Firefox frissítés

Fórum: 

Tisztelt Linux Mint felhasználók!

 

Édesanyámnak egy évvel ezelőtt telepítettem a Linux Mint 17.1-t. Azóta mondhatni minden rendben ment, az úbbi hetekig. Manapság a Facebookon a képek megjelenítésekor (üzenőfal v hírfolyam katt a képre) nem engedi a megtekintést. Már egy ideje, valóban, írja, h frissíteni kellene a FF-ot...de mivel én Windows felhasználó vagyok, a Linux igazi kezelése elég messze van tőlem. Megtenné nekem valaki, hogy leírja pontról ponta hogyan is kell a frissítést telepíteni (olyan igazi szájbarágósan), és remélhetőleg ezzel megoldódik a gond majd. Vagy nem ez lehet a probléma hibaforrása?

Köszönöm előre is a segítségnyújtást!

RE: Firefox frissítés

@#0 Szia. A frissítéskezelőn keresztül lehet a legegyszerűbben frissíteni. A frissítéskezelő a jobb alsó sarokban egy kis kék pajzs a közepén egy felkiáltó jellel, vagy fehér a közepén egy zöld pipával. Kattints arra, majd a frissítés ikonra, legvégül pedig a telepítésre. A telepítés ikonra kattintás után bekéri a jelszót. A frissítéskezelőt a mint menüből is el tudod érni. A mint menü az a windows-os start menü megfelelője. Szóval katt a mint menüre és kezd el begépelni felülre, hogy frissítés és már be is jön a frissítéskezelő. Forza Juve! :)

U.i.: a firefox mostanában problémás, érdemes lenne tenni egy próbát a Chromium böngészővel, ami a Chrome Linuxos megfelelője. Telepítése a szoftverkezelőből a legegyszerűbb, vagy terminálban a sudo apt-get install chromium-browser paranccsal. A telepítés után a Mint menü/Internet/ Chromium webböngésző-vel tudod indítani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: Firefox frissítés

#1 A Chromiumot sokkal célszerűbb a Synapticból feltelepíteni, ha a csomagtelepítő keresőjébe beírjuk a "chromium-browser-i10n" keresőszót. Ilyenkor ez a telepítés a szükséges kiegészítőket is hozzáteszi (flash, ffmpeg) és a böngésző menüje is magyar nyelven működik. A Szoftverkezelőből telepített Chromiumnál előfordulhat hogy a kiegészítőket és a nyelvi csomagot hosszas keresgélés után lehet hozzá feltelepíteni.

Mivel nem írtad le hogy melyik asztali környezettel telepítetted a Linux Mintet, egy lényeges dologra figyelj oda: Ha a panel jobb oldalán látható pajzs (frissítéskezelő ikon) piros "x"-et jelez és hibaüzenetet kapnál, a pajzsra kattintva ismételd meg a frissítés(eke)t telepíteni, amíg "zöld pipa" nem jelenik meg helyette. Ekkor a rendszer frissítése naprakész. (A frissítések kihagyását nem célszerű sokáig - napokig, hetekig - halasztani.)

A kernel- és egyéb "3-as szintű" frissítéseknél nagyobbakkal legyél óvatos, ezek befolyásolhatják a gép hardveres működését (is) ugyanez vonatkozik a "vas életkorára" és "erejére", és a rátelepített asztali környezetre. (Pl: cinnamon vagy KDE környezet csak nagyobb teljesítményű gépen fut hibátlanul.)

Ha a Firefoxhoz ragaszkodsz, érdemes lenne újratelepíteni. Ekkor már a legfrissebbet kapod. (Mindenféleképpen ajánlom "tartalékba" a Chromiumot, mert néha előfordulhatnak a frissített verzióban problémák. Két böngészővel kevés az esélye, hogy ugyan az a hiba előfordulhat, ha mégis, a rendszerben kell megkeresni az okát.)

Ha még ezek után is fennállna ez a hibajelenség, a Facebook fejlesztőivel kellene ezt a problémát közölni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve