HandBrake és Intel Core i5-5200U

Fórum: 

Hogyan lehet rávenni a HandBrake-et, hogy használja a tárgyban szereplő processzor hardveres H.264 (x264)-es enkódoló képességét, ahogyan az Avidemux is teszi? Az Avidemuxban Intel AVC HW (VA) és Intel H264 lehetőséget lehet választani – ez utóbbi jobb minőséget biztosít, mint az első, de mindkettő a hardvert használja.
Sajnos a videóchip (NVIDIA Geforce 940M 2 GB RAM-mal) nem képes a hardveres videókódolásra (sőt, egyáltalán nem is használom).
A HandBrake verziószáma 1.7.3, a rendszer LM 20.3, Xfce környezettel.

úgy tudom

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

hogy 6. gen -től (Skylake) -től kezdődően támogatja ezt, régebbi procival nem megy.

úgy tudom

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1 Már hogyne menne, hiszen ahogyan írtam, az Avidemux használja.

úgy tudom

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1.1 De akkor mi a kérdés? Mert én a Handbrake-ről írtam

HandBrake és Intel Core i5-5200U

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem csak a HandBrake-nek, hanem az ffmpeg-nek is támogatnia kellene a hardveres enkódolást, de mindenféle próbálkozásom kudarcba fulladt. A ChatGPT tanácsai szerint terminálból telepítettem az ffmpeg-et többféle módon is – még forrásból is –, de továbbra se tudja használni a hardvert sem az ffmpeg, sem a HardBrake. Az Intel Core i5-5200U-nak támogatnia kellene a Quick Sync Video-t (QSV) ahhoz, hogy működjön a dolog, de az ffmpeg -hwaccels parancs nem listázza a QSV-képességet.
Érdekes módon az Avidemux tudja használni a hardvert, itt van egy remek példa rá: konvertáltam egy videót hardveresen 2,2 Mbit/s-mal, és az eredmény elég jó (a részlet hossza 3:50):
Íme: https://vidoza.net/9ala94bply12.html
Állítsátok teljes képernyőre a nagyítást.

Valamit kezdeni kellene a Linux Mint honlapjával, mert most is nagysokára lehet csak valamit kezdeni az oldalon belépés után, nem beszélve a téma beküldéséről: arról tájékoztat a mentéskor, hogy az űrlap elavult, holott alig néhány perce kezdtem a gépelést (és ezt már régóta így teszi).

Kellene csak mert

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Valami logikai bukfecet vélek felfedezni. Értem ezalatt, ha egy szoftver támogat egy dolgot, abból nem következik az, hogy azt egy másiknak is kellene támogatni.

Tehát abból, hogy az Avidemux tud hardveres tömörítést használni az adott procival, miért lenne kötelező azt a Handbrake-nak is tudnia?

Tudod mit, pl. DaVinci Resolve sem támogatja Linux alatt az AAC-t, miközben pedig az OBS Studio meg igen, és akkor mi van?

A Handbrake oldalán le van írva, hogy 6. generációtól támogatják, és kész, velük kellene vitatkozni azon, hogy dehát az Avidemux tudja, legyenek szívesek tehát.

ffmpeg-et nem értem, de szerintem frissíts már 21.3-ra, lehet hogy a 20.3-ban elavultak a libva csomagok az aktuális ffmpeg-hez képest. Nem tudom kipróbálni, mert sem 5. generációs CPU-m, sem 20.3-as Mint sincs most kéznél.

Az is lehet, hogy 21.3 alatt rá tudod venni a Handbrake-t a fentebb leírt módon, hogy használja a hardveres tömörítést.