Chromium bejelentkezesi gond

Fórum: 

Sziasztok!

 

Frissen feltettem a gepemre a 19.3at

a Chromium bongeszoben nem tudok a chromium accountomba bejelentkezni (nincs gomb hozza)

talakozott mas is ilyennel? tudtok segiteni?

koszonom!

Igen.

#1

 

Köszönöm, tehát ha jól értem:

"Azok a felhasználók, akik részesültek ebben a véletlenszerű integrációban - a könyvjelzők szinkronban tartása érdekében - nem veszítenek el semmilyen információt. A helyben tárolt Chrome-adatok továbbra is elérhetők maradnak, miközben továbbra is a Google-fiókjában vannak. Eközben a Chrome könyvjelzői továbbadhatók, és a meglévő módszerekkel könnyen exportálhatók egy új böngészőbe."

 

ez azt jelenti hogy nem tudok bejelentkezni, de ha kiexportálom fájlként a könyvjelzőimet és a jelszavaimat és utána azokat importálom egy új chromium accountba akkor jó lesz? Simán bejelentkezni nem lehet?? Csak ilyen nyakatekert módszerrel új accot csinálva tudom visszahozni a könyvjelzőimet és jelszavaimat?? Jól értem?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mondjuk én FF esetében...

FF esetében én simán másolom  a profil mappát egyk gépről a másikra, vagy új telepésnél a régiről az újra, ez nekem nem tűnt soha nyakatekertnek. (Tudom, FF alatt is van fiók, bejelentkezés, Sync, meg egyebebek, de az soha nem érdekelt)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Találkoztunk ilyennel. De,

Találkoztunk ilyennel. De, mert a dolgok állása nemrég (2021. március 15.) alakul így, a keresőben sem volt megtalálható a megoldás. Már igen, a kereső mutat találatot, és megoldást. Íme: Nem tudok bejelentkezni a Chromiumba

A keresőnket érdemes használni, mielőtt kérdezel. Úgy mondom, ha grafikus megoldást találsz, abba általában belekezdhetsz magad, de ha szerkeszteni kell fájlokat, akkor el is avulhatott egy-egy régebben bevált megoldás (dátum!). Viszont gondolkodásra jó, ha körbenézel. Hátha rájössz magad. Ha rájössz magad, akár blogban megírhatod (részletekkel) :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Igen.

#2 Huuh, én még nem olvastam el a megoldás részleteit, vártam, Nyakaspasas, mit ír.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

fiókhoz való hozzáférés a kevésbé biztonságos alkalmazásoknak

#5 Az van inkább szerintem (a korábban linkelt cikkben nem ez szerepel), hogy be kell lépned a Google beállításokba, és a Chromium böngésző számára engedélyezned kell a hozzáférést, mint azt a Thunderbird vagy például az Insync esetében teheted meg / szükséges megtenned. Azaz így kb.:

Engedélyezze a kevésbé biztonságos alkalmazásokat: Ha nem használ kétlépcsős azonosítást, akkor lehetséges, hogy engedélyeznie kell a fiókhoz való hozzáférést a kevésbé biztonságos alkalmazások számára.

Forrás: https://support.google.com/mail/answer/7126229?visit_id=637518209254006351-3990886290&rd=1
(https://support.mozilla.org/hu/kb/thunderbird-es-gmail)

Az engedély törölhető. Próbáld ki!
Az engedélyezés után indítsd el a Chromium böngészőt.
Talán párbeszédablak fog végigvezetni a lépéseken, mint a Tnunderbird (levelezőkliens) esetén. Nem hazsnálok Chromiumot, ... immár töröltem (nekem nem szimpi, illetve van más, általam jobbnak ítélt).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sziasztok!

Sziasztok!

 

Köszönöm a segítséget, de nem lett meg a megoldás. Utánaolvasgattam (mindig ezzel kezdem!) de így se. És azért nem olvasgattam utána 1-2 óra helyett inkább napokon keresztül, mert az nem normális, hogy egy ingyenes és felhasználóbarát oprendszer így kiszúrjon a felhasználójával :) nem akarok informatikus programozó lenni, ezeket a problémákat pár kattintással meg kellene tudni oldanom! Ha meg nem sikerül, akkor kérek segítséget.

Amiket linkeltetek nem oldja meg. Engedélyeztem a kevésbé biztonságos programok számára a hozzáférést, de így sem engedi a bejelentkezést. A másik ötlet a könyvjelzős-jelszavas mappák másolása volt. Erről már lecsúsztam, mert a gép újra van rakva, és csak a google acc-omban vannak meg az infók. Szóval továbbra is az a kérdésem, akkor nem maradt más, mint onnan letölteni a dolgokat és új chromium acc-ot csinálni és oda feltölteni... vagy akár kézzel felvinni egyesével, amiket akarok. Vagy váltani FF-ra, mert ott szemmel láthatóan nincs ilyen probléma.

 

Biztos én vagyok a retardált, de 6 éve linuxozom, és mindig ilyen pitiánernek tűnő, azonban annál idegesítőbb problémákba ütközöm, mégis kitartok a linux mellett...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sziasztok!

#7 nem normális, hogy egy ingyenes és felhasználóbarát oprendszer így kiszúrjon a felhasználójával

Tényleg :)? Nem arról van szó, hogy a Google szúr ki veled, azaz a Google Chrome fork böngészőket használókkal? Inkább!

mégis kitartok a linux mellett...

Helyes!

Engedélyeztem a kevésbé biztonságos programok számára a hozzáférést, de így sem engedi a bejelentkezést

Általában nem tudsz engedélyezni .., vagyis, ez nem elég. De írtam is, a beállítás után el kell indítanod a Chromiumot, azaz abban a Syncet, és ekkor kéne történnie valamilyen interakciónak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sziasztok!

#8

Nincs a Chromiumon belül semmi.. jobban mondva olyasmi van, hogy engedélyezem-e a szinkronizálást a google-lel. Természetesen igen. Nincs eredmény, eddig se működött, be volt pipálva.

Váltok FF-ra, az a 19.3-ban alapból van. Abba próbálom meg a google fiókból letöltött adatcsomag integrálni, FF fiókot csinálni és így használni a szinkronizálást a jövőben. Csak a FF (nálam legalábbis) kicsit lassabb, mint a Chromium. Gyenge gépem van. De így se éri meg tovább szarakodni a Chromiummal.

(Plusz 1 poén: a google adatok letöltését nem engedte, mert számára ismeretlen helyről jelentkeztem be. Persze, hiszen újraraktam a laptopot.)

 

Köszönöm az eddigi segítséget! Nagyon tetszik a Linux, bármennyit is szívtam már vele (Windows-zal fele ennyit se egyébként), szóval más témákban is lehet hogy összefutunk még!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

(nincs gomb hozza)

(nincs gomb hozza)

Régebben volt?

-----

Bejelentkezés és a szinkronizálás bekapcsolása

A szinkronizálás bekapcsolásához Google-fiók szükséges.

  1. Nyissa meg számítógépén a Chrome-ot.
  2. A jobb felső sarokban kattintson a Profil lehetőségre.
  3. Jelentkezzen be Google-fiókjába.
  4. Ha az összes eszközén szeretné szinkronizálni az adatokat, kattintson a Szinkronizálás bekapcsolása > Bekapcsolás lehetőségre.

Ha több fiókot szeretne szinkronizálni, vagy ha számítógépét másokkal közösen használja, nézze meg, hogyan adhat hozzá profilt a Chrome-ban.

https://support.google.com/chrome/answer/185277
https://support.google.com/chrome/answer/9116376

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

(nincs gomb hozza)

#10

 

Évekkel ezelőtt jelentkeztem be, nem tudom, hogyan sikerült. Tényleg nem emlékszem. De hogy most nem engedi, az biztos!

A google fiókomba bejelentkezem a google weblapon. Ezt az acc-ot a Chromium nem "látja" nem szinkronizál vele. A Chromiumban új profilokat tudok létrehozni, amikbe tudok új weblapos jelszavakat, könyvjelzőket tenni stb. De a régi profilomat nem tudom feltölteni bele. Azt írja ki a jobb felső sarokban a profilnál hogy "not signed in" de sehol nincs bejelentkezési lehetőség. Ismétlem, a gugliba be vagyok jelentkezve, a Chromiumba viszont nem!

De már csak kíváncsiságképpen érdekelne az esetleges megoldás, áttértem FF-ra, ennyi szívatás után a chromium nem érdemli meg, hogy használjam :D Már az is jobb és előrelépés számomra, ha teljesen új profilt csinálok FF-ban és egyesével begépelem a jelszavaimat a weblapokhoz és ismét elmentem. Legalább az műküdni fog és fogom tudni szinkronizálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve