Magas cpu használat

Fórum: 

 Üdv!

Linux 17.3-mat futtatok live módban, most ismerkedem vele.

A probléma az hogy 720p filmeknél  magas a cpu használat (~50%) vlc-et használok, próbáltam a zárt driverrel is.

A gép adatai amd 5350, radeon 8400, 4GB ram.

Mi lehet a probléma?

 

 

 

Tomi37 képe

RE: Magas cpu használat

@#0

Szia!

Sajnos nem egy mai CPU, amennyiben egy AMD Sempron 3850 Kabini CPU-ról van szó, a HD lejátszásnál az 50%-os terhelés valós érték, nem a Mint hibája. Viszont ha egy AMD A8 X4 3850 FM1-ről beszélünk, akkor ott már gond.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Bocsi elírtam a procit amd

 Bocsi elírtam a procit amd athlon 5350 2.05 GHz. Win7 alatt  a filmekkel csak 20% körül terheli a procit.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Proc. használat

30% diferencia szerintem túl sok. Nekem régi Phenom II 3.2 van és a 4 magon 17-20% közt ugrál a terhelés 720p VLC-vel lejátszva.

A Kabini újabb és nem gondolnám, hogy ennyivel gyengébb, sőt erre van kitalálva, szerintem inkább a live mód miatt nagyobb a terhelés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Én is ezt tapasztalom

 AMD Athlon II x2  260 3200-as processzoromnál ugyan ez a helyzet.  720-as filmnél  SMplayer -t használva 45-52% . VLC-vel  5%-al magasabb.  1080-as filmnél  60-70% .  Nekem KDE van , nem live módban.

 Érdekes hogy másik rendszerben a 1080-as csak 28%.   

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Én is ezt tapasztalom

#3

 

Használsz valami codecet a filmekhez vagy ami fent van alapból azzal megy?

jó lenne ha igazad lenne, de pl kipróbáltam xfce-t live módban. (és még más distrokat is debian, solydxk)ott már alacsonyabb a proci használat.

cpu firmware update esetleg megoldaná a problémát.............?

 

minden évbe nekifutok a linuxnak, de mindig van valami gond pedig a mint cinnamon nagyon tetszik,

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Én is ezt tapasztalom

Solo a másik rendszer az Win7.  Sok fajta linuxot kipróbáltam.  Sajnos a HD lejátszás nekem mindenhol "nyomatta"  a procit.  A  Kodi  média lejátszó volt a leg kedvezöbb.  35%-on adta elő. 

Itt sok ügyes srác van aki nagyon tudja a linux rejtelmeit. Nekem az a megérzésem , hogy az AMD Athlon nem igazán szereti linuxban a HD-t. 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

hello

hello

 

Linux-ban sem lassabb a cpu mint windowsban. A vga driver lehet ami visszafogja, úgy tudom az fglrx amd/ati-nál jobb mint a nyílt szóval azzal vinnie kéne. Amit még ki lehet próbálni hogy a lejátszóban belövöd a hardveres videógyorsítást ha van rá lehetőség.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

Bő fél éve használok Mint Cinnamont élesben, napi szinten. Silvia-val kezdtem. Ott megoldotta a CPU használat problémámat az, hogy normál módban indítottam, s felhagytam a softveringrendering csudasággal. Aztán megbarátkoztam Tara-val. Ismét megjelent ez a CPU probléma.
HP Brand vas, I5 2500, 8GB RAM, alaplapi VGA. Indítópultban négy alkalmazást tettem be: sysmon, Discord, tűzróka, Transmission, és indul a rendszerrel egy Analog Chronometer. Ez az alapjárat.
Induláskor takarékos a CPU-val, 8-12%-on lötyög. Azonban ha nem csinálok az égvilágon semmit, délben már bőven 50% felett zabálja a magjaimat. Ekkor kijelentkezek, bejelentkezek, és helyreáll a rend. Eléggé ovodás így a Cinnamonhasználat - el is határoztam, hogy megy a háztól, én nem fogok naponta kötelezően bohóckodni neki. Most, estére már így néz ki a a sysmon (és szok lenni ennél cifrájosabb is ám):

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magas CPU használat (recurrent)

#9 Ennek oka „bármi” lehet. Tanulmányozd a dmesg parancs kimenetét és a syslog (/var/log/syslog) naplófáljt vagy nézd meg, melyik alkalmazás zabálja a memóriát, mint a pipacsot a rossz ló.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#9 Megnőt CPU használat esetén kéne megnézni a "top" kimenetét - és képet küldeni róla.
Hogy melyik alkalmazás vagy process okozza.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#10 Köszönöm!
Nos, a dmesg kimenete jó nagy lajstrom, és nekem igen héber. Bajolok még vele kicsikét.
A syslog már icipicit barátságosabb az én öregedő agyamnak. Ezzel is elidőzök majd.

Hanem magam is úgy kezdtem, hogy amikor már izzani kezdett a processzort, akkor próbáltam kideríteni (a rendszerfigyelő Folyamatok fülön), mi olyan éhes? És a Cinnamon hajtotta nagyon a procit. De ez igen régen történt, még az előző OS-el. Megnézem ma, hogy most is ugyanaz a felállás vajon?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#11 Rendben, köszönöm!
Este megpróbálkozok a top kimenettel, és jelentkezek majd vele - már ha megengedi az időm.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#13 Pause
 

Útra kellett ma kelnem, most érkeztem haza éhesen, koszosan, fáradtan. Később visszatérek erre a cinnamon rakoncátlankodásra.
Tulajdonképpen azért kapaszkodok Belétek most, mert a Mint-et megszerettem, megszoktam. (cinnamonnal volt legszimpatikusabb) És most emiatt sajnálnék behumt szemmel megválni tőle - sajnos nem csupán a CPU zaba miatt.
Az elmúlt időszakban feltettem natívan (egymás mellé) Ubuntut, ArcoLinuxot és egy Debian-t. Közben a Mint-tel dolgoztam élesben, amazokat kóstolgattam. Az Ubuntu nekem semennyire nem jött be, az Arco villámgyors, de picit kényes jószág, a Debian pedig nagyon bejött. Épp azt kapom tőle, amit keresek kezdetektől: A stabilitást. És finom, sima, puha, kellemes rendszer (eddig), hiába nem kényeztet a legfrissebb dolgokkal. Az Ubuntutól megválok, helyére felteszek egy MX-et. Hezitám, hogy maradjak élesben a Mint-en kitartón, vagy költözzek át a Debian-ra, és úgy kóstolgassam az MX OS-t? Arco-t, Debiant sikerült belaknom annyira, hogy akár holnap elkezdhetem használni élesben. Ám a munkagéppel nem tűnik bölcsnek csapongani.

Nehéz megfogalmaznom, miért a cinnamon-hoz vonzódok. Tudom, hogy xfce alatt nem lenne CPU bajom a Mint-en se. Érdekes számomra, hogy a Debian-ból elhagyott finom, jó dolgokat, noha onnan származik.
Még nem látom kristálytisztán ezt a disztro-csetepatét. Hogy ki miben jeles, és mi alapján választ irányt? Jelen voltam a háttérben a Manjaro hitvitátokon, és nem sikerült megértenem, hogy mi az oka a hirtelen ugrásszerű népszerűségének. Szerintem nem csupán a rolling.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#11
Itt a top kimenete.
De olyan történt, amilyent még sose láttam:
Felváltva izzott két mag a négyből. Terminált nyitottam, hogy megnézzem ezt a top kimenetet, aztán néhány másodperc mulva totálisan rendbeállt az erőforráshasználat. A semmitől. Illetve nem tudok egyébre gondolni, mint arra, hogy beírtam neki, hogy top.
Csak nézek most ki a fejemből.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magas CPU használat (recurrent)

#12 Syslog, dmesg. Lett eredmény?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#10 Ugye ezt akkor kell megnéznem, amikor épp toronymagos a CPU használatom?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#19 A top-ról mutatott képen a Cinnamon produkál 92%-os CPU terhelést.
Mi történne, ha ilyen esetben újraindítanád a Cinnamont ?
Jobb katt. a panelra -> Hibakeresés -> Cinnamon környezet újraindítása
(Ha ez segít, - valószínű csak ideiglenesen.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#20 Köszönöm a választ!
Azt tudtam, hogy ha újraindítom a cinnamon-t, akkor helyreáll a rend. Csak azt nem tudtam, hogy ezt a jobbkattpanellal ilyen egyszerű és gyors megcsinálnom.
És igen, ez is rendbetette, kipróbáltam. Hiszen így is újraindult. Eddig ugyanezt úgy valósítottam meg, hogy kijelentkeztem, aztán ismét bejelentkeztem. Csak ugye, ez leállítja, majd újraindítja a session-t, ami jelen esetben egyrészt tök felesleges, másrészt sokkal macerásabb, és hosszabb procedúra.

Szóval adtál is, meg nem is. Mert a célom az lenne, hogy sose zabáljon feleslegesen semmit, nemhogy ilyen sokat. Magától.
Számomra úgy tűnik, kiforratlan még ez a Mint Cinnamon, hiába dolgoznak a fiúk rajta éjt nappallá téve. Sajnálom, mert megszoktam, megszerettem. A magam részéről kész is lennék átállni élesben másra, az a visszatartó erő, hogy ezt így a feleségem is elfogadta. És tudom, hogy egy xfce környezetben simán eltévedne. Ez egy családi gép, és nem lenne jó azt hallani, hogy hagyjam már a Linuxot a picsába, használjunk Windows-t. Nem vagyok Linux fan. Mi több, használom is a Windows-t. De csak ritkán, és olyanokra, ami nem létezik Linux alatt natívan - mint Autodesk Autocad, Autodesk Inventor, Adobe Photoshop, After Effekts, etc. A Gimp-et most tanulgatom, hogy tudjak Linux alatt is fotosop-olni.
Összefoglalva: A Mint Cinnamon jó lenne, ha maradna. De ha sokáig nem fogom tudni rendbetenni, mennie kell, mert ez a babra teher a CPU felügyelettel. És egyedül én csinálom meg, más senki. És jogos, ha azt mondják, hogy a Windows alatt nem kellett a képernyőt rendszermonitorral rondítani. Szóval most keresem a fogást azon, miként is lenne bölcs a jövőben ez az OS dolog.
A Linuxban számomra az a legvonzóbb, hogy nincs többet a gépemen a fejlesztő/terjesztő csapat, mint én magam. Mert a Windows alatt sajnos ez így van, és rémül idegesítő már a tudata is.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#21 Nálam sem jelentkezik ilyen jelenség - jelenleg 18.3 Cinn.-t használok, de volt 19-es Cinn.
is telepítve -azon sem észleltem. Feltételezem, hogy talán ez is hardware összetétel függő lehet.
A net.-en rákeresve, több kérdés kapcsán is emlegetik hogy a Bluetooth is okozhat ilyen jelenséget.
Pl.: https://github.com/linuxmint/Cinnamon/issues/7258
De te ismered a géped hardware összetételét (CPU, GPU) ... a konkrét kiadást, kernel verziót - ezek alapján keress rá !
(kimarite-nek ezzel még tartozol: Syslog, dmesg)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#23
Elgondolkodtatott, hogy többen is jeleztétek, Nálatok normális mederben duruzsol a Cinnamon.
Nos, nekem egy brand HP Elite 8200 i5 2500 8GB RAM, 250 GB SSD vasat kínoz a Cinnamon. Nem tudom kideríteni, miért? Végigzongoráztam, mi lehet nekem eltérő, mint egy átlag felhasználónak. Semmi, hacsak nem az Analog Chronometer, ami nem biztos, hogy ehhez az asztali környezethez lett megalkotva.

Iígen, tartozok kimarite sensei-nek a log fájllal. De az akkora bazinagy. Ömlesszem ide?
Jó lenne, ha tudnám, miként lehet fájlt küldeni, hogy csak egy link látszódjon itt, s ne egy hatalmas lajstrom rondítsa a fórum képét - mert abban biztos vagyok, hogy nem tesz jót a fórum imidzsének, ronda ide, na.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

@#25 Köszönöm tresor!

https://cinnamon-spices.linuxmint.com/desklets/view/32

Megismerkedek estve ezzel az Ubuntu Pastebin-nel.

Most így hirtelenül a szoftverkezelőben a Nemo-pastebin-t leltem. Ugye az is megfelel?

https://pastebin.com/0kK34nnT

 

Hamarosan kikérdezlek erről a pastebin dologról. Új nekem, de jelek szerint múkodni láccik.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nézd meg, hogy milyen

Nézd meg, hogy milyen folyamatok vannak elindítva.
Nyiss egy terminált, és írd bele:

service --status-all

Ha netán nincs telepítve, a terminál megmondja hogyan telepítsd.

Nézd meg, hogy milyen folyamatok futnak a háttérben, [ + ] jellel van jelölve az elindított folyamat,[ - ] pedig a nem elindított, és amire nincs feltétlenül szükség (Bluetooth, nyomtató, virtuálbox... ...), azt kapcsold ki. Amikor majd egy alkalmazás használni akarja, úgy is elindul....

Használat:

service  --status-all  (kiírja az összes folyamatot)

service folyamatnév status  (kiírja, hogy megy-e vagy nem)

service folyamatnév start  ( elindítja a kért folyamatot rendszergazda jogokkal)

service folyamatnév -u start  ( elindítja a kért folyamatot felhasználó jogokkal)

service folyamatnév stop  ( leállítja a kért folyamatot)

 

De megcsinálhatod grafikusan is, ha az jobban tetszik.

Nyiss egy terminált, és írd bele:

 sudo apt-get install bum

Telepités után a menüben megtalálod, ha mégsem lenne ott, akkor terminálból :   sudo bum
A grafikus program leirását megtalálod itt:

http://www.marzocca.net/linux/bumdocs.html

Sok sikert.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nézd meg, hogy milyen

#28 Nagyon szépen köszönöm Laci!
Baromi jó, hogy így kényeztettek. Nem is tudom, miként hálálhatom meg?

https://pastebin.com/CQQPGx23

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#20 Micsinájjak? Ez a jobbkatt a panelon, és cinnamon restart nekem csak tízből egyszer múkod. Legtöbbször a System monitor-t jeleníti meg (noha jó messze vagyok tőle a panelon).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magas CPU használat (recurrent)

#26 A gvfs lehet bug-os:

g_udev_device_has_property: assertion 'G_UDEV_IS_DEVICE (device)' failed

Nálad mi érhető el a csomagból?

apt-cache policy gvfs

Itt néztem:
https://github.com/linuxmint/nemo/issues/1821
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gvfs/+bug/1752091
(https://forum.manjaro.org/t/solved-g-udev-is-device-device-failed-gvfs-m...)

-----

A másik egy GLib hiba, arra még rá lehet nézni. De a bepasztázott szöveg meglehetősen rövid. A CPU felpörgéskor kéne megcsinálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#30 Háát ! - Nem tudom ! :) Amióta Cinnamont használok, nálam ilyen probléma még nem volt.

https://ibb.co/iQtCY0
https://ibb.co/frcjff

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nézd meg, hogy milyen

#29 Nálam igynéz ki:   https://pastebin.com/FRSvcAqu

Igaz én Matet használok, és a gép sem az újabbak közé tartozik... (Kiadás: Linux Mint 18.3 Sylvia 32-bit, Kernel: Linux 4.4.0-21-generic i686, MATE 1.18.0, Memória:2,9 GiB, Processzor:Intel® Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz × 2 )

Még egy kisérletet elvégezhetsz. Nyisd meg a lenti videót,  közben figyeld a processzorhasználatot, nem szabadna neki több mint 72% fölé menni 4 perc után sem. (nálam 71,5% a maximum, fél perc után olyan 45-50%) Ha 80% fölé megy, akkor nagy valószinűséggel hardverhiba.

https://www.youtube.com/watch?v=DjAbOQa1dTI&feature=youtu.be&t=6

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magas CPU használat (recurrent)

#30 A Cinnamon csomagok mennyire újak?

apt-cache policy cinnamon

Frissítéskezelőben a 2-es szintnél be van állítva magasabb szint?
A

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

parancsok felülírják a beállításokat!

A már említett naplófájlokban benne lehet az ok, valószínűleg valami hardveres gond az. De a naplófájlok kellenének, hogy megnézzük, mi lehet. Nekem egydi(en jó) noteszgépem lehet, mert használtam a fejlesztői PPA-t is a Linux Mint Tara megjelenése környékén: https://launchpad.net/~gwendal-lebihan-dev/+archive/ubuntu/cinnamon-nightly
Nem javaslom, hogy használd, hiszen a jelenség okát nem tudva, a javaslat felelőtlenség lenne.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#31 "Report it against your distro's gvfs package.
It doesn't happen here using gvfs-1.36.0 on Fedora 28"

thyeby@HP-8GB:~$ apt-cache policy gvfs
gvfs:
  Telepítve: 1.36.1-0ubuntu1.1
  Jelölt:    1.36.1-0ubuntu1.1
  Verziótáblázat:
 *** 1.36.1-0ubuntu1.1 500
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-updates/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1.36.1-0ubuntu1 500
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu bionic/main amd64 Packages
thyeby@HP-8GB:~$ ^C
thyeby@HP-8GB:~$

Akkor próbáljam feltenni az 1.36.0-t?

Rendben, amikor fő a proci, megismétlem a log file-t. (De emlékeim szerint linkelt időben sem alapjáraton ment.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magas CPU használat (recurrent)

#35 Nem igazán célszerű korábbi csomagot telepíteni. Mert egyrészt frissülne, és lehet, éppen biztonsági javítás miatt. Nem erre éhes a rendszer, de nem is érhető el a tükrökről korábbi csomag: https://packages.ubuntu.com/search?keywords=gvfs , a kimenetben sem látom, azért kértem azt.

A 2-es szintnél újabb csomagokra is frissítesz egyébként (Frissítéskezelő)?

Pasztázd be a következőket:
https://paste.ubuntu.com/

xdg-open /var/log/Xorg.0.log

xdg-open ~/.xsession-errors

A naplófájlok tartalmát töltsd fel ide (egyszerű beillesztés: Ctrl + V), és a mentés után linkeld.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nézd meg, hogy milyen

#34 Hű, de el vagyok kényeztetve!

Nagy hálával köszönök Mindenkinek minden betűt!

Tételesen reflektálok később mindenre, most raknom kell a gyerekszobában a parkettát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#36
Uno:

https://paste.ubuntu.com/p/FbcZ8MK6PV/

Duo:

https://paste.ubuntu.com/p/T2zCcbbXYD/

 

Ha el nem rontottam a pastebin-t - új ez nekem még nagyon.
Hamarosan a többi kérdésre is válaszolok - előrevetem, hogy ma már nem lesz idő mindenre.

 

"A 2-es szintnél újabb csomagokra is frissítesz egyébként (Frissítéskezelő)?"

Hú, kényes helyre tapintottál.
Behalt a Silvia vagy egy hónappal ezelőtt. Időm nem volt, OS kellett, bedugtam egy üres SSD-t, rátettem a Tara-t, és azonmód dolgozni kezdtem vele. A frissítésekről teljesen elfeledkeztem.

Most gyorsan pótolom a mulasztást.
Kettes szintig szoktam csak frissíteni egyébként. Tovább nem merek, mert itt egy halott Mint a HDD-m végibe', amivel a frissítés tolt ki úgy, hogy se kép, se hang. Nem tudtam, hogy Linux alatt nem úgy van a frissítés, mint a redmondiaknál - Windows nekem frissítéstől még soha nem omlott össze. Azóta óvatosan frissítek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magas CPU használat (recurrent)

#17 Hogy semmit nem csinálsz, az erős túlzás. :-)
Fut egy vagy több Firefox ablak, a Trasmission sem alszik nyilván, és a Discord is fut.
De az érdekes, hogy az egér mozdításra, azaz, mondjuk valamilyen tevékenység kezdetekor helyreáll a rend.
Persze, a Cinnamon fogyasztja a legtöbbet, de előbiekkel ez összefügghet.

A következő parancsok kimenete?

sudo journalctl --no-pager -b -p3

ps -eo pid,ppid,cmd,%mem,%cpu --sort=-%mem | head

Kár, hogy itt ez
Ott megoldotta a CPU használat problémámat az, hogy normál módban indítottam, s felhagytam a softveringrendering csudasággal
nem megoldás, de ugyanaz a számítógép, ugyanaz a GPU driver?

----.

Lehet felelős egy app is.
https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/2plzpl/171_cinnamon_unusuall...

-----

Lehet nézelődni a strace-szel is:

-- telepítés

sudo apt-get install strace

-- processz ID keresése

ps aux | egrep -i cinnamon

-- vizsgálat (a processz ID szerint a korábbi kimenetből, ez egy példa az ID-re)

strace -p 2787

Ha elsőre nem indul (mégegyszer Enter-t kell ütni), akkor sudo-val próbáld.
Kilépés: Ctrl + C

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magas CPU használat (recurrent)

#39

Huhh, köszönöm hálával ezt a tengersok törődést!

Tételesen végigmegyek remélhetőleg hamarosan mindenen, amiket leírtál.

(Lakásfelújításban vagyok még kb három héten át, így a szokásos kevés időmnél is kevesebb marad legkedvesebb szórakozásomra, a Linux minél alaposabb emésztésére.)

Tegnap frissítettem - bepótoltam a mulasztást. Egyedül az új kernelt nem tettem fel, azt nem mertem egyből (de ma reggel egy másik ugyanilyen, de nem éles gépen az is sikeresen felment, így már itt is fel merem tenni.) 15 db frissítéssel voltam lemaradva csupán egyébként. Szóval így ma ennek tükrében figyelhetem a CPU használatot.

Igen, azt hiszem azzal kellett volna kezdenem, hogy sorolt alkalmazások, mint tűzróka, torrent, Discord és sysmon, valamint az óra indítópultban vannak, így nálam ez tekinthető örökös alapjáratnak. Valóban befolyásolhatják a CPU használatot, kivált, hogy elő szok fordulni olyan is, hogy a Firefox-ban meg van nyitva akár 100-150 lap is. (Családi gép, mindannyian használjuk, és halgatólagos megállapodás, hogy nem zárjuk be egymás lapjait.) Azonban ilyen magas CPU használatot kizárólag a Mint 19 Cinnamonja produkál alapértelmezett módban (is). Sem Windows 7.1 alatt, sem más ablakkezelőkkel ugyanezen használat mellett semmi CPU probléma nincs. Sőt! ArcoLinux Cinnamon-ban még nem sikerült a CPU használatot néhány, egy számjegyű % fölé tornáznom úgy, hogy tartósan magas legyen. Ergo számomra egyértelmű, hogy itt, a Tara kisasszonka szoknyája alatt van csupán ilyen forróság.

"ugyanaz a számítógép, ugyanaz a GPU driver?"

Igen, ugyanaz minden. Silvia alatt megnyugodtam, hogy normál módban normális lett minden, és úgy hittem, akkor tehát ez solved. Most a Mint 19-en ez a probléma megragozva újraéledt.

Még nem akarom meglépni, de ha sikerülne rendbetenni ezt a CPU őrületet, akkor tervben van, hogy csinálok egy pillanatképet, mint teljesen rendben levő (pillanatnyilag éles, és elsődleges OS-emről). Tudom, már így is jó sok mindenbe belekaptam, de ez folyamatosan duruzsol bennem: A Timeshift-el ha készítek egy visszaállítási pontot, akkor azt menthetem NTFS partícióra? Szerencsés lenne, mert ott tárolok minden egyéb backup-ot, fontos mentést is, így jól megjegyezhető lenne, hol van a Tara pillanatképe, és fizikailag is külön meghajtón nyugodna.

Többi dologra este próbálok válaszolni, most dolgoznom kell.
Mégegyszer nagyon köszönöm ezt a megtisztelő figyelmet!

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magas CPU használat (recurrent)

#40 Szerintem ne ments NTFS partícióra. Megemlítek egy olyat, hogy: töredezettségmentesítés.
De kipróbálhatod ... .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve