Alternatívák [1]

KilledKingFireWolf képe

Sziasztok. Ez az altrnatívák 1. része. Ma 5 alternatívát és annak linkjét hoztam el nektek.

OBStudio, Bandicam –––> kazam  | sudo apt install kazam
Paint.net –––> gimp  | sudo apt install gimp
TeamViewer –––> anydesk  | https://anydesk.com/en/downloads/linux
CCleaner –––> BleachBit  | https://www.bleachbit.org/download
Notepad++ –––> Sublime Text  | https://download.sublimetext.com/sublime_text_3_build_3211_x64.tar.bz2

Hozzászólások

Kösz.

Kösz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak annyit

hogy az OBS az multiplatform azaz van natívan Linuxra.
Ugyanez a TeamViewer.
Így mint platformok közötti alternatíva értelmét veszti a felsorolásban.

Ha Linuxon belüli alterntíválók a cél, akkor bocsánat, de ezt a CCleaner-Bleachbit meg übereli.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
KilledKingFireWolf képe

Csak annyit

#2 Köszi a kommentet. Majd meg próbálok jobban utána járni ezeknek a dolgoknak

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Microsoft Projekt –––> Projectlibre

Sziasztok

 

Nem olyan rég használom a Linuxot. Leginkább irodai használatra. Abba a problémába ütköztem, hogy az MS Projekt alkalmazást kellett (volna) használnom mpp fileok szerkesztéséhez.

Kipróbáltam pár alkalmazást és végül is megtaláltam amit kerestem.

Microsoft Projekt –––> Projectlibre

https://www.projectlibre.com/

 

Esetleg tud valaki pdf-ből xls-be való jó konvertálót ajánlani? Táblázatokat szeretnék.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
samli képe

Microsoft Projekt –––> Projectlibre

#4 https://tools.pdf24.org/hu/pdf-to-excel

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
samli képe

Microsoft Projekt –––> Projectlibre

#4.1.1 Nézd meg van-e Mint alá is Master PDF editor, most nem tudom megnézni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Microsoft Projekt –––> Projectlibre

#4.1.1.1 Hogyne lenne Master PDF editor Mint alá, a gond vele, hogy az ingyenes verzió nem sokat tud, a fizetős már annál többet, viszont úgy 22e HUF az ára, ami üzleti környezetben még baráti is, de otthonra pár doksi miatt nem biztos, hogy megéri.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Microsoft Projekt –––> Projectlibre

#4.1.1.1.1

A Master Pdf editort ismerem. Használom is. Exportálni nem tud a fizetős sem. Vagy én nem találom hogy kell. Én nem tudok táblázatot kiszedni belőle az biztos. Szimpla nézegetéshez meg van ennél sokkal gyorsabb is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Microsoft Projekt –––> Projectlibre

#4.1.1 Egy lehetésges megoldás az Okular, van neki táblázat kijelölője, aztat át lehet másolni LO Calc-ba, legtöbb esetben megfelelő. Nagy általánosságban komplex műveleteket igényel a dolog, amire csak egyes oldalakon elérhető szerverek képesek, azoknak is nagy a szórása minőség tekintetében.

Az okular oldala: https://okular.kde.org/, de érdemes megnézni a repoban, van szokott lenni normál csomagtelepítős, meg Flatpack verzió is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MS Office kiváltása

Sziasztok

Bevallom nem egy kula gépen használok Windows-t és ezzel együtt az Office-t is. A céges gépemre ez van feltelepítve és pont. Legális. Azt is bevallom nem akadozik és semmilyen problémám sincs vele. De... bevallom egyre inkább kedvelem ezt a Linux platformot. Tetszik az anonimitás, a könnyedség, és hogy skoszor ugya nem működik elsőre de utána ha kész nagyon jó. Valahogy mindig az az érzésem, hogy a Win alapú gépem olyan mint egy pörköltel tele bendő, míg ez meg egy könnyű csirkemell salátás gyomor.

Én a Linuxot és minden alkalmazást angolul használok - valahogy idegen ebben a közegben a magyar nyelvezet (sajnos vagy sem).

Tudom van "gyárilag" sok disztribúcióban LibreOffice. Egy ideig használtam is. Aztán főleg az excel miatt rájöttem, hogy azért ez nem 100%-ig ugyan az... (persze lehet én vagyok bénoid). Sem a kinézet, sem a működése. A lényeg, hogy sok esetben egyes függvények, vagy szűrés, grafikonok nem működtek vagy itt, vagy ott. Azután kipróbáltam az Open office-t. Hagyjuk.

Végül rátaláltam a WPS Office-ra. Itt is találtam pár apróságot ami kicsit máshogy működik, de olyat, hogy egy írgalmatlanul függvényelt és grafikonozott xlsx file ne működöt volna oda-vissza olyat nem. A lényeg, hogy azt gondolom 99%-ban működik - nekem napi szinten. Találtam hozzá szótárat is - picit máolgatni kell, de működik jól. Meg kell pár TTF - de ez persze nem gond.

Aztán még megnéztem az Only Office-t. Ez is jó - gyárilag nyelvhelyesség ellenőrzése van, de nem veri a WPS-t.

Ms Office ----> WPS Office

https://www.wps.com/

Ha esetleg kipróbáltátok és tetszik, és nem akarjátok túrni a netet a szótár miatt, akkor megosztom, belinkelem ide.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MS Office kiváltása MS Office kiváltása MS Office kiváltása

#5 Egyébként az aktuális LibreOffice már nagyon közel áll kompatibiltásban. Kinézetről nem beszélek, mármint a program felületéről, nem a dokumentum tartalomról, mert de gustibus non est disputandum, nekem tud teszteni ez is.

Excel makrókról sem beszélek, az alap BASIC libreoffice-ban tényleg nagyon BASIC, és szó szoros értelmbében a ZX80 felületére hajaz, a Microsoft hozzácsapta a Visual Basic programnyelvet az Officehoz, amivel nehéz versenyezni, de LO részről is rendelkezésre áll JavaScript, BeanShell, Python, a saját BASIC-ja mellett.

A függvények, szűrések, működését / viselkedését befolyásolhatják a LO beállításai, ez sokrétűbb az Excelnél, olyan beállítási lehetőségek is vannak, amik Excelben nincsenek. El tudok képzelni eltérő működést, ami már ott kezdődhet, hogy LO tekintheti az üres cellát 0-nak, vagy üresnek (beállítás szerint) pl. de csomó más lehetőség is van. (Mármint Excelben egy bállítás van és adott tábla aszerint működik, LO-ban másik beállítás van, ott meg a tábla másképp működik)

Grafikonokkal, ábrákkal nekem soha nem volt gondom, még korábbai LO verziókkal sem, eléggé agyongrafikonozott munkafüzetekkel szoktam próbálkozni.

Régebben a Powerpoint diákkal voltak gondok, azokat összezavarta, de ma már ilyeneket sem tapasztalok.

Persze, ettől még jó a WPS Office is, bár nem tud magyarul, ez bizony sokaknál kizáró ok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A kinézet igazából mindegy -

A kinézet igazából mindegy - csak lustaság, mert azt ismerem, azt szoktam meg. Én kb 1 éve próbáltam a LO-t (és kb 9 hónapja használom a WPS-t. A köztes idő a keresgélés.). Nem tartom kizártnak, hogy tök használható a LO - fenntartom a jogot, hogy tudatlan vagyok. :D

Nyelv. Hát ez nálam igen érdekes. A gyerekekre mindig rászólok, nem tradelsz hanem kereskedsz, meg nem joinolsz, hanem csatlakozol és nem gapelsz mert nyakon váglak. Szeretem a nyelvünket, mert zongorázni lehet a különbséget. Talán azért alakult ez így ki, mert az ősi időkben volt az angol nyelvű op rendszer és hozzá minden angolul. Majd mikor az első magyarosított verziók megjelentek, akkor néha a nyelvek összekuszálódtak. Nem is a win és officera gondolok, hanem az egyéb külső driver meg kissebb programokra.

Fenébe... megint nem a válasz gombot nyomtam... :/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve