Android-alkalmazások frissítése

Fórum: 

Nem egészen a Linux Minthez tartozik, de egyéb téma nincs, így hát ide írtam be. Már jó ideje a táblagépem olyan alkalmazásokat is elkezdett magától frissítgetni, amelyeknek a verziószáma nem változott. A Play Áruházban nincs bejelölve az automatikus frissítés, csak az értesítés, ha van újabb verziójú program. A tablet Samsung Galaxy Tab Pro SM-T320, Android 4.4.2-vel - sajnos ez az utolsó verzió, amit a Samsung kiadott hozzá. Arra lennék kíváncsi, hogy másnál is előjött-e ez az abnormális viselkedés?

Frissítés

#1 Túlnyomórészt én is a Play Áruházból telepítek programokat - jelenleg csak a  Simple App Backup Restore van máshonnan (ezzel mentem az appokat azzal a céllal, hogy ha nem működik jól a frissített alkalmazás, vissza tudjam állítani az előző verziót). A Play szolgáltatások is maguktól települnek - lehet, hogy a Google erőszakolja ki a frissítést, de rosszul állapítja meg a program frissességét (csak azt nem értem, ha ki van kapcsolva az automatikus frissítés, miért erőlteti?).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Frissítés

#2 Megoldás lehet, ha a frissült verziószámra rákeresel a neten, hogy hol érhető el ilyen, miféle forrásból. Ebből kiderülhet, honnan jön. Androidon mindig, mindent frissítek, csak ez garantálja a biztonságot. Ha egy alkalmazás az új változatban valamiért nem jól működik, akkor nem használom, inkább keresek másikat. Nem használok sok app-ot: a VLC-t a flac és a videó lejátszása miatt, és chat, telefon appokat. És az OSMAnd-ot. ... meg néhány Google App-ot. És a Flyme OS sajátjait, az eleve telepítetteket: mármint ezeket nem igazán használom, mert nagyrészt helyettesítem a fentiekkel, de csak root-olva törölhetném ezeket és egy Flyme OS frissítéskor amúgy ismét települnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Android paranoia

Időről-időre olvashatunk arról, hogy különböző nyavalyákat találtak a Play Áruházban. Nem hiszem, hogy ezen a téren túl sokat várhatunk a világ legnagyobb kémtevékenységét folytató cégtől.

Nálam úgy van beállítva, hogy mindent automatikusan frissítsen. Ezt a verziószám dolgot nem tudom, nem figyeltem. De a beállítások között találtam egy olyat, hogy "Frissítések védelme". A leírása: "Értesítést kérek arról, ha más források próbálnak meg alkalmazásokat frissíteni." Ez nálam nem volt aktív, most bekapcsoltam. Ezek szerint elképzelhető, hogy egy alkalmazás, amit eredetileg a Play Áruházból telepítettünk frissíti, vagyis megváltoztatja magát, ezáltal már nem az a programkód fut a telefonunkon, amit a Google "ellenőrzött"? Nem lennék meglepve, ha ez lehetséges lenne. A fenti szöveg számomra ezt jelenti.
Annak idején, amikor még Windowst használtam és elindítottam a Winampot, abban a pillanatban feldobott egy ablakot, hogy új verzió érhető el.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Android paranoia

#4 A címadásodat nem egészen értem, mire gondoltál? Elképzelhető amit leírtál, de én inkább a Google-ra gyanakszom, mert a Google Play szolgáltatások elég gyakran frissülnek maguktól. A más forrásokból engedélyezett telepítés nálam nem aktív (ha egy programot magam akarok telepíteni, mindig feldobja az engedélyezési ablakot - ilyenkor alkalomszerűen telepíthető a program). Az is lehet, hogy egy gyári visszaállítás sem ártana már - több mint 2 éve volt az utolsó.

Ez a bejegyzés a honlap fejlesztőjének szól: tableten nem tudok a szövegszerkesztő ablakában kijelölni szöveget, rábökésre a kivágás, másolás, beillesztés ugrik fel. Ez nem normális viselkedés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Android paranoia 2

#5 "A címadásodat nem egészen értem, mire gondoltál?"
Ne gondolj semmi rosszra, egyszerűen a hozzászólásom bevezető két sora alapján adtam a címet. Ha nem adok meg címet, akkor idétlen módon a szöveg első néhány szava lesz a cím. Jelen esetben talán ez: Időről-időre olvashatunk.
Eredetileg arra gondoltam, hogy "Android para", de az meg hülyén hangzik. Mert ugye a "para" szót "túlzó félelem" értelemben használjuk, akárcsak a paranoia szót.
Már nem csak a meglátogatott weboldalak, vagy a hozzászólások alapján követnek minket.
Nemrég olvastam valahol, hogy a Play Áruházban lévő appok fele(!) adatokat továbbít a Google-nek, és a Facebooknak.
Ez olyan közismert alkalmazásokról is kiderült, mint a Spotify, a Shazam, a Dropbox, vagy az Opera. És még azokról is készítenek profilt, akinek nincs is Facebookja.
De például a repüléssel kapcsolatos appokból azt is megtudják a Nagy Testvérek, hogy ki, mikor, hová repül. Vagy a térkép appok mindent tudnak rólunk. Tudják hol lakunk, hol dolgozunk, hova járunk bevásárolni, hol lakik a barátnőnk.

Én még soha nem használtam a gyári visszaállítást, de nem is szeretném, elég nagy macerának tűnik. Persze nem maga a visszaállítás, hanem előtte az adatok mentése, utána meg a visszaállítása. A végén mindig kiderül, hogy valami csak kimaradt a mentésből. Kiváncsi vagyok, hogy a megvásárolt teljes verziós appokat fel tudnám-e újra telepíteni?

Attól tartok félreértettél, mert ezt írtad: "A más forrásokból engedélyezett telepítés nálam nem aktív"
Szerintem az "Értesítést kérek arról, ha más források próbálnak meg alkalmazásokat frissíteni." mást jelent. Szerintem ez azt jelenti, hogy egy az áruházból telepített alkalmazás egy ismeretlen forrásból "frissíti" magát, és esetleg ezt rossz szándékból teszi, így akár az is lehet, hogy a verziószám megegyezik az áruházban lévővel. Így ha ellenőrzi valaki, mindent rendben talál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve