Olyan, mint a Win11 csempézője?

Fórum: 

Ismerősnek tetszene valami Linuxos megoldás, de egy olyan kellene, ami hasonlít a Win11.ben lévő csempézős megoldáshoz.

Azaz, ha a felső élhez tolja az egeret, akkor egy panelben megjelenik a csempézési lehetőség, majd a kiválasztott csempébe teheti az aktív alkalmazást.

Ami nem jó: nem akar csempézős környezetet (I3wm, hyprland stb), mert neki nem az kell. Nem jó neki, ha az előugró választó ablakot nem billentyűzetről éri el. Olyan legyen, mint a win11.ben.

Tudtok valami kész megoldást erre? Bármelyik disztib jó, bármelyik asztali környezet jó ha ezt tudja.

Ha nincs kész, akkor agyalok ki valamit, de ha lenne az meggyorsítaná a dolgokat :)

gTile?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#2 Első tippem ez lett volna, mutattam is neki. De ezt alapesetben billentyű kombinációval varázsoljuk elő. Lehet - nem tudom még, nem jártam körbe - rá lehet venni, hogy az éleknél is aktiválódjon, esetleg egy másik program segítségével. Vannak (nem próbáltam még!) olyan programok, amik az érzékeny sarkok mintájára aktíválnak valami programot.

Kiderül :)

lynx képe

Én azt hittem, a csempézés az

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Én azt hittem, a csempézés az, ami a kezdőlap, vagy mi, ahol kis négyzetek meg téglalapok vannak, és azokkal indíthatók az alkalmazások.
Most megnéztem ezt a gTile marhaságot, és nem értem.
Ha megfogom az ablak címsorát az egérrel, és elhúzom a monitor négy oldala közül valamelyik irányba, akkor félképernyő méretben jelenik meg az adott részén, ha a sarkok felé húzom, akkor negyed méretben.
Ha duplán kattintok a címsorra, akkor teljes méretűre vált.
És ehhez semmit nem kell csinálni, az a Cinnamon része, és emlékeim szerint a legtöbb másik Linux is tud ilyen varázslatot.
Aki ennél többet akar, az használjon Windows, ha ott van ilyen.
Azért a nem normális kéréseket nem muszáj teljesíteni.
Jó, hogy nem olyan Linuxot szeretne, ami teljesen úgy néz ki, és úgy viselkedik, mint a Windows 11.

Én azt hittem, a csempézés az

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#5 Aki ennél többet akar, az használjon Windows, ha ott van ilyen.

Sokan akarnak többet, mert a Gnome.hoz is van tiling kiegészítő, a KDE-hez is, illetve van vagy egy tucat aktívan használt tiling ablakkezelő.

"Ha megfogom az ablak címsorát az egérrel, és elhúzom a monitor négy oldala közül valamelyik irányba, akkor félképernyő méretben jelenik meg az adott részén, ha a sarkok felé húzom, akkor negyed méretben."

Azért ennél sokkal több az én elvárásom a képernyő elrendezés terén. Minimum egy i3wm-nak megfelelő megosztást tudjon. Plusz persze ne nekem kelljen ide-oda húzogatni, hanem automatikusan vegye fel a meghatározott elrendezéseket és tudjon a "füles" és a csempézős közt váltani, egy gombnyomásra. Azaz legyen i3wm, vagy hyprland, esetleg xmonad... :)

A PopOs-es srácok nagyon beletaláltak abba, hogy a Gnome-hoz előre konfigurálták a csempézős kiegészítőt és váltani lehet benne a két mód közt.

Én nagyon szeretem a cinnamont és az xfce-t, de ha i3wm vagy hyprland után használom egy káosz érzésem van :)

"Azért a nem normális kéréseket nem muszáj teljesíteni."

Teljesen normális kérés, mert ha valaki megszokta ezt a módot, akkor miért ne lehetne Linux alatt megoldani? Nem az a kérdés, hogy megoldható-e, hanem az: van-e kész megoldás rá.