A HP Dev One laptop Pop!_OS Linux-szal megrendelhető

kami911 képe

A HP a System76-tal együttműködve fejlesztette ki a HP Dev One laptopot és Pop!_OS Linux operációs rendszerrel szállítja azt.

A System76-tól származó Pop!_OS Linux egyre több gyártó termékein érhető el. A lista, most a HP-val is bővül, akik a Pop!_OS linux-ot szállítanak majd a HP Dev One laptopon előretelepítve.. Fejlesztőknek készült, azt állítják, bár a kínált specifikációk alapján úgy tűnik, hogy egész jó játékgép is lehetne belőle. Elég izgalmas, és mindig jó látni, hogy egyre több gyártó biztosít a Linux alapú gépeket közvetlen értékesítéssel és támogatással. A laptop jelenleg csak az USA-ban kapható, és ára 1 099 dollárért.

Néhány adat a specifikációk közül:

  • Processzor - AMD Ryzen 7 PRO 5850U
  • Memória - 16 GB (2x8 GB) DDR4 3200 MT/s (2 SODIMM)
  • Háttértároló - 1 TB PCIe 3x4 NVMe M.2 2280 SSD (PCIe 3x4 NVMe)
  • Grafika - AMD Radeon grafika
  • Kijelző - 14" képátlójú FHD LED UWWA HD webkamerához (1920x1080) (1000 Nits)
  • Hang - Sztereó hangszórók, 2 mikrofon
  • Vezeték nélküli - Realtek RTL8822CE 802.11a/b/g/n/ac (2x2) Wi-Fi és Bluetooth 5 kombináció
  • Tápellátás - HP Smart 65 W-os külső hálózati tápegység
  • Portok - 2 SuperSpeed USB Type-C 10 Gbps jelátviteli sebességgel (USB Power Delivery, DisplayPortTM 1.4); 2 SuperSpeed USB Type-A 5 Gbps jelátviteli sebességgel (töltésre); 1 fejhallgató/mikrofon kombinált ki- és bemenet; 1 HDMI 2.0 port; 1 AC tápegység.
  • Akkumulátor - HP Long Life 3 cellás, 53 Wh kapacitású Li-ion akkumulátor
  • Méret - 12,73 x 8,44 x 0,75 hüvelyk; azaz 32,34 x 21,46 x 1,91 cm

Az értesítésre jelentkezők ingyen HP Creator Mouse egeret kapnak a megrendelt laptopjuk mellé.

„A szoftverfejlesztők olyan eszközt keresnek, amely testre szabott és az általuk használt kódolási módra optimalizált"

- mondta Tylitha Stewart, a HP Inc. alelnöke és a fogyasztói szolgáltatások és előfizetések globális vezetője.

„A System76-tal együttműködve kielégítjük ezt az igényt, és az új HP Dev One-hoz előre telepített Linux Pop!_OS-szel prémium élményt nyújtunk. A készülék a fejlesztők számára fontos funkciókkal rendelkezik, beleértve a szuperbillentyűvel tuningolt, opcionális Linux-billentyűzetet, amelyet úgy terveztek, hogy az alapból hatékonyabb legyen.”

Hozzászólások

Balazs_B képe

Érdekes

Jó látni ilyen kezdeményezéseket. Szerintem egyébként a Linux desktop térhódításának az a legfőbb oka/titka hogy ha minél több eszközön jelenik meg gyárilag előtelepítve. Ezért terjedt el a windows és a chrome os is.

Persze tudom hogy ezzel megnyitottam egy vége nem érő vitát, mert nincs olyan hogy linux os hanem disztrók vannak és így tovább és az átlag embert nem érdekli ez, stb. De mégis csak ez a nyitja a dolognak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

System76 System76

#2 Én inkább HP-t vennék, mert ha lesz máshol is kapható, akkor az adott országban lesz terméktámogatás is hozzá. Meg ahogy nézem a HP olcsóbb is a hasonló konfigurációban.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve