A Creative Commons 20 éves!

kami911 képe

Ezt egy különleges Jobb megosztás (Better Sharing) kampánnyal ünnepeljük, amellyel a nyílt hozzáférés és a jobb megosztás iránti 20 éves elkötelezettségünk előtt tisztelgünk.

Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk. Ambiciózus célunk, hogy több mint 15 millió dolláros támogatást gyűjtsünk össze.

Nonprofit szervezetként a Önhöz hasonló adományozók hozzájárulására vagyunk utalva.

A Jobb megosztás kampányunk támogatásával Ön is hozzájárul ahhoz, hogy a Creative Commons további 20 évig tudjon a tudás nyílt hozzáférése mellett kiállni.

Az alábbiakban olvashatja, hogyan vehetsz részt a Jobb megosztás kampányunkban.

Adományozás

Csatlakozzon az ünnepléshez egy videóüzenettel

  • Segítsen nekünk felélénkíteni globális közösségeinket az ünneplés alkalmából, küldjön be egy videóüzenetet a 20. évfordulónkra.
  • Kérjük, hogy üzenetében a következők bármelyikét tartalmazza:
    • Gratuláló üzenet.
    • Mit jelent az Ön számára a jobb megosztás, fényesebb jövő?
    • Mit jelent az Ön számára a CC?
    • Ön szerint mi a CC legnagyobb eredménye?
    • Mit szeretne, hol szeretne a CC lenni a következő 20 évben?

Kattintson ide a videó beküldéséhez.

Megosztás

  • Ossza meg a közösségi médiában a #CCTurns20 és a #BetterSharing hashtagekkel és a @creativecommons megjelöléssel, hogy miért támogatja a nyílt mozgalmat, vagy hogyan hatott a CC a munkájára.
  • Ossza meg a Creative Commons Nyitott gondolatok podcast-unkat.

Maradjon tájékozott

Jobb megosztás a fényesebb jövőért

Az elmúlt két évtizedben hozzájárultunk a „megosztás" kultúrájának kialakításához, növelve az értékes információkhoz, történelmi képekhez, tudományos cikkekhez, oktatási forrásokhoz, kulturális műtárgyakhoz és még sok máshoz való hozzáférést.

Most pedig előre tekintünk, és arra törekszünk, hogy a tartalmak megosztásához és újra megosztásához szükséges eszközöket mindenki kezébe adjuk, mindenhol és mindenki számára. Tudjuk, hogy az információhoz való jobb hozzáférés erősebb globális közösséget, több innovációt és nagyobb kapacitást jelent a világ előtt álló legfontosabb kihívások megoldására...

Szeretne többet megtudni arról, hogy a Creative Commons hol járt és hová tart?

Kattintson ide Catherine Stihler vezérigazgatónk üzenetéért, amelyben a Better Sharing (Jobb megosztás) kampányunkat jelenti be.

20. évfordulós bizottság

A Creative Commons hálás köszönetet mond 20. évfordulós bizottságunk tagjainak, akik az elmúlt hónapokban fáradhatatlanul dolgoztak, és akik útmutatásukkal, szakértelmükkel és lelkesedésükkel új értelmet adtak az együttműködésnek és a nyitottságnak.  Sokan közülük a kezdetektől fogva részt vesznek a Creative Commons munkájában, és rendkívül izgatottak vagyunk, hogy velünk vannak ebben a mérföldkőnek számító évben.

(forrás)

Hozzászólások