Nem indul

Fórum: 

Sziasztok!

Ma egy érdekes dolog történt. Dualbootos vagyok, és azt a bizonyos másik op. rendszert kellett valamiért használnom. Kikapcsoláskor 1 órán át körözött, végül kinyomtam. Ezt követően nem indul el a Mint 18.3. Eljutunk a bootmenüig, majd kiírja, hogy

"érvénytelen környezeti blokk

nyomjon meg egy billentyűt"

Majd továbbmegy, egészen az asztal betöltéséig elmegy, és ott sötét képernyőn egy egérkurzor fogad, és nincs tovább. Szerintetek hogyan lehetne életet lehelni belé?

Mivel nem szabályosan állt le

Mivel nem szabályosan állt le, valószínűleg az általa használt összes csatolási pont nyitva maradt, lezáratlan fájlok tömkelegével.
Mint amikor lehibernálod a Wint és erre próbálsz ráinsítani a dual Linuxszal.

Vagy még egy eshetőség, a Windows valamilyen háttér frissítéssae visszakapcsolta a fastboot-ot (fast startup, gyors rendszerindítást).
Ez bár nem jellemző de volt már példa rá a nap alatt.

Megoldás, bootolj be a Winnel, ha nem áll fel akkor általába kínjába felajánlja vagy a javítás, itt a checkdisk (chkdsk) futtatását, vagy elindul parancssorral, itt szintén sckdsk a C meghajtón. Eesetleg ha van a háttérvinyón is, ha az 1-2Tb akkor a mutatvány idejére nyugodtan elmehetsz kocogni egyet vagy leugrasz egy sörre.
Ha lefutott, az esetek 95-98%-ába elindul, hagyd felállni, molyolni majd szabályosan állj le vele, előtte mindenképp ellenőrizd a fast startup-ot.
És boot Linux. Elvileg indulnia kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Koszonom.

Koszonom.

Az elso ket megoldas nem hozott sikert. 444Tibi megoldasat mindenkepp kiprobalom, de a win szabalyosan indul. Leallni viszont most sem tudott, ugy nyomtam ki.

Kovetkezo telepiteskor biztos nem teszek ilyen szemetet a gepemre.

A Mint is eljut egeszen az asytal beolteseig, ott all le.

Probaltam a GRUB inditoban kivalasytottam egz korabbi kernel helyreallito modjat, onnan lefuttattam a cfsk-t. Smmi valtozas. Csak korabbi kernellel jott be a helyreallito mod is. Igen, jol latod, voltak el nem mentett doksijaim, arra syamitva, hogy kovetkezo inditaskor ugyis helyreallitasra kerulnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#1 Húú, akkor az új Start menüt nem tudja kipróbálni! (kac, kac)
https://24.hu/tech/2020/02/26/microsoft-windows-10-start-menu-elo-csempe...
Korábbi hír: https://linuxmint.hu/comment/35008#comment-35008 (a bevezetés!)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#5 Szerintem más sem tudja kipróbálni, majd talán egyszer soká...Az áprilisi(?) update után. Az is talán 20.04 (vagy valami hasonló), bár az Ubuntu biztos meg fog jelenni, a Windows pedig (le kellene fogadni) nem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#6 Kifejezetten érdekes, amit a Windows egy-két éve produkál (néha). Az ember nem is foglalkozik ezzel a történettel, de azért felfigyel, felkapja a fejét egy-egy hírre ... :-D
Mi lesz a vége? Kérdéses.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

Kimarite! ma rendkívül humoros kedvedben vagy! Eddig sem használtam a csempéket, eztán még annyit sem fogom. Ha egyszer helyrekupálom a cuccost. De ha SSD-t cserélek biztos nem lesz dualboot.

Sajnos más kiutat nem látok, egy régebbi Clonezilla mentésből fogom végső esetben visszahúzni a rendszert. Beállítások nem sokat változtak, végső soron live lemezről át tudom menteni a "home" mappát. De hogy már megint ez kell a "csempész" miatt... (egyszer már csinált nálam galibát).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#5 Hol lát itt Uram Ön Startmenü csempét?   Hacsak nem a fördőszobába :-)  
https://mega.nz/#!Z8wV2SZI!gzJUpmYqXHu-CWc9WtPdwRf63p76pK_uH6tKIMCWADE

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#8 Azt hiszem, az újrahúzás mentésből, ami segítene. Szóval, az én javaslatom most nem. Úgy tűnik, a Windowsnál érdemes biztonsági mentéseket készíteni, mert olykor saját maga alatt vágja a fát, no meg a dual rendszert is kicsinálja ezzel.

Kaptam a Windows Phone-os hírt, annyira illett ide, passzolt hozzá az újabb hír is. A hosszú élet titka a nevetés, legyen valami öröm is az ürömben. Nem káröröm. :-)

#9 bogil99 a javaslat a Mega lenne, 444tibi is ezt használja, linkeltem most. Úgy emlékszem okostelefonon sem kér külön appot (nem tudom, nem számít igazán). Az előnézet miatt írom, ami a Mega-n számítógépen elérhető, mid a Data ilyet nem ad, „viszont ad” lassú letöltést, ami nem annyira szerencsés. A Mega-n kapsz 50 GB tárhelyet, és az ilyen, meglehetősen nagy képek is jócskán elférnek ott. Azért javaslom a Mega-t most, mert más, azaz szintén ingyenes képmegosztó oldalakra én legfeljebb 250 kB méretű képeket töltök fel, de legtöbbször törekszem arra, hogy szerkesztve, vágva, átalakítva a képet, 100-150 kB alatt legyen a mérete. Mert nem fizetek érte, és ... volt olyan weboldal, ami szerintem inkább üzleti megfontolásból megszűntette a tárhelyet. Akkriban nem voltam másolat „mániás”, így gyakorlatilag az oldal törölte az addig feltöltött képeket, így azok megsemmisültek.
További képmegosztási lehetőségek nagy képekhez: Dropbox (2 GB) és Google Drive (összesen 15 GB).  Képek oldalra beágyazása nem lehetséges, de elég a link is ide.
Jó lenne, ha nem törölnéd soha a képeket, mert ezek kor dokumentumok, azaz hasznos jegyzetek másoknak is. Ha valaki hasonló problémával „küzd” láthassa, mi volt a jelenség, hasonlíthassa össze a saját problámájával. Én elég sok fórumon látom, hogy nem nyitható a kép, törölte a megosztó vagy maga a képmegosztó oldal (képmegosztás.com, képfeltöltés.hu és hasonlóak). Pedig megnézném,mert a te problémád (példa) hasonló...
Én azért használok más képmegosztó oldalakat, mert a leírásaimba ágyazom a képet, erre feltétlen jó. Viszont ha nem kis (<100-150 kB-os) méretű képet ágyaznék be, hanem MB-os méretet, a képek betöltése nagyon lassú lenne, és persze, a fórumot olvasó akár korlátos netét is megviselné a megjelenítés. Úgyhogy a méret éremnek, illetőleg a megosztás jellegének ez a másik oldala. :-)
Ahhoz, hogy lássuk a problémát, nem kell beágyazni a képet, elég linkelni. Tehát: Mega, Dropbox, Google Drive. És ne töröld sosem, ezzel másoknak segítesz: elfér ..., remélhetőleg, nem lesz sok feltöltésed.

@ 444tibi - drága is a fuga anyag, így olcsóbb. ;-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#10

Ok. Van Megám is meg Dropboxom is. Egy idő után gondoltam már úgyis túl régi, de igazad van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem indul (off)

#11 Ha már off bőven,
ha kisméretű képeket csatolsz/linkelsz, a Dropbox sokáig elég és összehasonlíthatatlanul kezesebb és praktikusabb mint a Mega.
Pl. a Mega telefonos kliensszoftvere 1000x bénább és nehézkesebb mint a dropboxé de a PC rész is nekem jobban bejött a Dropbox.
Viszont amiért Mega lett mégis (6 év teljesen elégedett Dropbox használat után),
a Dropbox lekorlátozta a szinkronizált eszközök számát háromra, nekem meg 4 van.
És az ingyenes 2Gb-3 eszköz és az első 1Tb-10 eszköz 100dolláros csomag között nincs semmi pedig sokan, én is szó nélkül adnék évi 5-10ezret pl. 10-100Gb/5eszköz csomagért de 30-at már nem.

Próbálgattam az Onedrivet is, de az azonnal elhasalt az első teszten mert bár az Androidos kliensprogram elfut a GooglePlay szolgáltatások nélkül, az összes olyan kiegészítője amivel normálisan lehetne használni a telefonon, azok már kérik a Play Service-t. Az meg nekem nincs (R.R. custom rom, GAPPS nélkül) és szerinem nem is lesz.
Amúgy jó lett volna, bár a Linuxos támogatása érthetően nudli de van alap lehetőség erre is és működik is, bár irgalmatlanul fapados.

Mega-val óvatosan, igaz hogy 50Gb free de ha PC-ről megtolod a feltöltött fájlok mennyiségét máris nyavajog hogy túllépted a napi forgalmi limitet. Vagyis a tárhely 50Gb de a napi adatmozgás az sokkalta kevesebb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem indul (off)

#13 Köszi a kiegészítést. A Dropbox korlátozásról hallottam, én nem használom több eszközön. Néztem én is az előfizetéseket, megfizethető „köztes verzió” tényleg nem létezik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve