Android-alkalmazások frissítése

Fórum: 

Nem egészen a Linux Minthez tartozik, de egyéb téma nincs, így hát ide írtam be. Már jó ideje a táblagépem olyan alkalmazásokat is elkezdett magától frissítgetni, amelyeknek a verziószáma nem változott. A Play Áruházban nincs bejelölve az automatikus frissítés, csak az értesítés, ha van újabb verziójú program. A tablet Samsung Galaxy Tab Pro SM-T320, Android 4.4.2-vel - sajnos ez az utolsó verzió, amit a Samsung kiadott hozzá. Arra lennék kíváncsi, hogy másnál is előjött-e ez az abnormális viselkedés?

Frissítés

#1 Túlnyomórészt én is a Play Áruházból telepítek programokat - jelenleg csak a  Simple App Backup Restore van máshonnan (ezzel mentem az appokat azzal a céllal, hogy ha nem működik jól a frissített alkalmazás, vissza tudjam állítani az előző verziót). A Play szolgáltatások is maguktól települnek - lehet, hogy a Google erőszakolja ki a frissítést, de rosszul állapítja meg a program frissességét (csak azt nem értem, ha ki van kapcsolva az automatikus frissítés, miért erőlteti?).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Frissítés

#2 Megoldás lehet, ha a frissült verziószámra rákeresel a neten, hogy hol érhető el ilyen, miféle forrásból. Ebből kiderülhet, honnan jön. Androidon mindig, mindent frissítek, csak ez garantálja a biztonságot. Ha egy alkalmazás az új változatban valamiért nem jól működik, akkor nem használom, inkább keresek másikat. Nem használok sok app-ot: a VLC-t a flac és a videó lejátszása miatt, és chat, telefon appokat. És az OSMAnd-ot. ... meg néhány Google App-ot. És a Flyme OS sajátjait, az eleve telepítetteket: mármint ezeket nem igazán használom, mert nagyrészt helyettesítem a fentiekkel, de csak root-olva törölhetném ezeket és egy Flyme OS frissítéskor amúgy ismét települnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Android paranoia

@#4 A címadásodat nem egészen értem, mire gondoltál? Elképzelhető amit leírtál, de én inkább a Google-ra gyanakszom, mert a Google Play szolgáltatások elég gyakran frissülnek maguktól. A más forrásokból engedélyezett telepítés nálam nem aktív (ha egy programot magam akarok telepíteni, mindig feldobja az engedélyezési ablakot - ilyenkor alkalomszerűen telepíthető a program). Az is lehet, hogy egy gyári visszaállítás sem ártana már - több mint 2 éve volt az utolsó.

Ez a bejegyzés a honlap fejlesztőjének szól: tableten nem tudok a szövegszerkesztő ablakában kijelölni szöveget, rábökésre a kivágás, másolás, beillesztés ugrik fel. Ez nem normális viselkedés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve