Egérkurzor megbolondul

Fórum: 

Teljesen kiszámíthatatlanul, 10 perc-pár óra használat után megbolondul a kép, az egérkurzor villogásba kezd és a képernyőn mint a pixelhibák, olyan villanások lesznek. Nehéz leírni, csináltam egy videót, 10Mega, ne mobilneten nézd meg.
Okát nem tudom konkrétizálni, van hogy SmPlayer filmezés közben, van hogy Firefox böngészés közben, van hogy monitor standby visszajövet. Nem tudom semmihez kötni a hiba jelentkezését. Magától nem hagyja abba, csak a reboot segít.

www.dropbox.com/s/n7lxarw071swfo0/villog.mp4

kimarite képe

Egérkurzor megbolondul

@#0 Én képernyő pixelhibákat nem vettem észre, bár alap felbontásban néztem meg a videót.
Kicsit bővebben kéne beszélni a gépről, gondolom ez egy PC, de az is lehet, hogy egy külső monitorra kötött noteszgépről van szó. Utóbbi esetben a tapipad beállításai kavarhatnak be, ugyanis a rendszer azt is egérnek érzékeli.
Állítottál a tapipad vagy egér beállításokon?
Telepítettél-e mostanában videó drivert, vagy használsz-e két monitort?
Ha tapipad, akkor a kikapcsolása javít a helyzeten?
Ha kihúzod az egeret, és 5-15 másodperc múlva bedugod, az javít a helyzeten?
Melyik Linux Mint, melyik asztali környezettel?
További kérdések:
-- tapipadot vagy egeret használsz?
-- milyen egérről van szó, milyen típus, pl. kábeles? Esetleg valami speciális, pl. játék egér?
-- a jelenleg használt egér jól működik másik rendszeren, gépen, vagy pl. egy Live rendszeren?
-- előfordulhat, hogy koszolódott az egér (külső) vezérlő része?
-- másik USB aljzatban az egér ugyanezt csinálja?
-- táp feszültségek rendben?
-- teljesen más egérrel ezen a rendszeren tapasztalod ugyanezt a problémát ?

Lehet dmesg-t, és syslog fájl tartalmat is nézni, mármint a probléma elindulása után.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egérkurzor megbolondul

Szia!

Nekem az öreg HP asztali gépen szokott ilyet tenni a PS2-es egérrel.

Ilyenkor egyszerűen kihúzom, majd visszadugom a csatlakozót. Hosszú időre

meggyógyúl utánna.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Egérkurzor megbolondul

@#0 Másik egérrel próbáltad? Netán egy másik rendszerrel live módban is csinál ilyeneket? Azzal is ugyanez előfordul? Lehetséges hogy ezt az egeret ki kellene portalanítani belülről - ha rég óta használod már. Lehet hogy a görgető része szedett fel némi koszt.
(Ahogy elnézem, ezzel a cinnamon környezettel eléggé meggyűlt a bajod. Azon gondolkodtál már hogy áttérsz másik asztali környezetre? - Az is ugyanúgy beállítható és kevesebb memóriával működik.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ez egy mezei pc, Intel 3150

Ez egy mezei pc, Intel 3150 procival. Nincs tapipad.
Előtte nem csinálta, az 1 évig használt 18.3 alatt egyszer sem, a win10 alatt most sem csinálja, mezei egér, nem gamer. Csak mióta 1 hete a 19. Tara cinnamon van.
Leteszteltem másik egérrel és másik USB aljzatokba. Ugyanúgy elkezdi a kurzor ugrálást. Az egér ki-be dugdosása sem segít, csak a reboot.

Valami összefüggést felfedeztem, 100% elő tudom hozni a hibát Ha bármelyik lejátszón (VLC, SMPlayer, MPV player) filmet nézek kis ablakba, pillanat álljba teszem a lejátszót a filmmel és ilyenkor rányitok egy böngészőt, Mozilla, Opera, mindegy, és abban  is megnyitok egy videót, pl. Youtube.
Valami videobeállítási vagy driver hiba lehet szerintem.

szhf62, neked lesz igazad, lehet hogy megy vissza a 18.3 Sylvia. Az, a több apró problémája ellenére is kezesebb (nekem) mint ez a mostani. Olyan érzésem van mintha ez az új még nem lenne teljesen kiforrott, valamint a szoftverkezelőben is sokkal kevesebb program van szerintem. Külső forrásokból való telepítésnél pedig nem sikerül. valamit mindig kiír a terminál csak nem akarom ezekkel minddel terhelni a fórumot. Pl. erre a 19.-re nem tudom feltenni a kedvenc játékomat, az EPsxe playstation emulátort sem. Még egy kérdés, mi az a Bionic? Ennél látom kiirkálva sokszor.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Ez egy mezei pc, Intel 3150

#4 A "másik asztali környezeten" nem azt értettem hogy visszatérj az előző bevált rendszerre, hanem a Linux Mint 19 MATE vagy XFCE-t próbáld ki. A cinnamon asztali környezet erősen igénybe veszi a gépet, a többi "könnyebb fajsúlyú", kisebb (kevesebb) memóriát igényel. Viszont ha a Linux Mint 18.3 Sylvia-val teljesen meg vagy elégedve, szíved joga hogy azt telepítsd fel ismét. (Bizonyára van telepítőd belőle - amit le is ellenőriztél [sha256sum...].) 

Szerintem a mostani rendszerednek "adj még egy esélyt", töltsd le frissen, ellenőrizd le, és úgy telepítsd újból. Ha a "bosszantó hibák" ez után is jelentkeznek (a kellő programok feltelepítése, és hosszabb használat után), akkor válts a neked kellő rendszerre. (Nálam a külső forrásból való telepítések szinte minden esetben sikerültek, nem biztos hogy a Linux Mint rendszer kiforratlan, csak lehet hogy a géped "tudása" már "kevés hozzá" - nálam is előfordult régebben a gyenge gépekkel hasonló probléma. Ilyenkor próbáltam MATE-t vagy XFCE-t, esetleg más, könnyebb linux vagy Ubuntu rendszert.)

A Szoftverkezelőben bizonyára szerepel a Playstation emulátor is, ha rákeresel PCSXR keresőszóval, de ha itt nem találod, a Synapticban is megkeresheted, és onnan telepítheted.

A "Bionic Beaver" az Ubuntu "új design-ja", ezzel váltott Unityről a Cannonical. (Olvass utána, nem akarok senkit félrevezetni...)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem álltam vissza a 18.3-ra,

Nem álltam vissza a 18.3-ra, jelenleg 4 órája nyúzom a 19 Tara xfce-t. Szó szerint nyúzom, és eddig semmi akadás, az egér tökéletes, mindent lejátszik, még nem sikerült kiakasztanom a rendszert.  Létezik olyan hogy rosszul sikerült telepítés? Az előző Tara amivel 1 hetet szenvedtem, az lehet nem jól sikerült. Ez most jó.
Viszont néhány dolog hiányzik, mégiscsak jó az a Cinnamon. Legjobban a kisalkalmazások a tálcán, ezekt xfce alatt hogyan lehet letölteni és működésre bírni?

A PCSXR egy rakás vacak, elnézést de én nem tudtam az eddigi 3 rendszer alatt egyiken se működésre bírni. Az EPSxe az jó volt az elsőn, 1 évig nyomtam rajta, lekörözte a wines emulátort is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem álltam vissza a 18.3-ra,

#6 Panelen jobb katt, lenyilóban új elem hozzáadása, kiválasztod mi kell. Ha esetleg nem találod, megirod, hogy mit szeretnél látni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem álltam vissza a 18.3-ra,

#6 Létezik rosszul sikerült telepítés. Néha. A félreértések elkerülése miatt ezt a csillagok (bitek) állása okozza. Vagy éppen arra kóborolt egy cica ... .
A dmesg kimenet, illetve a syslog tartalma mutathatja, hogy -esetünkben- miért menekül az egér.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Köszönöm kimarite válaszod,

 Köszönöm kimarite válaszod, már újra lett telepítve a rendszer, a kimeneteket  már nem tudom mutatni. Ez most valami villámgyors lett, komolyan mondom fényévekkel gyorsabb a 18.3-nál is.

Atime, igen így ahogy írtad, de a cinnamonba ott volt egy olyan fül, nem emlékszem pontosan, "További kisalkalmazások letöltése", valami ilyen. Itt meg ez nincs, csak azok amik a rendszerrel együtt jöttek. Nem tudok hozáadni újabbakat a netről.

Volt egy Brightness&gamma, ez nagyon jó, és volt egy timer nevű, az a beállított idő után lelőtte a pc-t. Ezek nagyon tetszettek cinnamon alatt, de volt még vagy 30 letölthető kisalkalmazás.

Hogyan lehet, ha lehet egyáltalán, erre a mostani xfce mellé cinnamont tenni, és választhatóan használni a kettőt? A cinna panel szuper jó, az xfce ahhoz képest katasztrófa, ahány ikon annyi méretű. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Köszönöm kimarite válaszod,

#9 Két asztali környezet is telepítve lehet egy rendszeren, de néha összekeverednek az alkalmazások feladatai. Például az alapértelmezett alkalmazásoké. Megnyitnál egy fájlt, de a másik asztali környezet alkalmazása van erre beállítva. Viszont annak kéne egy folyamat, ami csak a másik környezet alatt indul el, itt meg nem, ezért a megnyitás sikertelen. Nincsenek elkülönítve a menük sem, például a témákat két alkalmazással állíthatod majd, és azt (vélhetően) sosem jegyzed meg, hogy melyik ezé, melyik azé. Esetleg meg lehet csinálni elkülönítve a menüt, de nem egyszerű, mert ennek régebben volt valamelyest támogatása. Az asztali környezetek fejlesztői sem azzal vannak igazán elfoglalva, hogy egymáshoz passzítsák a rendszereiket. Ha ezt tennék, a valós fejlesztés megállna. Windows alatt vagy OS X alatt csak egy lehetőség van, nem kéne telhetetlennek lenni. Ha valamit nagyon szeretnél, támogathatsz egy fejlesztőt, aki a terveid kivitelezője lesz. Másrészt nem sok embernek van erre igénye, mondjuk százezerből egynek ;-). Xfce alkalmazások (pl. az Xfburn) telepíthetőek bármely más asztali környezet alá, és viszont. Ez meg van oldva. Ennyi. Nem is értem, minek két asztali környezet egy rendszeren. Gondold át. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Köszönöm kimarite válaszod,

#9 A fényerőszabályozás az energiagazdálkodás ikon engedélyezésével a panelra tehető. A timer pedig szerepelni fog az elérhető alkalmazások között, ha telepited a synapticból az xfce4-goodies programot. Az ikonok mérete állitható. Szerintem próbálj meg más témát. Hidd el gyorsabb és némi ráforditással szebb is lesz mint a cinnamon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Kimarite, megértettem,

 Kimarite, megértettem, tényleg nem jó ötlet a két asztali környezet. Köszi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve