Egér kaland....

Fórum: 

Bocs, hogy új topikot nyitok, rákerestem az egérre, volt sok találat, de mind nagyon régi, és specifikus problémákat dobott fel...

De térjünk a tárgyra. A nagyon pöpec, de régi és agyonhasznált Genius Netscroll akárhányas egerem kezdte megadni magát. A bal egérgomb mikrókapcsolója elhasználódott, bizonytalan lett az érintkezése, meg hát le is kopott róla a szép ultramain foncsor (bár ez nem zavar). Innen indul a "kaland"...

Gondoltam veszek másik egeret, már nagyon időszerű. Körülnéztem a boltokban, van mindenféle világítós, ilyen- olyan - amolyan, BT / Wifi, meg anyámtyúkja, de nekem annyi lett volna a szempont, hogy legyen kézreálló, egyszerű, strapabíró... ki is választottam egy olcsó Genius egeret, amit kipróbáltam a boltban (nem asztalon, csak úgy a levegőben -hiba!), hogy milyen a fogása.... Hát üzem közben nem olyan. Az egér ráadásul hibaüzeneteket generált a LOG-okban, amire más fórumokon azt írták, hogy USB 3.0 portba kell dugni, attól elmúlik, de könyörgöm, minek USB3.0 egy egér számára?

Most megértem a kollegámat, aki azzal szórakozik, hogy a rossz egerekből a jobb gomb (kevésbé használt) mikrokapcsolóját kioperálja, azokat beforrasztja a saját egerének a bal gombja alá, ugyanazt az egeret használja ezer éve...

Na, miután kezdett telítődni a hócipőm, rendeltem egy "komolyabb" egeret, név szerint egy Logitech M500-ast.

Szuper a fogása, Linux támogatás (minden működik rajta), nincsenek hibaüzenetek a naplókban, majdnem minden OK. De kettő navalyás gondom ezzel is van:

- Függőleges irányú kurzor mozgatás: Nagyot kell tolni  / húzni az egérrel, hogy bejárja a kurzor a felső széltől alsó szélig tartó utat. Jobbra-balra mozgatás OK. (pontosabban ugyannyit kell mozgatni, de ez könnyebb a csuklónak, annyira fel sem túnik.

- Görgő: Ennek az egérnek "két sebességes" a görgője, van egy kapcsoló rajta, amivel váltani lehet, pontosabban van precíz mód, meg a "nem precíz mód". Utóbbi módban a görgő csendes, de "visszakozik" valamennyit. Azaz, felfele görgetek, és felmegy, de vissza is jön utána egy kicsit. Precíz módban nincs ilyen gond, a görgő teszi a dolgát. De ebben a módban hangosan kerreg a görgő. Túl hangosan.

Igazából nem is tudom, mit lehetne tenni, csak ki akartam beszélni az egérrel kacsolatos kalandomat, de ha valaki tudna valami okosságot a felvázolt két gondra, na hallgassa el...

kimarite képe

HP és ASUS egereket használok

HP és ASUS egereket használok, újabban HP-t. Mind alul LED-es és USB kábeles. :-)
Ha lehet, billentyűzetet is ilyesfélét (fentiek) veszek.
Nem drágákat. 3-5 ezer forint, néha van egy-egy akció, nem néz ki sehogy (egyszerű kinézet) az egér, így a macskának (kutyának) sem kell. Én megveszem. Egy, két éve a madaras áruházban - francose (mindegy, csak emlékszem, hogy arra jártam épp ...).

Egér beállítás, érzékenyítés és érzéketlenítés van a Linux Mint beállításokban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egér

Hát nem tudom. Nálam egy infrás USB-s Microsoft egér müködik mükődik vagy 15 éve. Akkoriban elég drága volt, de már régen kiszolgálta az árát. A páromtól kaptam egy nagyon helyes pici (fele akkora mint egy átlagos egér) metálbordó színű rádiós egeret, hahordozni kell a gépet (ritkán), azt használom. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag gyorsan megeszi az elemet.

Az egereken soha semmit nem kellett állitgatni. A Microsoft egér kattintás elég hangos, de nagyon precízen működik. Beállitani Linux alatt soha nem kellett semmit, maximum a kurzor témákat cseréltem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egér

#2 Egyetlen hátránya, hogy viszonylag gyorsan megeszi az elemet.

Ezzel én is találkoztam, a hordozós netbookomba utána olcsó, de ki - be kapcsolható kis egeret vettem, ez már nem eszi az elemet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egér

#3 Kedves ismerősöm pc boltba dolgozik és van náluk 100 forintos turkáló.
Ebbe túrtam egy  ütött-kopott HP  vezetéknélküli egeret.
Ez múlt év májusa óta azaz 9 hónapja megy 1 darab ceruza elemmel, kb. napi 8-10 órai használattal.
Hogy ezt hogyan csinálja nem tudom de engem is meglepett milyen takarékos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egér

#4 Az igen. Egy ilyen "macska ősellenség" nekem is kellene...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve