DVD-lemez gondjai (Balázs Bence_2003 kérdése)

kimarite képe

Fórum: 

1) Sziasztok!
Kb. két hónappal ezelőtt vásároltam DVD-R típusú lemezeket videók feltöltésére és tárolására. Azonban - betéve a laptopomba - az alább látható képet adta ki. Magáról a lemezről is küldök képet. Kérdésem: mit tegyek? Kell-e valamilyen segédprogram vagy formázás a lemez használatához? Teljesen üresek a DVD-k, semmi nincs rajtuk.
Előre is köszönöm a válaszokat!

2) Két problémával találkoztam a reggel feltett kérdésemmel kapcsolatban: a választ nem mutatja, valamint a küldött képeket nem jeleníti meg.
Inkább leírom a gondot: DVD-R lemezekkel rendelkezem, amelyek 4,7 GB-osak, teljesen üresek, 120 percnyi videóanyagot lehet rájuk tenni. A laptopom lemezolvasójába betettem, viszont a "Blank DVD-R Disc nem csatolható - A hely már csatolva van" szöveget adta ki a laptopom. Mit tegyek? Szükséges valamilyen illesztőprogramot vagy segédprogramot telepítsek a Szoftverkezelőből?
Előre is köszönöm válaszaitokat!

-- Balázs Bence_2003  fórumtársunk kérdése

Szia! Valami gond lehet a Első lépések és beállítások alatt létrehozott kérdésekkel, így a tieddel is.
Megerősítem a következőket:
belépés nélkül csak a kérdésed látszik, a fórumnyitó.
belépéssel sem látszik a válasz elsőre, frissíteni kell a lapot ehhez: frissítés ikon vagy F5 gyorsbillentyű.

Kérdésedre a korábbi válaszom (ha látod, válaszolj),

Regisztrálj az Imgur vagy az imgBB képmegosztó oldalak egyikén, lépj be, töltsd fel a képet, majd oszd meg itt.

A teljesen üres optikai adathordózó tartalmát a Linux fájlkezelők nem mutatják, ugyanis, nincs értelme..., belehúzni nem tudsz fájlokat vagy könyvtárakat, semmit nem tudsz az adathordozóval kezdeni. A Windows megteszi, tudom... .

Próbáld az Xfburn alkalmazást (segédprogram). Telepítés, ha terminált használsz:

sudo apt-get install xfburn

Aztán a Menü/Kellékeknél találod (vélhetően).

...és az újabb válaszom.

Milyen lemezek ezek (márka, stb), linkeled? Milyen asztali környezetet használsz (például Cinnamon), és melyik Linux Mintet (például 20.3)? Milyen laptopod van? Melyik böngészőt használod?

Nyiss terminált, illeszd be az alábbi parancssort, és a futtatásához nyomj Enter-t. A megjelenő szöveget (kimenet) az aláírásomban is és lentebb is szereplő módon, vagyis a paste.ee-vel oszd meg velünk itt.

inxi -Fzxxx

...sok információ benne lesz a gépedről, a rendszerről.

Paste.ee: szöveg megosztás

"Milyen lemezek ezek (márka,

"Milyen lemezek ezek (márka, stb), linkeled? Milyen asztali környezetet használsz (például Cinnamon), és melyik Linux Mintet (például 20.3)? Milyen laptopod van? Melyik böngészőt használod?"

Kérdéseidre válaszolva: BMS ezeknek a lemezeknek a neve, MATE asztali környezetet, valamint Linux Mint 20.2-t használok (a 64-bites verziót), a laptopom Dell Latitude e6420-as, Firefox böngészőt használok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

"Milyen lemezek ezek (márka,

#2 Értem. Azért az inxi kimenet jól jön (pl.máskor is).

Tehát okézd le a jelzést. Utána minden rendben?

Az Xfburn kezeli a lemezt?

Ha valami nem megy, vedd ki a lemezt, indítsd újra a Mint-et, tedd be a lemezt, és utána mutass kimenetet:

dmesg

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"Milyen lemezek ezek (márka,

#2.1 Az XFburn-t letöltöttem, a "nem csatolható" ablakot már nem mutatta, bevette a lemezt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm a segítséget! A

Köszönöm a segítséget! A programot ki fogom hamarosan próbálni (elfoglaltságaim vannak még a napokban) és visszajelzek mindenképp :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

https://paste.ee/p/dldA7

#5 A rendszered Linux Mint 20.2 Uma, MATE asztali környezettel. Az alapértelmezett fájböngésző a Caja.

A másik hozzászólásban mutatott kép üzenete az, hogy a fájböngésző beállítása az optikai meghajtók tekintetében is az optikai lemez behelyezésekor az automatikus befűzés. Ezt a tulajdonságot a Caja beállításaiban meg tudod változtatni, azaz, hogy mindez ne legyen automatikus. Ettől még a befűzés helye látszani fog a fájlböngészőben.

Említve lett, hogy az üres egyszer- vagy a formázott újraírható optikai lemez befűzhető a fájlrendszerbe, de a fájlböngésző nem tudja olvasni a lemez fájlrendszere miatt. Adatokkal teli lemezt már tud olvasni.

Üres optikai adathordozó fájlrendszerét csak grafikus vagy parancssoros, kifejezetten erre a célra készített alkalmazások képes olvasni. Teszik jellemzően írás előtt, céljából, hiszen vizuálisan megnézve, te is azt látnád, hogy a lemezen nincs semmi.

Telepítettél egy optikai lemezkezelő alkalmazást az Xfburn-t. Az alkalmazás az alapértelmezett alkalmazássá is vált egyúttal. A fájlkezelő beállításaiban (könnyen megtalálható a beállítás)/az üres lemez behelyezésekor az automatikus befűzés helyett érdemes beállítani a két másik lehetőség egyikét:

* Ne csináljon semmit
* Kérdezzen

Válaszd, a neked jobban tetszőt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve