érzékeny sarkok

Fórum: 

Üdv!

Beállítottam (évekkel ezelőtt), hogy ha a jobb alsó sarokba viszem a kurzort, akkor megjeleníti az összes munkaterületet (asztal).

6 asztalom van, ilyenkor a hat asztal "rácsban" látszik, 3 a felső sorban, 3 az alsóban. A napokba kipróbáltam a manjaro cinnamont, ott viszont a hat asztalt egymás után jeleníti meg, nem rácsban. A plasma asztali környezetben ez beállítható. A cinnamon asztali környezetben hogyan lehet változtatni, hogy sorban vagy rácsban látszódjanak az asztalok? Egyáltalán melyik config tárolja ezt?

Szerintem

A munkaterületek beállításainál a "Közszemle megjelenítése rácsként" opció a kulcs.  Bár én csak kettőt használok és köztük egérgörgővel váltok, nem jelenítem meg a nézet felületet...

Viszont nekem is van egy kérdésem. Egyes notikon, pl. ezen is, ha a panel közepén, azaz üres területen görgőzök előre-hátra, az váltogatja a munkaterületeket. Míg más gépen, pl. asztali gépen ilyent nem csinál, ott konkrétan a munkaterület váltó kisalkalmazás fölé kell vinni az égér kurzort, és ott görgőzni, csak akkor működik a váltás. Tudatosan nem piszkáltam sehol ehhez hasonló beállítást. Ez videokártya függő lehet? (Cinnamon, Mint 21)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem

#1

Köszönöm, segítettél!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szerintem

#1 Egyes notikon, pl. ezen is, ha a panel közepén, azaz üres területen görgőzök előre-hátra, az váltogatja a munkaterületeket.

A „xserver-xorg-input-mtrack” vagy:
https://unix.stackexchange.com/questions/57945/map-workspace-switch-to-mouse-buttons-in-cinnamon
https://schlameel.com/using-the-mouse-to-switch-workspaces-in-linux-mint/
( https://www.technipages.com/linux-mint-how-to-switch-to-a-new-workspace )
Ezek hasonlók:
https://cinnamon-spices.linuxmint.com/extensions/view/86
https://cinnamon-spices.linuxmint.com/extensions/view/75

Nálam, noteszgépen nem csinál ilyet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve