Cinnamon menü betűk nagyon kicsik

NánuNánu képe

Fórum: 

Linux Mint 20 Ulyana és LMDE 4 Debbie - 64bites változatok, de Cinnamon asztali környezettel ellátott Arch rendszerek esetében is ugyanez a gond:

Ez nem újkeletű probléma, és többször, asztali gépeken és laptopokon is előfordult. A legutóbbi esetben egy Toshiba Satellite Pro (16:9) képernyőjű laptopban...

A telepítés után, a Cinnamon Menüben, az alkalmazás ikonok melletti szövegek betűi olyan aprók, hogy alig lehet elolvasni. A Cinnamon Menüben akkor sem változik meg a betűk mérete, amikor a Rendszerbeállítások: Betűkészlet, Effektusok, Kijelző beállításaiban keresek megoldást. A Qt5 beállításaiban sem tudtam megoldást találni erre a problémára.
A cinnamon.css állományok között pedig nem keresgéltem, mert minden témához van egy ugyan ilyen nevű .css állomány és ne tudom melyik sorban kell változtatni az értékeken.

Amennyiben tudtok erre megoldást, akkor írjátok le részletesen, mert még nem írtam a linuxmint fejlesztőinek erről...és angol nyelvű fórumokon sem találtam ennek a problémának a megoldásáról részletes leírást vagy videót...csak az általános betűméretek változtatásáról írnak, de ezeket a beállításokat én is ismerem. A Gobject-ket pedig soha nem kellett használnom, még.

Ez több gép?

Arra gondolok, hogy ezt egy téma okozza, amihez ragaszkodsz, tekintve, hogy mindegyik rendszeren ugyanaz a jelenség, neg visszatérő. Valahol a beállításokban van egy olyan, hogy a téma felülírhatja a karakter beállításokat, ki-be kapcsolható, most nem tudom megnézni hol, mobilról nyomom, úton vagyok. Én sok gépre telepítettem már cinnamont, olyanra is, amit írtál, és soha nem találkoztam ilyennel. Próbálj másik témát, pl. Eleganse-t

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
NánuNánu képe

Ez több gép?

#2 István, igazad van. A téma okozta. Én szeretem a Numix Transparent témát és azt használtam a legtöbbször. Az az érdekes, hogy néhány esetben nem jött elő ez a probléma Cinnamon asztali környezetes rendszer használatakor, de egyértelműen a Numix Transparent és semi Transparent témák okozzák ezt a jelenséget.
Köszönöm István, és lala neked is mert ott kell állítani, persze.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cinnamon menü betűk nagyon kicsik

#3 Nem tudom ... nálam változtatja a Cinnamon Menü betű méretét is.
- Szövegméretezés: 1.0-ás -> https://ibb.co/3TdwKvR
- Szövegméretezés: 1.5-ös -> https://ibb.co/Lds77b4

De kísérletezhetsz a Kijelző felbontásának állításával is.
Az "xrandr" parancs megmutatja hogy a monitor milyen felbontásokat támogat.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez több gép?

#4 Az ajánlott Eleganse téma is semi transparent, és nekem mindig jól működött, igaz, Mint 20 alatt még nem néztem rá

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
NánuNánu képe

cinnamon.css

#8 igen, sikerült rájönni a hibá okozójára. István ötlete volt, hogy a téma okozhatta. a numix témák okoznak ilyen hibát. használom a beépített témát és a transparent panel nevű bővítményt.

egyébként a tévék esetében vigyázni kell arra, hogy az 1,8 feletti betű méretezés a laptop-ról tükrözött tartalmat, ikonokat annyira megnöveli, hogy egy 40 colos képernyőjű tévé esetében az ikonok egy része kívül eshet a kijelzőn.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

cinnamon.css

#10 Nálam a legtöbb téma ugyanilyen picur betűs.

A DPI-t nem szoktam globálisan növelni, hamem az ikonok és a karakterek méretezését külön--külön.A nagy képernyőfelbontás igényelheti a HiDPI-t.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve