Devuan indítópult?

fecameca képe

Fórum: 

Sziasztok. A következő a problémám. Elővettem egy régi merevlemezemet, amire Devuan volt telepítve. Eredetileg XFCE felülettel, de azt legyalultam, már annak idején is Openbox + tint2-vel használtam. A probléma az, hogy a másik gépemen Magyarch linux van, és Specrtwm ablakkezelővel. Mert nekem ez tetszett meg a legjobban. Kipróbáltam előtte másik hetet, ami miatt engem onnan ki is tiltottak. A probléma az, hogy az ottani fejlesztő mindent az ~/.xprofile fájlból indít, ami Devuanban a systemd hiánya miatt nem működik. Írtam neki egy start.sh nevű scriptet, amit elindítok a dmenüből, de ez így elég barkács módszer. Hogyan lehetne azt elérni, hogy az abklakkezelővel együtt induljon a /start.sh nevű scriptem, ami az sxhkd-t a háttérképet, és a panelt betölti nekem? Nagyon jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert már egy hét óta ezzel szenvedek. A spectrwm.conf-ba csak ilyet találtam: autorun = ws[1]:volumeicon &. Ennek problémája az, hogy amit így indítok, csak az 1-es asztalon működik panel, egyebek, minden, ez így nekem nem jó. Nekem olyasmi kellene,ami az egész rendszerre, és az összes asztalra érvényes. Nem szeretnék másik ablakkezelőt, mert ennek egyszerűsége praktikus kezelhetősége kellene nekem. i3 például ha nem jelölöm ki előre, csak |||| így nyit ablakokat, a bspwm labilis, lefagyogat, az xmonad 200 haskell függőséget hoz magával, a herbstluftwm számomra felesleges manuális kijelölésekkel van tele. Csak éppen ezeknek a configjába be lehet írni az indítót. Spectrwm-ban nem lehet indítót írni, csak ablakhoz, vagy bill. kombókat. El kellene valamivel indítani a start scriptet, amit írtam.

Nem ismerem

Nincs benne cron?
Azzal meg lehet adni az indítást.
Terminálba halvány lövésem sincs, a KDE alatt egy komplett gui-s feladatütemező van, még a hülyék is simán tudják használni, pl. én. wink

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A Devuan elágaztatja az

A Devuan elágaztatja az eredeti Sysvinitet:
https://github.com/SaschaMester/devuan-sysvinit
Az eredeti:
http://savannah.nongnu.org/projects/sysvinit
https://wiki.debian.org/Init
Ha a Devuan verziót szeretnéd, azt el kell dönteni magadban. Tehát nem Runit, ilyesmi, ugrálsz ide-oda, aztán kövessünk :). Mindegyik más-más beálítás.. Ha maradsz, akkor a kérdés: rendszer szolgáltatások az alkalmazások vagy „saját” alkalmazások? Ha sajátok, akkor sorold fel, mik ezek! Ha rendszer szolgáltatások, azokat sorold fel, mik ezek! Az indítás módja más... . Ami nem a rendszeré, annak asztali környezetenként van „indítópult” alkalmazása, mely grafikus.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Devuan...

Akkor kezdjük talán a legelején. Ezen a merevlemezen közel 2 éve már, hogy rajta van ez a Devuan. Miért éppen sysvinittel? Mert még akkor semmi mást nem ismertem (Ezt sem). A lemez teszi a dolgát, ez az egyetlen, amelyiken egyelőre még 0, azaz semmi bad sector nincsen. A teljesítményteszteken jól szerepelt, annak ellenére, hogy a másikhoz képest lassúnak tűnik. A legalapvetőbb kérdés az, hogy mire használjam? Ha sohasem lesz belőle elsődleges lemez, csak mentésre használom, akkor mindegy az ablakkezelő, és a disztribúció is. Amíg nem volt rajta tiling, tette a dolgát. AZ ASCII-t fel kellett frissítenem Beowulf-ra ahhoz, hogy telepíthessek rá egy polybart. A fejlemény azóta az, hogy rájöttem, ez a polybar verzió, nem tudni, miért, az összes ablakkezelővel lefagyogat. Van 1 asztalom. Ha megnyitok még egyet, akkor jelenik meg, miután bezártam őket. Pkill polybar vagy killall polybar parancsra ott marad a képernyőn lefagyva, nem tűnik el. Ehhez még hozzátartozik az is, hogy a Devuan telepít ugyan mindenféle ablakkezelőt, de az i3 gaps nincs benne, az i3blocks meg a sima i3-al nem működik. Dzen2 panelt adnának mellé (Feltelepül az i3-al együtt, látom) de azt egyáltalán nem ismerem. Ugyanez a bajom a spectrwm ablakkezelő saját paneljével. Kellene nekem hozzá a polybar, de csak barkács módszerekkel lehet elindítani az olyan ablakkezelőn, amelyiknek nincsen saját startupja. Arch linuxon ott van az .xprofile, de én nem tudom hogy működik. Ezek után már csak azt nem tudom, kell-e nekem a Devuan, vagy a tiling ablakkezelő, vagy telepítsek rá valami mást? IIlyen kérdések feltevése után már én sem csodálom, hogy engem mindenhonnan kitiltanak. Nálad a labda.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Devuan...

#3 Nálad a labda.

Vajon kire gondolsz? Mert, nem a Válasz elemre kattintottál!
Ha rám, akkor fogalmazd át a mondataid. Ugyanis, én kérdeztem valamit, de egy szó sem esik a „válaszodban” azokról. Ha nem hozzám címzel, akkor semmi gond.
Megpróbálom többször átolvasni, de elsőre zavaros nekem.

-----

Én értem, hogy egy ismeretlen ország szülötte vagy, azoké, ahol ritka kincs a papír, következésképpen egy lapra kell sűríteni mindent. Mi hagyuk teret, nyugodtan használd a sortöréseket és sorközöket is. Azaz, vegyél levegőt olykor... . Példa:

Akkor kezdjük talán a legelején.
Ezen a merevlemezen közel 2 éve már, hogy rajta van ez a Devuan.
Miért éppen sysvinittel? Mert még akkor semmi mást nem ismertem (Ezt sem).

A lemez teszi a dolgát, ez az egyetlen, amelyiken egyelőre még 0, azaz semmi bad sector nincsen. A teljesítményteszteken jól szerepelt, annak ellenére, hogy a másikhoz képest lassúnak tűnik.

A legalapvetőbb kérdés az, hogy mire használjam

Ha sohasem lesz belőle elsődleges lemez, csak mentésre használom, akkor mindegy az ablakkezelő, és a disztribúció is. Amíg nem volt rajta tiling, tette a dolgát.

AZ ASCII-t fel kellett frissítenem Beowulf-ra ahhoz, hogy telepíthessek rá egy polybart. A fejlemény azóta az, hogy rájöttem, ez a polybar verzió, nem tudni, miért, az összes ablakkezelővel lefagyogat. Van 1 asztalom. Ha megnyitok még egyet, akkor jelenik meg, miután bezártam őket. Pkill polybar vagy killall polybar parancsra ott marad a képernyőn lefagyva, nem tűnik el.

Ehhez még hozzátartozik az is, hogy a Devuan telepít ugyan mindenféle ablakkezelőt, de az i3 gaps nincs benne, az i3blocks meg a sima i3-al nem működik. Dzen2 panelt adnának mellé (Feltelepül az i3-al együtt, látom) de azt egyáltalán nem ismerem.

Ugyanez a bajom a spectrwm ablakkezelő saját paneljével. Kellene nekem hozzá a polybar, de csak barkács módszerekkel lehet elindítani az olyan ablakkezelőn, amelyiknek nincsen saját startupja.

Arch linuxon ott van az .xprofile, de én nem tudom hogy működik.

Ezek után már csak azt nem tudom, kell-e nekem a Devuan, vagy a tiling ablakkezelő, vagy telepítsek rá valami mást? IIlyen kérdések feltevése után már én sem csodálom, hogy engem mindenhonnan kitiltanak. Nálad a labda.

Hm, a szerkesztés közben átolvastam ismét, a kérdéseimre nem érkezik válasz. Gondolom, ez az „eleje”..., akkor oks. Kivárok. ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Devuan...

#4 Elnézést, hogy azelőtt nem a válaszra kattintottam. Előfordulhat. 444tibit kivéve, senki más nem válaszolt, ő meg csak a KDE felületről beszél, ami itt jelenleg tárgytalan. Fogalmam sincs, hogy mit és miért kérdeztél, hiszen már a témaindítóban leírtam, mire lenne szükségem, és azt is, hogy miért.  Íme az ~/.xprofile fájlom tartalma Archlinuxban. Devuan esetén nem lehet azt elérni, hogy lefusson. Csak az egyes ablakkezelők saját config fájljába lehet beleírni, már amelyikbe lehet. (Például az Openboxnál a startup fájljában vannak ugyanezek.) De miután az kiderült, hogy a polybar a Devuanban mindegyik ablakkezelővel lefagyogat, a kérdés is megváltozott. Melyiket kellene elfelejtenem? Mert ezek együtt úgy látszik nem mennek. Valamelyik dolog hibás, de melyik?

1. Ezt a régi merevlemezt kellene eldobni?  Úgy értve már ne telepítsek rá többé operációs rendszert? Kicsit lassú, néha lefagyogat. De csak a polybar egyedüli ami fagyogat, ami felteszi újra a kérdést, akkor mi köze a lefagyásoknak a merevlemezhez, ha csak a polybar az egyedüli lefagyogatós?

2. Az a baj, hogy Devuan van rajta? Mit tegyek rá helyette? Bármit, csak nem szeretném desktoppal használni, valamilyen wm megfelelne, egyre több Linux disztribúció kezdi el például i3 ablakkezelővel terjeszteni a telepítőjét.

3. Ne akarjak rajta tiling ablakkezelőt használni? Hiszen egyelőre ez csak egy tartalék lemez. Openbox + tint2 esetén semmi bajom nem volt a Devuannal, ez a kérdés is csak most merült fel. Devuanék úgy néz ki, hogy egyelőre még nem támogatják ezeket az ablakkezelős megoldásokat. 

Ezeket kellett volna elindítani, a grafikus felület indításával egyidőben. De csak az sxhkd és a polybar az, amik nélkül nem lehet bizonyos ablakkezelőkbe addig egyetlen betűt sem beírni, sem kilépni sem tudsz a spectrwm-ból, amíg sxhkd-d nincs elindítva:

#!/bin/sh

nitrogen --restore &
lxpolkit &
numlockx &
volumeicon &
(sleep 1s && ~/.config/polybar/pbar.sh) &
sxhkd &
#qbittorrent &

Csak én képzelem azt, vagy valóban az Arch linux lehet a csempézős ablakkezelők atyja? Mert akárhonnan más disztróból próbálkozom, csak szenvedés van velük. Csak beírom hogy pacman -S és már pikk-pakk fent van minden. Vagy beírom, hogy yay és a többi alfa, béta, forrás, bináris verzió közt válogathatok, melyiket is kérem. Még válogathatok is a sok közül.  Ahhoz képest egy .deb fájlt levadászni az interneten, ami pont a te Debian verziódhoz paszol, kész kínszenvedés. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Devuan...

#5 Fogalmam sincs, hogy mit és miért kérdeztél, hiszen már a témaindítóban leírtam, mire lenne szükségem, és azt is, hogy miért

Oks, akkor ennyibe maradtunk. Bővebb részleteket kértem, de már engem sem érdekel a téma, nemhogy téged sem. Semmi gond!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Devuan...

#5 Íme az ~/.xprofile fájlom tartalma Archlinuxban. Devuan esetén nem lehet azt elérni, hogy lefusson.

Mert példáu a ~/.profle fájl van helyette (Debian-alapú rendszeren).

Csak az egyes ablakkezelők saját config fájljába lehet beleírni, már amelyikbe lehet. (Például az Openboxnál a startup fájljában vannak ugyanezek.)

Hasonlót kéne keresni, nem?

De miután az kiderült, hogy a polybar a Devuanban mindegyik ablakkezelővel lefagyogat, a kérdés is megváltozott. Melyiket kellene elfelejtenem? Mert ezek együtt úgy látszik nem mennek. Valamelyik dolog hibás, de melyik?

Honnan tudjuk? Miért nem nézed, mi lehet a fagyás oka? A naplókban, a dmesg kimenetben? Így nem fog megoldódni, ahhoz sem kell jós tehetség.

1. Ezt a régi merevlemezt kellene eldobni?  Úgy értve már ne telepítsek rá többé operációs rendszert? Kicsit lassú, néha lefagyogat. De csak a polybar egyedüli ami fagyogat, ami felteszi újra a kérdést, akkor mi köze a lefagyásoknak a merevlemezhez, ha csak a polybar az egyedüli lefagyogatós?

Ha régi a merevlemez, akkor lehet még jó állapotú Én azt értem, hogy csak egy jó társalgásra vágysz, de a megoldásért semmit nem teszel. Ezzel nincs is baj ... túlságosan.

2. Az a baj, hogy Devuan van rajta? Mit tegyek rá helyette? Bármit, csak nem szeretném desktoppal használni, valamilyen wm megfelelne, egyre több Linux disztribúció kezdi el például i3 ablakkezelővel terjeszteni a telepítőjét.

Bármit, ami neked megtetszik, rátelepíthetsz. Distrowatch.

3. Ne akarjak rajta tiling ablakkezelőt használni? Hiszen egyelőre ez csak egy tartalék lemez. Openbox + tint2 esetén semmi bajom nem volt a Devuannal, ez a kérdés is csak most merült fel. Devuanék úgy néz ki, hogy egyelőre még nem támogatják ezeket az ablakkezelős megoldásokat. 

Van nekik angol fórumuk. Miért nem kérdezel rá?
https://dev1galaxy.org/ | https://www.devuan.org/os/community
Tartalék lemez? Hogy jön ide? Jelentősége?

#!/bin/sh

nitrogen --restore &
lxpolkit &
numlockx &
volumeicon &
(sleep 1s && ~/.config/polybar/pbar.sh) &
sxhkd &
#qbittorrent &

Jó a startup.sh, ha mást nem találsz.
Ezt most csak kézzel indítod, vagy hogyan?

Csak én képzelem azt, vagy valóban az Arch linux lehet a csempézős ablakkezelők atyja? Mert akárhonnan más disztróból próbálkozom, csak szenvedés van velük. Csak beírom hogy pacman -S és már pikk-pakk fent van minden. Vagy beírom, hogy yay és a többi alfa, béta, forrás, bináris verzió közt válogathatok, melyiket is kérem. Még válogathatok is a sok közül.  Ahhoz képest egy .deb fájlt levadászni az interneten, ami pont a te Debian verziódhoz paszol, kész kínszenvedés. 

Csempézős? Miféle az? Halvány, lila, segédgőzhajós fogalmam sincs: mik ezek?
DEB fájl nem vadászunk! Tükröket hajkurászunk legfeljebb.
Neked nem jó a Debian, felejtős. Kezelni sem tudod.. Ennyi, meg egy Bambi. ;)
Eleve rossz a hozzáállásod, meglehetősen Windows OS-es!
Az Arch Linux egy Windows, valami WSL? :D ... :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Devuan...

#6 Már mindent leírtam bőven. Akkor gyalulni fogom a Devuant. Majd lesz rajta valami más. Csak berendezkedni rajta fog eltartani sokáig. Csak nem szeretem, ha valami hibásan működik, és megoldást sem találni rá sehol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Devuan...

#8 Már mindent leírtam bőven.

Ahogy érzed. Én nem érzem ugyanezt!
Erőteljes faggatásra írtál valami kézzelfoghatót is, aminek 10-20 százaléka értékelhető a kérdésem szempontjából. Nem kell a segítő fejének megfőnie, hogy kitalálja a szándékaidat. :)

Kérjük, a problémát tömören, lényegre törően írd le. Részletesen mutasd be a körülményeket, a problémáig vezető lépéseidet és ha esetleg kaptál hibaüzenetet, azt is másold be ide, ezzel megkönnyítve a válaszadók dolgát. Így kaphatsz közvetlenül helyes választ a további kérdések helyett.
Mikor kérdeznek tőlünk, legyünk készségesek és segítőkészek.

https://linuxmint.hu/kozosseg/szabalyzat

Akkor gyalulni fogom a Devuant. Majd lesz rajta valami más.

Nekem mindegy.

Csak berendezkedni rajta fog eltartani sokáig.

Nem tudtál berendezkedni rajta. Éppen erről társalogtunk.

Csak nem szeretem, ha valami hibásan működik, és megoldást sem találni rá sehol.

Dehogynem, vannak megoldások, amikhez azonban el sem jutottunk.
Saját magadat beszélted le a Devuan használatáról.
Senki nem szereti, ha valami hibásan működik.

-----

De jobb lenne a szándékaid előre eldönteni, mielőtt segítünk. Tényleg szeretnéd, hogy segítsünk, vagy csak úgy írogatsz valamit, amire igazából semmilyen érdemi választ nem vársz, csak a bosszúságaid meghallgatására keresel társalkodópartnert? Mert akkor eleve így állunk a kérdéshez.
Írtam egy válasz, és egy kérdést, amire válasz nem jött és nem is fog érkezni, mert abbahagytad a Devuan használatát:

Jó a startup.sh, ha mást nem találsz.
Ezt most csak kézzel indítod, vagy hogyan?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A spectrwm.conf-ba csak ilyet találtam:

autorun = ws[1]:volumeicon &

A ws az nyilván a Windows System rövidítése, azaz az egyes Asztal lesz így: ws[1] . a
Ha például négy Asztalt használsz, akkor egyénileg be tudod álíítani azokat.
Vélhetően az autorun-hoz tartozik egy leírás, kézikönyv, amit elfelejtettél linkelni.

De az is lehet, elhagyva egy részt, általánosan lesz érvényes az indítás.
Ilyesmire gondolok:

autorun = volumeicon &

A kettőspont után az indítás parancssora, és a végén a kilépés & karaktere, ami olykor kell vagy nem kell. Ezt az alkalmazások „határozzák meg. Ezt nagyon nehéz kitalálni?

Úgy általában javaslom, tényleg próbálj meg rendesen, és a magyar helyesírás és mondatszerkezet szabályai szerint írni, mert a „mindent egy sorba” leírásaid, hozzászólásaid a legtöbb ember számára human unreadable (olvashatatlan kategória). Nekem is... . llyen esetben szólok, mert önmagától sosem javul a helyzet

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem ismerem

#1 Van, feltettem qemu-ba és van. Így a kérdés meg is lett válaszolva,:) mert a cron képes induláskor is futatni programokat, akár szkriptet, akár magát a programot. 

De telepítés és kipróbálás nélkül is logikus, hogy van egy Linux rendszerben cron, mert az egy alap eszköz. Ha a telepítéskor nem kerül fel, akkor a megfelelő mód installálható és indítható.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Devuan...

#5 FLWM nem jönne be neked? (nem tudom elérhető-e a devuan-hoz.)

A debian buster egyébként miért nem lenne jó erre a célra, ha mástnem minimalserver-ként?

A tiny core linux is egy "csináld magad" rendszer, én is használom az LM debian mellett.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

i3 fals infó!

’ i3 például ha nem jelölöm ki előre, csak |||| így nyit ablakokat, ’

Érdemes a workspace_layout értékét beállítani, akkor a kívánt lesz az alapértelmezett és azon nyilnak meg (ha mást nem adunk meg neki). RTFM.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Devuan...

#7

"Csempézős? Miféle az? Halvány, lila, segédgőzhajós fogalmam sincs: mik ezek?"

tiling :) i3wm, xmonad, bspwm és még vagy két tucat van.  :) 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tiling_window_manager

 

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Devuan...

#14 Ez amolyan tanyasi kifejezés lehet. Aki érti, az érti.
Én másra gondoltam: pl. Android.
... Tata környékén például így használnak két kifejezést: hűttő, kocsonnya. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem ismerem

#11 A crontabot felesleges használni ezekhez az alkalmazásokhoz. Ágyúval verébre kategória, és másra jó.
Az indítópult/indítófájl a helyes megoldás És meg is van a hogyan.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem ismerem

#16 Vannak előnyei a nem az ablakkezelőből való indításnak is. Nem hiába használunk .xprofil fájlt. Ha az ablakkezelőben adod meg az autostartot és csak nem tudod különválasztani a "csak egyszer induljon el" (i3wm-nél: exec [--no-startup-id] <parancs>  VAGY exec_always [--no-startup-id] <parancs> ) vagy "mindig ha újraolvassa a konfigot", akkor abból lehet kavarc. Ha az ablakkezelő olyan (i3, xmonad,Specrtwm és nagyon sok egyéb is ), hogy konfigurálás után nem kell  ki és visszalépni, hanem csak lefordítani a fájl, vagy újraolvastatni a konfigurációt, akkor az összes olyan program, amire csak simán, a fentebb említettnél autorun = ws[1]: hívatkozunk újabb példányt indíthat, hiszen autorun... Ha ezeket kiemelem a wm konfigurációjából, és attól függetlenül indítom, akkor nem lesz ezzel probléma. 

Nem mindegyikkel van ilyen, de a redshift fura villogásokat okozhat, ha kettő példány fut, amit nehéz felderíteni, az sxhkd nem mindig, de idönként összeakadhat két példányban futáskor. 

Én ilyen, és hasonló kis nüanszok miatt mondom mindig, hogy a kezdő használjon egy előrekonfigurált tiling ablakkezelőt, és na maga taknyaljon össze egy konfigurációt, ha nem ért hozzá. 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem ismerem

#17 Nekem mondod ezeket? Írtam, azt is, hogy a & mit jelent. :)
A szél járását ismerem ... https://www.youtube.com/watch?v=Jgyv3dmryLU

Ha az ablakkezelő olyan (i3, xmonad,Specrtwm és nagyon sok egyéb is ), hogy konfigurálás után nem kell  ki és visszalépni, hanem csak lefordítani a fájl, vagy újraolvastatni a konfigurációt, akkor az összes olyan program, amire csak simán, a fentebb említettnél autorun = ws[1]: hívatkozunk újabb példányt indíthat, hiszen autorun... Ha ezeket kiemelem a wm konfigurációjából, és attól függetlenül indítom, akkor nem lesz ezzel probléma. 

Nem hiszem, hogy bármilyen probléma lenne, és nem ez a tapasztalatom. Az automatikus indítás beállítása semmilyen módon nem indítja el még egyszer az alkalmazást. Más WM is megoldotta: „hiszen autorun” - ezt rosszul gondolod. De például ezt a fájl felesleges újraolvastatni (source), mert életbe a rendszer újraindítással lép.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem ismerem

#18 Látom írtatok.  Én meg leformáztam a merevlemezt. Feltelepítettem az Endeavour OS-t i3wm-el. Teljesen jól tudtam használni már az eredeti configgal is, amíg felmásoltam a /home könyvtáramat. #17 Az eredeti kérdésemre  nem kaptam választ: Az jó dolog, ha van .xprofile, de a Devuanban miért nem működik? Mert nincs benne systemd?

Az Endeavour-ban működik minden, csak azt nem tudom, hogy miért? A systemd miatt? A Magyarch config beállítások miatt, amiket átmásoltam a /home könyvtáramba?

Körülbelül 2-3 órát tartott a telepítés belakással együtt. A hetekig tartó hiábavaló hibakeresés és kínlódások helyett.

Jelentem a spectrwm is jól működik a Magyarch-ból importált beállításaimmal. Első nekifutásra. Csak a megfelelő disztribúcióra kell telepíteni.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem ismerem

#19 Látom írtatok.  Én meg leformáztam a merevlemezt. Feltelepítettem az Endeavour OS-t i3wm-el. Teljesen jól tudtam használni már az eredeti configgal is, amíg felmásoltam a /home könyvtáramat.

Igen, mert az Endevaour OS Arch-alapú:
https://en.wikipedia.org/wiki/EndeavourOS
Ugye, korábban azt csináltad (most eszmélek, de nem is írtad a bemásolást úgy ténylegesen konkrétan), hogy a Devuan rendszerre bemásoltál Arch-alapú (MagyArch) beállítésokat. Hát ..., nem is ment. Ezért sem. Nem lehetséges, mert mások a beállítások: egy, az egyben nem, de máshogyan igen,

#17 Az eredeti kérdésemre  nem kaptam választ: Az jó dolog, ha van .xprofile, de a Devuanban miért nem működik? Mert nincs benne systemd?

Mert az .xprofile fájlt az Arch Linux használja. Írtam, a Debian-alapú rendszerek a .profile fájl használják, és az előbbit NEM.

Az Endeavour-ban működik minden, csak azt nem tudom, hogy miért? A systemd miatt? A Magyarch config beállítások miatt, amiket átmásoltam a /home könyvtáramba?

Körülbelül 2-3 órát tartott a telepítés belakással együtt. A hetekig tartó hiábavaló hibakeresés és kínlódások helyett.

Jelentem a spectrwm is jól működik a Magyarch-ból importált beállításaimmal. Első nekifutásra. Csak a megfelelő disztribúcióra kell telepíteni.

Igen, mert az Endevaour OS Arch-alapú:
https://en.wikipedia.org/wiki/EndeavourOS
Ugye, korábban azt csináltad (most eszmélek, de nem is írtad a bemásolást úgy ténylegesen konkrétan), hogy a Devuan rendszerre bemásoltál Arch-alapú (MagyArch) beállításokat. Hát ..., nem is ment. Ezért sem. Nem lehetséges, mert mások a beállítások: egy, az egyben nem. Máshogyan igen, ment volna!
Ez (a szenvedés, a keresgélés) egy PEBKAC dolog volt (a részedről). :)

Érdemes a beállítsokat valamennyire átrágni, azaz megérteni, mint „csak” másolni. Ha máshogyan nem, azt most jól megjegyezted, a Linux terjesztések mindenben nem járhatóak át. Majdnem mindenben igen, de az a kicsit más dolog volt most a gond.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve