Lenovo Ideapad 700 - Cinnamon asztallal

kojak képe

Fórum: 

Lecseréltem a laptopon az Ubuntu Stúdiót próbaképpen a 18.1-s Mint Cinnamonra, értek kellemes meglepetések, de előbb a problémákról:

  • ha kijelölöm a hardvereknél, hogy a NVida kártyát használja, annak driverével, akkor újraindításnál kiírja, hogy a Cinnamon környezet összeomlott és tartalék, vagy biztonságos módban fut. Van erre valami tapasztalat, megoldás? Még is csak a 4 G RAMmal szerelt VGA-t használnám az Intel helyett. Mit lehet tenni?
  • gondolom a 16.4-s kernelének köszönhetően, a Lenovo WiFi modulját nem tudja jól használni, kénytelen voltam itt is bevetni a 4.9.13-s kernelt, ezzel legalább megy a WiFi, igaz időközönként leszakad, leválasztás, újra csatlakozás, megy egy ideig... de nem az igazi ez sem. Valóban nincs egy 1,5 éves Lenovohoz normális megoldás?

Más bajom, meglepő módon nincs vele - csak szokni kell - és hogy jót is írjak, a videó lejátszásoknál nem tapasztalható a vsync probléma. Hogy ez most a Cinnamon környezetnek köszönhető-e, nem tudom. Egy biztos, az Ubuntu Studionál bármilyen driverrel (NVidia vagy X.Org X server) jelentkezett és megszüntethetetlen volt. Remélem, ha majd megy az NVidia driverrel is, nem jön elő ez a vsync probléma.

Milyen a Wifi? Pld. van nekem

Milyen a Wifi? Pld. van nekem egy USB-s wifim, ami 4.9 kerneltől felfelé támogatott. Persze gyengébb úgy a jelerő meg gyakran ledob. Ezért github-ról szedem le hozzá a drivert. Kicsit szemetel a logokba, hogy neki most mi baja a csatlakozással, de megy. Nincs ingerenciám javítgatni. Meg valszeg nem is értek úgy hozzá. Ezzel szemben a kerneles driver nem szemetel, de döcög csak. Csak egy tipp, hátha neked is javít a jelerőn.

Gondolom a laptop miatt vissza van véve teljesítmény hogy spóroljon az akksival. Aszem önmagában ez is kapcsolgatható egy két paranccsal. Mag kellene keresni hol láttam ezt anno.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kojak képe

RE:Milyen a Wifi? Pld. van nekem

Nem vettem vissza semmit. Alap beállításokkal megy a beépített modullal, AC és N sávban is jó a jelerősség. Csak néha eldobja magát, a baj az, hogy az óra mellett nem jelöli, hogy elment a WiFi, csak abból veszem észre, hogy egy oldal sem jön be. Ekkor bontás, csatlakozás újra... A sebességgel niincs bajom, csak a szakadozással. Meg hogy vadászni kell hozzá másik kernelt, nincs benne egyik frissítésben sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve