Firefoxban nem működik minden

Fórum: 

Megfigyeltem, hogy Firefoxban (68.0 (64-bit) Linux Mint 18.3 Sylvia), amit elsősorban használni szoktam, nem működik minden (Chromiumban igen),

 

Két példa, ezt a két oldalt gyakran szoktam látogatni:

http://f1vilag.hu/hirek/az-f1-es-brit-nagydij-rajtracsa/

A Bri Nagydíj előzetes rajtrácsa felirat után egy összetört képikon jelenik meg, ezért pont a lényeg nem látszik a cikkből. Jobb egér Reload Image gombra sem reagál, de a View Image gombra betölti a képet a cikk helyére (erre most jöttem rá)

 

Másik példa:

https://www.mediaklikk.hu/kossuth/

Hiába kattintok rá bármelyik műsorra, feldobódik ugyan a lejátszó ablak, és ugyanúgy néz ki, mint Chromium alatt, de nem indul el a műsor, hiába kattintok a Play gombra.

 

 

 

 

kimarite képe

A Firefox ESR kiadást

A Firefox ESR kiadást használom, itt semmi probléma egyik oldallal sem.
Volt hasonló problémám, az uBlock Origin vagy a NoScript ... már nem emlékszem, melyik kiegészítőbe kerül be „valahogy” (általam) egy felesleges tiltás.
Érdemes mindent törölni visszamenőleg: süti, előzmény, stb.. És újraindítani a böngészőt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Tartalomblokkolás

Gondolom ezt a táblát hiányolod: Provisional Starting Grid

Ennek első sora így néz ki:
1  77 Valtteri BOTTAS   1:25.093

Kapcsold ki az oldalon a Tartalomblokkolást, és látni fogod.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#1 Ha blokkolva van az URL,

#1 Ha blokkolva van az URL, akkor (elméletileg) innen megnyitva sem látod:

https://pbs.twimg.com/media/D_awOzXXUAYDZjl?format=jpg&name=large

Az is lehet, lassú a neted ...

-----

A mint-meta-codecs csomag gondolom, telepítve.

-----

Az említett képet így tudod letölteni:

wget --output-document=file --quiet https://pbs.twimg.com/media/D_awOzXXUAYDZjl?format=jpg&name=large

A mentés neve file, de bármi lehet.
Miféle lehet? Azt a file paranccsal tudod megnézni:

file file

JPEG:

file: JPEG image data, JFIF standard 1.01, aspect ratio, density 1x1, segment length 16, progressive, precision 8, 1200x787, components 3

... mondjuk, ez az URL-ben is látszik: format=jpg
Tehát lehetne ez is a parancs:

wget --output-document=file.jpg --quiet https://pbs.twimg.com/media/D_awOzXXUAYDZjl?format=jpg&name=large

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cache-t, előzményeket,

Cache-t, előzményeket, mindent töröltem, újraindítottam a böngészőt, semmi változás.

Kikapcsoltam minden plugint, akkor is ugyanaz a helyzet. A View Image-dzsel látom a képet, és az említett linken is bejön a kép. De a weboldalon belül nem akar betöltődni.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jelentem, hogy készítettem

Jelentem, hogy készítettem egy új profile-t és azzal működik mindkét oldal! Mégis jó ez a Firefox, csak sikerült valahol nagyon "testreszabni"...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hát igen, csak éppen

Hát igen, csak éppen szeretném használni a régi profilomat, most mindent újra kéne állítani. Esetleg ha sok időm lesz, egyesével állítgatom az opciókat, és megnézem, hogy működnek-e még az oldalak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Hát igen, csak éppen

#7 Jobban jártál volna, ha azt teszed, amit ajánlottam. Persze kerülő úton is el lehet jutni bárhová.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Szia! Írtam hogy kikapcsoltam

#9 Szia, ha ezt nekem írtad. Ha valakinek válaszolsz, akkor a válasz gombot nyomd meg. Az új bejegyzésből nem derül ki, hogy kinek válaszolsz.

Én nem írtam kiegészítőkről. Ha egy oldalon rákattintasz a cím előtti első ikonra, ami egy kőrben lévő i betű, akkor például azt láthatod. hogy "Blokkolás kikapcsolása ezen a webhelyen." Ez nem kiegészítő függő, ezt a Firefox minden kiegészítő nélkül tudja. Ha be van kapcsolva, blokkol, ha kikapcsolod akkor meg nem. Ilyen egyszerű.

Javaslom még tanulmányozásra úgy általában minden alkalmazás beállításait, jelen esetben az Adatvédelem és biztonság lapot: Szokásos, Szigorú, Egyéni, meg ilyenek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia! Írtam hogy kikapcsoltam

#10
 

Köszönöm, azért nem írtam válasszal, mert akárhányszor próbáltam, hibát írt ki, hogy elavult az űrlap, és töltsem újra az oldalt, mikor újratöltöttem és újra megírtam a választ, megint hibára futott, akárhányszor próbáltam.

Mivel nem részletezted, mit értesz tartalomblokkoláson, nem tudtam kitalálni, mire gondolsz. Nem ismertem ezt a szolgáltatást, most kipróbáltam és működik az http://f1vilag.hu oldalon.

Köszönöm a segítséget!

A mediaklikken viszont nem segített, azt még próbálgatom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Szia! Írtam hogy kikapcsoltam

#11 Nálam a médiaklikknél is működik.

Igaz, nincs semmi tartalomblokkoló kiegészítőm, feleslegesnek tartom, és ráadásul, sohasem lehet tudni, hogy miattuk milyen tartalmakat nem látok. Az ezerszer jobban idegesít a reklámnál.

Egyedül a AdBlocker for YouTube™ kiegészítőt használom a YouTube videók előtti reklámok ellen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szia! Írtam hogy kikapcsoltam

#11 Ha letöltesz egy stabil Firefox csomagot, kicsomagolod, és a firefox fájra kattintasz, majd megnyitod a mediaklikk oldalt, sikerül a videó lejátszás? Minden más Firefox böngészòt zárj be a teszt idejére. A példa (letöltés URL):

https://linuxmint.hu/blog/2019/06/hasznald-es-teszteld-a-letezo-osszes-f...

Ez a teszt a kiegészítöid teszteli, azaz, a hiányukat és az egyéni beállításaid hiányát. A Letöltések könyvtárba bontsd ki a fájlt és onnan indítsd.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Új Firefox

#13

Letöltöttem a leírtak szerint egy stabil Firefox csomagot, kicsomagoltam, és a Firefox fájra kattintottam. Bezártam a többi böngészőt. Megnyitottam a mediaklikk oldalt, de a Kossuth Rádió műsorainak utólagos visszahallgatása most sem működik. (Talán nem voltam egyértelmű, hogy ez a probléma, videók eddig is mentek az oldalon)

Pontosabban javult a helyzet: most már elindul a lejátszás, de nincs hang. A zöld lakattól balra megjelent egy új ikon, amin a lejátszás ikon van áthúzva, és ha föléviszem az egeret ezt írja ki: Blokkolta a média automatikus hangos letjátszását ezen az oldalon. Ha rákattintok, akkor már hang is van. Meg is jegyezte ezt a beállítást.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Új Firefox

#14 Pontosabban javult a helyzet: most már elindul a lejátszás, de nincs hang. A zöld lakattól balra megjelent egy új ikon, amin a lejátszás ikon van áthúzva, és ha föléviszem az egeret ezt írja ki: Blokkolta a média automatikus hangos letjátszását ezen az oldalon. Ha rákattintok, akkor már hang is van. Meg is jegyezte ezt a beállítást.

Én ilyet nem tapasztaltam, de lehet egyszer véletlenül rányomtál a némításra és megjegyezte.
A telepített böngészőnél is működik a dolog, tehát megvan a megoldás?
... ja várj, hang lett, lejátszás sem volt. Akkor a kiegészítőid környékén lehet gond ..., hm, illetve ott sem, mert a letiltás sem segített a lejátszásban. Másban nem igazán különbözik a két Firefox, hacsak nem a beállításokban, arra nézz rá, miben különböznek.
Hm, hm ... hang is van, akkor lejátszás is van. :-))
Van még probléma?

Elindítottam egy Linux Mint 18.3 MATE-t, 32 bitest (Virtualboxban). Teszteltem a mediaklikk oldalt.
Semmilyen kiegészítő nincs telepítve.
A Blokkolás beállítása: szigorú.
A weboldalra érvényes blokkolás beállítása: kikapcsolva (a blokkolásokat, engedélyezéseket kizárólag a NoScipt kiegészítővel oldom meg, azt hiszem, ezt itt, ez - a képen látható- a blokkolást nem szoktam kikapcsolni. Most viszont kikapcsoltam!)
A Hang weboldalra érvényes beállítása: automatikus indítás engedélyezve. Ezzel a beállítással játszhatóak le a Kossuth rádiós tartalmak. Persze, a beállítás röptében nem érvényesül, csak
-- ha frissíted a lejátszó weboldalt,
-- vagy fenti Hang beállítás után nyitod meg a lejátszó (lejátszás) weboldalát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Visszatértem az eredeti

Visszatértem az eredeti Firefoxhoz és profilhoz, most már ott is jó a Kossuth archívum, de csak kikapcsolt uBlock Origin mellett. A Firefox saját tartalomblokkolása alaposan bezavarhatott, pár dolgot átállítottam az opciók között a teszt böngésző alapján. Köszönöm a segítséget!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve