Lomtár ikon csere

Fórum: 

 Sziasztok!

Ismerkedem a lehetőségekkel, az asztalra kirakott lomtár ikont lecseréltem. Kérdésem, hogy egyrészt a régi ikont melyik könyvtárban találom, ha vissza szeretném állítani? A másik kérdés hogyan lehet külön beállítani az üres és a tele ikont? Mivel most ugyan azt jeleníti meg mindkét állapothoz.

Előre is köszönöm a választ!

 

szhf62 képe

Lomtár

Egy frappáns megoldást tudnék javasolni: Első sorban, hogy a "lomtár" (helyesebben "KUKA" ikon) ne foglaljon helyet az asztalon, helyezd a panelre. Ezt olyan módon éred el, hogy a panelre (jobb egérgombbal) kattintva felugró menün megjelenő lehetőségek közül a "panel" lehetőségen jobbra húzva a kurzort felbukkan az "új elemek hozzáadása" rész, ezek között (is) szerepel a "kuka kisalkalmazás". Ezt hozzáadod a panelhez, és elhelyezed (áthelyezed) oda, ahol neked szimpatikus. Az "üres" és "tele" jelzést az adott környezeti beállításod (és ikonmegjelenítés) szabályozza.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Lomtár ikon csere

@#0 Az alkalmazás ikonok legtöbbször az alábbi két helyen lehetnek,

/usr/share/icons
~/.local/share/icons

néha az 'icons' helyett a 'themes' könyvtárat is érdemes megnézned, azon témánál, amit használsz éppen. Különböző méretekben léteznek, ezeket alkönyvtárak csoportosítják. A második elérési út a saját könyvtáradban van és rejtett könyvtárral kezdődik.
A nem látható fájlok megjelenítése;
- a fájlkezelő menüjéből vagy
- a 'Ctrl + H' billentyű kombinációval.

Esetleg még egy kis segítség.

locate *trash*

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Lomtár ikon csere

#2 Köszönöm! :)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve