Indítóikon létrehozása az asztalon - nem működik

Fórum: 

Üdv, Linux Mint 19.1 cinnamon alatt az asztal üres területére jobb kilikk, onnan "indítóikon létrehozása" és nem történik semmi. Mint 19 alatt lehetett, 19.1 FRISS telepítés, és nem lehet. 

Hogyan hozhatok létre máshogy egy saját scripthez (sajat.sh) indítóikont? (ínem simlinkkel, mert szeretnék neki egy png ikonképet is)

Megoldottam, a bug list

https://github.com/linuxmint/Cinnamon/issues/8275

In a terminal window....

wget https://github.com/linuxmint/Cinnamon/files/2781704/cinnamon-desktop-edi...

unzip cinnamon-desktop-editor-c42a03a.py.patch.zip

sudo patch /usr/share/cinnamon/cinnamon-desktop-editor/cinnamon-desktop-editor.py < cinnamon-desktop-editor-c42a03a.py.patch

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldottam én is

@#2 Köszi, ezen már korábban túl voltam, csak így meg nem tudtam azt az opciót megadni, hogy terminálban fusson a script.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldottam én is

@#4

köszönöm, de sajnos akkor sem terminálban fut. Ha az "almaleves.sh" szöveges fájlomat futtathatóvá teszem, majd duplakattal elindítom, akkor megkérdezi, hogy megnyissa, vagy terminálban futassa, vagy futassa vagy mégse. Ha a terminálban futást választom, akkor az tényleg megnyitja a terminált, és ott fut, látom a közbeni részleteket. De ha az asztalon levő indítóikont belehúzom az általad kért szövegfájlba, ott hiába írom a terminal= sort true-ra akkor sem ott fut, hanem sitty-sutty lefut, és nem látom, hogy közben mit csinált. Melleseleg amikor behúztam az indítóikont a szövegfájlba, már eleve TRUE volt a kérdéses sor, hiszen az indítófájl létrehozásakor már eleve így kértem. Nem értem, miért nem működik :-(

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve