Fórum:
Sziasztok!
A Mint 18-as Cinnamon mellett a 17.3-ból is csináltam egy frissített verziót mely a magyar nyelven kívül pár hozzáadott hasznos szoftvert is tartalmaz, valamint minden frissítést 2016. 08. 15-ig bezárólag. Továbbá kapott friss 4.4.0.34-es kernelt és az utolsó stabil 17-re kiadott Cinnamon 2.8.8-at. De nem is húznám tovább az időt, hisz úgy is használat közben derül ki, hogyan működik. Hogy jól vagy rosszul sikerült-e, majd kiderül, én mindenesetre eddig nem találkoztam hibával. A Firefox, Chrome és Vivaldi böngészők általam összeállított egyedi kezdőlappal rendelkeznek, melyen a bal felső sarokban kategóriákra osztva elhelyeztem pár számomra hasznosnak vélt linket.
A kategóriák a következők: Média - Linux - Közösség. Ezekre a címszavakra helyezve az egérkurzort érhetőek el a linkek a legördülő menüből. :)
És végezetül egy kép a rendszerről:
Letöltés: INNEN
Lássuk hát, mit is tartalmaz:
Archiválás
---------------
- Systemback (rendszervisszaállítás, klónozás, biztonsági mentés)
- K3B (CD/DVD író alkalmazás)
- Archívumkezelő(tömörített állományok kezelése többek között rar,arj,zip)
Fájlkezelő
---------------
- Double Commander (kétpaneles fájlkezelő)
Játékok
-----------
- Gnome game pack (sudoku, passziánsz, mahjjong, aknakereső, sudoku, sakk, gweled, tetris)
- PlayOnLinux
Grafika
----------
- GIMP (képszerkesztő)
- Gnome képnézegető
Internet
-----------
- FileZilla (FTP kliens)
- Firefox
- Chrome
- Skype (magyar nyelvű csevegő kliens szöveges és videohívás funkcióval)
- Remmina (távoli asztal elérés)
- Transmission (torrent kliens)
- Vivaldi
- Viber
Iroda
-------
- Atril (PDF és DJVU dokumentumolvasó)
- LibreOffice 5 (teljeskörű MS Office kompatibilis irodai csomag)
Hang
-------
- PulseAudio Equalizer (a szebb hangzásért, előre beállított hangkörnyezetekkel)
- DeadBeef ( a létező legjobb zenelejátszó linuxon)
- Radio Tray (panelen lévő rádió alkalmazás , melybe a legtöbb hazai online stream-et is integráltam pl. Class FM, Music FM, Radio Inside, Juventus, RISE FM)
- Spotify
Video
--------
- Avidemux (videó szerkesztő)
- VLC (multimédia lejátszók audió és videó egyaránt)
- TV Time (TV tuner vezérlő)
- Kazam (képernyőn végzett tevékenységeinket rögzíthetjük videofájlba)
- FF Multi Converter (mindenes multimédia konverter)
- KODI (média center)
Egyéb
---------
-Screenfetch (terminálból indítható rendszerinfo, futtatása a screenfetch paranccsal)
- i-nex (teljes körűr endszerinformáció, futtatása: ALT+F2 majd i-nex parancs)
- Ébresztőóra
- non-free firmware-ek integrálva (nyomtató és wi-fi), többek között az rtl8192cu wi-fi vezérlő is
- WINE(Windows rendszerkörnyezet Linuxon)
- Conky rendszermonitor néhány változattal(conky-managerben választhatjuk ki a nekünk tetszőt)
- qshutdown (időzített lekapcsolás)
- Tűzfal (konfigurálható)
- Ndiswrapper WLAN driverek (PCI és USB egyaránt) a zökkenőmentes WiFi-hez + broadcom driverek
- Néhány Cinnamon, GTK+ ikontéma
- MTP csomag