra

Sziasztok!

Ma megint kénytelen voltam használni Billy bácsi ablakos rendszerét.

A Linux persze használhatatlanná vált.

Megpróbáltam a GRUb telepítését, nem lehetséges. Itt elakadtam:

sudo mount /dev/sda5 /mnt
mount: /mnt: cannot mount; probably corrupted filesystem on /dev/sda5.

Marad a boot lemezről "Disks" "repair" ami ugyan hibaüzenettel áll le, de mégis bootol és jól műxik Ulyana.

Továbbra is rejtély, hogy az sda4-en lévő win hogyan tudja tönkrevágni az sda5-ön lévő Mint-et. (?)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kísérő szöveg

#42 Nem. valószínűleg az egy nagyobb frissítőcsomagnál lehetett.

Ami állandó, hogy nem lehet utána elindítani a Mintet, a Mint partíció bootolhatatlan és mountolhatatlan, így GRUB újratelepítés nem működik. Egyedüli megoldás a filerendszer javítás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Kísérő szöveg

#43 A Windows automatikusan befűzi a Linux Mint partíciót?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Kísérő szöveg

#45 És ránéznél megint, hogy ki van-e kapcsolva most a Fast Boot?

Ha jól értem, már rendesen kikapcsol a Windows? Volt már előtte is probléma ezzel:
https://linuxmint.hu/comment/35007#comment-35007
Kijelenthető, hogy szinte mindig ki tudod kapcsolni, és nem kell tápot elvenni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Kísérő szöveg

#46 Mi történik, ha a Windows rendszeren így kapcsolod ki a Fast Boot (Fast Startup) beállítást?

powercfg /hibernate off

Forrás: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/device-experien...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ma újra

#39 Marad a boot lemezről "Disks" "repair" ami ugyan hibaüzenettel áll le, de mégis bootol és jól műxik Ulyana.

Mi a hibaüzenet? Máskor is írj le mindent, minden „elemi” részlet fontos.

-----

Ha a GRUB-ot újratelepítetted, akkor melyik partícióra?
Csak, mert EFI-nél máshova kell, nem a rendszer gyükerébe.
Mutatnál kimenetet is? ... az fdisk nem mutatta.

sudo parted -l

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ma újra

#48 Még az is felmerül, hogy a Linux Mintet teljesen leállítod-e (shutdown)? Vagy nem a leállítást választod (és aztán esetleg áramtalanítasz, majd megint áramot adsz a gépnek, és utána indítod a Windowst.), viszont ez esetben hogyan szoktad leállítani Mintet?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Linux Mint partíció: "Disks", fájlrendszer javítás

#21 SSD kártya van benne

SSD meghajtó, azaz lemez vagy átalakító kártya?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Oldalak