A baratsagos Linux nem akar Baratkozni velem

Sziasztok!

Uj vagyok az oldalon es lehet, hogy rossz helyre irok akkor kerlek toroljetek es segitsetek hova kellene irjak.

Szoval ki szerettem volna probalni a linuxot egy "kovuleten" egy Acer Aspire 4530AMD athlon tm X2 dual core QL-60 es 2GB ram 160GB-os HDD-re, mielott a mindennapi hasznalatban levo gepre tennem. Ezen a regi gepen egy Win 10 PRO 32bit-en elfutott persze nem oruletes sebesseggel de szepen akadas mentesen. Eloszor ezeket probaltam LIVE modban majd a win melle telepitve Linux Mint 19.3 „Tricia”,  Linux Mint (19.3 XFCE). Sajna mindegyiknel ugyan az volt a helyzet Live-ben is es melletelepitve is. Egy kicsit bele tudtam nezni milyen, esetleg mennyire tanulhato de amikor elkezdtem valamit csinalni (termeszetesen tobbszori ujrainditast kovetoen): Internet es vagy a Linux frissiteseket letolteni a kepernyo el kezdett villogni. Kaptam egy olyan otletet, hogy probaljam meg a MINT MATE-t a helyzet ugyan az vagy meg rosszabb. A MATE-t is telepitettem sot azt ugy, hogy a Win helyere is, nehogy akadjon a 2 program. Telepitettem az NVIDIA-t is a videokartyahoz s majd mikor elinditottam a Linux frissiteseit (a telepites nem a letoltes kozben) a kep darabos lett vibralt es lefagyott a rendszer. Majd kikapcsolo gomb hosszan lenyomva, kikapcsolas, majd ujra inditas es a kepeken lathato mik jottek fel. Az elso kepe levo lehetosegek kozul mind a 2 tesztet megcsinaltam minden ok volt. Termeszetesen mindegyik Linux amit kiprobaltam 32bit-es volt.

Abban kernem a segitsegeteket, hogy esetleg egy masik distribuciot probaljak ki vagy esetleg valaki segitene kideriteni, hogy mi a baj. Nagyon megkoszonnem mert amennyit bele tudtam nezni az tetszett. De ha nem mukodik akkor ugye nem jo. Megegyszer elore is koszonom a segitsegeteket.

  

CsatolmányMéret
Kép ikon Kep11.18 MB
Kép ikon Kep21.71 MB

Hozzászólások

kimarite képe

Szia!

Szia!
A képeken látható kernel pánik, a rosszul kiírt telepítő, vagy rosszul sikerül telepítés következménye.
Windows alatt a Rufus alkalmazás, Linux alatt az Etcher ad jó eredményt.
Mivel írtad ki a telepítőt?

A pániknak oka lehet az új kernel valamilyen gondja,
https://askubuntu.com/a/41939
ez esetben az első képen látható menüben a kisebb verziószámú kernelt válaszd ki, az Enterrel indítsd. Mert a frissítés feltett egy újabb verziót.

Ha a régebbi kernellel is gond van, de be tudsz lépni, indul a rendszer, akkor a „nomodeset” (idézőjelek nélkül) paramétert kell begépelni a második képen
https://askubuntu.com/questions/38780/how-do-i-set-nomodeset-after-ive-a...
látható „linux...” sor végére szóközzel, majd a Ctrl + X -el indítod a rendszert (lehet, manapság már nem Ctrl + X, akkor azt nyomd Press kifejezés után, amit ír a GRUB menü). Ekkor egyetlen indítás erejéig 2D-vel indul a rendszer, a szokásos 3D videó driverek ki lesznek kapcsolva. És itt lehet javítani.

A gépedről az

inxi -Fzxxx

parancs mutat meg elég sok információt.
Terminálba másolod, az Enterrel futtatod, és a megjelenő szöveget ide másold be, hogy láthassuk. Mindenképpen sokkal bővebb információ, mint amit írtál, és így szoktuk. Nem képet kérün, hanem szöveget (copypaste).

2 GB RAM nem sok, gondolkoztál további ugyanennyin?
A Linux Mint Ubuntu-alapú, a desktop változatokhoz ajánlott a 4 GB RAM:
https://help.ubuntu.com/community/Installation/SystemRequirements
A netes tartalmak manapság sokat kérnek. Mire használnád a gépet?

Egyelőre ennyit tudok javasolni. A képfeltöltésre, megosztásra az imgBB, Imgur, Mega és a Google Drive oldalakat használjuk. Néhány MB tölthető fel a honlapunkra, nincs többre lehetőség igazán.

Kevesebb RAM-mal beérik: BunsenLabs Linux, Puppy Linux
https://www.bunsenlabs.org/installation.html (Openbox ablakkezelővel)
https://skamilinux.hu/ (RAM -ból fut, itt írnak a fajtáiról magyarul)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia!

#1   Szia!

Eloszor is koszonom a valaszod. A kerdesedre valaszolnek eloszor. Rufussal lett kiirva es nem hianyolt semmit. Nem tervezem ennek a gepnek a boviteset, mert nem ezt hasznalom minden napokban. Ez csak egy  masodlagos ha tortenne valami a "rendes" laptoppal. Nem akarom minden keppen ezt a distribuciot hasznalni. Ezt neztem: Linux Mint Debian Edition 3 Cindy (LMDE, LTS verzió). Eloszor is nem tudom ez el futna e ezen az osi gepen es mi a kulonbseg az LMDE es az LTS verzio kozott, vagy semmi keppen nem ajanlod hanem maradjak azoknal ait az elozo hozzaszolasodban irtal a BunsenLabs Linux, Puppy Linux. Megvarnam erre a valaszt mert en ugy erzem, hogy 1 telepites konnyebben megy nekem mit a parancsokat gepelgetni. De nem zarom ki azt sem. Szoval nem vagyok egy felados tipus csak mukodjon. Termeszetesen ha ez a kovulet mukodik egy linuxal legalabb ugy mint a win 10 pro-val akkor belekezdek a masik gepre is feltenni a Linuxot, mert amit lattam belole, olvastam, hallottam rola az nagyon tetszett. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Te is fiam Rufus?

#1.1 Rufussal lett kiirva es nem hianyolt semmit. Nem tervezem ennek a gepnek a boviteset, mert nem ezt hasznalom minden napokban. Ez csak egy  masodlagos ha tortenne valami a "rendes" laptoppal. Nem akarom minden keppen ezt a distribuciot hasznalni. Ezt neztem: Linux Mint Debian Edition 3 Cindy (LMDE, LTS verzió). Eloszor is nem tudom ez el futna e ezen az osi gepen es mi a kulonbseg az LMDE es az LTS verzio kozott, vagy semmi keppen nem ajanlod hanem maradjak azoknal ait az elozo hozzaszolasodban irtal a BunsenLabs Linux, Puppy Linux.

Az LMDE terjesztés, mint te is írod, a Linux Mint fejlesztők Debian-alapú Mint változata. Long Term Supported (LTS), azaz szintén hosszú távon támogatott, úgy, mint a Linux Mint is. Xfce asztallal kipróbálhatod ezt is, a másik kettő mellett.

Amit nem írtam még, az, hogy a Windows, BIOS beállításokban a Fast Boot beállítást (és olykor a Secure Boot beállítást) a Linux telepítés előtt kapcsold ki.

Megvarnam erre a valaszt mert en ugy erzem, hogy 1 telepites konnyebben megy nekem mit a parancsokat gepelgetni. De nem zarom ki azt sem. Szoval nem vagyok egy felados tipus csak mukodjon. Termeszetesen ha ez a kovulet mukodik egy linuxal legalabb ugy mint a win 10 pro-val akkor belekezdek a masik gepre is feltenni a Linuxot, mert amit lattam belole, olvastam, hallottam rola az nagyon tetszett. 

Őszintén szólva, a véleményem az, hogy inkább másik gépre tedd a Linuxot, legyen az bármilyen „jóféle” pingvin (ahogy egy filmben is említik), s ez, a tartalék gép legyen Windows 10 Pro. A 2 GB RAM behatárol. És a Linux rendszert használd mindennap, és a Windows-t csak, ha gond van... :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Te is fiam Rufus?

#1.1.1 Koszonom akkor megprobalom vissza tenni erre a kis gepre a win 10-et, remelem sikerul. Van egy masik lehetoseg is.Egy Acer Aspire 5732Z intel pentium T4300 2.1GHz, Intel GMA 4500M, 4GB RAM, 256GB HDD. Most per pillanat Win 10 pro 64bit  van rajta. Termeszetesen nem szeretnem letorolni a win-t amig nem fut rendesen a linux errol mert ez a gep igaz nem elsodleges de a fiam hasznalja. Szoval azt szeretnem kerdezni,hogy erre az osszeallitasra te milyen/melyik linuxot javasolnad a win melle kiprobalasra, aztan ha bevalik veglegestve?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

erre az osszeallitasra te milyen/melyik linuxot javasolnad a win

#1.1.1.1 Egy Acer Aspire 5732Z intel pentium T4300 2.1GHz, Intel GMA 4500M, 4GB RAM, 256GB HDD. Most per pillanat Win 10 pro 64bit  van rajta. Termeszetesen nem szeretnem letorolni a win-t amig nem fut rendesen a linux errol mert ez a gep igaz nem elsodleges de a fiam hasznalja

Például Linux Mint 19.3 Xfce 64 bit

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

erre az osszeallitasra te milyen/melyik linuxot javasolnad a win

#1.1.1.1.1   Koszonom megprobalom es beszamolok a fejlemenyekrol. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

erre az osszeallitasra te milyen/melyik linuxot javasolnad a win

#1.1.1.1.1.1

+1 javaslat: A 2 GB-s gépen ellenőrizni kellene a merevlemez állapotát, elég régi, tapasztalatom alapján ezeknek eredeti merevlemeze ritka esetben jó. Win felmegy rá, addig míg nem botlik bele egy rossz szektorba. Linux Mint esetében érdemes lenne egy régebbi, pl. 18.2 32 bites XCFE változattal próbálkozni, ha felmegy, működik, akkor nem engedni a kernel frissítést 5-ös szintre, és a 19-es  Mint-et sem.

Nekem van egy ZG5-ös, atom procis kis masinám 1,5 GB memóriával, és egész jól megy rajta a 18.2-es Mate is, de ez kétmagos, 64 bites proci. Nem használom, fiókban van, végszükség esetére, mivel lassúcska, viszont cserébe 5-6 órát képes menni töltés nélkül, mivel SSD-t kapott, és dupla kapacitású akkut. (Eredeti merevlemeze ennek is meghalt)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

erre az osszeallitasra te milyen/melyik linuxot javasolnad a win

#1.1.1.1.1.1 Hat letoltottem es elfelejtettem, hogy annak idejen az elsodleges boot-nak a usb-t adtam meg. Termeszetesen a Linux elindul ki is prpbalgattam Live modba szepen megy kiveve 1 dolgot ami nagyon fontos lenne de ezt majd kesobb. Szoval leallitottam a gepet, hogy meg a Windows alatt frissithessem a BIOS-t de nem indult el barmit is csinaltam renszer visszaallitasi pont debug..... A kerdesem Live modban lehet e, kell e frisditeni a BIOS-t vagy most mar mind 1 es a linux telepites utan frissitsem?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak tipp

Kolléga mivel nagyon (nálam is :-) ) kezdőbb,
elképzelhető hogy nem adott meg swapot, és elfogy a rendszermemória?
Egy komplett frissítés azért odaver a ramba pár bitet.
A tünet lehet akár erre is utaló.

Win alatt azért nem jelentkezett mert az automatikusan csinálja a lapozófájlt, és állapítja meg a méretét. Jellemzően jól.

Csak ötletelés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hat letoltottem, kirtam, de

Hat letoltottem, kirtam, de elfelejtettem, hogy annakidelyen mikor a wint twlwpitwttem elsodleges boot-nak a usb-t allitottambe. A rendszer mikor ujra indult mar egybol a linux Live jott fel. Probalgattam ugytunik minden ok kiveve 1 dolgot ami nagyon fntoslenne de remelem "tiszta" telepites utan ez a problema megoldodik. Szoval meg win alatt frissiteni akartam a BIOS-t (nem tudom muszaly e) de a win el se indul bar mit is csinaltam. Debuging rendszervisszaallitas.... Mar le is mondtam a win-rol. A kerdesem Live modban erdemes e, szabad e bios frissitest csinalni, vagy tegyem fel a linuxot rendesen es csak utana piszkaljam.  

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hat letoltottem, kirtam, de

#3 annakidelyen mikor a wint twlwpitwttem elsodleges boot-nak a usb-t allitottambe.

Ez nem lesz jó így. A megoldás a chroot,
https://linuxmint.hu/blog/2016/08/chroot-live-rendszer-livecddvdusb-stick
és a GRUB újratelepítése.
https://linuxmint.hu/blog/2017/09/a-grub-ujratelepitese-beallitasa-live-...

A rendszer mikor ujra indult mar egybol a linux Live jott fel. Probalgattam ugytunik minden ok kiveve 1 dolgot ami nagyon fntoslenne de remelem "tiszta" telepites utan ez a problema megoldodik.

Reménykedjünk. Meg szokott oldódni a legtöbb dolog.
De ..., sokat segítene, ha leírnád, szavakba öntenéd, mi az az egy dolog, ami nagyon fontos lenne, és a Live alatt problémád van vele.

Szoval meg win alatt frissiteni akartam a BIOS-t (nem tudom muszaly e) de a win el se indul bar mit is csinaltam. Debuging rendszervisszaallitas.... Mar le is mondtam a win-rol. A kerdesem Live modban erdemes e, szabad e bios frissitest csinalni, vagy tegyem fel a linuxot rendesen es csak utana piszkaljam.  

Inkább a Linux Mint telepítése után frissítsd a BIOS-t.
De ezt megcsinálhatod a Windows alatt is, mármint, ha megjavítottad az indulását. Amúgy, már nem bootol be az USB-ről a Windows, és, ha nem, mi lehet a probléma?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujra a kezdetektol.

Eloszor is ismet koszonet mindenkinek aki segit, segiteni probal! 

Sajnos amiket ajanlottatok: chroot, es a GRUB újratelepítése nekem nem mukodott, 99% en csinaltam rosszul valamit. Szoval most ott tartok, hogy a Windowst teljesen ujra telepitettem, most frissit s ez a hosszu folyamat. Egy masik gepen ujra letoltottem a linuxot majd ujra kiirtam rufussal. Egyenlore varom mig a win vegre osszeszedi, frissiti magat es kezdem az egeszet elorol persze mar a Biosba atallitottam a sorrendet. Ha esetleg mielott behelyeznem a linux usb-t kellene valami beallitast es/vagy barmiast csinalni kerlek irjatok meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ujra a kezdetektol.

#4 Sok sikert!

A Windows 10 PRO és 32 bites rendszerről van szó még mindig?
A boot merevlemezre menjen, ne USB eszközre.
GPT vagy EFI telepítés a Windows?
A többit később...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujra a kezdetektol.

#4.1 Nem ez mar egy masik gep feljebb mar irtam Acer Aspire 5732Z es erre ahhogy kimarite javasolta egy mate xefc 64 bit menne fel. Elotte is a windows 64 bit-en memt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujra a kezdetektol.

#4.1.1.1 Koszonom, hogy figyelemmel kisered a probalkozasaimat.

Ugy nezem, a telepites egyenlore a win melle sikeres, midegyik szepen indul. A problema amirol mar emlitest tettem ugyan ugy sajnos fennall. Megpedig bejelentkezes erre az oldalra: https://fmg.kronos.net/wfc/logon  

Ez az oldal elengedhetetlen nekem a mindenapos hasznalatban. Itt tudom megnezni a beosztasom es egyeb informaciokat.

Problema: oldal betoltodik, hasznalja az adobe plugin-t ami le van toltve es a beallitasoknal Veszélyes és tolakodó Flash tartalmak blokkolása pipa is kiszedve, megis mikor beutom a Felhasznalo nevem es a jelszavam csak porog, csak porog egyszeruen nem tolt be. Ebben mert ez nagyon fontos tudnal vagy valaki tudna segiteni? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ujra a kezdetektol.

#4.1.1.1.1 Problema: oldal betoltodik, hasznalja az adobe plugin-t ami le van toltve es a beallitasoknal Veszélyes és tolakodó Flash tartalmak blokkolása pipa is kiszedve, megis mikor beutom a Felhasznalo nevem es a jelszavam csak porog, csak porog egyszeruen nem tolt be. Ebben mert ez nagyon fontos tudnal vagy valaki tudna segiteni

Nem értem ezt a részt: az Adobe Plugin le van töltve.
A Flash pluginről van szó? Hova töltötted le a Plugint, milyen leírást követtél a használatához, használatba vételéhez?
Böngésző melyik van használva, illetve hosszú távon melyiket szeretnéd használni?
Windows alatt melyik böngészővel működik ez az oldal?

Ha az Adobe Flash Pluginről van szó, az nem támogatott Windows alatt sem, és a Google Chrome is hamarosan végleg tiltani fogja, az év végén, azt hiszem. Mindegy, hogy Windows vagy Linux vagy OS X, Android, rég nem támogatott a Flash Plugin, veszélyes használni. És ismétlem, hamarosan semmilyen böngészővel nem tudod használni.
A főnökeid erről nem hallottak? Ha igen, tesznek valamit ellene, ígérték?

Én nem kattintok a hivatkozásra, mert nincs telepítve az Adobe Flash Plugin, nem tudom tesztelni. Volt egy időszak, amikor telepítve volt a Plugin, nehéz a megoldás (viszonylag), ráadásul biztonságilag veszélyes is használni. Kikerültem a használatát, azaz nem nézem azt a bizonyos FLV-s tartalmat (egy weboldal megoldása volt, hogy FLV-be konvertálva tárolta a videókat, manapság ez beágyazással valósul meg).

Amit értek: a Windows 10 mellé sikerült telepíteni a Linux MInt 19.3 Xfce kiadást, és mindkét rendszer kiválóan működik ezen, a 4 GB memóriával rendelkező gépen. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ujra a kezdetektol.

#4.1.1.1.1.1 Konténerben megnéztem: Get Adobe Flash Player :-)
Nekem nincs (Flash Player), és vélhetően nem is lesz soha már. Ájemszorri.
Ettől függetlenül várom a válaszaid.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ujra a kezdetektol. | Firefox + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.1 Javaslatom a következő: ebben a sorrendben futtasd a parancssorokat

sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
sudo update-pepperflashplugin-nonfree --install
sudo apt-get install browser-plugin-freshplayer-pepperflash

A Firefox kiegészítőknél a

Shockwave Flash Plugin
Shockwave Flash 32.0 r0
Verzió 32.0.0.344
Utoljára frissítve 2018. december 26.

beállítása:
-- Veszélyes és tolakodó Flash tartalmak kikapcsolása: marad bekapcsolva (megfelelésjel, pipa legyen!)
-- Egyéb beállítás: Aktíválás kérésre

Nálam ilyen beállításokkal a Firefox lejátszik FLV videót.
És itt is lejátssza az animációt: https://get.adobe.com/flashplayer/about/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujra a kezdetektol. | Firefox + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.1.1 Ne haragudj valamiert (mert figyelmetlen voltam) atelefonomon neztem az oldalt es nem vettem eszre a kis fulecsket "valasz erre" vagy valami ilyesmi. Igaz a parancssorokat meg nem probaltam de mielott megtennem egy masik kerdest tennek fel.  Kozben nezegettem a disteokat es nagyon megtetszett ez: Linux Mint Debian Edition 3 Cindy (LMDE, LTS verzió). A 64 bites verziot le is toltottem, usb-rol boot-oltam, live rendszer gyonyoruen fut, ranyomok, hogy telepitse, beallitgatom, nyelv, billentyu, nev... majd kerul a sor, hogy adjam meg a particiot ott ramegyek arra amin most van a linux mint Xfce es semmi. Semmit nem cainal. Tudom tudom ha megy az Xfce miert kakarok masikat? Mert igy probara az jobban tetszik. Nagyon halaslennek ha ebben tudnal segiteni. Nem ragaszkodom a 64bit-es hez ha azt mondod erre a gepre Acer Aspire 5732Z. 4GB ram ne eroltessem nem fogom csak nagyon megtetszett ez a distri. Minden esetre elore is koszonom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujra a kezdetektol. | Firefox + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.1.1

Kedves kimarite!

Eloszor is es sokadszor nagy hala a segitsegedert!!!

Nos letoltottem, telepitettem a Edition 3 Cindy-t. A telepitesnel ott akadtam meg kicsit, ahol ki kell jeloni hova akarom telepiteni/csatolni vagy ilyesmi. 1000% mikor eloszor probalgattam rosszul csinaltam valamit. Most vegre ki talatam, hogy mit es hogy es siker!!! Frissetesek elott kiprobaltam egy sream oldalt is szepen ment. Most frissit mit ... csak a letoltesre tobb mint 10 percet irt ki. Mind 1 van idom remelem neked is ;)  .  Szoval a kerdes most az lenne, ha befelyezodnek a frissitesek es meg mindig minden rendben, akkor a Firefox + Flash Plugin (megoldás) ahogy ebben a valaszodban irtad: 2020. már. 17. 20:45  Javaslatom a következő: "ebben a sorrendben futtasd a parancssorokat" ez a megoldas erre a verziora is mukodik? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

LMDE 3 Cindy | Firefox, Chromium + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.1.1.2 Hát remélem, kihagytad a root jelszó megadását a telepítésnél (különben úgy jársz, mint 444 tibi), ... habár, az LMDE 3 Cindy ebben más lehet a natív Debiannál, nincs szerintem root jelszó bekérés.

Kicsit más itt a telepítés, ugyanis az LMDE 3 a Debian Stretch kiadásra épül, és ott nem érhető el ez a csomag,

browser-plugin-freshplayer-pepperflash

így azt kivételesen a Debian 10 Buster kiadásból kell venni (wget | letöltés > dpkg | telepítés), amely a következőként kiadásra kerülő LMDE 4 Debbie kiadás alapja.

A megoldás menete (LMDE 3 Cindy | 64 bit)

Terminált nyitsz, és a parancssorok így alakulnak:

wget http://ftp.cz.debian.org/debian/pool/contrib/p/pepperflashplugin-nonfree/pepperflashplugin-nonfree_1.8.4_amd64.deb
sudo dpkg --install pepperflashplugin-nonfree_1.8.4_amd64.deb
sudo apt-get -f install
sudo update-pepperflashplugin-nonfree --install
sudo apt-get install browser-plugin-freshplayer-pepperflash

Ha megnézem a frissítést sikerességét, és az elérhető legfrissebb csomagot (status), ezt kapom (a fálkövér karakterrel kijelült sor maga a parancssor),

sudo update-pepperflashplugin-nonfree --status
[sudo] kim jelszava:
Flash Player version installed on this system  : 32.0.0.344
Flash Player version available on upstream site: 32.0.0.344

... neked is ezt kell kapnod, a telepítés végén.

Mindez itt van leírva, amit a bejegyzésembe szándékozom is beletenni:
https://wiki.debian.org/PepperFlashPlayer/Installing

Szívesen. Jó LMDE-zést!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujra a kezdetektol.

#4.1.1.1.1.1 Igen sajnos tisztaban vagyok vele, hogy veszelyes, nem tamogatott de a ceg erolteti. Eleg hulyek mert nem egeszen 1 eve keztek el a Kronos-t hasznalni es azt mondjak, hogy nyugodjunk meg, mire teljesen lejar a tamogatas lesz megoldas. PFFFFF, Na mind 1. Sikerult megoldani a Chromium bongeszo letoltese es abban a flash player plugin engedelyezve. Igy mukodik a firefoxban nem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ujra a kezdetektol. | Firefox + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.1.1.1 Ne haragudj valamiert (mert figyelmetlen voltam) atelefonomon neztem az oldalt es nem vettem eszre a kis fulecsket "valasz erre" vagy valami ilyesmi.

Van neve is, ez egy webes elem: Show responses. Egy URL, amit nyitogat... . Leírása: https://linuxmint.hu/blog/2018/06/a-honlap-mukodese-1-resz-show-response...

Igaz a parancssorokat meg nem probaltam de mielott megtennem egy masik kerdest tennek fel.  Kozben nezegettem a disteokat es nagyon megtetszett ez: Linux Mint Debian Edition 3 Cindy (LMDE, LTS verzió). A 64 bites verziot le is toltottem, usb-rol boot-oltam, live rendszer gyonyoruen fut, ranyomok, hogy telepitse, beallitgatom, nyelv, billentyu, nev... majd kerul a sor, hogy adjam meg a particiot ott ramegyek arra amin most van a linux mint Xfce es semmi. Semmit nem cainal. Tudom tudom ha megy az Xfce miert kakarok masikat? Mert igy probara az jobban tetszik. Nagyon halaslennek ha ebben tudnal segiteni. Nem ragaszkodom a 64bit-es hez ha azt mondod erre a gepre Acer Aspire 5732Z. 4GB ram ne eroltessem nem fogom csak nagyon megtetszett ez a distri. Minden esetre elore is koszonom.

Lehet az LMDE 3 kiadást is telepíteni.
Ha nem tudsz a telepítővel particionálni, ok lehet:
-- tán nincs kikapcsolva a Windowsban a Fast Boot (gyors indítás), és ez esetben a Windows fogva tart minden partíció, vagy
-- befűzted a Live rendszeren a telepített rendszer partíciót, és a f, azaz, egészen pontosan a Linux rendszer tartja fogva. Partíciót le kell csatolni először, ha bármit szeretnél vele.
Fogva tart --> foglaltság, használat.
A befűzött (csatolt) partíciót például a GParted alkalmazással mountolod le.

#4.1.1.1.1.1.2 Na mind 1. Sikerult megoldani a Chromium bongeszo letoltese es abban a flash player plugin engedelyezve. Igy mukodik a firefoxban nem.

Ránéztem a Chromium-ra is, ott is működik a megoldás. :-)
Nemcsak a Firefox böngészőben, ahol szintén. Mármint az FLV lejátszást néztem...
Chromium alatt kissé fura a Flash engedélyezése, mondhatni, nem egyértelmű, és nem egy lépés...
Mindezt megírtam bejegyzésként is (a Chromium még nincs beleírva):
https://linuxmint.hu/blog/2020/03/firefox-es-az-adobe-flash-plugin

Igen sajnos tisztaban vagyok vele, hogy veszelyes, nem tamogatott de a ceg erolteti. Eleg hulyek mert nem egeszen 1 eve keztek el a Kronos-t hasznalni es azt mondjak, hogy nyugodjunk meg, mire teljesen lejar a tamogatas lesz megoldas.

Nem jó ez így, mármint a jelenlegi megoldás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujra a kezdetektol. | Firefox + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.2.1

Igazad van nem jo ez igy de nem tudok/unk mit csinalni. Mind 1 is csak jelentem, hogy hogyan sikerult. A parancsszavas megoldas az nem mukodott, pedig ugyan azt kaptam a sorok vegen mint te. Firefox be sem toltotte "az oldal osszeomlott...".  Jott a Chromium, ott se. Chrom store-bol bovitmeny install, nem mukodott, meg az oldal se toltott be ( a DNS kiszolgalo nem talalhato...) Aztan megneztem a szoftver kezelot, ott beirtam "Adobe Flash Player" folhozott 3 programot az elso az Adobe Flas Player alaklmazas, Install. A masodik Adobe Flash Player Mozilla, Install. Eredmeny: a Firefox-ban ugyan az, a Chromium-ban elindult betoltott, betudtam lepni juheeej. 

Mivel egyenlore nagyon tetszik fel szeretnem tenni a minden napos gepre is. Ez egy Hp g6 AMD A4-4300 APU with Radeon(tm) HD Grafics 2.5GHz 6GB RAM. Most egy win pro 64 fut rajta. Mivel gyengebb gepre feletttem az LMD 3-at szerinted ezen is elfutna?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

LMDE 3 Cindy | Firefox, Chromium + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.2.1.1 A Firefox melyik az LMDE 3 alatt? A súgóban tudom megnézni a verziót.

Debian alatt a Firefox ESR, vagyis a vállalati verzió a telepített, az LMDE-nél nem tudom... (*)

De megnyitottam most a Firefox ESR-t (is), engedélyeztem a Flash tartalmat, és nem omlott össze:

Workforce Central®  Version 8.0.18

User Name Password

Forgot Your Password?

Kronos v8 PRODUCTION

Persze, belépni nem tudok.
Engedélyezted te is a Flash tartalmat az oldalon?
Melyik Firefox van telepítve?

dpkg -l firefox-*

[*] Az ESR lesz az: http://packages.linuxmint.com/list.php?release=Cindy
Ctrl + F > Firefox

-----

2 GB memória nem elég netezni, mindegy mit telepítesz.
Ha a Windowszal mégis valahogy megy, maradjon az a gyengébb gépen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

LMDE 3 Cindy | Firefox, Chromium + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.2.1.1.1 Az LMDE 3 Cindy kiadásnál, ha megnyitod a Frissítéskezelőt, a beállításoknál vannak még biztonsági szintek. Igen vagy nem? Ha igen, mi van beállítva ott a szinteknél?

Frissítetted a rendszert a Flash telepítések előtt és a rendszer telepítése után? Mármint, a Frissítéskezelő használatával. ... lehet, erre gondoltál, amikor írtad, 10 percet írt ki. Erre?

A tükrökön található flash telepítők különböző „történelmi” időszakokban használt pluginek, én azt írtam le, ami a jelenlegi állás szerint működik, azaz, amit teszteltem. A PepperFlash-t használják a Chromium (Google Chrome) féle böngészők (PPAPI).
Van egy módszer, amit lehet használni a Debian alatt a nem ESR Firefox verzió használatához. Én is így használom.
Ha a Chromium megfelel, használd azt. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

LMDE 3 Cindy | Firefox, Chromium + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.2.1.1.1.1  

Szerintem maradok a Chromiumnal legalabbi is egyenlore amig kicsit jobban meg nem ismerem a Linuxot. Minden esetre, todom ezt mar sokszor irtam, nagyon koszonok mindent!!!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

LMDE 3 Cindy | Firefox, Chromium + Flash Plugin (megoldás)

#4.1.1.1.1.1.2.1.1.1.1.1 Szívesen! („épp elégszer” írtad :-) )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujabb kerdes.

Mivel latom, hogy ez a Blog resz es szerintem nem itt kellett volna feletenni a kerdesem mar az elejen sem, hol tehetnem fel a kerdeseimet? Mert lenne egy jopar igy ujonckent. A forumba kelletvolna mar az elejen is ugye?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ujabb kerdes.

#5 Mivel latom, hogy ez a Blog resz es szerintem nem itt kellett volna feletenni a kerdesem mar az elejen sem,

Megoldódott.És tekinthetjük úgy (utólag), hogy a barátkozást írtad meg.

A baratsagos Linux nem akar Baratkozni velem

Máskor használj ékezetet azért (barátságos, barátkozni).

hol tehetnem fel a kerdeseimet? Mert lenne egy jopar igy ujonckent. A forumba kelletvolna mar az elejen is ugye?

A fórumba szoktuk, szokás. Egy kérdés, egy topik a „módszer”.
Tehát nem célszerű úgy nyitni egy topikot, hogy ez a bajom, ja és ez, ja meg még , meg még ez...
Nézz a kérdéseidhez hasonló témákat. Egy kérdés, egy topik a „módszer”.

Ezek vannak (látod is): alkalmazások, kezdő, van asztali környezet szerint, vagy például a telepítések, ha a telepítéssel van gondod, hardverek, ha a hardverekkel (WiFi kártya pl.), játékok, hálózat, internet. A kérdésed tartalma szerint próbálj nyitni egy-egy topikot a fórumban.
Először érdemes átgondolnia  kívánságot. Mit nem tudsz beállítani, milyen csomagot nem tudsz telepíteni, mit szeretnél, a vágyad mi, láttál a neten valamit, vajon megvalósítható-e Linux alatt, és, ha igen, hogyan, stb..
A kérdést gondold át, majd fogalmazd meg minél pontosabban. Egyszerűnek tűnik, de néha nem az. Nem akarlak ijesztgetni, ne érts félre... . Próbálj úgy fogalmazni, hogy más is értse, ne csak egyedül te, az „izé”, „valami”, „biztosan tudod mi”, „jajj, történt valami” és a hasonló kifejezéseket ne használd. :-)
Mint mikor egy ismeretlen városban odamész egy helyi lakoshoz, és valamit megkérdezel, akkor érdemes átgondolni a kérdést. Nem kell sietni a megfogalmazással sem, amikor jónak érzed, akkor mentsd el.

Fórum: https://linuxmint.hu/forum
Az LMDE bekezdés alatti fórumokon már csak a honlappal és egymás lelki világával foglalkozunk. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ujabb kerdes.

#5.1 Koszonom a kielegito valaszt. Termeszetesen mindig a tolem telheto legjobban probalok fogalmazni, de mivel ez egy teljesen uj rendszer szamomra, sokszor nem ugy nevezik a dolgokat, mint pl.: talca a windowsban. De ettol fuggetlenul probalom a legjobban megfogalmazni a kerdeseimet es tanulni, tanulni, tanulni.

Az ekezet-rol csak annyt, hogy nem Magyarorszagon elek termeszetesen a billentyuzet kiosztasom is ehhez igazodik es nevezz lustanak de nem szeretnek virtualis billentyut hasznalni es/vagy at allitgatni a billentyut magyarra, mert sajna egyszeruen keptelen vagyok megjegyezni melyik, ekezetes betu hol helyezkedik el.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ujabb kerdes

#5.1.1 A tálca, panel különbség egy a sok közül. Ha kétségek közt vagy, inkább kérdezz, és szólunk, hogy ez, meg az a kérdésed (a sok közül, amit - esetleg - egy helyen tettél fel) nagyon más téma, nyiss új topikot neki, ez az egy pedig itt marad, ahol kérdezted.

Van egy kereső a honlapon, jön egy másik fórumtárs egy kérdéssel, vagy segítenék neki én, tehát rákeresünk a megoldásra, ami például már le van írva valahol. Ha nincs, akkor is küzdöttünk valamit már adott történettel, és a lépések nem biztos, hogy a fejünkben vannak. Ha a válasz, egy egészen más jellegű témával foglalkozó topikban található, mondjuk valahol, egy 123. válasz, őszintén szólva nagyon nehezen találjuk meg, szinte sehogy. Egy példa: https://linuxmint.hu/forum/alkalmazas-inditasa-egy-kattintassal
A kérdés a kattintásról szól, de akkor miért kéne ugyanott a gördítősávról is beszélni, azt miért nem új topikban tárgyaljuk? Nem harapunk ilyenekért, hanem szép csendesen szólunk, mi lenne jó. :-)

Az ékezeteid hiányának magyarázatára nem tudok mit mondani. Az biztos, hogy nekünk (Magyarország) nem igazán szép látvány az ékezetek nélküli mondat..

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)