A gép csatlakozik a WiFi hálózathoz, de nincs internetelérés

Fórum: 

Sziasztok!
Egy Lenovo G580 típusú laptopra. Feltelepítettem Windows 7 mellé a Linux Mint 17 KDE 64-bites rendszert. Live-ban oké volt minden. Telepítés után csatlakoztam a WiFire, neteztem, egy kb. 2 percig volt internet, utána semmi. Próbáltam újracsatlakozni, gond nélkül csatlakozott a WiFihez, csak nem volt net továbbra se. Internetnek kellett volna lennie, mert a telefonomról, és asztali gépről is (amin Windows 7 fut) volt internetelérés. Broadcom BCM4313-as Wireless Adapterem van. Megnéztem a Driver Managert, taált is drivert, feltettem, működött. Aztán hétvégén elmentem barátnőmhöz, ahol ugyanabba a problémába ütköztem, mint amit leírtam. Live-ban megnéztem, és működött WiiFi-ről a net (+ telefonról, és asztali gépről is). Úgyhogy a telepített Mint-ről leszedtem a drivert, és minden működött. Otthon újra nem. Csatlakozik, de nincs internetelérés, driver visszarak, és megint meg. Ugyanez probléma volt Linux Mint 17.2 KDE 64-biten is.

Ez mitől lehet? Elég kellemetlen probléma lesz, ha mindig amerre járok, driver fel, vagy driver le.... A kábeles nettel semmi gond, de a legtöbb helyen Wifiről tudok netezni.... 

vyla képe

RE:RE: A gép csatlakozik a WiFi

Előző régebbi laptopomon rendszerfrissítés után nálam is hasonló gondok jöttek elő, amit a korábbi kernelre visszaállítás oldott meg. Előtte a Bundy által leírtakat érdemes kipróbálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Amúgy a Hardverek-nél több,

Amúgy a Hardverek-nél több, mint 1 hete leírtam ezt a broadcom-os dolgot, Broadcom wifi témában. Ahogy ott is írtam, frissítés után nekem is eltűnt újra a wifi, de az addig működő driver törlése és újratelepítése megoldotta a problémát, nem léptem visszafelé a kernellel, sőt mindig rakosgatom a legújabbat, és nincs gond vele.

De érdekelne, hogy marcos005-nek jó lesz-e.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve