vgaswitcheroo

Fórum: 

Sziasztok,

 

Olyan kérdésem lenne, hogy van a vga switcheroo, ami elvileg lehetőséget ad hybrid grafikus rendszerek közötti váltásra. Nekem van egy amd 8750M + Intel HD4000 videókártya a laptopban, de amikor megpróbálok váltani nem történik semmi ugyanúgy az Intelt használja, vagy amikor úgy váltok, hogy a X felület újraindítása utan váltson, kijelentkezek, és kikapcsol a kijelző. Kérlek titeket segítsetek. Köszönöm.

kimarite képe

RE: vgaswitcheroo

@#0 Valahol már szó volt erről a fórumon.
A javaslatom az lenne, hogy telepítsd a Systemback alkalmazást (leírás a fórumon), készíts azzal egy rendszer-visszaállítási pontot. Majd az eszközkezelődből telepítsd az AMD kártyához javasolt driver-t, újraindítod a rendszert, és így lehet váltani az AMD/Intel kártyáknál;
http://askubuntu.com/questions/522177/intel-amd-hybrid-graphics-on-ubunt...

A kártyáidról jó lenne kicsit többet tudni, ezért a következő két parancs kimenetét töltsd fel a pastebin-re egyneként (http://pastebin.com), nevezd el, mentsd el, és a böngésződ URL mezőjéből a mentés után megjelenő hivatkozások kellenek a válaszodba. A mentett szöveges kimenetek a saját mappádban lesznek, félkövérítettem a parancsokban, két egér kattintásra nyílik (szövegszerkesztővel). Az 'lshw'-t lehet, telepítened kell.

sudo lshw | tee -a lshw_01.txt
sudo lcpci -nnkv | tee -a lspci_01.txt

Lehet, másnak is van a témában javaslata.

! Fontos lenne tudni, hogy melyik Linux Mint-tet használod;
-- a 17 valamelyik változatat vagy a 18 és
-- melyik asztali környezettel?
Asztali környezetek; Cinnamon, MATE, KDE, Xfce, stb..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve