Ati driver telepítése.

Fórum: 

Sziasztok!

Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy az ati driver telepítése hibára futott. A laptopom HP pavilion g6-1211eh, 64 bites Mint "Rebecca" Cinnamon asztali környezet. A hibajelzés "fglrx-core"  hiányzik. Kérdésem, hogy ezt honnan lehetne telepíteni, mert a csomagkezelőben nem találtam? Az ati oldaláról a ubuntu csomagok közül töltöttem le a drivert, ezt nem tudom jól tettem-e, bár ez a deb csomag.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:

János

kami911 képe

Szia János,

Szia János,

Én általában az AMD oldaláról letöltött drivercsomagot kibontva majd futtatva a parancssorból készíttetek a rendszeremnek megfelelő csomagot (DEB) és azt telepítem.
Milyen hibaüzenetet kapsz? A hiányzó csomag ott van a megadott mappában?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ati

Szia Kami.

Régóta küzdök a driver problémával és amit olvastam tőled, hogy létrehozol egy deb file-t felkeltette az érdeklődésemet.

Lenovo g565 laptop Ati radeon Hd4250 vga és semmilyen formában nem tudtam felrakni az ati oldalán fellelhető drivert. (kernel és x-org verzió hiba)

A mint 17.1 saját drivere komprumisszumokkal de megy igaz hd videókról le kell mondanom és a tapasztalatom az, hogy szénné hajtja egy alap cinnamon is a gépet. Így kénytelen vagyok maradni a 13-as mayánál de egyre kevesebb tároló van sajnos hozzá. Szeretnék váltani 17-re de amig nincs megoldás a vga-ra addig sajnos nem tudok. Sokmindent kiprobáltam sokféle fórumot végigolvastam de nem sok sikerrel jártam.

Ha lenne egy pici időd és szívesen megosztanád ezt a deb telepítő készítést szerintem sokaknak segítene. És mivel nem vagyok nagy linux guru csak ismerkedem az oprendszerrel, jó lenne egy amolyan szájbarágóssan, hyülyegyereknek elmagyarázós leírás. Segítségedet elöre is megköszönve várom válaszod.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sziasztok!

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de köszönöm a segítséget! Végül az egyébként is felkínált zárt driver tettem fel. "Rendszerbeállítások/Illesztőprogram-kezelő" itt az 'fglrx-updates'-t választottam, bár nemigazán tudom mi a különbség a sima fglrx driver-hez képest. Ha lesz időm kipróbálom az ajánlott .deb csomagot is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

fglrx vagy fglrx-updates

Sziasztok!

A zárt meghajtóknál található Ati FGLRX és FGLRX-UPDATES driverek között mi a különbség? Vagy mindkettőt fel kell telepíteni?

Üdv: János

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:fglrx vagy fglrx-updates

#3 Az fglrx-updates csomag időszakonként frissíti ugyanazt a driver csomagverziót akkor, amikor a gyártó (AMD) is frissíti ugyanazt a verziószámú drivert .. és ezen frissítés a Mint fejlesztői által bekerül a tárolóidba. Az fgrlx csomag nem frissül - mármint ugyanazon a verziószámon belül. Kérdés, hogy a videókártyádnak "mi a jó".
http://www.makeuseof.com/tag/should-you-use-amd-proprietary-graphics-dri...
http://ubuntusolved.com/questions/what-is-the-difference-between-fglrx-a...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve