[Megoldva] Kino nem nyitja a filmet

Fórum: 

A Kinot választottam videó-szerkesztőnek.  Nem tudom, hogy melyik a legjobb, ill a legegyszerűbb, mert nekem csak arra kell, hogy néhány kínos (!) mozdulatot ki akarok vágni a családi felvételből.

Az mp4 filmre azt mondta, hogy nem egy DV fájl, így nem nyitható, importáljam? Persze. Ekkor két alternatíva jelenik meg, a PAL-t választottam, mire az volt a válasz, hogy az importálás nem sikerült. Most kipróbálnám a másikat, de többé nem kapok alternatívát, csak mindent ugyanúgy próbál importáln, ahogy először választottam.

Hogy tudnám visszaállítani? És az segít, ha a másik formátumot választom?

Kino nem nyitja meg a filmet

Az Én tapasztalatom szerint a Kino csak DV filmel tud dolgozni. Tehát elösször át kell konvertáltatnod vele a filmet DV formátumba,

csak azután dolgozhatsz vele. Ha kész vagy akkor vissza konvertálod olyan formátumba, amilyenbe szeretnéd.

Helyette szerintem próbáld ki a kdenlive programot. talán egyszerűbben boldogulsz vele.

A használatáról itt találsz egy jó leírást.

http://fullcircle.hu/pics/issueKL_hu.pdf

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

RE: Kino nem nyitja a filmet

@#0 A Kino-nak hely kell, mármint ahhoz, hogy a konvertálás megtörténjen. A videó szerkesztése előtt DV, pontosabban tömörítetlen formátumba konvertálja az eredeti fájlt. Tőlem sosem kérdezett olyat, hogy PAL vagy SECAM ...: talán a telepítésnél, esetleg a beállításoknál állítottam PAL-ra. Egyszer használtam 'látszólagos' feljavításra, vagyis egy kérés érkezett, hogy egy karácsonyi videó túl kicsi felbontású (telefonnal lett felvéve), azt javítsam fel. Látszólag sikerül, azaz kicsit javult a felbontás a Kino-s konvertálás után (DV -> és talán XViD/legjobb felbontás). Most jut eszembe, a YouTube-ra feltöltött videómnál is használtam a Kino-t, de így is csak 480px lett a maximális felbontás a közösségi oldalon. Az eredeti sem volt jó minőség. Úgy használtam, hogy a DV fájl töltöttem fel és a Youtube szerencsére ezt megette.

A vágásra az Avidemux nálam a favorit. A szerkesztésre (konvertálás) is készítettem egy blogot. Sajnos, ezek a leírások a régebbi, másféle menüvel érkező Avidemux-hoz valók, de azért értelmezhetőek. A vágás leírásában nemsokára frissítem a képeket a Postimage képmegosztóra feltöltve a képeket; mert ugye a DropBox megosztás a nem fizetős felhasználóknak megszűnt (talán egy éve), így a képek nem láthatóak ;) jelenleg. Youtube mp4 videót kiválóan lehet a -jelenleg kép hiányos- leírás segítségével megvágni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)