Első bejelentkezéskor belépési engedély megtagadva

Fórum: 

Telepítettem a Mint 20.1-et, majd indítanám, és ekkor kéri a nevet és a jelszót. Beírom, majd közli, hogy permission denied, és újra kéri. Mindezt úgy, hogy a telepítésnél az automatikus bejelentkezést választottam. Tudtok segíteni?

 

Ha megnézed Live rendszerről,

#1
Egy teljesen üres 50 Gigás partícióra telepítettem.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha megnézed Live rendszerről, Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1

#1.1.1

1 terás vinyót osztottam 3 felé, 50 giga a win7-nek, 50 a linuxnak, a többi a D-nek. Csak a d-n voltak adatok, a két rendszermeghajtó üres volt, persze azóta ment rá windows meg linux. Előbb particionáltam, majd telepítettem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1 Előbb particionáltam, majd telepítettem.

Mennyi partíciója van a Linux rendszernek, mekkora a méretük, és ebből mennyi a szabad hely?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1 A telepítéskor választottál titkosítást?

Illetve, a telepítés után az első belépéskor is már gond volt, vagy az első indítás még rendben ment?

Nézz rá erre is:
https://softhints.com/linux-mint-cannot-login-login-loop/
( NEM az sda1 a Linux partíció, erre figyelj )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1.1

Nem választottam titkosítást. Már az első bejelentkezés sem ment.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1.1

Nem választottam titkosítást. Az első bejelentkezésnél már ez a probléma volt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1

1. partíció: teljes méret: 50 GB foglalt hely: 15 GB  (ezen van a windows)

2. partíció: teljes méret 50 GB foglalt hely: 14 GB (ezen van a linux)

3. partíció: teljes méret 890 GB Foglalt hely: 650 GB (ezen vannak az adatok)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1.2 #1.1.1.1.1.1.1 Rendben. A Fast Boot (gyors indítás) ki van kapcsolva a BIOS-ban, Windows-ban? Kapcsold ki, állítsd le rendesen a Windowst, majd eztán próbálj belépni a Minttel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1.2.1 #1.1.1.1.1.2.1 A gyorsindítás egy olyan funkció, amely segít a számítógép gyorsabb elindulását a leállítás után...(példa): https://www.asus.com/HU/support/FAQ/1045548

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1.2.1.1 Neki w7 van, abba nincs fast startup. w8-tól van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1.2.1.1
Amúgy az is érdekes, hogy ugyanezt a linuxot már sokadjára telepítem, és már párszor eljátszotta ezt az engedély megtagadást, de aztán később valahogy beengedett. Nem tudom már mit csináltam, csak újraindítottam, vagy újratelepítettem?? Igazából nem is nagyon figyeltem már mit csinálok, csak próbálgattam összevissza mindent, aztán egyszer csak elindult. Most már szeretném megérteni miért csinálja, hogy tudatosabban kezelhessem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha megnézed Live rendszerről,

#1.1.1.1.1.2.1.2 Már elég sok mindent tudunk. Windows 7 rendszered van. Egyetlen, 50 GB-os partícióra telepítetted a Linux Mint 20.1 kiadását, azaz home partíciót nem hoztál létre (régit nem hasznosítottál újra), swap partíciót nem hoztál létre, azaz csak rendszer partíció van, egyetlen. A rendszerbe még nem tudtál belépni a telepítés után, tehát, a sudo-val szabálytalanul grafikus alkalmazást sem indíthattál, ez sem lehet hiba ok. Az 50 GB nem telhetett be, az inode-ok sem lehetnek feleslegesen sokan. Vélhetően a billentyűzetkiosztás is stimmel, például ellenőrizted, és az jelenik meg, amit beírsz. Valami más a probléma.

  • Ha átlépsz konzolra (Ctrl + Alt + F2), be tudsz jelentkezni? Felhasználónév, majd felhasználói jelszó... .Ha belépsz, a kilépés az exit (parancs). Ha eredménytelen a belépés, akkor egészen pontosan, mi a hibaüzenet?
  • A GRUB menü látszik, vagy azonnal a bejelentkezésre lép a rendszer? A Recovery mode-ra gondolok a menüből.
  • És még azt próbáld, hogy a szükséges perifériákon kívül (egér, billentyűzet,más nem kell) mindent húzz ki a leállított gépnél, és így indítsd a rendszert. Egér, billentyűzet hagyományos kábeles?

Telepítő hiba is lehet. Töltsd le újra, ellenőrizd sértetlenségét (SHA256), írd ki, telepíts újra.
HDD hiba is lehet. Ezt a Lemezek alkalmazás mutatja a Live rendszerről (kiválasztva a partíciót, és ellenőrzés).
Arra kérlek, próbáld megjegyezni, mit csinálsz, mi vezet eredményre. Hogy tudd, magadnak is hasznos.

Ui.: a BIOS-ban mi a nemrég, általad kikapcsolt beállítás neve pontosan? Mentetted a beállítást (Save..)?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem enged be-többször eljátszotta...

Először is: Telepítő médiát ellenőrizni, másik pedrájvra újat letölteni, ez a random dolog arra utal, hogy valami ott nincs rendben. Az, hogy jelszót kér és nem fogadja el, újra és újra bekéri, az nagy vonalakban ezek okozzák:

1. kevés a szabad hely/ betelt a partíció.

2. Integritás sérülés történt. Ennek több oka lehet, de a lényeg, hogy a lighdm szolgáltatás nem tud betöltődni, 99%-ban ez van. Friss telepítésnél az is lehet, hogy a telepítés során történt hiba, ennek USER case esetei: rosszul megadott csatolási pont, linux telepítést követően Windows telepítése, ami egyes esetekben ha azonos lemezre történik a telepítés okozhat meglepetéseket, stb. Nem USER case esetben okozhat ilyent hibás telepítéseket ha pl. USB feszültség ingadozik. Az, hogy u.a telepítő egyes esetekben működik, máskor nem, az arra utal, hogy az egyes gépeken rendben van a feszültség, más gépeken meg nem, az USB portok állapotától függően. De a pendrájvok is amortizálódnak.

A telepítés helye: ezzel is lehet gond, főleg használt HDD esetén, még úgy is, ha nem is túl régi. Van egy gépem, amiben több HDD van, de ezek között 3 tök egyforma típusú Seagate Barracuda. Nem egyszerre vettem őket, hanem úgy évente. És pont a legutolsó, azaz a legfiatalabbal voltak nem rég random gondok. Hol észlelte a rendszer, hol nem. Hol hibák jelentkeztek, I/O errorok, hol rendben működött. Persze, ráengedtem a Seagate gyári ellenőrző programját, az meg jónak ítélte. Mármint miután kicseréltem a SATA kábelt. Persze, a SMART program akármi count regisztere csurig van, egyes HDD ellenőrző programok szerint ezt sürgősen cserélni kell...

Memória hiba: Memtest futtatása azért ajánlott az ilyen esetekben, mert lehet hibás a memória, úgy értem a csatlakozás nem tökéletes pl. még akkor is, ha évek óta működött jól és nem volt hozzányúlva. Por, akármi okozhat kontakt hibát. Fémradírt érdemes a fiókban tartani...

Hűtés probléma. Ez is okozhat gondot, mert a proci ilyen esetekben eléggé lassú ütemre vált, hogy egyes szolgáltatások timeout hibára fussanak, és ez nem is látszik. Indításkor / leállításkor a konzol láthatóvá tétele esetén lehet a hibaüzeneteket látni.

Táp hiba: A tápegységek öregednek, főleg a gagyik nem húzzák sokáig. De már szedtem szét olyan Chiftec tápot, amiben tömörített  összefilcesedett porcicák voltak több, mint fél kg. Csurig volt a táp, de szó szerint, a ventilátor nem tudott forogni, mert a lapát közök is ki voltak töltve. Ami a legszebb, ezzel a gép működött, csak random hibák jelentkeztek.

A Mint telepítőjének a menüpontjai között van önellenőrző, ezt le kell futtatni. Aztán, ha BIOS-os a gép, akkor egy memtestet is. Ha UEFI, akkor meg kell nézni, van-e saját memória ellenőrzője (Lenovo vagy HP gépeknél előfordulhat pl.) Ha nincs, akkor a passmark Memtestjét kell letölteni, de szem előtt kell tartani, hogy ez nem minden gépen működik.  Bár mostanában a hagyományos Memtest86+ is támogatja az UEFI módot, de az is csak Beta, mint a Passmark memtestje (azért, mert nem minden gépen futnak)

Mint telepítőjével ellenőrizni kell HDD-t, ill. partíció állapotát (DISKS menüpont)
 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve