Megjelent az Avidemux 2.8 FFV1 kódolóval, WMA9 Lossless és TrueHD dekódolással

kami911 képe

Az Avidemux 2.8 nyílt forráskódú, ingyenes és platformokon átívelő videókonvertáló szoftver. A 2.8-as verzió, amely jelentős frissítésként, izgalmas új funkciókat hozó verzió már elérhető.

A közel tíz hónapig fejlesztett Avidemux 2.8 mostantól képes a HDR (High Dynamic Range) videók SDR (Standard Dynamic Range) tónustérképezéssel történő konvertálására különböző módszerekkel, a WMA9 Lossless kodek dekódolásának támogatására, a TrueHD hangsávok dekódolásának képességére és támogatására a Matroska (MKV) konténerekben.

Az Avidemux 2.8 visszahozza az FFV1 (FF Video Codec 1) kódolót is, amely korábban az Avidemux 2.5 sorozatban volt elérhető. Továbbá ez a kiadás frissíti a Resample FPS szűrőt a Blend és a mozgásinterpolációs lehetőségekkel, és hozzáadja a vágási pontok kijelölésének lehetőségét a navigációs csúszkán, valamint új gombokat és gyorsbillentyűket az ilyen vágási pontokhoz való ugráshoz.

Mindezeken felül az új Avidemux kiadás bevezeti az aktív szűrők ideiglenes letiltásának lehetőségét a Video Filter Managerben, és egy új beállítással bővül, amely lehetővé teszi a szekvenciálisan megnevezett képek fordított sorrendben történő betöltését, így a videókat visszafordíthatja egy kiválasztás JPEG képként történő exportálásával és az első kép betöltésével.

Mostantól egységes módszer áll rendelkezésre a szűrt és a szűretlen bemenetek gyors összehasonlítására a szűrőelőnézetek „Peek Original" gombjával, és a lejátszás navigálása mostantól billentyűkkel vagy a navigációs csúszka egérrel történő húzásával is lehetséges.

A Resample FPS és Change FPS szűrők most már akár 1000 FPS sebességű képkocka kezelésére is képesek, újratervezett VU-mérő („Audio Metre"), továbbfejlesztett billentyűzetes navigáció a Video Filter Manager-ben, teljes PulseAudio támogatás az alkalmazáson belüli hangerőszabályozáshoz Linux rendszereken, és javított HiDPI skálázás az előnézetekben.

Szintén javult a Crop szűrő, amely áttetsző zöld maszkolást kapott az előnézetekhez, valamint az automatikus vágás funkció használatakor tökéletes vágások készítésének lehetőségét. Javult továbbá a Resize szűrő is, amely legközelebbi szomszéd méretezési opciót és megnövelt maximális kimeneti felbontást (8192×8192 képpont) kapott.

Ezen kívül az x264 videókódoló bővítményt frissítették, hogy lehetővé tegye a színtulajdonságok megadását, az ALSA hangeszköz bővítményt pedig úgy módosították, hogy az alkalmazásspecifikus hangerőszabályozás is működjön.

A felhasználói felület is kapott néhány fejlesztést, például a Ctrl+Shift+C és a CTRL+V billentyűparancsok segítségével a vágólapról a „Go to Time" párbeszédablakába illeszthető 00:00:00.000 formátumú időbélyegek, valamint a maximalizált ablak állapotának, az eszköztár pozíciójának és a widgetek láthatóságának megőrzése újraindítás után.

Végül, de nem utolsósorban az Avidemux 2.8 kijavítja a felhasználók által a korábbi kiadásból jelentett, esetenként nem reagáló lejátszási problémákat, orvosolja az MPlayer eq2 szűrő zöld árnyalatú problémáját, valamint egy megoldási lehetőséget ad a navigációs billentyű eseményeinek felhalmozódásának megakadályozására.

A motorháztető alatt az Avidemux 2.8 a legújabb FFmpeg 4.4.1 nyílt forráskódú multimédiás keretrendszert használja. A frissítéshez most letöltheti az új kiadást a hivatalos weboldalról, vagy megvárhatja, amíg a kedvenc GNU/Linux disztribúciójának stabil szoftvertárában landol.

(forrás)

Hozzászólások

tonsur képe

Avidemux 2.8

Kipróbáltam,és ugyanazt a hibát követi el mint a 2.6.20-as verzió óta mindegyik verzió, nem tud tökéletesen illeszteni két részből álló videót,mindig kihagy egy kisebb részt az első fájlból,a 2.6.20-ast használom az még tökéletesen illeszt.Ezen kivül nem ismeri fel alapból a rendszer hangeszközt igy néma a lejátszás addig, amig nem megyek be a beállitásokba és nem választom ki a dummy helyett a Pulseaudio-t,és ezt minden újrainditásnál meg kell ismételni.Konvertálás meg a szűrők rendben vannak,de azt hiszem ezen még kell javitani egy kicsit mert igy nehézkes a használata,egyenlőre maradok a régi verziónál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Avidemux 2.8

#1 Ezt az összeillesztési hibát én is tapasztaltam már. Hiába van kulcskockán vágva a hozzáfűzendő rész, néhány képkocka kimerevedik az illesztésnél.
A másik hiba a hardveres enkódolásnál jön elő. Az Intel Core i5-5200U processzornál az Intel H264 és az Intel AVC HW kodek használható. Időnként előfordul, hogy ha átméretezem a videót, egyszerűen bezáródik a program hibajelzás nélkül (bizonyára a processzor nem támogatja az adott felbontást [ha igaz]).
Jelenleg a 2.7.8-as flatpakos verziót használom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megjelent az Avidemux 2.8

#2.1 Köszi !
Miuán felvettem / telepítettem a tárolókat, (:savoury1/graphics, :savoury1/multimedia, savoury1/ffmpeg4)
utána agyaltam rajta hogy lehet nem is feltétlenül kellett volna. ... Mindegy ! - Az biztos, hogy ebből a 3
tárolóból nagyon sok új rendszer összetevőt/függőséget telepített. Szóval a 4.4.1-es FFmpeg "perifériáját"
is hozzáigazította az új FFmpeg verzióhoz. ... Eddig semmiféle problémát nem tapasztaltam.
Kíváncsi leszek ha ezt a rendszert frissítem 20.3-ra, akkor adódik-e valami gubanc ?
Ha igen, akkor a systemback-el visszaállítom az eredeti (PPA-k felvétele előtti) állapotot, és újra
frissítek 20.3-ra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megjelent az Avidemux 2.8

#2.1.1 Minden külső tükröt érdemes kikapcsolni a fö verzió frissítés előtt. A frissítés után vissza lehet kapcsolni. De azt is érdemes megnézni, minden rendben zajlott-e. A végén:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megjelent az Avidemux 2.8

#2.1.1.1   Pont verzió (20.2 -> 20.3) (egyelőre erről van szó) frissítésnél nem igazán kéne hogy
problémát jelentsenek a bekapcsolt  külső tükrök. Hiszen, Mintnél mindkettő LTS alapú -
Nem úgy mint az Ubuntunál a köztes verziók.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Avidemux 2.8

Megnéztem, az újabbat töltöttem le, nem a Legacy verziót.
Forgatásból a 2.7.8 verzió van meg.

Menü parancssor:

env QT_FONT_DPI=125 /home/debkim/.local/bin/Avidemux/avidemux_2.8.0.appImage

Hát ... szabadíts fel (https://www.youtube.com/watch?v=gfkw3P_YKTw&list=RDn5fj_bIfCnM&index=5). :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve