Ismét Google hirdetések terjesztettek vírusokat

LinuxMintHungary képe

Fórum: 

Az utóbbi időben igencsak elszaporodtak a Google hirdetési rendszerével összefüggő kibertámadások. Ezek elsősorban adathalászatban, illetve vírusterjesztésben nyilvánulnak meg. A Malwarebytes kutatói is egy ilyen esetet lepleztek le, és megállapították, hogy a kártékony programok terjesztői megint kitettek magukért.
 
A vizsgálatok során a szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy a csalók ezúttal is egy jól ismert, széles körben használt szoftver nevével éltek vissza, ami nem más, mint a Notepad++ szövegszerkesztő. Az elkövetők hónapokon keresztül zavartalanul tudtak olyan hirdetéseket közzétenni (feltételezhetően feltört Google-fiókok használatával), amelyek első ránézésre az ismert szoftver letöltését promótálták. Azonban, ha a felhasználó egy ilyen reklámra kattintott, akkor korántsem a Notepad++ legitim oldalára jutott.
 
A vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy többszintű támadásokról van szó. A problémás hirdetésekre való kattintás után egy olyan weboldal töltődik le, amely azt igyekszik megállapítani, hogy valós személy-e a látogató, és nem egy robot vagy olyan biztonsági megoldás, amely a leleplezést szolgálhatja. Utóbbi esetekben az oldalon teljesen ártalmatlan tartalmak jelennek meg. Ha viszont az ellenőrzés nem tár fel gyanús körülményt, akkor sor kerül a felhasználó átirányítására egy olyan weblapra, ami megszólalásig hasonlít a Notepad++ eredeti oldalára. Az innen letölthető fájlok azonban már fertőzöttek.

Tovább

Ismét Google hirdetések terjesztettek vírusokat

Én is megkaptam a YouTube-on a figyelmeztetést, hogy kapcsoljam ki a reklámblokkolót, vagy fizessek elő a prémiumra. Remek. Ennek örülök. Ezek után jöhetnek a negyedóránkénti felemelő tamponhírdetések, vagy a kormány agymenései. Ezután nem tudok megnézni egyfolytában egy koncertet, vagy ismeretterjesztő filmet. Remélem a letöltésekbe nem fognak belerondítani. Nem elég gazdag a Google, még több pénz kell neki. Még jó, hogy nem minden oldal vezeti be ezt a metódust. Igaz, vannak olyan oldalak, amelyekben egyes hírek csak előfizetők számára láthatók (PCW, HVG). Lassan hirdetésblokkoló nélkül szinte használhatatlan az internet - popup blocker nélkül meg pláne. Minden bizonnyal jónéhány ilyen felugró ablak, vagy reklám hordoz valamilyen vírust - a Google-reklám is mutatja, bár azt alkalmazásba rejtették.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

YT reklámok

#1 Bár a cikk nem ilyenekről szólt, hanem a találati listán sponzorált linkekről, ill. mobil platformon a Discover által a hírek között megjelenő hírnek álcázott cikkekről (amiket a pivacy badger alapból tilt), Neked, kedves Lajos ajánlom a kiegészítőt, amit zanzásítva és kifordítva írok, nehogy egy AI rájöjjön, hogy ez még hatékony: YT En hans er.

FF kiegészők között keress rá kiírva, YT, ott lesz a találati listán.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

YT reklámok

#1.1 Rejtvénynek is elmegy, megfejteni nem tudtam. Részletesebben nem tudnád leírni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

jutub reklámok ellen

Kedves Lajos!

Az én idegeim is kikészítik a reklámok!!! 3 napig kerestem a megoldást, míg megtaláltam: FreeTube

Minden gondodat megoldja.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

YouTube reklámok ellen

#2 Kösz szépen, tényleg jól működik. Vajon a Google tud róla, mert így rengeteg reklámbevételtől esik el?
Én az Euronewst is minden nap nézem a YouTube-on, ezért fontos, hogy tudjam használni. Azt még nem találtam meg, hogyan lehet a lejátszólistát feltölteni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

YouTube reklámok ellen

#2.1 Azt még én sem találtam meg, de ha megtudsz valamit, megkérlek oszd meg itt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Playlist készítés

#2.1 A videó alatt van egy fekete csillag ikon. Ha rákattintasz, sárgává válik, és az így megjelölt videók bekerülnek a lejátszási listádba.
Feltölteni nem tudsz semmit, csak elmentheted a videókat későbbi megnézésre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve