DVD-lemez gondjai (ismét)

Fórum: 

Két problémával találkoztam a reggel feltett kérdésemmel kapcsolatban: a választ nem mutatja, valamint a küldött képeket nem jeleníti meg.
Inkább leírom a gondot: DVD-R lemezekkel rendelkezem, amelyek 4,7 GB-osak, teljesen üresek, 120 percnyi videóanyagot lehet rájuk tenni. A laptopom lemezolvasójába betettem, viszont a "Blank DVD-R Disc nem csatolható - A hely már csatolva van" szöveget adta ki a laptopom. Mit tegyek? Szükséges valamilyen illesztőprogramot vagy segédprogramot telepítsek a Szoftverkezelőből?
Előre is köszönöm válaszaitokat!

Elvileg semmit

Elvileg nem kell semmit tenni, azon túl, hogy le kell ok-zni az üzenetet, majd megírni.

Ez üzenet kicsit furcsa, de csak arról lehet szó, hogy be akarja olvasni a rendszer a fájlokat, és mivel az üres lemezen nincs fájlrendszer, ezt nem tudja.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Isten lássa lelkem

nem kötözködni akarok és nehogy félreértsen bárki is de
40 darab DVD az kb. 4000Ft, egyszer írható, nehézkes, macerás, sérülékeny, a mai eszközök 99%-ába nincs is olvasó.
Egy 128GB pendrive amira kb. ráfér a 40 DVD anyaga az meg 5000Ft és 100x kisebb helyet foglal, zsebrevágható, több 1000x újraírható. Arról szó se essék hogy a 128 gigát usb3-mon pár perc (se) megírni, kontra 40 dvd-t megírni.

Én 10en x éve azt se tudom létezik-e még optikai adathordozó. Ezekszerint igen.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Isten lássa lelkem

#3 Nem vitatkozni akarok!

De nézz ide:

 

A jobb szélső fehér USB 3.0 128 GB Kingstone pendrájv még működik, a többinek annyi. Illetve a középső 32 GB-s USB 3.0 néha elérhető, ha piszkálom a csatlakozóját, és felfele feszítve tartom bedugva. Ezen apróságok vannak, amik nem annyira fontosak, de azért jó, ha elérhetők időnként, mert bár minden fájl meg van valahol valamelyik gépen, de ez mindig kéznél van. Nincs 5 éves egyik  sem! Azért kopottak, mert ezek mindig a zsebemben vannak / voltak, hogy kéznél legyen, ha kell.

Balról a másodikat már elkezdtem szétszedni, mert azt gondolom, ha ráforrasztok egy kábelt a csatlakozóira, akkor lehet le tudom menteni róla ami kell. Ez pár saját készítésű flopi IMG, ami még jól jöhet, bár évek óta nem használtam azokat (ezek is meg vannak valamelyik külső HDD-n amúgy.)

Az egy középsőt leszámítva, mind multiboot svájcibicska szerepet töltöttek be, Yumi, meg Ventoy témakör.
Abszolút nem voltak agyonhasználva, anno régi 128 MB-s pendrájvomat 1000x többet használtam, és még mindig megy, csak kicsi.

A legfiatalabb a Platinet USB 3.0 128 GB a fentiek közül, és nincs még egy éves sem. A szélső fehér biztonsági másolatának vettem, ha beadná a kulcsot. Ehhez képest ez menet közben meghalt, miközben egy ISO-t másoltam rá. Kb. 4-5x volt bedugva gépbe. Mindig csak frissítettem, amikor egy újabb ISO-t másoltam a fehérre, akkor ugyanezt az újra is. Akkor terveztem volna élesben használni, ha a fehér beadja a kulcsot.

Ezek abszolút nem voltak 1000X újraírva, jellemzően csak olvasva voltak.

És tudod mit? vannak több mint 10 éves lemezeim, amik tartalmát alkalmilag HDD-re másolom, nem sok időm van erre, ezért lassan haladok vele. De eddig még mindegyik olvasható volt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Isten lássa lelkem

 

#3.1 Nekem is vannak elhasználódott, elromlott és kidobott pendrive tapasztalataim jócskán.
Magam is évtizede hasonlóan élek mint Te, tömött zsebnyi adathurcolászós és operációs rendszer telepítőt használtam.
Kontra 1TB SSD aluházba, USB3, azt 2 éve lőttem és szadizom, írom-olvasom, több 1000 dugdosást már elviselt. És ha elkopik az usb csatija, direkt nem fix kivitelt választottam hanem egy kis 8 centis cserélhető usb madzagja van. Ha az megmakkan, egy ezresért veszek másik csatlakozót és ismét több 1000 dugdosás.

És vannak borzasztó felhasználói élményeim direkte lassan írt és utána szinte sterilszobába tárolt CD és DVD lemezekkel is.
Amiket 5-6 év múlva elővéve mind olvashatatlan volt. 

Tudod mi az ami még most 20 év távlatában is tökéletesen olvasható sőt írható is és nem veszített 1 bitet se?
DVD RAM lemez. Gyönyörű arany színe van, több 100x újraírható, ha beteszed a dvd íróba pont úgy viselkedik mint egy merevlemez csak persze tetűlassan.
Mivel én az első PC-s pillanatomtól kezdve abszolút nyitott vagyok minden újdonságra, 2002-be vettem 2 darab DVD-RAM lemezt és évekig használtam írtam-olvastam majd persze idejét múlta. 
Utoljára 1 éve volt nálam vasházas szörnyeteg kávédaráló PC javításra és abba volt dvd meghajtó, rögtön betettem a dvd-ram lemezeimet.
és ott van minden rajtuk hibátlanul.  20 évesen.

Senkit nem volt szándékomban rá vagy lebeszélni se a dvd-re se a pendrájvra.
De ha azt veszem alapul hogy XY megír egy dvd lemezt, az ugye attól a pillanattól újrafelhasználhatatlan, beteszi egy olyan ma már szinte nem is feltalálható készülékbe amibe még van dvd olvasó, ezt esetleg megcsinálja 2-3x majd a dvd évtizedig pihen míg valaki ki nem dobja majd 2053-ba pl.
Megírok rá tegnap egy akkor aktuális telepítőt és fél év múlva kijön a Mint 20. DVD kuka.
Kontra pendrive, lehet rövidebb az élettartama de azt a pár évet 100ezerszer  jobban ki lehet használni, összehasonlíthatatlanul rugalmasabb a felhasználási területe, a fizikai méretekről szó se essen. 40 dvd film, adat a kulcstartómon, körömnyi méretben, akár tableten, telefonon, utazás közben, vonaton, nyaralás közben bedugva a szálloda tévéjébe stb. hozzáférhetően.

Nem látom értelmét a dvd-nek ma 2022-ben. Floppyt se látok manapság, bizonyára megvan az oka.
Archiválni meg ha kell én a hagyományos, max. 1TB  3,5" HDD mellett teszem le a voksomat. Az valószínűleg 15-20 év múlva is olvasható lesz.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Isten lássa lelkem (off)

#3 A hit kérdéseiben nem lehet valakit meggyőzni. A hit olyan konstrukció, aminek nincs szüksége bizonyítékra.
-- Csányi Vilmos
wink

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Isten lássa lelkem (off)

#3.2 Mindenki hisz valamiben.

Én pl. most azt hiszem, eszem még egy palacsintát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve