Firefoxban nem működik minden

Fórum: 

Megfigyeltem, hogy Firefoxban (68.0 (64-bit) Linux Mint 18.3 Sylvia), amit elsősorban használni szoktam, nem működik minden (Chromiumban igen),

 

Két példa, ezt a két oldalt gyakran szoktam látogatni:

http://f1vilag.hu/hirek/az-f1-es-brit-nagydij-rajtracsa/

A Bri Nagydíj előzetes rajtrácsa felirat után egy összetört képikon jelenik meg, ezért pont a lényeg nem látszik a cikkből. Jobb egér Reload Image gombra sem reagál, de a View Image gombra betölti a képet a cikk helyére (erre most jöttem rá)

 

Másik példa:

https://www.mediaklikk.hu/kossuth/

Hiába kattintok rá bármelyik műsorra, feldobódik ugyan a lejátszó ablak, és ugyanúgy néz ki, mint Chromium alatt, de nem indul el a műsor, hiába kattintok a Play gombra.

 

 

 

 

kimarite képe

A Firefox ESR kiadást

A Firefox ESR kiadást használom, itt semmi probléma egyik oldallal sem.
Volt hasonló problémám, az uBlock Origin vagy a NoScript ... már nem emlékszem, melyik kiegészítőbe kerül be „valahogy” (általam) egy felesleges tiltás.
Érdemes mindent törölni visszamenőleg: süti, előzmény, stb.. És újraindítani a böngészőt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#1 Ha blokkolva van az URL,

#1 Ha blokkolva van az URL, akkor (elméletileg) innen megnyitva sem látod:

https://pbs.twimg.com/media/D_awOzXXUAYDZjl?format=jpg&name=large

Az is lehet, lassú a neted ...

-----

A mint-meta-codecs csomag gondolom, telepítve.

-----

Az említett képet így tudod letölteni:

wget --output-document=file --quiet https://pbs.twimg.com/media/D_awOzXXUAYDZjl?format=jpg&name=large

A mentés neve file, de bármi lehet.
Miféle lehet? Azt a file paranccsal tudod megnézni:

file file

JPEG:

file: JPEG image data, JFIF standard 1.01, aspect ratio, density 1x1, segment length 16, progressive, precision 8, 1200x787, components 3

... mondjuk, ez az URL-ben is látszik: format=jpg
Tehát lehetne ez is a parancs:

wget --output-document=file.jpg --quiet https://pbs.twimg.com/media/D_awOzXXUAYDZjl?format=jpg&name=large

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cache-t, előzményeket,

Cache-t, előzményeket, mindent töröltem, újraindítottam a böngészőt, semmi változás.

Kikapcsoltam minden plugint, akkor is ugyanaz a helyzet. A View Image-dzsel látom a képet, és az említett linken is bejön a kép. De a weboldalon belül nem akar betöltődni.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jelentem, hogy készítettem

Jelentem, hogy készítettem egy új profile-t és azzal működik mindkét oldal! Mégis jó ez a Firefox, csak sikerült valahol nagyon "testreszabni"...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hát igen, csak éppen

Hát igen, csak éppen szeretném használni a régi profilomat, most mindent újra kéne állítani. Esetleg ha sok időm lesz, egyesével állítgatom az opciókat, és megnézem, hogy működnek-e még az oldalak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia! Írtam hogy kikapcsoltam

@#10
 

Köszönöm, azért nem írtam válasszal, mert akárhányszor próbáltam, hibát írt ki, hogy elavult az űrlap, és töltsem újra az oldalt, mikor újratöltöttem és újra megírtam a választ, megint hibára futott, akárhányszor próbáltam.

Mivel nem részletezted, mit értesz tartalomblokkoláson, nem tudtam kitalálni, mire gondolsz. Nem ismertem ezt a szolgáltatást, most kipróbáltam és működik az http://f1vilag.hu oldalon.

Köszönöm a segítséget!

A mediaklikken viszont nem segített, azt még próbálgatom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szia! Írtam hogy kikapcsoltam

#11 Ha letöltesz egy stabil Firefox csomagot, kicsomagolod, és a firefox fájra kattintasz, majd megnyitod a mediaklikk oldalt, sikerül a videó lejátszás? Minden más Firefox böngészòt zárj be a teszt idejére. A példa (letöltés URL):

https://linuxmint.hu/blog/2019/06/hasznald-es-teszteld-a-letezo-osszes-f...

Ez a teszt a kiegészítöid teszteli, azaz, a hiányukat és az egyéni beállításaid hiányát. A Letöltések könyvtárba bontsd ki a fájlt és onnan indítsd.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Új Firefox

#13

Letöltöttem a leírtak szerint egy stabil Firefox csomagot, kicsomagoltam, és a Firefox fájra kattintottam. Bezártam a többi böngészőt. Megnyitottam a mediaklikk oldalt, de a Kossuth Rádió műsorainak utólagos visszahallgatása most sem működik. (Talán nem voltam egyértelmű, hogy ez a probléma, videók eddig is mentek az oldalon)

Pontosabban javult a helyzet: most már elindul a lejátszás, de nincs hang. A zöld lakattól balra megjelent egy új ikon, amin a lejátszás ikon van áthúzva, és ha föléviszem az egeret ezt írja ki: Blokkolta a média automatikus hangos letjátszását ezen az oldalon. Ha rákattintok, akkor már hang is van. Meg is jegyezte ezt a beállítást.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Új Firefox

#14 Pontosabban javult a helyzet: most már elindul a lejátszás, de nincs hang. A zöld lakattól balra megjelent egy új ikon, amin a lejátszás ikon van áthúzva, és ha föléviszem az egeret ezt írja ki: Blokkolta a média automatikus hangos letjátszását ezen az oldalon. Ha rákattintok, akkor már hang is van. Meg is jegyezte ezt a beállítást.

Én ilyet nem tapasztaltam, de lehet egyszer véletlenül rányomtál a némításra és megjegyezte.
A telepített böngészőnél is működik a dolog, tehát megvan a megoldás?
... ja várj, hang lett, lejátszás sem volt. Akkor a kiegészítőid környékén lehet gond ..., hm, illetve ott sem, mert a letiltás sem segített a lejátszásban. Másban nem igazán különbözik a két Firefox, hacsak nem a beállításokban, arra nézz rá, miben különböznek.
Hm, hm ... hang is van, akkor lejátszás is van. :-))
Van még probléma?

Elindítottam egy Linux Mint 18.3 MATE-t, 32 bitest (Virtualboxban). Teszteltem a mediaklikk oldalt.
Semmilyen kiegészítő nincs telepítve.
A Blokkolás beállítása: szigorú.
A weboldalra érvényes blokkolás beállítása: kikapcsolva (a blokkolásokat, engedélyezéseket kizárólag a NoScipt kiegészítővel oldom meg, azt hiszem, ezt itt, ez - a képen látható- a blokkolást nem szoktam kikapcsolni. Most viszont kikapcsoltam!)
A Hang weboldalra érvényes beállítása: automatikus indítás engedélyezve. Ezzel a beállítással játszhatóak le a Kossuth rádiós tartalmak. Persze, a beállítás röptében nem érvényesül, csak
-- ha frissíted a lejátszó weboldalt,
-- vagy fenti Hang beállítás után nyitod meg a lejátszó (lejátszás) weboldalát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Visszatértem az eredeti

Visszatértem az eredeti Firefoxhoz és profilhoz, most már ott is jó a Kossuth archívum, de csak kikapcsolt uBlock Origin mellett. A Firefox saját tartalomblokkolása alaposan bezavarhatott, pár dolgot átállítottam az opciók között a teszt böngésző alapján. Köszönöm a segítséget!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve