VPN

Fórum: 

Sziasztok! Mar linuxoztam egy kicsit, de sajna feladtam. Most szeretnek megint egy kicsit belemerulni, vagy is inkabb hasznalni. Szeretnem telepiteni az expressVPN-t de sajna nem sikerul. A rendszerem Mint 19.3 eddig amit elertem, hogy terminalbol nem sikerult de grafikusn valamit telepitett (legallabb is a Synaptic szerint, majd ujra probalkoztam terminalban most viszont a parancs es a fajl neve utan ezt a hibauzit kapom: sudo dpkg -i expressvpn_3.11.0.16-1_amd64.deb
dpkg: hiba: dpkg frontend zárolva van egy más folyamat által.

Ha valaki segitene megkoszonnem.

dpkg: hiba: dpkg frontend zárolva van egy más folyamat által.

Mert amikor terminálból futtattad, akkor nyitva volt a Synaptic, vagy a szoftverkezelő, vagy a gdebi, vagy éppen a rendszer frissítette magát. Ezeket be kell zárni, vagy indítsd újra rendszert, várd meg a frissítéskezelőt míg zöld pipát nem mutat, majd a letöltött expressvpn_3.11.0.16-1_amd64.deb fájlon kattints duplán...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

dpkg

Egy csomagkezelő lehet használatban egyszerre. Azért, hogy a „párhuzamos” telepítések egymás dolgába ne keverjenek be. A dpkg is csomagkezelő.

dpkg is the software at the base of the package management system in the free operating system Debian and its numerous derivatives. dpkg is used to install, remove, and provide information about .deb packages.

dpkg (Debian Package) itself is a low-level tool. APT (Advanced Package Tool), a higher-level tool, is more commonly used than dpkg as it can fetch packages from remote locations and deal with complex package relations, such as dependency resolution. Frontends for APT, like aptitude (ncurses) and synaptic (GTK), are used for their friendlier interfaces.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dpkg

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

Köszönöm, ostoba voltam, de rájöttem. Viszont mivel nem sikerült életet lehelni az expressVPN-be, felvettem a kapcsolatot a "help desk-el". Jelenleg az a probléma, hogy amikor csatlakozik pl. Magyar szerverhez akkor nem töltenek be az oldalak. Egyenlőre itt tartunk. Valószínűleg megpróbálom a Protont csak nem tudom, hogy jó lessz e a Mint 19.3-ra, mert azt írják, hogy csak Debian alapuhoz. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm, ostoba voltam, de

#4 Tévedés. :)

A ProtonVPN honlapon olvasható telepítési módszer,
https://protonvpn.com/blog/linux-vpn-cli-beta/

kizárólag az Ubuntu-alapú rendszerekhez használható. Ha Ubuntu-alapú rendszert használsz, lapozz a leírás végére, mindezt ott is megtalálod. A Debian-alapú rendszerek azonban más módszert alkalmaznak a külső források (tükrök) használatához, ezt írom le most.

A Linux Mint Ubuntu-alapú, az LMDE 4 Debian-alapú. Tehát a honlapon olvasható módszer neked jó lesz ... vélhetően (mert azt hiszem, a Debianomra nem volt jó). Ha letöltöd innen
https://protonvpn.com/support/linux-vpn-tool/#debian
a DEB csomagot és a GDebi csomagkezelővel megnyitást választva, nem talál teljesíthetetlen függőségeket, akkor jó neked a csomag. Talán kipróbáltam Linux Mint rendszeren, talán nem. Szólj, ha gond van, és mi az. Amit a blogomon leírtam, vagyis, a tükör felvételét valahonnan nyilván átvettem, de nem ugrik be most, honnan, viszont frissül Debian rendszeren, tehát nálam működik. A ProtonVPN GUI csak előfizetőknek érhető el, az ingyenes/free csomagot használóknak nem (ez volt régebben).

Mondjk, a LInux Mint 19.x a GUI-nál (grafikus alkalmazás) nincs felsorolva,
https://protonvpn.com/support/linux-vpn-setup/
de létezik.
https://protonvpn.com/blog/protonvpn-linux-app/

Viszont mivel nem sikerült életet lehelni az expressVPN-be, felvettem a kapcsolatot a "help desk-el". Jelenleg az a probléma, hogy amikor csatlakozik pl. Magyar szerverhez akkor nem töltenek be az oldalak. Egyenlőre itt tartunk.

Nem tudom, mi lehet a probléma, ugyanis fizetős az alkalmazás, és én nem fogok fizetni, hogy segíteni tudjak. Megpróbálhatod terminálban indítani, jelezheti az okot.  Más ok is lehet, a beállításokban. Mit mondott a HelpDesk?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

#5 Köszönöm de csak most olvastam a hozzászólásod.

Még egyszer megpróbáltam, újratelepítettem, majd hozzáadtam a Mozilla-hoz és a Bravev-hez is a kiegészítőt és a Brave-ban nem, viszont a Firefox-ban működött, egészen addig, amíg nem indítottam újra a Firefox-ot. Utána amig nem kapcsoltam ki a VPN-t, addig egyikben sem töltődtek be az oldalak. Majd a gépet újraindítottam, VPN-t megpróbáltam be-ki kapcsolgatni de semmi nem valtozott. Ezután sajna el kellett menjek, azóta nem volt időm foglalkozni vele.

Ha jól olvastam az ingyenes Proton nem tartalmazza a magyar szervereket, de nem olvastam még át tüzetesen. Végső soron csak azért kéne nekem VPN, hogy tudjam nézni az F1-et magyarul élőben. Minden esetre mégegyszer nagyon köszönöm. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm, ostoba voltam, de

#6 csak azért kéne nekem VPN, hogy tudjam nézni az F1-et magyarul élőben.

A ProtonVPN egy hétig ingyen tesztelhető. A teszt időszakban a Plus csomagot használod, ez kiváló, teszteltem is. A teszt időszak után a hálózati sebesség egészen biztosan annyira kicsi, hogy a weboldalak is igen lassan tóltődnek be. Azaz, élő közvetítést legfeljebb egy hétig tudnál ténylegesen nézni. Szerintem, nem kell VPN az F1-hez, mert az m4 Sport csatornát talán az onlinetv vagy ilyesmi weboldal "átveszi". Ha külföldön élsz, lehet, kell VPN. Nincs erről információm, de el tudom képzelni. Magyar szerver azért nincs, mert biztonsága nem garantálható a személyes adatok védelme szempontjából. A ProtonVPN elsősorban erre való.

Nyilván, az expressVPN alkalmazásnak van böngésző kiegésztője. Ha jól látom, 30 napos pénzvisszafizetési garancia van, és emez sem ingyenes. Mi nem tudjuk kipróbálni, de, ha a Helpdesk nem tud segíteni, akkor nincs nagy értelme " használnod". A kiegészítő valamilyen beállítása bekapcsolva maradhat a böngésző bezárása előtt. Én azt gondolom..., egyszerre egy böngésző legyen nyitva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm, ostoba voltam, de

#7 Az ExpressVPN 256 bites titkosítást és OpenVPN támogatást biztosít minden platformra, így Ön örülhet az erőteljes védelemnek. Sőt, van DNS-szivárgás elleni védelem, és Network Lock beállítási lehetőség — ez a kill switch funkció neve a szoftverben.

A "KillSwitch/Network Lock" funkciót kapcsold ki vagy inditsd újra, de mindezt természetesen az alkalmazásban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

#8 Kedves kimarite! Köszönöm, hogy ennyit fáradozol értem. Igen azt elfelejtettem mondani, hogy Kanadában élek és ezert kell a VPN az M4 sporthoz. Mielőtt megvásároltam az expresszVPN-t természetesen elolvastam, hogy lehet használni Linuxon is és természetesen Win10-hez is. Linux alatt ugye fel volt sorolva az összes Ubuntut a Mint-re külön csak a 20.1-et írták. De mivel Ubuntu alapú, nem gondoltam, hogy bármi baj lehet. Március óta hasznalom a Win 10-en hiba nélkül. Aztán úgy gondolta, hogy van ez a Mint-es laptop ezt rá kötöm a TV-re és nézhetem. Ha lesz időm, megprobalom amit  a "KillSwitch/Network Lock". Ne haragudj de 6 nap 10-12 órás műszak után nincs igazán kedvem leülni a gép elé, meghát itt a család is. Szóval, ha megcsináltam, és lessz valami eredménye értesítelek. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Esetleg Tor browswer?

Volt próbálva? Lassú, vagy nem működik az elérés?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

#9   https://www.youtube.com/watch?v=O9sZrXPT6Pg

?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

#9 Ismét felvettm a kapcsolatot a help desk-el. A vége az lett a sok próbálkozás után, hogy sűrű elnézést kerve ezen a Minten nem lehet korrekten futtatni. És a kerdesemre ajánlotta az Ubuntu 20.X verzióját. Valószínű kipróbálom. Nem tudom, mivel nem vagyok hozzáértő hogy a linux jobb e a Windowsnál (szerintem nem) de az biztos, hogy a winre jobban optimalizáltak a programok és ez nem az OP rendszer hibája.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Mozilla VPN (nem ingyenes)

#12 https://www.mozilla.org/hu/products/vpn/
Magyar szerver is van: https://mullvad.net/servers/

Vagy nézelődj a kiegészítők között: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/search/?q=VPN&sort=users

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm, ostoba voltam, de

#13 A vége az lett a sok próbálkozás után, hogy sűrű elnézést kerve ezen a Minten nem lehet korrekten futtatni. És a kerdesemre ajánlotta az Ubuntu 20.X verzióját

Ez elég szánalmas és tragikomikus válasz. Azt sem mondta el nyilván, hogy mi a gond pontosan.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

#12 A videó az eléggé elavult, de Firefoxxal lehet egy próbát tenni a kiegészítőknél rá kell keresni arra, hogy Hola, a találatok között lesz egy VPN jelű, azt feltenni, indítás, EULA elfogadás után rávezet egy MEGÁS linkre, azzal nem kell foglalkozni, a lapot bezárni. És feltettem, de sajnos nem tudom mivel kipróbálni. Ki lehet választani Hungary-t, azt láttam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

#16 Illetve ami komolyabbnak néz ki, az Bowsec VPN bővítmény, igaz, sokan arra panaszkodnak, hogy az ingyenes VPN beállításokkal lassú, de ki lehet próbálni a prémium szolgáltatásokat 7 napig ingyen.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Mozilla VPN (nem ingyenes) -> Mullvad VPN (vagy Hola)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Általában | expressVPN

Tegnap VPN-eztem kicsit a Protonnal. Szóval, amikor már nem használod, először ki kell jelentkezned, és csak ezután zárhatod be a böngészőt vagy az alkalmazást. A Kill Switch pedig azt csinálja, beállításától függően, hogyha megszakad a kapcsolat, egy másik IP címen újracsatlakoztat, vagy semmilyen címen nem csatlakoztat biztonsági okból. Megszakadó kapcsolat az is, ha bezárod a böngészőt, úgy marad, blokkolja a hálózatot. Ezek lehetnek okai annak, hogy egyszer működik, aztán nem. Ha képeket mutatsz a beállításairól (expressVPN), akkor tudok javasolni, mit és hogyan.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

#12 Ha az a probléma (ami a linkelt videóban is látható):
"Ez a tartalom csak Magyarországon érhető el"
Akkor én megpróbálnék közbeiktatni egy friss, és lehetőleg gyors magyar proxy szervert.
Pl. innen: http://free-proxy.cz/en/proxylist/country/HU/all/ping/all
Talán be lehet csapni hogy ne a kanadai IP címet lássa.
- Ha az első beállított proxy szerver valamiért nem működik, - keresni kell működőt.
- Ha működik is, valószínű nem túl sokáig - 1, 2, 3 nap után már megszűnhet a kapcsolat.
Ebben az esetben is szintén keresni kell másikat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, ostoba voltam, de

Először is szeretném magam korrigálni egyik fél mondatomért, "Nem tudom, mivel nem vagyok hozzáértő hogy a linux jobb e a Windowsnál (szerintem nem)". Itt természetesen azt akartam írni, hogy (szerintem igen) és itt most nem sorolnám fel azokat amik egy laikus számára is észrevehető, úgy is mindenki tudja. 

#16 Valószínű én vagyok a béna,  de a Hola-t nem talalom a Linuxon a firefoxban se a Braveban. 

#17 #18 Azért erőltetném az ExpressVPN-t, mert azt már megvásároltam. Winen, telón működik is szépen és egyszerre 2-t nem fizetek.

#20 Ezt még meg fogom próbálni. 

#19 Ha lessz időm szólok és elküldöm amit kértél. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sikerült!?

Tudom viszonylag sok idő telt el de úgy néz ki sikerült, habár nem úgy ahogy azt szerettem volna. Felraktam az Ubuntu 20.04-et és ezen, ha nem is úgy, mint a win 10-en de működik. Sajnálom a Mintet, mert nekem igazán tetszett, de hát ha nem működik rajta (fogalmam sincs miért) és csak így tudtam megoldani, akkor majd megszokom. Minden esetre mindenkinek köszönöm a segítő szándékát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sikerült!?

#22 Ha az Ubuntu (Gnome?) LTS működik. akkor valószínűleg az azonos alapú Mint 20 Uma is működne - talán Live rendszerrel ki kellene próbálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sikerült!?

#23 Köszönöm lehet, hogy ránézek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve