Cinnamon problémás asztali ikonok

Fórum: 

Üdv!

Most egy laptoppal kínlódok, amin Mint 19.3 van, Cinnamon felülettel, és a Aaját mappa ikonon kattintva elindul a Gdebi csomagkezelő, majd megjelenik egy hibaüzenet, hogy "andrea" nem nyitható meg, ellenőrizze a jogosultságokat. Végigtúrtam a netet, fórumokat, egybeket, és nem találok releváns megoldást, Biztos nem jogosultság probléma, már saját tulajdonba vettem minden saját mappát, és fáljlt, de a helyzet nem változott.  Mi lehet a megoldás?

A fájl társítás lesz a gond,

#1 Bameg, most nagyon lámának érzem magam, persze, hogy gdebi-hez volt társítva. Hogy erre nem gondoltam, és mennyit kutakodtam... surprise  Nagyon szépen köszönöm, probléma megoldva. yes

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyébként amúgy

Egyébként amúgy érdekes, hogy a kuncsaftok által megfogalmazott kérdések / gondok mennyire másak, mint itt a fórumokon megfogalmazott kérdések / gondok. Vajon mi lehet ennek a furcsa asszimetriának az oka? Gondolkodtam már azon hogy kellene egy blog nekem szegezett kérdésekről és megoldásukról, bár elnézve az itteni kérdéseket mindig elbizonytalanodom.

A másik meg, hogy miket ki nem találnak, mármint lehet, hogy motoros készség anomália az oka (Értem koordinálatlan mozdulatok az egérrel, billyentyűzettel), de előhívnak ezzel olyan funkciókat, amikról nem is tudtam :-O

Pl. Cinnamon alatt, ha a böngésző cím sorát (amiben link van), kijelölöd, és kihúzod az asztalra, abból lesz egy desktop fájl az asztalon, ami a linkre mutat (parancsikon a weboldalhoz).

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyébként amúgy

#4 Az utolsó bekezdésedet W2000/IE óta használom.
Eddig minden böngészővel működött, KDE/Opera alatt is megy.

A véletelen mozdulatokra,
KDE alatt sokáig az agyamra ment amikor egy nagyobb egérmozdulatra önállósult a rendszer, mire megtalátam hogy ezek kikapcsolhatók, hát ráment fél órám.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egyébként amúgy

#4 Pl. Cinnamon alatt, ha a böngésző cím sorát (amiben link van), kijelölöd, és kihúzod az asztalra, abból lesz egy desktop fájl az asztalon, ami a linkre mutat (parancsikon a weboldalhoz).

Régebben csak ilyen dolgokkal foglalkoztam. :)
Nem untam meg - bár eléggé fárasztó - csak nem jönnek újabb kérdések. Némelyik kérdésre bejegyzésben megírtam a választ, a javítás módját. Javíthatatlan voltam már akkor is. ;)
(persze, magyarázatokat szoktam adni olykor egyes jelenségekre: nem tölt be valamelyik lap vagy lassú a honlap. Nem ez.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve