Youtube lejátszás!

Dylen67 képe

Fórum: 

Sziasztok!

 

Van egy régebbi laptopom

Fujitsu Amilo Pro V2055

Linux Mint 18.3 Sylvia Mate 32-bit fut rajta gond nélkül.

CPU : 1600 Mhz Intel Celeron

Ram: 2 Gb

Szeretnék youtube videókat is nézni rajta de a chromium és a firefox is szaggatva játsza még alacson felbontással is.

Esetleg nincs ötletetek mit használhatnák?

Köszönöm.

Dylen67 képe

SMTube-ot próbáltam de

SMTube-ot próbáltam de legtöbb videónál azt írj hogy nem érhető el a videó linkje.

A MiniTube is sok videot nem játszik le.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Dylen67 képe

Tudod az öcsénmek szánom ezt

Tudod az öcsénmek szánom ezt a régi laptopot.

Ő meg szeret youtube videokat nézegetni, azért próbálok valami megoldást keresni, de azért köszi a segítséget.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Működik ...

#7 valahol már linkeltem, hogy ez a változat szükséges:
https://linuxmint.hu/blog/2018/12/mukodo-smplayer-es-smtube-telepites-a-...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
fecameca képe

Működik ???

#12 Ha már feldobtátok ezt a témát megkérdezhetem, hogy a Minitube Linux Mintben még működik? Mert a Debianban még egy egész napos hegesztés után tudtam azt használni (Hiányzó függőségek, gstreamer 1.0 telepítése, törött csomagok rendbetétele apt --fix-broken install, stb.) De az Arch alapú disztrókban teljesen halott úgy kb. 2 hét óta. Él még egyáltalán az a projekt? Igaz, találtam helyette mást: Freetube, de az nem indul el egyből, keresgélget, bár van benne közvetlen letöltési lehetőség. Ugyanez a bajom az SMtube-bal, hogy először az SMplayert indírja el, még gondolkozik, a Minitube-nál, az a videó, amit a kép keretébe behúztam, azonnal indult, és nem kellett lapozgatni a találatok között, a  végtelenített hírfolyamot egérgörgővel könnyedén lehetett görgetni. Freetube weboldala: https://www.ostechnix.com/freetube-an-open-source-desktop-youtube-player...

64 biten még AppImage is van belőle, és számtalan vezió .deb is, ki lehet próbálni.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Működik

@#15 Köszönöm a választ. ezek szerint mindegyik ilyen fajta lejátszóból Egyedül csak az illetékes honlapról letöltött legeslegújabb verzió működik. (SMtube,Minitube, egyebek). Ezt igazolja, hogy Debianban a honlapról letöltött .deb-et erőltettem fel én is, mint már azelőtt is írtam, nagyon sok hegesztéssel. Az Arch alapú Linux disztribúciók viszont hiába rolling release, a saját csomagkezelőjükben már szintén az elavult verziót tartalmazzák. Csak azoknál sajnos ott nem működik a .deb. Mondjuk egyedül ezért nem fogok ismét  Linux Mintet használni. ( A Debian, Manjaro, Antergos nálam sokkal gyorsabbak csak azt nem tudni miért?)

32 bites rendszerre meg már egyáltalán ne is keress, mert nem fogsz találni működőt, az újabbak csak 64 biten mennek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Működik

#16 A Google API változik, és ezt a gyakori változást a Linux terjesztések nem kívánják követni a telepíthető kèt alkalmazás tekintetében.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Működik

#17 A Freetube egész jó Minitube alternatíva lenne, ha nem töltögetne olyan sokáig, és majdnem ugyanannyi a RAM igénye, mint böngészőből. Bár a HD minőség benne tényleg annak néz ki, nem tudom, milyen lejátszót használ. Szeretném, ha valaki ránézne, és leírná róla a véleményét. Nem kér Google API-t és telepítés után azonnal működik, csak kicsit hardverigényesebb, mint az előbbiek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Működik

#17 Ubuntu/ Linux Mintben Működik a legújabb Minitube, a 3.0-ás, kipróbáltam. Az már nem kér külön Google API-t, de a régiek meghaltak. A 2.9 verzió is halott. Nem tudom aki régebben telepítette, annál működik? Vagy le kell cserélni mindig a legújabbra?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Akkor nem értem, miért csak

Akkor nem értem, miért csak Ubuntu / Linux Mintben működik, de mivel erre te sem tudod a választ, fejezzük be.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Akkor nem értem, miért csak

#22 A kedvedért kipróbáltam, Arch-on AUR-ból

yay -S minitube

telepíti 2.9.3-as verzió és müködik. Mint-en müködik, Arch müködik, hol nem müködik?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Tényleg, hol találtad a 3.0

#24 Debian & Ubuntu alatt ez áll:  ->or build by yourself. És ott a gittklubban https://github.com/flaviotordini/minitube már a 3.0-ás. Csak én még nem tudok forrásból építeni, ahhoz még nagyon kezdő vagyok. Xubuntuban meg simán felment a .deb, ami ott van. Sajnos bevallom, nem néztem meg a verzió számot. 1 lépéssel közelebb vagyok a Linux Minthez. Jó ez a Xubuntu, de forog a világ.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Akkor nem értem, miért csak

#23 Antergosban még nem próbáltam meg újra feltelepíteni. De Manjaron sem működött azelőtt, csak a helyére Antergost telepítettem. Tegnapelőttig az biztos, hogy a 2.9 ott nem működött. A 2.9.3 is újabb a sima 2.9-nél. Lehet, hogy épp tegnap rakták azt fel oda. Az is biztos, hogy Xubuntuban megy, most is azt nézem. Debianban is működött, némi hegesztéssel jár a gdebivel való telepítés, de amikor már azt írja vissza terminálban, hogy futtassam le a sudo apt --fix-broken installt, utána teljesen jó lesz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Akkor nem értem. Én igen

@#27 Nyűgős vagy, bár Fecameca tényleg nem egy egyszerű figura, nekem is volt nézeteltérésem vele...De hogy mit próbál ki, milyen problémái vannak, szerintem magánügy. Nem szakértő, lelkes amatőr. Én sem vagyok szakértő, próbálok segíteni, ahogy Te is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Akkor nem értem, miért csak

#23 Köszönöm. A 2.9.3 tényleg működik. De az nem azonos a 2.9.0-ával. Amikor telepítettem, akkor még az volt fenn. Eskűszöm, hogy az igazat írtam, hogy azta már a tárolok tartalmát kicserélték, nem én tehetek. Keraform, nem voltál te mindig ilyen nyűgös, az tény, hogy kiprobáltam néhány OS.-t amiota ez a rossz gépem van. +Van pár rossz HDD-m, amik a teszt eredmények alapján még nem rosszak, de a gyakorlatban bizony nem a legjobbak. Az, hogy melyik rendszert miért telepítettem, és mi volt a bajom velűk, az tényleg nem ide valo. Az sem igazán, hogy eddig a Minitube Google API hisztije miatt más rendszereken mennyit kínlodtam, de csupán csak kíváncsi voltam, a Linux Minten mi a helyzet, nem számítottam arra, hogy milyen felháborodás hullámot indítok el vele. Hidd el, ha ezt én előre tudom, inkább feltelepítem magamnak  a Linux Mintet, és ide semmit nem írtam volna. Sajnálom, de a hosszú o, és a rövid ű betűm nem működik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Google API

#20 Valahogy úgy működik a történet, hogy egy Google API -t használó alkalmazás fejlesztőinek elöször be kell regisztrálni a Google Development weboldalon, így saját maguk által aláírt API -it kapnak, amit felhasználhatnak az alkalmazásokban. Mindez a Google licenc feltételek miatt van így, de a támogatás valamint a teszt eredmények minkét félnek a hasznára válnak. Tehát a Google API nem egy letölthető alkalmazás, hanem egy webes megoldás. Ilyetén tehát nem az alkalmazások kérik, hanem azokba van beleprogramozva eleve.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Google API

Akkor viszont ezt nem értem. A Minitube régebbi verzióiban az induló ablakba nekem kellett beillesztenem az én saját Gogle API-mat, de nem fogadta el, hanem így kellett megoldani, ezt már olvastad? https://askubuntu.com/questions/672501/why-is-minitube-not-working-anymo... Ott írja, hogy menj el a Google Developer console-ba és kérjél magadnak API kulcsot. Utána: sudo nano /etc/profile.d/minitube.sh és ez: export GOOGLE_API_KEY="your-google-api-key" és nálam csak ezek után működött. Akkor az egész hiábavaló kínlódás volt?  A mostaninál már nem kéri induláskor, és ha beírok a keresőbe valamit, nem hisztizik a Google API miatt. De ha az igaz, amit leírsz, akkor enélkül is működnie kellett volna, de nem működött. Nem is nekem  kellett volna igényelnem API kulcsot, hanem magában az alkalmazásban volt a hiba? Egyébként Kimarite, emlékszel, hogy a Linux Mint nem tudta leállítani a gépem, és az erről szóló témát lezártad? Van egy jó hírem: a Debian után már az Ubuntuék is olyan kernelt használnak, ami már tudja. Ki érti ezt ? Egy ősrégi gépnek a legújabb kernel kell, hogy jól működjön? (Lehet, hogy már a Linux Mint is, de ahhoz megint telepítenem kellene, vagy megnézhetem a live CD-n is?)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Google API

#32 Live CD-re "telepíthetsz" ugyan új kernelt, de ahhoz hogy ez töltődjön be,
újra kell indítani a rendszert (ki-be jelentkezés nem elég) viszont ekkor elfelejti
hogy telepítettél rá új kernelt.
Esetleg: (még nem próbáltam) ha olyan segédprogrammal írod ki az ISO-t a
pen.-re amelyik lehetővé teszi hogy hozzáadj perzisztens lemezterületet,
akkor megjegyzi a live rendszeren végrehajtott változtatásokat újraindítás után is.
De tapasztalatom szerint, még egy kis méretű perzisztens terület hozzáadása is
jócskán lelassítja a live rendszer működését. (USB2-es pen. esetén)
(Egy új kernelhez kéne legalább 400-450MB nagyságú perzisztens terület.)
Szerintem, egy próbát megér - még ha lassú is lesz, arra alkalmas lehet hogy
kipróbáld hogy az új kernelel leáll-e a gép. (Feltéve, ha az új kernel töltődik be
indítás után.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Google API

#32 Nekem sosem kellett saját kulcs.a.MiniTube-nál, de elfogadom, az is megoldás lehet. A MiniTube első megjelenésekor (viszonylag régen volt) rögtön írtam róla (egy másik fórumon) egy blogot, és utána is sokáig használtam ...

-----

Hát a Debian az alap,  annak unstable,  azaz Sid kiadását forkolja az Ubuntu. Az Ubuntu bug reportok és megoldások a Debian fejlesztőkhöz is automatikusan eljutnak. A Linux Mint az Ubuntu forkja, kicsit más lehetőségekkel a frissítések területén, de mindenképpen egy teljesen újszerű és napi szinten friss asztali környezettel, mely a Cinnamon.

Egyébként pont a bugjelentések, amikre nencsak a saját terjesztés környékén a többi terjesztés is nézelődik és tapasztalatokat gyűjt. Mert nyílt forráskód, bazár modell: http://www.kiskapu.hu/konyvek/a-katedralis-es-a-bazar/

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Google API

#32 "a Linux Mint nem tudta leállítani a gépem". Írtuk is, hogy próbáld másik kernellel. Végre ez is jó, mondta valaki, hogy "azok a problémák amik nem oldódnak meg maguktól, megérdemlik, hogy ne foglalkozzunk vele"

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Tényleg, hol találtad a 3.0 | próbálkozz

#25 Forrás: https://github.com/flaviotordini/minitube/blob/master/README.md

Google API:
-- videó
https://www.youtube.com/watch?v=6gD0X76-v_g
-- URL
https://console.developers.google.com/

Minitube 3.0

Függőségek telepítése:

sudo apt-get install build-essential qttools5-dev-tools qt5-qmake  qtdeclarative5-dev libqt5sql5-sqlite qt5-default libmpv-dev

Git klónozás (letöltés):

git clone --recursive https://github.com/flaviotordini/minitube.git

A forrás könyvtárba lépés:

cd minitube/

QMake és a saját Google API használata:
(YourAPIKeyHere = behelyettesíted a sajátoddal)

qmake "DEFINES += APP_GOOGLE_API_KEY=YourAPIKeyHere"

Hiba (kimenet):

Project MESSAGE: Building Minitube 3.0
Project MESSAGE: Qt 5.9.5 in /usr
Cannot read /home/kim/minitube/lib/http/http.pri: No such file or directory
Cannot read /home/kim/minitube/lib/idle/idle.pri: No such file or directory
Cannot read /home/kim/minitube/lib/media/media.pri: No such file or directory

A Make fájl elkészítése:

make

Hiba (kimenet):

g++ -c -pipe -O3 -std=gnu++1y -fno-exceptions -Wall -W -D_REENTRANT -fPIC -DAPP_GOOGLE_API_KEY=MyAPIKey -DAPP_VERSION=3.0 -DAPP_NAME=Minitube -DAPP_UNIX_NAME=minitube -DAPP_SNAPSHOT -DQT_NO_DEBUG_OUTPUT -DQT_USE_QSTRINGBUILDER -DQT_STRICT_ITERATORS -DMEDIA_MPV -DAPP_LINUX -DDATADIR=\"/usr/share\" -DPKGDATADIR=\"/usr/share/minitube\" -DQT_NO_EXCEPTIONS -DQT_NO_DEBUG -DQT_WIDGETS_LIB -DQT_GUI_LIB -DQT_QML_LIB -DQT_NETWORK_LIB -DQT_SQL_LIB -DQT_DBUS_LIB -DQT_CORE_LIB -I. -Isrc/qtsingleapplication -Ilocale -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5 -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5/QtWidgets -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5/QtGui -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5/QtQml -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5/QtNetwork -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5/QtSql -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5/QtDBus -isystem /usr/include/x86_64-linux-gnu/qt5/QtCore -Ibuild/moc -isystem /usr/include/libdrm -I/usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/mkspecs/linux-g++ -o build/obj/main.o src/main.cpp
In file included from src/main.cpp:26:0:
src/mainwindow.h:26:10: fatal error: media.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
 #include "media.h"
          ^~~~~~~~~
compilation terminated.
Makefile:1580: recipe for target 'build/obj/main.o' failed
make: *** [build/obj/main.o] Error 1

Ez jönne, ha minden rendben lenne:

sudo make install

Habár halkan megjegyzi Flavio, hogy csak a csomagfejlesztők telepíthetik így az alkalmazást, a végfelhasználók nem.

This is for packagers. End users should not install applications in this way.

Úgyhogy, ez nem ment most.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Elnézést, ha zavarok. Ugyanis

Elnézést, ha zavarok. Ugyanis más fórumban nincs olyan ember, aki használja, vagy egyáltalán ránézne a kedvemért. Nem friss telepítés, több hónapig aktívan használtam, de tegnap óta semelyik rendszeren nem indul a Minitube lejátszás. Mi történhetett? A Youtube formátumot váltott? Vagy lejárt a 2.9 Minitube támogatottsága, bár ennek nem tudom, hogy van köze a lajátszáshoz? Debianba még mellé annak idején fel kellett telepíteni a gstreamer 1.0 -et. De most már a gstreamer semmilyen verziója sem  segít rajta. Felejtsük el a Minitube Youtube lejátszót örökre? Meghalt a projekt, vagy mi van?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem támogatott..

#37 Minitube 3.0  - 2019. máj. 04. 15:07

Ez a verzió az Ubuntu 18.10-es, nem stabil kiadásától működik.

A működő, 2.9-es verzió letöltése:

wget http://flavio.tordini.org/files/minitube/minitube_2.9_amd64.deb

Az újabb verzió eltávolítása:

sudo apt-get purge minitube

A működés ellenőrzése a terminálban (ha nem indul menüből):

minitube

-----

https://www.youtube.com/watch?v=stlKHh_f0-0

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

Nem tudom, nálam mindig ilyen paranormális dolgok történnek. Ugyanis mind Debianban, mind Antergoson a találatok ellenére nem indult el a lejátszás. Semmi hibát nem írt ki, mintha nem volna lejátszója, nem indul. Hogy mi történhetett, arra nem kaptam választ. Most egy frissen telepített Manjaroban már a 3.0-ás verzió van, és működik. Hogy miért éppen Manjaro, az itt Off kérdés. Debian az zűrösebb ügy. Ott a Debian 9-re még csak a 2.9 telepíthető, a Debian 10-et hivatalosan nem adták még ki. Abban már gondolom az újabb van. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#42 Mire nem kaptál választ? Azt sem tudjuk, kinek válaszolsz.

Nem tudom, nálam mindig ilyen paranormális dolgok történnek. Ugyanis mind Debianban, mind Antergoson a találatok ellenére nem indult el a lejátszás. Semmi hibát nem írt ki, mintha nem volna lejátszója, nem indul. Hogy mi történhetett, arra nem kaptam választ. Most egy frissen telepített Manjaroban már a 3.0-ás verzió van, és működik. Hogy miért éppen Manjaro, az itt Off kérdés. Debian az zűrösebb ügy. Ott a Debian 9-re még csak a 2.9 telepíthető, a Debian 10-et hivatalosan nem adták még ki. Abban már gondolom az újabb van. 

Semmilyen paranormális dolog nem történik nálad. Mindenkinél ugyanaz a tényállás.
A Manjaro Arch-alapú, az Arch Linux pedig rolling, azaz a legújabb csomagok vannak benne (néha kis hibákkal, de ez most részletkérdés). A legújabb stabil Linux terjesztésekben még nincs benne az a csomag, ami a Minitube 3.0 függősége, legyen szó bármely stabil Linuxról. Ezen Linuxszok alatt pedig a Minitube 2.9 verziója használható jelenleg, és ez a kérdésre a válasz, ahogy írtam korábban. Használd ezt vagy térj át valamelyik rolling rendszerre.

A Debian Buster (10) ezt tartalmazza (keresés):

apt-file search /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libQt5Core.so.5
libqt5core5a: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libQt5Core.so.5
libqt5core5a: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libQt5Core.so.5.11
libqt5core5a: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libQt5Core.so.5.11.3
libqt5core5a: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libQt5Core.so.5.7
libqt5core5a: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libQt5Core.so.5.7.1

És tényleg (keresés):

apt-cache policy libqt5core5a
libqt5core5a:
  Telepítve: 5.11.3+dfsg1-1
  Jelölt:    5.11.3+dfsg1-1
  Verziótáblázat:
 *** 5.11.3+dfsg1-1 500
        500 http://http.debian.net/debian unstable/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     5.7.1+dfsg-3+deb9u1 500
        500 http://ftp.debian.sk/debian stretch/main amd64 Packages
        500 http://security.debian.org/debian-security stretch/updates/main amd64 Packages

Tehát megvan az elvárt Qt 5.11. Más kérdés, hogy a fejlesztő még újabb csomagot is említ:

Minitube 3.0 ships with the brand new Qt 5.12.2 which brings many improvements and fixes some UI bugs.

A Minitube 2.9 verziónál UI hibákkal én nem találkoztam, de a fejlesztő nyilván mélyebb ismeretekkel rendelkezik a saját alkalmazás tesztelésében. Neki az az érdeke, és elképzelése, hogy az alkalmazás még jobb legyen, ezért elkészítette a 3.0-ás verziót (is).

Mindezt
https://linuxmint.hu/comment/28359#comment-28359
már linkeltem korábban is.

Más kérdés, hogy a Debian Bustert használva, egészen más alkalmazások esetleg hibákat dobnak (nem indulnak, stb.), mert az (Debian 10) éppen nem a stabil verzió még, és ez esetben a Debian fejlesztést nem érte utol az adott csomag, vagyis alkalmazás fejlesztése (találkoztam egy ilyen alkalmazással). Itt meg arról van szó, a Minitube fejlesztését nem érte utol a stabil (legyen bármelyik) rendszerek fejlesztése. Honnan nézzük a lemaradást ... . Mindez - külső forrásból telepített alkalmazások hibát dobnak - előfordulhat a rolling rendszerek alatt is. Amúgy, a stabil rendszereket használva (Ubuntu, Linux Mint, Fedora, stb.) nem nagy a valószínűsége annak, hogy egy, akár külső forrásból szerzett alkalmazás hibát dob. De például a Minitube 3.0 verzió ilyen. Megoldás a Minitube 2.9-es verzió használata. A fejlesztő döntése volt ..., érthető, mert a Qt iszonyat mértékben fejlődik, újabnál újabb szolgáltatások kerülnek bele, nap, mint nap (a Minitube fejlesztője közli is a kiadási megjegyzésekben, mik ezek) de azért adjunk esélyt, időt a stabil Linux rendszerek fejlesztőinek is, hogy leteszteljék az újabb Qt verziókat és készen tegyék eléd, azon felhasználó elé, aki azért használja a stabil Linux terjesztések akármelyikét, mert működési hibákkal egyáltalán nem szeretne találkozni a rendszer napi használata során.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#42 @#44 Arch Linux: 2.9-1 :-)
https://aur.archlinux.org/packages/minitube-bin/
A telepíthető változat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#45 Nekem ezt hozta ki (nem Manjaro)

3 aur/minitube-bin 2.9-1 (+0 0.00%)
    A native YouTube client in Qt. Watch YouTube videos without Flash Player. Prebuilt binary with included Google API key.
2 aur/minitube-aur 3.0-1 (+18 0.40%)
    A youtube client that does not need flash
1 community/minitube 2.9-3 (805.2 KiB 2.9 MiB)
    A native YouTube client in Qt. Watch YouTube videos without Flash Player
==> Packages to install (eg: 1 2 3, 1-3 or ^4)
Ezek szerint a community 2.9.-3 nál tart

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#46 Ha az Arch sem oldotta meg még az újabb Qt rendszerbe (alapértelmezett) integrálását, miről is beszélünk ... :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#47 Hát ez az...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#47   Arch, Manjaro, 
nálam SmTube+SmPlayer, mindent lejátszik a Youtuberól.
A többi YT. alkalmazást nem ismerem.
YT. letöltés csakis 4kVideodownloader,  az összes többinek vagy ebbe vagy abba (felbontásfüggő) beletörik a bicskája, a Youtube-dl-nek is. Igaz GUI alól használom nem parancssorból, úgy lehet megenne mindent de ahhoz tök vagyok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#48 :-)

#49 SMTube és SMPlayer. Hasonlóan megbízhatóak (fejlesztésük folyamatos, naprakész), mint a Minitube (amely az első Youtube nézegető asztali alkalmazás volt).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#49 Nálam is SMTube és SMPlayer a favorit Arch-on

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#43 Mire nem kaptál választ? Azt sem tudjuk, kinek válaszolsz.

Látom, már megint túl ragoztátok a dolgot,  csak épp azt nem értette meg itt senki, hogy nálam a Minitube működött, már legalább fél éve eddig kifogástalanul mindegyik rendszeren. Nem most telepítettem egyikre sem. Az történt, hogy egyik napról a másikra hirtelen (csütörtökön) két egymástól teljesen különböző rendszeren ugyanazt a hibát produkálta. Nem az alternatívákra vagyok kíváncsi, mert nálam is fent van az Smtube, GTK-youtube-viewer is, Csupán arra voltam kíváncsi, hogy a Minitube felejtendő, vagy lecserélendő, vag még használható? Tresor:  Én azt írtam, hogy Manjaron a Minitube 3 teljesen jól működik! Engem is meglepett, hogy az van benne, de most pénteken telepítettem (Antergoson az xfce felület összeomlott egy frissítés után, mivel erre sem találtam semmilyen megoldást, ezért lecseréltem Manjarora.) Ha a Minitube most jó, akkor miért cseréljem le egy másik rosszra, valami régebbi verzióra? Valószínűleg a verzió váltás napján van ilyen egy napos kimaradás, csak azt nem értem, hogy két ennyire egymástól különböző rendszeren hogy jelentkezhetett egy napon ugyanaz a jelenség?

Használd ezt vagy térj át valamelyik rolling rendszerre.

Kimarite: Na éppen ez az. ezért van fent nálam két különböző lemezen egy stabil és egy rolling rendszer, hogy egyszerre ugyanaz a hiba ne lehessen két helyen, és mégis ilyen furcsa dolgok történtek, hogy mind a kettőn ugyanaz a hiba jelentkezett?

Ezek után már meg vagyok értve? Mert valahogy mindig oly nehezen megy át a közlendőm, pedig én azt hiszem világosan fogalmazok. (Már megint valamilyen elmúlt hibára keresek választ, de ha egyszer nincsen rá magyarázat, mi történt, akkor ezen agyalok hiába.) Elnézést.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#52 Kis kiigazítás. Miután azt olvastam itt, hogy működik, feldobtam a Manjarora a grafikus szoftverközpontjából, és ott olvastam hogy a Minitube 3 -as, elindult a lejátszás, legalábbis a hang. Kép nincs, a hirtelen 1 másodperces ránézés eredménye, hallom, hogy énekel, de a képet már meg se vártam. Ezek szerint valami lejátzsó vagy gstreamer kell hozzá, csak épp nem tudom, pontosan, hogy mi kellene, hogy kép is legyen?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

@#54 1 Próbát megér. Akkor törlöm, és megpróbálom az AUR -ból. De ha az sem megy, akkor már tovább nem játszadozom vele, inkább akkor használok helyette mást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

@#54 Kipróbáltam: Az AUR-ban 3 verzió is van: Minitube 3, és Minitube 3.1 csak a hangot játssza. Minitube 2.9:

:: archlinux-xdg-menu not found.
:: Dependency not found: archlinux-xdg-menu
==> Csomag készítése: minitube-bin 2.9-1 (2019. máj. 11., szombat, 21:16:59 CEST)
==> Futtatási függőségek ellenőrzése...
==> Fordítási függőségek ellenőrzése...
==> Hiányzó függőségek telepítése...
hiba: cél nem található: archlinux-xdg-menu
==> HIBA: 'pacman' nem tudta telepíteni a hiányzó függőségeket.
:: Unable to build minitube-bin - makepkg exited with code: 8
=>> Try again? [y/N]: 

Ezzel szerintem befejeztem. Már épp eleget kínlódtam vele, használok helyette mást.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#52 (csütörtökön) két egymástól teljesen különböző rendszeren ugyanazt a hibát produkálta

mind a kettőn ugyanaz a hiba jelentkezett

A Minitube 3.0 verzió van telepítve ezeken a rendszereken? A telepített alkalmazások verzió szerinti ellenőrzésére az adott rendszeren belül lehetőséged van. Megnézhető, ha nem is indulnak el az alkalmazások.

nehezen megy át a közlendőm, pedig én azt hiszem világosan fogalmazok

#14 Nem egészen világos a verziószám, ugyanis azt nem közölted itt:
https://linuxmint.hu/comment/26202#comment-26202

Ha már feldobtátok ezt a témát megkérdezhetem, hogy a Minitube Linux Mintben még működik? Mert a Debianban még egy egész napos hegesztés után tudtam azt használni (Hiányzó függőségek, gstreamer 1.0 telepítése, törött csomagok rendbetétele apt --fix-broken install, stb.) De az Arch alapú disztrókban teljesen halott úgy kb. 2 hét óta. Él még egyáltalán az a projekt? Igaz, találtam helyette mást: Freetube, de az nem indul el egyből, keresgélget, bár van benne közvetlen letöltési lehetőség. Ugyanez a bajom az SMtube-bal, hogy először az SMplayert indírja el, még gondolkozik, a Minitube-nál, az a videó, amit a kép keretébe behúztam, azonnal indult, és nem kellett lapozgatni a találatok között, a  végtelenített hírfolyamot egérgörgővel könnyedén lehetett görgetni. Freetube weboldala: https://www.ostechnix.com/freetube-an-open-source-desktop-youtube-player...

64 biten még AppImage is van belőle, és számtalan vezió .deb is, ki lehet próbálni.

Válaszaim (ismét):
-- Linux Mint, Debian: a 2.9-es verzió működik (a telepítés módszerét linkeltem)
-- semmilyen GStreamer telepítési igény, semmilyen törött csomag nem jelentkezik, semmilyen hegesztés nem kell. Arról nem esett szó, hogy ..., és meg is kérdezem: mi volt a hegesztés, mit csináltál egészen pontosan?
-- míg a Minitube egy, az egyben böngésző és lejátszó, addig a másik megoldásnál az SMTube a böngésző, és az SMPlayer a lejátszó (szerintem ezt könnyen értelmezni lehet, mert úgysem kalapálsz egybe két alkalmazást - így működik :-))
-- a FreeTube-ot nem szeretném kipróbálni ..., mert mind a Minitube, és az SMTube/SMPlayer páros tökéletesen működik nálam és meg vagyok elégedve velük. De te is írod, hogy nem egésze jó a FreeTube.Ez sem győzőtt meg, hoyg jobb lenne. Másrészt, nálad, a Debian rendszered alatt valami elemi gond van, ha a minitube telepítés GStreamert kér és törött csomagok keletkeznek (a Debian: vagy szanaszéjjel PPA-ztad a rendszert (Debian alatt nem használható a PPA, kivéve SMTube/SMPlayer PPA), vagy valami mást nagyon elrontottál.

#16 Amiről korábban szó volt, arra ezt válaszoltad:

Egyedül csak az illetékes honlapról letöltött legeslegújabb verzió működik. (SMtube,Minitube, egyebek). Ezt igazolja, hogy Debianban a honlapról letöltött .deb-et erőltettem fel én is, mint már azelőtt is írtam, nagyon sok hegesztéssel.

Igen ám, csak manapság már a 3.0-ás verzió tölthető le, és nem  a 2.9-es. A 3.0-ás verzió jelenleg sehol sem működik, illetve Google API-t kér, ha az AUR-ból telepíted, ahogy azt atime említette.
A hegesztés mibelétéről megint nem tudunk meg semmit. Erre azt tudom válaszolni, hogy igazán együttérzünk veled, hogy ennyit küszködtél, de a probléma megoldásában nem tudunk segíteni. Igaz, a problémát megoldottad (hegesztés), de azért kíváncsiak lennék annak jellegére. Azért is, mert minálunk nincs szükség hegesztésre, a Minitube debian csomag (2.9) csont nélkül települ. A rendszereddel van gond, például rossz tükrök ..., de találgatni nem szeretnék, tények kellenek.

#20 Itt (dátum: február) ezt mondod:

Ubuntu/ Linux Mintben Működik a legújabb Minitube, a 3.0-ás, kipróbáltam. Az már nem kér külön Google API-t, de a régiek meghaltak. A 2.9 verzió is halott. Nem tudom aki régebben telepítette, annál működik? Vagy le kell cserélni mindig a legújabbra?

Ma, azaz májusban melyi verzió működik a Linux Mint, az Ubuntu, és a Debian alatt? És melyik nem?

Itt ezt mondod (május 10):

Elnézést, ha zavarok. Ugyanis más fórumban nincs olyan ember, aki használja, vagy egyáltalán ránézne a kedvemért. Nem friss telepítés, több hónapig aktívan használtam, de tegnap óta semelyik rendszeren nem indul a Minitube lejátszás. Mi történhetett? A Youtube formátumot váltott? Vagy lejárt a 2.9 Minitube támogatottsága, bár ennek nem tudom, hogy van köze a lajátszáshoz? Debianba még mellé annak idején fel kellett telepíteni a gstreamer 1.0 -et. De most már a gstreamer semmilyen verziója sem  segít rajta. Felejtsük el a Minitube Youtube lejátszót örökre? Meghalt a projekt, vagy mi van?

Manapság - jó ideje - nem kell GStreamer a Minitube-nak.
Ránéztem a kedvedért, a 2.9 verzió nálam működik (Debian).
De nem láttunk egy tesztet sem, csak dumálsz a levegőbe. Találjuk ki, mi okoz gondod a te rendszered alatt. Hm. A teszt ez lenne:

minitube

Mi a kimenet?

#42 ... valami részlet kiderül, de a teszt segítene (mert nálunk működik a 2.9, nálad van a gond):

mind Debianban, mind Antergoson a találatok ellenére nem indult el a lejátszás.

Az alkalmazás tehát elindul. Eddig erről nem tettél említést.

Az első lépés a teszteléshez a parancs kimenetének közlése

minitube

Ja, és persze, a kimenetek mellé oda kéne írni (helyesen) a disztribúció nevét, ne találgassunk. Debian, Antergos, Ubuntu.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#59 Másrészt, nálad, a Debian rendszered alatt valami elemi gond van, ha a minitube telepítés GStreamert kér és törött csomagok keletkeznek (a Debian: vagy szanaszéjjel PPA-ztad a rendszert (Debian alatt nem használható a PPA, kivéve SMTube/SMPlayer PPA), vagy valami mást nagyon elrontottál.

Debian teljesen szűz telepítés volt mindahányszor. Ráadásul még az AntiX mely szintén Debian alap, ugyanazt csinálja. Most ha végigcsinálom mégegyszer, és ide bemásolom az üzeneteket, akkor elhiszed? 1. A minitube.deb fájl letöltése. 2. Grafikus felületű gdebit indítani nincs értelme, mert hiányzó függőségekre panaszkodik. Terminálból indítva dpkg -i minitube.deb az első hibaüzenete: a hiányzó függőségek itt is. apt installal telepítem az elsőt, utána kapom a következő üzenetet, hogy add ki a parancsot: apt --fix-broken install. Ezek után már nem kell tovább telepítgetni a függőségeket, mert feltelepítette. Debianban nem kéri a Google API-t egyébként az Arch alapú rendszereken megjelenik első indításkor a Google API kérő ablak. Debianban viszont nincs lejátszás, amíg fel nem telepítettem a gstreamer 1.0-et. Ezt egy ubuntus fórumban találtam, nem játszik le a minitube: gstreamer kell neki. Ennyi. Azt is már vagy százszor leírtam, hogy fél év használat után halt meg egyszerre két különböző rendszeren.  Nyilván videó formátumot váltott a youtube. Másra nem tudok gondolni. Minek utána a Minitube 3.0 verzióval a pénteki Manjaro telepítés után találkoztam életemben először, gondolhatod, hogy néhány hónapos telepítéssel egyedül csak a 2.9 verzió lehetett mind a 2 helyen. Debianra a tavalyi legelső próbálkozás után (8.0-ás verzió) már soha nem tettem fel PPA-t. Az egyetlen gdebi csomag a minitube volt, és mindent a synaptikból telepítettem. Az elmúlt fél évben kipróbáltam a gépemen több tucatnyi linux rendszert, a Debian erőforrás takarákosságát egyik sem közelíti meg, ezért raktam vissza újra meg újra. Mindahányszor ugyanaz a forgatókönyv a minitube telepítésekor. Én még nem láttam csont nélkül települni minitube .deb csomagot semmilyen Debian alapú rendszeren, mindig ugyanaz a hiányzó függőségek: üzenettel indít. Szerintem fejezzük be, mert ennek így semmi értelme. A véleményem továbbra is az, hogy a könnyű kezelhetősége ellenére a Minitube a legéletképtelenebb Youtube-viewer csomag. Maradjunk ennyiben. Nálam még soha semmilyen rendszeren nem települt simán, ráadásul  vannak linuxox, amelyeknek sem a tárolójában nincs minitube, sem a tárolójában nincs, sem a .deb csomag nem telepíthető fel rájuk. Valószínűleg nem ok nélkül mellőzik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#59 Ja, és persze, a kimenetek mellé oda kéne írni (helyesen) a disztribúció nevét, ne találgassunk. Debian, Antergos, Ubuntu.

Felőlem akár Linux Minten is kipróbálhatjuk, ha egyszer lesz egy olyan napom, hogy 2-3 szabad órám a telepítésre.  Bár előre megjegyzem, nem hiszem el, hogy azon csont nélkül települ, bár a Linux Mint mindig felismerte az USB-be dugott táblagépet, a Debian nem.  Főleg ezek miatt talán érdemes lenne kipróbálnom talán az 5 perces böngésző indítás sem mindig jellemző a Linux Mintre, csak valami hiba volt, de ez az oka, hogy nem használok még linux mintet. 3 egyperces töltögetés után mindig kilép, azután negyedszerre úgy 2 perc múlva betölti a chromiumot. Ez volt nálam a Linux Mint történet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#60 Debian teljesen szűz telepítés volt mindahányszor.

Verziószám nélküli Debianokat telepítettél? Ejha! :-)
Én egy vasalóra telepítettem „egy” Debiant, az nem csinálja (vicc volt).

Ráadásul még az AntiX mely szintén Debian alap, ugyanazt csinálja.

Bővítem, most kérdezek is. Melyik Debian(ok), melyik Antix? Verziószám?

Most ha végigcsinálom mégegyszer, és ide bemásolom az üzeneteket, akkor elhiszed? 1. A minitube.deb fájl letöltése.

Melyik Minitube verziónál vannak gondok, melyik telepítőt töltötted le? Verziószám? Írod a litániád, de a kérdéseimre nincs válasz ... . Elhiszek én mindent, de valamiért nem jól meséled a történetet. :-)

2. Grafikus felületű gdebit indítani nincs értelme, mert hiányzó függőségekre panaszkodik. Terminálból indítva dpkg -i minitube.deb az első hibaüzenete: a hiányzó függőségek itt is. apt installal telepítem az elsőt, utána kapom a következő üzenetet, hogy add ki a parancsot: apt --fix-broken install. Ezek után már nem kell tovább telepítgetni a függőségeket, mert feltelepítette.

Értem én. Melyik Minitube verziót töltötted le? Bármennyire fárasztó újra és újra begépelnem, de megkérdezem megint, egyszer tán csak válaszolsz. A régi verzió el lett távolítva előtte? Így (írtam ezt is pedig):

sudo apt-get purge minitube

A GStreamer történet annyira nem is lehet fontos, ha a dpkg és az apt lekezelte az „ügyet”. Majd utánanézek.

Debianban nem kéri a Google API-t egyébként az Arch alapú rendszereken megjelenik első indításkor a Google API kérő ablak.

Mert az AUR verzió az a csomag forrásából (forráskód) készült, ahol nem a Minitube fejlesztőjének API-ja van a telepített csomagban, hanem a tiedet kell használni. Forrásból lett leforgatva az AUR-ba. A fejlesztő lehetővé is teszi a weboldalon, ellenőrizhető ... ott van. No, abból lett az AUR csomag. Csak kis gondolkodás kéne ehhez. De nem is kell gondolkodni, mert most leírtam a miértre a választ. :-)

Debianban viszont nincs lejátszás, amíg fel nem telepítettem a gstreamer 1.0-et. Ezt egy ubuntus fórumban találtam, nem játszik le a minitube: gstreamer kell neki. Ennyi.

De akkor a Gstreamer telepítés után megy a Debian és a Debian-alapú Antix alatt a Minitube?
Ha működik a lejátszás, akkor még milyen problémád van ezeken a rendszereken?
Kérdés: melyik Minitube, Debian, Antix?

Azt is már vagy százszor leírtam, hogy fél év használat után halt meg egyszerre két különböző rendszeren.

Elhiszem. Nem vagyok kétkedő.:-)
Kérdés: melyik Minitube, Debian, Antix?
De litániád értelmetlenné kezd válni. Miért is?

Kértem, terminálban indítsd el az alkalmazást

minitube

majd a kimeneteket (jelezve, melyik rendszer alatt indítottad) oszd meg velünk. Van válasz? Nincs.

Nyilván videó formátumot váltott a youtube. Másra nem tudok gondolni.

Jó gondolkodást! :-)
Nem váltott videó formátumot a YouTube.

Minek utána a Minitube 3.0 verzióval a pénteki Manjaro telepítés után találkoztam életemben először, gondolhatod, hogy néhány hónapos telepítéssel egyedül csak a 2.9 verzió lehetett mind a 2 helyen.

Nem gondolok semmit. Kérdeztem. Illik válaszolni! Nem utólag, azaz most feltételezni, hogy „gondolhattam volna”. Tények, tények, tények. Nem kell gondolkodnod, kérdeztem, válaszolsz. Ennyi.

Debianra a tavalyi legelső próbálkozás után (8.0-ás verzió) már soha nem tettem fel PPA-t.

Jól tetted.
(itt kiderült, hogy a Debian a Jessie, azaz a Debian 8)

Az egyetlen gdebi csomag a minitube volt, és mindent a synaptikból telepítettem. Az elmúlt fél évben kipróbáltam a gépemen több tucatnyi linux rendszert, a Debian erőforrás takarákosságát egyik sem közelíti meg, ezért raktam vissza újra meg újra. Mindahányszor ugyanaz a forgatókönyv a minitube telepítésekor. Én még nem láttam csont nélkül települni minitube .deb csomagot semmilyen Debian alapú rendszeren, mindig ugyanaz a hiányzó függőségek: üzenettel indít.

A dpkg használata sajnos, nem elégíti ki minden esetben a csomag függőségeit is. Mindez azért fordul elő esetenként, mert a csomag készítője a config fájlba nem tette bele a függőségek pontos, szabatos listáját. Azonban a

sudo apt-get -f install

paranccsal ezt, a fellépő hibákat könnyen javíthatod.
Mondanom sem kell, azért, mert a Debian-alapú rendszerek csomagkezelése kiváló.

A Synatic használata bíztató, azonban, ha tükröt (ami bármi lehet, akár PPA is) veszel fel, azt a Synaptic is látja, használja. :-)
Így a források, a tükrök is fontosak. Listázásukra példa:

inxi -r

Szerintem fejezzük be, mert ennek így semmi értelme. A véleményem továbbra is az, hogy a könnyű kezelhetősége ellenére a Minitube a legéletképtelenebb Youtube-viewer csomag. Maradjunk ennyiben. Nálam még soha semmilyen rendszeren nem települt simán, ráadásul  vannak linuxox, amelyeknek sem a tárolójában nincs minitube, sem a tárolójában nincs, sem a .deb csomag nem telepíthető fel rájuk. Valószínűleg nem ok nélkül mellőzik.

Nekem az SMTube / SMPlayer jobban tetszik, kézre áll, de némi nosztalgiával gondolok vissza arra az eseményre, amikor egy másik fórumon én közöltem elsőként a sikeres Minitube telepítést. Megjelent, és gyorsan, aznap vagy másnap telepítettem is. Aztán még sokáig használtam. És „csak” utána készült el az SMTube, továbbá használható lett az SMPlayer is ... az asztali Youtube lejátszés tekintetében.
Mindazonáltal nekem sem a Linux Mint, sem a Debian alatt nincs gondom a Minitube használatával. A telepítés más kérdés, most a használatrúl kérdeztél (telepíteni tudod), illetve azzal kapcsolatosak a problémáid. Ugye, kérdeztem a terminálos indításról is, meg még pár dolgot ... .Nyilván érdekesek a gondolataid is, de engem most a válaszok érdekeltek volna inkább.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#62 Lehet, neked egyértelműek a Linuxszok és a telepített Minitube verziószámai. Nekünk nem.
Figyelmedbe ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=18Ch10RdfGc :-)

Felsorolást javaslok:

Debian (verzió): Minitube (verzió) | működés: igen vagy nem
Antix (verzió): Minitube (verzió) | működés: igen vagy nem
Arch (verzió): Minitube (verzió) | működés: igen vagy nem

Másold a fenti szöveget.
A „verzió” kifejezést mindenhol helyettesítsd be a nálad megfelelővel.
Az „igen” és a „nem” kifejezések közül az egyiket válaszd ki.
Majd mindezt tedd be a válaszodba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#63 De ... eljutottunk odáig, hogy elment a kedved a Minitube használatától. Mert napokig ezzel foglalkoztunk. Ki tehet erről? Nagyrészt te. Kicsit nehezen kezelhető vagy, nehézkesek a válaszaid, mondjuk úgy, nehezen találod meg a kérdéseket. A „személyiséged” visszatartott eddig, hogy rákérdezzek, hogy ugyan már, listázd a verziószámokat, ne találgassunk. Ki sem tudjuk próbálni élesben a működést, ha nem tudjuk melyik Minitube, és mondjuk, melyik Debian. Próbálgassuk végig az összeset? Nem. :-)

De ... eljutottunk odáig, hogy elment a kedved a Minitube használatától.

Hm.

A véleményem továbbra is az, hogy a könnyű kezelhetősége ellenére a Minitube a legéletképtelenebb Youtube-viewer csomag. Maradjunk ennyiben. Nálam még soha semmilyen rendszeren nem települt simán, ráadásul  vannak linuxox, amelyeknek sem a tárolójában nincs minitube, sem a tárolójában nincs, sem a .deb csomag nem telepíthető fel rájuk. Valószínűleg nem ok nélkül mellőzik.

Valószínűleg nem ok nélkül mellőzik = tehát te sem használod majd. De azért a szabadidőnkből válaszolgassunk ...

#61 És akkor most, jössz egy negyedik Linux terjesztéssel. amikor a másik három alatt sem működik. :-D
Senki nem kérte, hogy próbáld ki a Linux Mintet. :-)

Felőlem akár Linux Minten is kipróbálhatjuk, ha egyszer lesz egy olyan napom, hogy 2-3 szabad órám a telepítésre.  Bár előre megjegyzem, nem hiszem el, hogy azon csont nélkül települ, bár a Linux Mint mindig felismerte az USB-be dugott táblagépet, a Debian nem.  Főleg ezek miatt talán érdemes lenne kipróbálnom talán az 5 perces böngésző indítás sem mindig jellemző a Linux Mintre, csak valami hiba volt, de ez az oka, hogy nem használok még linux mintet. 3 egyperces töltögetés után mindig kilép, azután negyedszerre úgy 2 perc múlva betölti a chromiumot. Ez volt nálam a Linux Mint történet.

Vannak itt lehetséges kérdések

Bár előre megjegyzem, nem hiszem el, hogy azon csont nélkül települ, bár a Linux Mint mindig felismerte az USB-be dugott táblagépet, a Debian nem.

Nem hiszed el. Azt a templomban szokás. :-)
Táblagép. Kérdés nem volt eddig, bejegyzés nem készült. :-)

az 5 perces böngésző indítás sem mindig jellemző a Linux Mintre, csak valami hiba volt, de ez az oka, hogy nem használok még linux mintet. 3 egyperces töltögetés után mindig kilép, azután negyedszerre úgy 2 perc múlva betölti a chromiumot. Ez volt nálam a Linux Mint történet.

Erről sem készült bejegyzés. :-)
Hát ez nem mond sokat: „valami hiba”
Pontosítani kell. :-)
Nálam nincs Chromium, sem Google Chrome.
De ... itt, a fórumon még ilyen hibát nem közöltek, ez mond valamit. Annyit, hogy vélhetően (ismét) a te rendszerednél volt olyan hiba, ami a problémát okozta. :-)

Kedves Ferenc! Szeretnénk megoldani a problémáidat, csak lehetőséget adj erre! Várunk vissza a kérdéseiddel. A megfelelő helyen és új bejegyzésben. :-))

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#63 Ennek így nincs értelme. AntiX HDD a fiókban pihen, a gépembe csak 2 db HDD fér, a gép szétszerelésével jár beüzemelése. A Debianról el lett távolítva a minitube, a Manjaro friss telepítés, miután ki lett rajta próbálva 3 verzió onnan is el lett távolítva, viszont a függőségeket valószínűleg összezavartaa próbálgatás. Javaslatom egy frissen telepített rendszeren kipróbálni, hiszen a régiekből el lett távolítva. Második ok: Nincs értelme ide-oda ugrálni a rendszerek közt, sok újraindítgatással jár. Ha nem hiszed, hogy egyiken sem működött ne higgyed. Én meg azt nem hiszem el, hogy úgy fel lehet telepíteni bármire, hogy működjön. Bármelyik verzió. Nulláról kezdve. Nem fog menni csont nélkül. Azért kell minimum 3 óra, ma biztosan nem fogok erre ráérni, de arra addig tehetsz javaslatot, milyen linuxra, és melyik verzió számú minitube-ot és hogyan?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#65 Ennek így nincs értelme.

Valahonnan el kell indulni. Fix pont: mi van telepítve (rendszer).
A lebegés jó (pl. a vízben), de ennél a történetnél nem alkalmazható.

AntiX HDD a fiókban pihen,

Azt nem értem, miért példálózol vele, ha nem is használod?

a gépembe csak 2 db HDD fér, a gép szétszerelésével jár beüzemelése. A Debianról el lett távolítva a minitube,

Debian alatt végülis elindult a Minitube, csak hang nem volt, jól értem?

a Manjaro friss telepítés, miután ki lett rajta próbálva 3 verzió onnan is el lett távolítva, viszont a függőségeket valószínűleg összezavartaa próbálgatás.

A Manjaro alatt sem működött sehogy és semelyik, jól értem?

Javaslatom egy frissen telepített rendszeren kipróbálni, hiszen a régiekből el lett távolítva.

Én nem javasoltam semmilyen telepítést. :-)
Telepíts egy Linux Mintet akkor. Javaslatom: Linux Mint 19.1, melynél legfeljebb a második szint + biztonsági frissítések legyenek elvárások (új kernelt se telepítse automatikusan a Frissítéskezelő) - a telepítés után először ezt állítsd be és csak után frissítsd a frissen telepített rendszert.

Második ok: Nincs értelme ide-oda ugrálni a rendszerek közt, sok újraindítgatással jár. Ha nem hiszed, hogy egyiken sem működött ne higgyed. Én meg azt nem hiszem el, hogy úgy fel lehet telepíteni bármire, hogy működjön. Bármelyik verzió. Nulláról kezdve. Nem fog menni csont nélkül. Azért kell minimum 3 óra, ma biztosan nem fogok erre ráérni, de arra addig tehetsz javaslatot, milyen linuxra, és melyik verzió számú minitube-ot és hogyan?

Írtam, hogy elhiszek mindent. :-)
MIndegy, melyik rendszer van telepítve, mindegyiknél tudunk segíteni. :-)
Linux Mint 19.1, bámelyik asztali környezettel. Írtam most, fentebb az első lépést, a frissítési beállításokat.
A 2.9-es Minitube-ot tudod telepíteni, linkeltem, hogyan.
Köszönöm a lehetőséget, hogy javasolhattam rendszert!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#67 Telepítve Linux Mint 19.1 amd64 xfce.

sudo apt-get -f install minitube_2.9-1_amd64.deb

Ez így nem működik:

Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Ez a csomag nem található: minitube_2.9-1_amd64.deb
E: Nem található csomag a(z) „minitube_2.9-1_amd64.deb” glob kifejezéssel
E: Nem található csomag a(z) „minitube_2.9-1_amd64.deb” reguláris kifejezéssel

Viszont:

sudo dpkg -i minitube_2.9-1_amd64.deb

A korábban ki nem választott minitube csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 285156 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: minitube_2.9-1_amd64.deb ...
Kibontás: minitube (2.9-1) ...
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: minitube:
 minitube függőségek: libphonon4qt5-4 (>= 4:4.8.0); ám:
   `libphonon4qt5-4' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5core5a (>= 5.11.0~rc1); ám:
  libqt5core5a:amd64 rendszeren lévő verziója 5.9.5+dfsg-0ubuntu2.
 minitube függőségek: libqt5qml5 (>= 5.0.2); ám:
   `libqt5qml5' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5sql5 (>= 5.3.0); ám:
   `libqt5sql5' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5widgets5 (>= 5.11.0~rc1); ám:
  libqt5widgets5:amd64 rendszeren lévő verziója 5.9.5+dfsg-0ubuntu2.
 minitube függőségek: phonon4qt5; ám:
   `phonon4qt5' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5sql5-sqlite; ám:
   `libqt5sql5-sqlite' csomag nincs telepítve.

dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: minitube (--install):
 függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.23+linuxmint5) ...
Aktiválók feldolgozása: gnome-menus (3.13.3-11ubuntu1.1) ...
Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.60ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: hicolor-icon-theme (0.17-2) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.8.3-2ubuntu0.1) ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
 minitube

Erről írtam eddig már százszor, de nem értitek, hogy tele van függőségi hibákkal.

sudo apt install libphonon4qt5-4
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
Próbálja futtatni az „apt --fix-broken install” parancsot ezek javításához.
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
 minitube : Függ ettől: libqt5core5a (>= 5.11.0~rc1) de csak 5.9.5+dfsg-0ubuntu2 telepíthető
            Függ ettől: libqt5qml5 (>= 5.0.2) de az nincs telepítésre megjelölve
            Függ ettől: libqt5sql5 (>= 5.3.0) de az nincs telepítésre megjelölve
            Függ ettől: libqt5widgets5 (>= 5.11.0~rc1) de csak 5.9.5+dfsg-0ubuntu2 telepíthető
            Függ ettől: phonon4qt5 de az nincs telepítésre megjelölve
            Függ ettől: libqt5sql5-sqlite de az nincs telepítésre megjelölve
E: Teljesítetlen függőségek. Próbálja kiadni az „apt --fix-broken install” parancsot csomagok nélkül (vagy telepítse a függőségeket is!).

 sudo apt --fix-broken install
apt
Usage: apt command [options]
       apt help command [options]

Commands:
  add-repository   - Add entries to apt sources.list
  autoclean        - Erase old downloaded archive files
  autoremove       - Remove automatically all unused packages
  build            - Build binary or source packages from sources
  build-dep        - Configure build-dependencies for source packages
  changelog        - View a package's changelog
  check            - Verify that there are no broken dependencies
  clean            - Erase downloaded archive files
  contains         - List packages containing a file
  content          - List files contained in a package
  deb              - Install a .deb package
  depends          - Show raw dependency information for a package
  dist-upgrade     - Upgrade the system by removing/installing/upgrading packages
  download         - Download the .deb file for a package
  edit-sources     - Edit /etc/apt/sources.list with your preferred text editor
  dselect-upgrade  - Follow dselect selections
  full-upgrade     - Same as 'dist-upgrade'
  held             - List all held packages
  help             - Show help for a command
  hold             - Hold a package
  install          - Install/upgrade packages
  list             - List packages based on package names
  policy           - Show policy settings
  purge            - Remove packages and their configuration files
  recommends       - List missing recommended packages for a particular package
  rdepends         - Show reverse dependency information for a package
  reinstall        - Download and (possibly) reinstall a currently installed package
  remove           - Remove packages
  search           - Search for a package by name and/or expression
  show             - Display detailed information about a package
  showhold         - Same as 'held'
  source           - Download source archives
  sources          - Same as 'edit-sources'
  unhold           - Unhold a package
  update           - Download lists of new/upgradable packages
  upgrade          - Perform a safe upgrade
  version          - Show the installed version of a package

??? Hogyan tovább? Ez nálad a csont nélkül? Akkor mi az amit nálad problémás telepíteni?

Még a sudo apt --fix-broken install parancs sem hozza helyre, mint Debiannál, hanem elkezd okoskodni hogy valamit rosszul adtam ki apt parancsot.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

Ez neked csont nélkül? Még mindig nincs telepítve:

#67 sudo apt-get install -f
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
Függőségek javítása... Kész
A következő további csomagok lesznek telepítve:
  libsndio6.1
Javasolt csomagok:
  sndiod
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
  minitube
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
  libsndio6.1
0 frissített, 1 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 24 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
Letöltendő adatmennyiség: 23,4 kB.
A művelet után 3.105 kB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja? [I/n] i
Letöltés:1 http://ubuntu.inode.at/ubuntu bionic/universe amd64 libsndio6.1 amd64 1.1.0-3 [23,4 kB]
Letöltve 23,4 kB 0mp alatt (103 kB/s)  
(Adatbázis olvasása ... 285225 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Eltávolítás: minitube (2.9-1) ...
A korábban ki nem választott libsndio6.1:amd64 csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 285156 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: .../libsndio6.1_1.1.0-3_amd64.deb ...
Kibontás: libsndio6.1:amd64 (1.1.0-3) ...
Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.60ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.23+linuxmint5) ...
Aktiválók feldolgozása: libc-bin (2.27-3ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.8.3-2ubuntu0.1) ...
Aktiválók feldolgozása: gnome-menus (3.13.3-11ubuntu1.1) ...
Beállítás: libsndio6.1:amd64 (1.1.0-3) ...
Aktiválók feldolgozása: hicolor-icon-theme (0.17-2) ...
Aktiválók feldolgozása: libc-bin (2.27-3ubuntu1) ...

A korábban ki nem választott minitube csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 285161 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: minitube_2.9-1_amd64.deb ...
Kibontás: minitube (2.9-1) ...
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: minitube:
 minitube függőségek: libphonon4qt5-4 (>= 4:4.8.0); ám:
   `libphonon4qt5-4' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5core5a (>= 5.11.0~rc1); ám:
  libqt5core5a:amd64 rendszeren lévő verziója 5.9.5+dfsg-0ubuntu2.
 minitube függőségek: libqt5qml5 (>= 5.0.2); ám:
   `libqt5qml5' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5sql5 (>= 5.3.0); ám:
   `libqt5sql5' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5widgets5 (>= 5.11.0~rc1); ám:
  libqt5widgets5:amd64 rendszeren lévő verziója 5.9.5+dfsg-0ubuntu2.
 minitube függőségek: phonon4qt5; ám:
   `phonon4qt5' csomag nincs telepítve.
 minitube függőségek: libqt5sql5-sqlite; ám:
   `libqt5sql5-sqlite' csomag nincs telepítve.

dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: minitube (--install):
 függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.23+linuxmint5) ...
Aktiválók feldolgozása: gnome-menus (3.13.3-11ubuntu1.1) ...
Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.60ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: hicolor-icon-theme (0.17-2) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.8.3-2ubuntu0.1) ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
 minitube

sudo apt-get --fix-broken install
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
Függőségek javítása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
  minitube
0 frissített, 0 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 24 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet után 3.178 kB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja? [I/n] i
(Adatbázis olvasása ... 285230 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Eltávolítás: minitube (2.9-1) ...
Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.60ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.23+linuxmint5) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.8.3-2ubuntu0.1) ...
Aktiválók feldolgozása: gnome-menus (3.13.3-11ubuntu1.1) ...
Aktiválók feldolgozása: hicolor-icon-theme (0.17-2) ...

Még mindig nem jó. Nem kell hegeszteni?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Próbálja futtatni az „apt -

Próbálja futtatni az „apt --fix-broken install” parancsot ezek javításához.
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
 minitube : Függ ettől: libqt5core5a (>= 5.11.0~rc1) de csak 5.9.5+dfsg-0ubuntu2 telepíthető
            Függ ettől: libqt5widgets5 (>= 5.11.0~rc1) de csak 5.9.5+dfsg-0ubuntu2 telepíthető
 phonon4qt5 : Függ ettől: phonon4qt5-backend-vlc de az nincs telepítésre megjelölve vagy
                            phonon4qt5-backend
E: Teljesítetlen függőségek. Próbálja kiadni az „apt --fix-broken install” parancsot csomagok nélkül (vagy telepítse a függőségeket is!).

 sudo apt --fix-broken install
apt
Usage: apt command [options]
       apt help command [options]

Commands:
  add-repository   - Add entries to apt sources.list
  autoclean        - Erase old downloaded archive files
  autoremove       - Remove automatically all unused packages
  build            - Build binary or source packages from sources
  build-dep        - Configure build-dependencies for source packages
  changelog        - View a package's changelog
  check            - Verify that there are no broken dependencies
  clean            - Erase downloaded archive files
  contains         - List packages containing a file
  content          - List files contained in a package
  deb              - Install a .deb package
  depends          - Show raw dependency information for a package
  dist-upgrade     - Upgrade the system by removing/installing/upgrading packages
  download         - Download the .deb file for a package
  edit-sources     - Edit /etc/apt/sources.list with your preferred text editor
  dselect-upgrade  - Follow dselect selections
  full-upgrade     - Same as 'dist-upgrade'
  held             - List all held packages
  help             - Show help for a command
  hold             - Hold a package
  install          - Install/upgrade packages
  list             - List packages based on package names
  policy           - Show policy settings
  purge            - Remove packages and their configuration files
  recommends       - List missing recommended packages for a particular package
  rdepends         - Show reverse dependency information for a package
  reinstall        - Download and (possibly) reinstall a currently installed package
  remove           - Remove packages
  search           - Search for a package by name and/or expression
  show             - Display detailed information about a package
  showhold         - Same as 'held'
  source           - Download source archives
  sources          - Same as 'edit-sources'
  unhold           - Unhold a package
  update           - Download lists of new/upgradable packages
  upgrade          - Perform a safe upgrade
  version          - Show the installed version of a package

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

@#71 Folyt. köv. Felugró ablakban figyelmeztet, hogy telepíteni kell a gstreamer plugins, és gstreamer plugins bad csomagokat, majd gondolom, még újra is kell indítani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

#68 Jegyzetelj szerintem.Az nem mondtam, hogy ezt csináld:

sudo apt-get -f install minitube_2.9-1_amd64.deb

Mert az van, hogy így kell,

sudo apt-get -f install

és ez ugyanaz, mint emez,

sudo apt-get --fix-broken install

csak az egyik a rövidebb, a másik a hosszabb paraméterezés. :-)

Ez nem jó:

sudo apt --fix-broken install

A kézikönyv

man apt-get

ezt mondja:

       -f, --fix-broken
           Fix; attempt to correct a system with broken dependencies in place.
           This option, when used with install/remove, can omit any packages
           to permit APT to deduce a likely solution. If packages are
           specified, these have to completely correct the problem. The option
           is sometimes necessary when running APT for the first time; APT
           itself does not allow broken package dependencies to exist on a
           system. It is possible that a system's dependency structure can be
           so corrupt as to require manual intervention (which usually means
           using dpkg --remove to eliminate some of the offending packages).
           Use of this option together with -m may produce an error in some
           situations. Configuration Item: APT::Get::Fix-Broken.

Az apt-nak nincs ilyen kapcsolója. Kézikönyv:

man apt

At apt-get más, arról beszéltem és írtam.

-----

Törések? Egész elfelejtettem, mi van ezzel. Köszi az emlékeztetőt! :-)

Mert probléma van, ami nálad nem látszik, viszont mutatom:
(ez az eredeti, letölthető fájl és az én rendszerem)

sudo dpkg --install minitube_2.9_amd64.deb
[sudo] kim jelszava:
Selecting previously unselected package minitube.
dpkg: regarding minitube_2.9_amd64.deb containing minitube:
 minitube conflicts with phonon4qt5-backend-vlc
  phonon4qt5-backend-vlc:amd64 (version 0.10.2-1) is present and telepített.

dpkg: error processing archive minitube_2.9_amd64.deb (--install):
 ütköző csomagok - nem telepítem minitube-t
Hibák történtek a feldolgozáskor:
 minitube_2.9_amd64.deb

De az én javaslatom a 2.9-es volt,
https://linuxmint.hu/comment/28359#comment-28359
és nem a 2.9-1 ... bár, az is lehet ugyanaz.

Hja, akkor te nem olvastad ezt:
https://linuxmint.hu/blog/2019/02/a-minitube-youtube-bongeszo-alkalmazas...

Ez most a  teendőd

Először is töröld a nem telepíthető minitube alkalmazást:

sudo apt-get purge minitube

Majd (a leírás szerint)

-- letöltöd a DEB telepítőt (2.9)

wget http://flavio.tordini.org/files/minitube/minitube_2.9_amd64.deb

-- kicsomagolod, hogy hozzáférj a szerkesztendő „control” fájlhoz,

dpkg-deb -x minitube_2.9_amd64.deb minitube_2.9_amd64
dpkg-deb --control minitube_2.9_amd64.deb minitube_2.9_amd64/DEBIAN

... amelyet így megnyitva
(a „nano” szövegszerkesztőt is használhatod, hasonlóan, mint itt.)

xdg-open minitube_2.9_amd64/DEBIAN/control

A szöveges fájl eredeti tartalma

Package: minitube
Version: 2.9
Architecture: amd64
Maintainer: Flavio Tordini <flavio.tordini@gmail.com>
Installed-Size: 2894
Depends: libqt5widgets5, libqt5network5, libqt5qml5, libqt5sql5, libqt5sql5-sqlite, libqt5dbus5, phonon4qt5, libphonon4qt5-4, phonon4qt5-backend-gstreamer
Conflicts: phonon4qt5-backend-vlc
Section: video
Priority: extra
Homepage: http://flavio.tordini.org/minitube
Description: YouTube app
 Watch YouTube videos in a new way: you type a keyword, Minitube gives you an endless video stream.
 Minitube is not about cloning the YouTube website, it aims to create a new TV-like experience.
 Please support Minitube for Linux development with a donation!

és az új tartalom.
(kiemeltem a változtatásokat. A „Conflicts” sor törlésre kerül.)

Package: minitube
Version: 2.9
Architecture: amd64
Maintainer: Flavio Tordini <flavio.tordini@gmail.com>
Installed-Size: 2894
Depends: libqt5widgets5, libqt5network5, libqt5qml5, libqt5sql5, libqt5sql5-sqlite, libqt5dbus5, phonon4qt5, libphonon4qt5-4, phonon4qt5-backend-vlc
Section: video
Priority: extra
Homepage: http://flavio.tordini.org/minitube
Description: YouTube app
 Watch YouTube videos in a new way: you type a keyword, Minitube gives you an endless video stream.
 Minitube is not about cloning the YouTube website, it aims to create a new TV-like experience.
 Please support Minitube for Linux development with a donation!

-- becsomagolod a telepítőt

dpkg -b minitube_2.9_amd64 minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb

... kimenet:

dpkg-deb: building package 'minitube' in 'minitube.phonon4qt5-backend-vlc.deb'.

-- és telepíted
(természetesen a GDebi csomagkezelőt ugyanúgy használhatod)

sudo dpkg -i minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb

Így már nem lesz függőség hiba.

A VIbernél volt hasonló probléma, de mindig elfelejtem, hogy a Minitube-nál is. Persze, aki rákeres a fórumon, leírtam ezt is, azt is, megvan blogban, nem kell emlékeznem (feltétlen). :-)

Mindössze ennyi. A végén az összes embert te fogod tanítani a módszerre.

-----

Nem GStreamer csomag, hanem GStreamer beépülő a Qt-hoz (akkor már ez is tiszta):

phonon4qt5-backend-gstreamer

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb

#73 És az eredmény:

sudo dpkg --install minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb
[sudo] kim jelszava:
(Adatbázis olvasása ... 194381 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb ...
Unpacking minitube (2.9) ...
Beállítás: minitube (2.9) ...
Processing triggers for gnome-menus (3.32.0-1) ...
Processing triggers for desktop-file-utils (0.23-4) ...
Processing triggers for mime-support (3.62) ...
Processing triggers for hicolor-icon-theme (0.17-2) ...

Hiba nincs, a prompt visszatér. Minden rendben. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb

#74 Az első indításkor az választod, hogy ugorja át a lehetséges frissítést ... (ami a 3.0-ás verzió jelenleg). Ez esetben ezzel békén hagy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb

#75 Hang is van ... (és kép is).

A beállított minőséget a Minitube.conf fájlban tudod szerkeszteni. Menüs lehetőséget nem látok. [*]

A lehetőségek: 360p, 720p, 1080p

Itt:

[General]
checkedVersion=3.0
definition=360p
geometry=@ByteArray(\x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\0}\0\0\0W\0\0\x5U\0\0\x2\xac\0\0\0\x83\0\0\0q\0\0\x5O\0\0\x2\xa6\0\0\0\0\0\0\0\0\x5V)
manualplay=false
menuBar=false
recentKeywords=the police
safeSearch=false
splitter=@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\x1\0\0\0\x2\0\0\0\xb4\0\0\x1\xcc\0\0\0\0\x1\x1\0\0\0\x1\0)
updateCheck=1557667939

Bezárod a Minitube alkalmazást és megnyitod szerkesztésre ezt a fájt (majd mented):

/home/$USER/.config/Flavio Tordini/Minitube.conf

Szövegszerkesztők: Xed, Geany, Gedit, LeafPad, nano, Kate, stb., ami van neked ezek közül.

[*] Van menü. Ugyanebben a fájlban, a kiemelt sorban a korábbi false értéket írd át true értékre. Így:

[General]
checkedVersion=3.0
definition=360p
geometry=@ByteArray(\x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\0}\0\0\0W\0\0\x5U\0\0\x2\xac\0\0\0\x83\0\0\0q\0\0\x5O\0\0\x2\xa6\0\0\0\0\0\0\0\0\x5V)
manualplay=false
menuBar=true
recentKeywords=the police
safeSearch=false
splitter=@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\x1\0\0\0\x2\0\0\0\xb4\0\0\x1\xcc\0\0\0\0\x1\x1\0\0\0\x1\0)
updateCheck=1557667939

Érdekes megoldás.:-)

Remélem, ez az üzenet a palackban elért hozzád.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

minitube_with_phonon4qt5-backend-vlc_2.9_amd64.deb

#76 A Toogle Menu Bar is ugyanúgy megjeleníti vagy eltünteti a menüt. Jobbra, az egymás feletti három pont a menüje.
A minőséget pedig a keresésnél lehet (be)állítani.
Tulajdonképpen nem kell szövegszerkesztő sem. :-D

Siettem a segítséggel, mert látom ráfeküdtél a témára. S aki dolgozik, hibázhat is (ezért a szétaprózott sok javaslat).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

@#80 Így is lehet, de
-- fecameca  azt írta, valami gondja van a GDebi-vel (annak megoldása más téma),
-- és a „gstreamer”-es csomagot igen kevés alkalmazás használja, például a Minitube :-), viszont a „vlc”-set sokkal több. Most nem jut eszembe, milyen törés fordulhat elő, pontosabban mely más csomag távolítódhat el a „gstreamer”-es csomag telepítésekor, de van ilyen. Azért írtam a Minitube bejegyzéshez, azt, amit bemásoltam.

Különben most el vagyok foglalva, telepítek, Live alól léptem be.Sajnos, gondok vannak az egyik telepítővel. De semmi gond, választottam másikat. Azt pedig (Live alól) le kell tölteni, ellenőrizni, majd kiírni egy másik eszközre. Az SD kártya nem jött be, de„ kerestem” másik pendrive-ot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Sikerült.

Köszönöm, bár nem írtam eddig, de én is megtaláltam a jót. Benne volt nekem a "Letöltések" mappában a Debianban. Csak amikor átmásoltam azt a Linux Mintbe, nem találtam meg, mivel az számomra szokatlan xfce ikonokkal települt, és át kellett témázni az egészet, hogy jól lássam benne a .deb csomagokat, mert azt a halvány zöldet a kapkodásom mellett és a 62 éves vaksi szememmel már nem jól látom. Igenis vannak különbségek a két rendszer között, és nem is kevés. Nem csak az, hogy az apt itt apt-get, de a gstreamer telepítésére figyelmeztető felugró ablak sem jelenik meg a Debianban. Ami itt automatikusan feltelepül, OK után magától felrakja őket, azt a Debianban manuálisan felrakva a legközelebbi frissítés, vagy valami más telepítése alkalmával összetörik. Ez lehet a magyarázat a dologra. Antergosnál meg a forrásból felépített csomag nem követi a rolling disztró frissítéseit, ott is törést okozott valami, fura módon a két rendszeren nálam egy időben jelentkezett a hiba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sikerült.

#82 Más Qt-alapú alkalmazást is törhet a csomag, de ezt, a Falkon böngészőt biztosan. Idézet:

Kis gond akkor van, ha olyan alkalmazást is használsz (azaz már telepítve van) amelynek függősége ez a csomag,

phonon4qt5-backend-vlc

ugyanis a MiniTube alkalmazás ezzel a csomaggal törik, és ez kéne neki inkább (mert válogatós?).

phonon4qt5-backend-gstreamer

Nálam ilyen alkalmazás a Falkon (Qt) böngésző,

https://linuxmint.hu/blog/2018/05/falkon-bongeszo-qupzilla-alapokon-qtwebengine-motorral
Falkon: böngésző QupZilla alapokon, QtWebEngine motorral

nem válnék meg tőle szívesen.

Forrás: https://linuxmint.hu/blog/2019/02/a-minitube-youtube-bongeszo-alkalmazas-telepitese

:-)

-----

Függések és függőségek:

-- phonon4qt5-backend-vlc

apt-cache depends phonon4qt5-backend-vlc
phonon4qt5-backend-vlc
  Függ ettől: vlc-plugin-base
  Függ ettől: vlc-plugin-video-output
  Függ ettől: libc6
  Függ ettől: libphonon4qt5-4
  Függ ettől: libqt5core5a
  Függ ettől: libqt5gui5
  Függ ettől: libqt5widgets5
  Függ ettől: libstdc++6
  Függ ettől: libvlc5
  Függ ettől: libvlccore9
apt-cache rdepends phonon4qt5-backend-vlc
phonon4qt5-backend-vlc
Reverse Depends:
  libvlc5 # ezt sokszor a VLC is nagyon magáénak tekinti
 |phonon4qt5
  phonon4qt5

-- phonon4qt5-backend-gstreamer

apt-cache depends phonon4qt5-backend-gstreamer
phonon4qt5-backend-gstreamer
  Függ ettől: gstreamer1.0-plugins-base
 |Függ ettől: gstreamer1.0-pulseaudio
 |Függ ettől: gstreamer1.0-alsa
  Függ ettől: <gstreamer1.0-audiosink>
    gstreamer1.0-plugins-bad
    gstreamer1.0-alsa
    gstreamer1.0-plugins-good
    gstreamer1.0-pulseaudio
  Függ ettől: phonon-backend-gstreamer-common
  Függ ettől: libc6
 |Függ ettől: libgl1-mesa-glx
  Függ ettől: <libgl1>
    libgl1-mesa-glx
  Függ ettől: libglib2.0-0
  Függ ettől: libgstreamer-plugins-base1.0-0
  Függ ettől: libgstreamer1.0-0
  Függ ettől: libphonon4qt5-4
  Függ ettől: libqt5core5a
  Függ ettől: libqt5gui5
  Függ ettől: libqt5opengl5
  Függ ettől: libqt5widgets5
  Függ ettől: libqt5x11extras5
  Függ ettől: libstdc++6
  Ajánlja: gstreamer1.0-plugins-good
  Javasolja: gstreamer1.0-plugins-ugly
apt-cache rdepends phonon4qt5-backend-gstreamer
phonon4qt5-backend-gstreamer
Reverse Depends:
  phonon4qt5
  phonon-backend-gstreamer-common

-----

Igenis vannak különbségek a két rendszer között, és nem is kevés. Nem csak az, hogy az apt itt apt-get, de a gstreamer telepítésére figyelmeztető felugró ablak sem jelenik meg a Debianban.

Kényelmetlenebb kicsit a Debian, de az ablak sem szükséges, ha felmegy a csomag.
Az aptot sohasem használom, az apt-get, ami napi szinten van. És az aptitude.

Ami itt automatikusan feltelepül, OK után magától felrakja őket, azt a Debianban manuálisan felrakva a legközelebbi frissítés, vagy valami más telepítése alkalmával összetörik.

Nálad lehet (elhiszem). Nálam sosem törte össze a frissítés a csomagokat. :-)
... nem szokta általában sem. Mert Debian.
Legközelebb akkor szólj, ha törik egy csomag. A hibajelenséget kell bemásolni, és megmondjuk, mi lehet a probléma.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Sikerült.

#83 Ennél sokkal cifrább a helyzet: Amikor feltelepítettem a Minitube alkalmazást, akkor mindent lejátszott. Amióta berendezkedtem, értsd több szoftvert telepítettem, bizonyos számokat nem játszik, másokat igen. Nem tudni,ez minek a függvénye. Ráadásul a Debianban meg lejátssza azt, amit a Linux Mintben már nem. (A hiba a Debianban átmeneti volt, vagy akkor nem volt csak internet? Vagy hiba sem volt egyáltalán? Már semmit nem értek) Persze,  az összevissza kapkodás az mindig volt. (A tönkretett Antergos helyére Manjarot telepíteni, stb.) Vagy a youtube legújabb szerzői jogdíjas ügyletei miatt nem volt átmenetileg elérhető néhány szám?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom, nálam mindig ilyen

@#80 LMDE 3 alatt nem települ ez a telepítő. Ugyanaz a törés, amire írtam a config fájl szerkesztését. Linux Mint alatt még megnézem. Majd.

apt-cache policy phonon4qt5-backend-vlc
phonon4qt5-backend-vlc:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    0.9.0-2+deb9u1
  Verziótáblázat:
     0.9.0-2+deb9u1 500
        500 http://ftp.sk.debian.org/debian stretch/main amd64 Packages
        500 http://security.debian.org/debian-security stretch/updates/main amd64 Packages

apt-cache policy phonon4qt5-backend-gstreamer
phonon4qt5-backend-gstreamer:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    4:4.9.0-1
  Verziótáblázat:
     4:4.9.0-1 500
        500 http://ftp.sk.debian.org/debian stretch/main amd64 Packages

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sikerült.

#84 A nem listázott videókat nem látják ezek az alkalmazások. Ami éppen törölve lett, de az adatbázisban még kereshetően megvan, nyilván nem tudják lejátszani. Ja, és van olyan, amit az országodban tiltanak: ezt a Youtube listák mutatják is. De a videóknál is szerepel (a Youtube-on).

A Debian alatt simán fut a Minitube ... a módosítással. Semmi gond vele.

Hogy egyik videó itt, a másik amott játszható le, erre nem tudom a választ.
A fejlesztő nyilván a phonon4qt5-backend-gstreamer alkalmazással fejlesztett, de nálam sosem volt hiba a phonon4qt5-backend-vlc alkalmazással sem. Mármint, hogy kicseréltem.

De mindegyiknél illik ezt is tudni, ugyanaz, mint amikor böngészel:

Cookie-kat használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, valamint a forgalom elemzéséhez. Webhelyünk használatáról megosztjuk az információkat hirdetési és elemzési partnereinkkel, akik kombinálhatják azokat más információkkal, amelyeket máshonnét kaptak, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használata során gyűjtöttek össze. Hozzájárul a webhelyünkön található cookie-k használatához, ha továbbra is ezt a weboldalt használja.

-- SMTube

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sikerült.

#86 Amúgy a listás videós plugin nem működik az SMPlayerben. Más plugin igen. Tehát az egymás utáni, automatikus lejátszásban a Minitube jobb, képes erre ... mármint nem a listák lejátszására, hanem a folyamtos lejátszásra a találatokból.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sikerült.

#87 Nem csak az, hogy az apt itt apt-get, de a gstreamer telepítésére figyelmeztető felugró ablak sem jelenik meg a Debianban.

Egyébként a Debian alatt is megvan „a felugró ablak”, mármint a függőségeké a GDebi-nél. Most telepítem a Minitube alkalmazást ... és látom. Most MATE alatt, de most fogtam el, miről is beszélsz ... .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

voyager

Mükődő Minitube-t találtam a Voyager 19.04 GS alatt. (2.9.1) Tudom, ne ajánlagassak...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Sikerült.

#87 1.: Amit tegnao este nem játszott, azt most lejátssza csont nélkül. Azért telehányja a képernyőt hibaüzenetekkel. Ki érti ezt?

[unknown] using qt5ct plugin
[unknown] D-Bus global menu: no
[unknown] custom style sheet is disabled
[unknown] Error disabling idle display sleep "The name org.freedesktop.ScreenSaver was not provided by any .service files"
[unknown] Error disabling idle display sleep "The name org.freedesktop.ScreenSaver was not provided by any .service files"
 

Amúgy  elnézést kell kérnem, A debianra közel egy hétig rá se néztem, miután ilyet állítottam, hogy nem játszik le az se. Lefoglalt, az, ami az Antergossal történt. (Kellett nekem rolling release, ráadásul Zen kernellel, naponta többször jöttek rá a frissítések, majd amikor a feleségem berontott, mert itthon felejtett valamit, ijedtemben bezárogattam a megnyitott ablakokat frissítéskezelőstül. Délután már fekete képernyő fogadott, újraindítás után csak volt egy panel, asztal és egérmutató nélkül.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Sikerült.

#88 Egyébként a Debian alatt is megvan „a felugró ablak”, mármint a függőségeké a GDebi-nél. Most telepítem a Minitube alkalmazást ... és látom. Most MATE alatt, de most fogtam el, miről is beszélsz ... .

Nem a telepítéskor ugrik fel. A már feltelepített Minitube elindítása után. Akkor mégsem egyről beszélünk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sikerült.

#91 "ijedtemben bezárogattam a megnyitott ablakokat" :-))))

Áporodott volt a levegő? Néha nem árt ellenőrizni a férjurakat! Bár tőlem nem szoktak megijedni, igaz van, amikor megörülni sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sikerült.

#91 Ilyen sem láttam, tapasztaltam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sikerült.

#91 Ilyen sem láttam, tapasztaltam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

Valóban Linux Minten legkönnyebb az élet. De azért adós maradtam kideríteni, mi van az Arch alapú Linuxokkal? Manjaro reménytelenül csak a hangot játszotta akármilyen purgálás, újratelepítés után. Antergos: a cnchi órákig vár az internetre, amúgy is ezzel már befürödtem pont a Minitube miatt, nézzük az Arcolinuxot. Abban a Minitube 2.9 van benne, még mindig, és lejátszik. Ezek szerint a 3.0 verzió még a rolling disztróknál sem vált volna be?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

@#98 Annyi az. A Manjaro nálam harmadiknak írta ki az AUR- ban is ugyanazt, ami a grafikus telepítőjében is benne volt. Egyébként a grafikus szoftverközpontban, meg ha telepítettem egy AUR-ost, az megjelent külön sorban az alatt az első 3.0-ás alatt Minitube AUR felirattal. 2 napot még elkínlódtam vele. Kipróbáltam a VLC-s phonon4qt5- tel azzal is csak hangja volt. Próbáltam törölni minden függőséggel: pacman -Rsc konfig. fájlokkal pacman -Rn gyorsítótár tisztítás:pacman -Scc Az összes csomag újratelepítése: pacman -Syu $(pacman -Qqen) ez sokáig tartott, amíg minden csomagot újra rakott, és semmit nem segített rajta. Ha viszont eltávolítottam a gstreamert is, akkor leszedte a gthumb és a kolourpaint 4 képszerkesztő és rajzoló programokat is. Ez a kolourpaint amilyen egyszerűnek tűnik, mint az mspaint, de olyan hosszú listát telepít, hogy több oldal, már rájöttem, hogy a minitube előtt semmiképp nem szabad telepíteni. Manjaron nálam az volt azelső, mert az azegyetlen ilyen problémás, ami összeakad mindennel. Conky-t is a múlt héten raktam mindenhová. Az nem okozhatja a Minitube törését?

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

@#98 Az   Arcolinuxban levő verzió száma 2.9-3 .De ezt csak a szoftverközpontban tudtam leolvasni, a súgójában nincs meg. Ez most mindent lejátszik. A Linux Mintben és a Debianban is, addig el nem indul semmi, amíg nem találsz egy olyat, ami véletlenül elindul. Úgy kábé a huszadik, vagy ötvenedik próbálkozásra valamelyiket lejátssza végre. Ezután lehet próbálkozni a többivel, egyre több olyan lesz, ami hajlandó indulni, de ez sem normális. Hardver, vagy szoftver hiba lehet?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

@#98 Az   Arcolinuxban levő verzió száma 2.9-3 .De ezt csak a szoftverközpontban tudtam leolvasni, a súgójában nincs meg. Ez most mindent lejátszik. A Linux Mintben és a Debianban is, addig el nem indul semmi, amíg nem találsz egy olyat, ami véletlenül elindul. Úgy kábé a huszadik, vagy ötvenedik próbálkozásra valamelyiket lejátssza végre. Ezután lehet próbálkozni a többivel, egyre több olyan lesz, ami hajlandó indulni, de ez sem normális. Hardver, vagy szoftver hiba lehet?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valóban Linux Minten

#100 A Linux Mintben és a Debianban is, addig el nem indul semmi, amíg nem találsz egy olyat, ami véletlenül elindul. Úgy kábé a huszadik, vagy ötvenedik próbálkozásra valamelyiket lejátssza végre. Ezután lehet próbálkozni a többivel, egyre több olyan lesz, ami hajlandó indulni, de ez sem normális. Hardver, vagy szoftver hiba lehet?

Nézd. Ez

dpkg -l minitube | grep ii
ii  minitube       2.9          amd64        YouTube app

nálam elsőre ment. Írtam is (gstreamer kiszedve).
Nem véletlenül találtam, hanem teszteltem a telepítést és írtam a megoldásról egy blogot.
Nálad inkább felhasználó hiba az! Egyedül használod a gépet?

A rendszerem:

cat /etc/issue
Debian GNU/Linux 9 \n \l

Debian ...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valóban Linux Minten

#102 A Minitube 3.0 már ezt használja (rájöhetett a fejlesztő arra, amire „én”):

(sudo apt-get purge minitube)
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
  libmpv1 libphonon4qt5-4 phonon4qt5 phonon4qt5-backend-vlc rtmpdump
  youtube-dl
Ezeket az „sudo apt autoremove” paranccsal törölheti.
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
  minitube*
0 frissített, 0 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 0 nem frissített.
A művelet után 3.244 kB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja? [I/n] i
(Adatbázis olvasása ... 175844 files and directories currently installed.)
Removing minitube (3.0) ...
Processing triggers for mime-support (3.60) ...
Processing triggers for desktop-file-utils (0.23-1) ...
Processing triggers for menu (2.1.47+b1) ...
Processing triggers for gnome-menus (3.13.3-9) ...
Processing triggers for hicolor-icon-theme (0.15-1) ...
(Adatbázis olvasása ... 175771 files and directories currently installed.)
Purging configuration files for minitube (3.0) ...
Processing triggers for menu (2.1.47+b1) ...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

#103 Kicseréltem a Debianban (És a LinuxMintben is ) a phonon4qt5-backend-vlc változatra. Elég bonyolult, főleg egy kezdőnek kicsomagolni, szöveges fájlt átszerkeszteni, majd újra visszacsomagolni, még jó hogy lépésről lépésre leírod. Debianban most mintha jobb lenne, Linux Mintben nem, de múlt csütörtökig jó volt gstreamerrel is, az Archokban is miért halt meg még mindig nincs rá magyarázat. Az Arcolinux már a harmadik Arch alapú  disztró, és egészen más verzió van benne, mint amazokban (Most még jól megy) Szerintem meg ha ez a Minitube nem létezbe, akkor semmi baj nem volna a gépemmel, ezen meg már ki tudja mióta kínlódom - hiába? De miért? 760p felbontásban még böngészőből sem szaggat a Youtube, 1080p már néha töltöget chromiumból.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valóban Linux Minten

#104 Sajnos, az „említett” imént nem játszott le semmit. Lehet, valami átmeneti gond van, de most nincs erre időm. Inkább várok, hogy jöjjön a tényleg telepíthető és jól használható változat. Ma ... megnyitotta a videókat, de mindet átugrotta, nem indította el.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

#105 Na ugye? Csak van vele valami. Már kezdtem azt hinni, az én elmeállapotommal van baj. Hol lejátszik, hol nem a Minitube. Az, ami az Arcolinux tárolójában van, az tökéletes. Nem 2.9, hanem 2.9-3 így kötőjellel. És színes a kezelőfelülete. Piros a stop gomb,  a bezáró  x gomb a sarokban, kék a hangerőszabályzó, bár ezt lehet, hogy az xfce téma viszi bele, nem értek annyira hozzá.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Valóban Linux Minten

#101 Figyusz:

https://linuxmint.hu/comment/26232#comment-26232

Történt ez valamikor februárban. Miről is beszélünk?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

#108 Történt ez valamikor februárban. Miről is beszélünk?

Antergoson ez 1-2 havonta összecsinálja magát. Lehet, hogy a többi rendszeren is. Ilyen a Minitube és a rolling release viszonya. Mi is lett volna a kérdésed? Mert én meg azt nem értem. Debianban meg az van, hogy kb. egy hete, hol játszik, hol nem. Kimarite is ezt tapasztalta. Hol átugrálja a találatokat, hol minden tizediket, hol minden másodikat játssza, hol hibátlan, hol meg semmi nem indul.  Ez tény. Debianon is, Linux Mintben is ugyanaz, sőt megnéztem az AntiX (Az is Debian!) lemezt, ott is. Csak nem én képzelődöm. Pedig 1 hónappal ezelőtt mindenhol egyformán jól működött.

@#107 Tresor: lehet, hogy én nem vagyok normális, de egy ilyen alkalmazás miatt, mint a Minitube az egyébként teljesen jól működő Manjarot eltávolítottam. Annak a helyén van az Arcolinux B. Az is igaz, hogy mindegyiknek a saját repójában más-más van. Az AUR megint más kérdés. Ezek után már nem tud érdekelni sem a Manjaro, sem az AUR kérdés. Amíg az Arcolinux sajátja jó. Debianban meg megcsináltam azt, amit Kimarite a blogjában leír, purgáltam, újra telepítettem, mintha akkor jobb lett volna, de nem mindent játszik le, csak azt, amit akar.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

@#111 Most hozod a megszokott arroganciádat. Ezt hiányoltam már eddig. No comment.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Valóban Linux Minten

@#111 Csak megemlítem: Van egy könnyűsúlyúnak mondott minitube alternatíva a "youtube-viewer"
PPA felvételével telepíthető:
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt update

sudo apt install youtube-viewer
Terminálból indítható: -> youtube-viewer -> beírod a kulcsszót (jelen esetben "snipers")
https://ibb.co/9grvWdZ
A megjelenő listából kiválasztottam a 20-ast -> enter
https://ibb.co/4tF7ghP

Mindezt, Mint 18.3 Cinnamon alatt csináltam - nem tudhatom hogy nálad ez hogy válna be
de talán érdemes kipróbálni - olyan kiadáson, melyre lehet PPA felvételével telepíteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Valóban Linux Minten

#114 Ez nagyon tetszik. Viszont Fecamecát ismerve azt hiszem az első reakció az lesz: Pfúj, terminál. Pedig még Arch-on is megvan a community-ben, meg AUR-ban is van valami hasonló. Tudná telepiteni Manjaron és Arcon is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Valóban Linux Minten

#115 Ha tetszik, akkor megemlítem a szintén terminálból indíthato "curseradio"-t is.
Nagyon sok különböző tematikus csatorna bejön rajta - a hangminőség persze olyan amilyen.
https://ibb.co/pPqqMZx
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

@#113  Sajnos, az „említett” imént nem játszott le semmit. Lehet, valami átmeneti gond van, de most nincs erre időm. Inkább várok, hogy jöjjön a tényleg telepíthető és jól használható változat. Ma ... megnyitotta a videókat, de mindet átugrotta, nem indította el.

Ezt Kimarite írta. Tegnap este 9-kor. Erre reagáltam, miután a Debianban és a Linux Minten is végigcsináltam, azt, amit a blogjában leírt, a phonon4qt5-backend-vlc -vel kapcsolatban. Azt meg sokkal előtte írtam, hogy feltettem a gépemre az Arcolinuxot, igaz, nem írtam, hogy a Manjaro helyére (Nem mellé, mert minek?). Azt pedig még mindig nem értem, az agresszív kismalac mivel kapcsolatban került elő ezek után. Valaki megsértődött arra, hogy a Manjarot eltávolítottam a saját gépemről. Már régen nem is arról volt szó, hanem hogy a Debian 9-ben és a Linux Mint 19.1-ben is hol lejátszik, hol nem, hol pedig átugrálja a találatokat.

#115 Atime, és Lala: Kösz, fent van és ismerem, használtam is. Van hozzá grafikus felület is: GTK-youtube-viewer néven telepítve. Igaz, hogy a találatokat akkor is a terminálban játssza csak le. Nem a terminál a bajom vele, hanem, hogy nincsenek kezelőszervei, mint például az SMplayernek, vagy a többi lejátszónak, az elindított videóba nem lehet például beletekerni, vagy szüneteltetni a lejátszást, csak végignézni lehet benne egy filmet például.

Utoljára meg: Az eredeti kérdésem az volt: "A Minitube projekt halott, valami mást kellene  helyette használni?" - Erre megjelennek többen, ide beírnak, hogy náluk kifogástalan, mindig lejátszik mindent csont nélkül a Minitube.Most akkor tényleg ne foglalkozzak többé vele, vagy várjam meg, hogy Kimarite mire jutott?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

#114 Mindegyik Linuxhoz van youtube-viewer, csak rá kell keresni, és telepíteni. Inkább Már szeretném visszaállítani az eredeti állapotot: Lemezenként 1 disztró, van aki szerint még annyi is sok. 10 éves merevlemezek esetén nem árt azért ha van mindegyiken 1 önáló OS.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Minitube

"Erre megjelennek többen, ide beírnak, hogy náluk kifogástalan, mindig lejátszik mindent csont nélkül a Minitube.Most akkor tényleg ne foglalkozzak többé vele, vagy várjam meg, hogy Kimarite mire jutott?"

Nézd, jelen pillanatban nálam egyetlen distron van telepítve, ez a Voyager GS 19.04. Ezen mindent amit a keresőbe beirtam és ő megtalált, lejátszik. Te írtad, hogy Arcolinuxon a 2.9.3. jól müködik. Mi a kérdés? Ez? "Most akkor tényleg ne foglalkozzak többé vele, vagy várjam meg, hogy Kimarite mire jutott?" Vagy neked feltétlenül a 3,x kell? Azt nem láttam működni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Minitube

#119 Nem. Csak Kimarite még írogatott: pl.ezt is: "A rendszerem: cat /etc/issue Debian GNU/Linux 9 \n \l". Jó nekem az Arcolinux is. Amíg valamiért nem omlik össze, roliing disztróknál állítólag van rá esély. Nem tudom, mennyi a valószínűsége. A Debian alapú rendszereken inkább, már csak a kíváncsiság furdal, hogy Kimarite mire jutott vele hiszen ő még ez után a bejelentésem után írt ide dolgokat, s még nem tudom, a Debianban mi történt nála, vagy már ne is érdekeljen? Azon a lemezemen is csak 1 rendszert hagyok meg végül, de azt hittem a Linux Mint nem fogja ugyanazt csinálni, de mégis csinálja ugyanúgy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem semmivel nincs

Szerintem semmivel nincs nagyobb esély pl. az Arco összeomlására, mint egy Debianéra. Mindkettőt lehet boritani, a Debiant talán könnyebb például egy jólmegválasztott Ubuntu-s alkalmazással. Általában a hibák javithatóak és valóban Kimarite tényleg sokat segít és hasznosak Erik Dubois videói, cikkei és fórumai is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valóban Linux Minten

#114 Valóban van a konzolos mellett, grafikus verzió is. Itt írtam róla:

https://linuxmint.hu/blog/2018/09/gtk-youtube-viewer

#120 Semmire nem jutottam, mert nem léptem be az API-m miatt a google profilomra, tulajdonképpen azért sem, mert jelentettek még pár hibát a Minitube fejlesztöi oldalon, nem volt kedvem belekezdeni a forgatásba. És szabadidöm sem. Bizonyára átmeneti állapot, hogy nem működik nálam, a Debian alatt, de olvastam ezt a hìrt, lehet valami összefüggés, nem tudom. ... nem találom a tegnapi hírt most (útközben), de fizetös lesz a youtube, azaz az ingyenes tartalom csak reklámokkal nézhetö.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valóban Linux Minten

#122 Úgy sem megy, hogy itt a kívánt MPV: https://non-gnu.uvt.nl/debian/stretch/mpv/
https://mpv.io/installation/

A forrásból forgatásnál a hiba (make):

Makefile:1558: recipe for target 'build/obj/mediampv.o' failed

Backports csomagot sem egyszerű legyártani az MPV-ből, csomó minden függősége van.

Összegezve: a Debian Testing (Buster) alatt vélhetően működik a v3.0-és verzió, de jobb, ha megvárjuk, amíg javít a fejlesztő. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

#124 Debian 10-ben a Minitube 2.9 van, és ott az működik. Abban meg openjdk 8 nincs, nem megy az abevjava.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valóban Linux Minten

#125 a Debian tekintetében (rmadison)

-- a Minitube verziószámok

rmadison minitube --architecture amd64
minitube   | 2.2-1         | oldstable  | amd64
minitube   | 2.5.2-2       | stable     | amd64
minitube   | 2.9-1         | testing    | amd64
minitube   | 2.9-1         | unstable   | amd64

-- Az OpenJDK ...

rmadison openjdk-8-jre --architecture amd64
openjdk-8-jre | 8u212-b01-1~deb9u1 | stable     | amd64
openjdk-8-jre | 8u212-b01-2        | new        | amd64

Egyelőre ARM64 (Armbian) architektúrára elérhető: https://packages.debian.org/search?suite=default&section=all&arch=any&se...

Az OpenJDK 10 van a stable-nél (Stretch) újabb kiadásokban: https://packages.debian.org/search?suite=default&section=all&arch=any&se...

De mindez az Oracle változtatásai miatt van szerintem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Valóban Linux Minten

#127 Ezt az abevjava parancs megváltozást máshol kellene megtárgyalni, mert szerintem sokaknak fog még gondot okozni.

Java 8 esetén a régi parancs: "abevjava_start" ez a parancs már nem jó, ugyanezt át kell szerkeszteni az indítóikonban java 11 esetén erre: "java -jar abevjava.jar" erre már el fog indulni. Linux Mind Zoli Discord csatornáján kaptam segítséget:

Ellenőrzés: 

java -version

Letöltés

wget https://www.nav.gov.hu/data/cms36637/abevjava_install.jar

Telepítés:

java -jar abevjava_install.jar

Elindítás:

java -jar abevjava.jar

A Linux Mint 19.1-ben is már a java 11-et indítja el az icedtea-web nem vettétek még észre? A régi parancs ott is csak akkor működik, ha a telepítés után csak a java 8 marad, és a java 11-et eltávolítom belőle.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valóban Linux Minten

#128 Ezt az abevjava parancs megváltozást máshol kellene megtárgyalni, mert szerintem sokaknak fog még gondot okozni.

Mintha nem én kezdtem volna ezt a szálat. :-)
Hát nem is itt kell megtárgyalni.

Java 8 esetén a régi parancs: "abevjava_start" ez a parancs már nem jó, ugyanezt át kell szerkeszteni az indítóikonban java 11 esetén erre: "java -jar abevjava.jar" erre már el fog indulni. Linux Mind Zoli Discord csatornáján kaptam segítséget:

Köszönjük!

A Linux Mint 19.1-ben is már a java 11-et indítja el az icedtea-web nem vettétek még észre? A régi parancs ott is csak akkor működik, ha a telepítés után csak a java 8 marad, és a java 11-et eltávolítom belőle.

Ezt itt a fórumon is megbeszéltük, de az AbevJava leírásában is benne, mármint a NAV honlapon is, hogy a 8-as verzió kell. ;-)

Ugye, van egy igény, hogy a kiadásban legyen „a legújabb”, de most meg éppen az a baj, hogy a legújabb van benne. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A playme bemutatása

@#130 Nálam valamiért nem jó

andrea@andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ cd .appimage/
andrea@andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~/.appimage$ ls -la
összesen 80100
drwxrwxr-x  2 andrea andrea     4096 máj   26 12:19 .
drwxr-xr-x 21 andrea andrea     4096 máj   26 11:11 ..
-rwxrwxr-x  1 andrea andrea 50658485 máj   26 12:18 playme-1.0.3-x86_64.AppImage
-rwxr-xr-x  1 andrea andrea 31354856 máj   15 09:21 Stacer-1.1.0-x64.AppImage
andrea@andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~/.appimage$ ./playme-1.0.3-x86_64.AppImage
Szegmentálási hiba
andrea@andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~/.appimage$

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Próbáltam, elsőre azt írta

Próbáltam, elsőre azt írta hogy tegye-e menübe, válaszoltam:ne. Ezután prőbáltam elinditani fájlkezelőből elinditani, semmi. Ezután próbáltam az idézett teminálos megoldást. A rendszer Xubuntu 19.04, de voltaképp mindegynek kellene lenni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Próbáltam, elsőre azt írta

#133 A desktop fájlban, az Exec sorban látható indítóval mit ír ki a terminálban?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Playme

Nos, mivel az ubin cserbenhagyott, kipróbáltam Archon. Ott persze gyönyörüen müködik. Valahol az Ubival lehet hiba. (Na ez érdekes lesz)

@keraform: nálam Archon nem volt második ablak, a nem után néhány másodperc múlva elindult. Az látható, hogy futtathatóvá lett téve, lásd ls -la.

@kimarite: nincs desktop file, a letöltött file lett futtathatóvá téve, az indul.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Playme

@#137 @keraform: Nem, nem épült a menübe. Természetesen lehet szerkeszteni, hiszen (nagyjából) azonosak a  programok, legfeljebb frissebbek.

Nos a legújabb tesztek: Arch. Debian, Ubuntu 18,.04 Mint 19.1, csont nélkül viszi. Az Ubuntu 19.04 és 19.10 viszont hibádzik. Ez a 19.04 esetében viszont kínos, hiszen stable.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Playme

@

Megnéztem a /var/log/syslog

#138 A logból ez derül ki:

May 26 15:50:54 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC kernel: [  526.522722] playme[3939]: segfault at e6e0c0 ip 0000000000e6e0c0 sp 00007ffe3e50f2f8 error 15 in playme[200000+1603000]
May 26 15:50:54 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC kernel: [  526.522769] Code: fc 02 b8 47 77 00 30 58 fc 02 08 48 77 00 10 59 fc 02 30 48 77 00 90 59 fc 02 58 48 77 00 c0 59 fc 02 a0 48 77 00 10 5a fc 02 <c0> 48 77 00 40 5a fc 02 e0 48 77 00 80 5a fc 02 c0 49 77 00 b0 5a
May 26 15:50:54 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC systemd[1379]: tmp-.mount_playme8Zlwl5.mount: Succeeded.
May 26 15:50:54 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC systemd[1]: tmp-.mount_playme8Zlwl5.mount: Succeeded.
May 26 15:50:55 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC kernel: [  527.907944] playme[3959]: segfault at e6e0c0 ip 0000000000e6e0c0 sp 00007ffcf844afd8 error 15 in playme[200000+1603000]
May 26 15:50:55 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC kernel: [  527.907957] Code: fc 02 b8 47 77 00 30 58 fc 02 08 48 77 00 10 59 fc 02 30 48 77 00 90 59 fc 02 58 48 77 00 c0 59 fc 02 a0 48 77 00 10 5a fc 02 <c0> 48 77 00 40 5a fc 02 e0 48 77 00 80 5a fc 02 c0 49 77 00 b0 5a
May 26 15:50:55 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC systemd[1379]: tmp-.mount_playmePVIIzD.mount: Succeeded.
May 26 15:50:55 andrea-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC systemd[1]: tmp-.mount_playmePVIIzD.mount: Succeeded.

@keraform: tetszik az előző "dodonai" hozzászólásod, biztos jó helyre tetted a vesszőket?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Playme

@#139 Ez nem biztos hogy jó ötlet, de hat. Azért egy appimage fájl semmiféle ellenőrzésre nem kerül, nem hiszem, hogy egy böngésző a legjobb választás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Playme

#136 nincs desktop file, a letöltött file lett futtathatóvá téve, az indul.

De készít, ha azt választod.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Playme

#143 Nem próbáltam, biztos úgy van. Azért kézzel elkészíteni sem egy borzasztó bonyolult feladat, persze eszköz kell hozzá.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Playme

#144 Nem kell elkészítened, hanem csak olvasni az elkészültet, és futtatni az Exec-et. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

A playme bemutatása

@#130 Kösz. Akkor én is kipróbáltam. Nem is tudom, minek nekem annyi youtube lejátszó? De csak zenékhez egész jó, nem eszik túl sokat. (A Freetube hátránya pont az volt, hogy ugyanannyi erőforrást fogyasztott, mint böngészőből. Akkor meg minek? Ha meg ment mellette a böngésző is, akor simán lefagyott a gép.) Médialejátszóból is már szinte mindegyik fent van, pedig csak az SMplayert használom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A playme bemutatása

#146 (A Freetube hátránya pont az volt, hogy ugyanannyi erőforrást fogyasztott, mint böngészőből. Akkor meg minek?

Köszi az infót!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

A playme bemutatása

#147 Ja hogy "vótmá", sorry.Előfordul néha, hogy ismétlem magam. Olyan is létezik, hogy Kaku, de az is csak arra jó, hogy ha 32 bites rendszered van, akkor arra mást már nagyon nem találsz. Nem rossz, de nekem annyira nem tetszett.

Debian / Ubuntu / Linux Mint etc users can download the .deb file from https://github.com/EragonJ/Kaku/releases

 És az emlegetett Freetube:  https://freetubeapp.io/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A playme bemutatása

#148 A Kaku-t is köszönjük! Az LMDE 3 kiadásra is felmenne. De látom, van AppImage is. Mindkét architektúrára.

Mennyi mindenre jó:

Kaku is a highly integrated music player that supports different online platforms like YouTube, SoundCloud, Vimeo and more. Available on Windows, Linux and macOS!

Some social media that you should know and follow for the latest news

Forrás: https://github.com/EragonJ/Kaku

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

A Minitube-ot felejtsük el.

#149 Na tessék Eltelt 1 hónap, és már megint ugyanaz. A Minitube nem játszik le egyik rendszeren sem. Arcolinuxon nem indul el, Debianban (AntiX) pedig átugrálja a találatokat. Szerencsére az összes többi jó, én csak szóltam, hogy ezzel mindig baj van. Talán még a legjobb a Kaku. De jó a Playme, Freetube és a youtube-viewer is. Az SMplayer sem mindig megbízható, mert Debianban időnként hibát jelez. Olyankor más lejátszóval viszont játszik (Ezt is már régóta tapasztalom.) 720p -ig még böngészőből is simán mennek nálam, csak megjegyeztem, hogy a Minitube az összes ilyen lejátszó közt a legrosszabb.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A Minitube-ot felejtsük el.

#150 Idézet: Az SMplayer sem mindig megbízható, mert Debianban időnként hibát jelez.

Milyen hibàt?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Az SMplayer sem mindig megbízható...

Én még nem tapasztalam hibát a működésében,de leirom az én receptemet:
Fontos hogy lejátszó motornak az mpv (user/bin/mpv) legyen telepitve és beállitva,ezen kivül telepiteni kell a youtube-dl-t (/usr/bin/youtube-dl),majd a beállitások/hálózat-menüpontban a support for video sites-nál az mpv+youtube-dl-t,a preferred quality-nál pedig a best video and audio opciót kell kiválasztani.Ha ezek megvannak akkor már a 8K-s videókat is le lehet vele játszani a youtube-ról.Persze érdemes a hardveres gyorsitást is beállitani az általános/video/kimeneti meghajtó-nál vaapi,valamint a teljesitmény beállitás menüpontban a hardveres dekódolás-t is vaapi-ra állitani.Amióta igy állitottam be az SMPlayer-t,még a 8K-s videokat is szépen le tudom játszani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#153 Ez egyféle megoldás igen. Valamire. Itt is olvasható:
https://linuxmint.hu/blog/2018/12/mukodo-smplayer-es-smtube-telepites-a-linux-mint-tekinteteben
De ... a kérdező rendszere alatt fellépő hibáról mit sem tudunk.

A helyes kérdezés módszere: a hiba jellegének közlése.

A megoldások sorolása a kényeztetés különös módja. Logikátlan. Ellentmond a józan észnek. :-)
A kérdező vajon miért nem kényeztet minket pontos és alapos leírással?

https://www.youtube.com/watch?v=dL4FKxkwFCA

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#154 Tessék íme:  SMplayer Debian Buster alapú AntiX:

/usr/local/bin/mpv --no-config --no-quiet --terminal --no-msg-color --input-file=/dev/stdin --no-fs --hwdec=no --sub-auto=fuzzy --no-input-default-bindings --input-vo-keyboard=no --no-input-cursor --cursor-autohide=no --no-keepaspect --wid=48234519 --monitorpixelaspect=1 --osd-level=1 --osd-scale=1 --osd-bar-align-y=0.6 --sub-ass --embeddedfonts --sub-ass-line-spacing=0 --sub-scale=1 --sub-font=Arial --sub-color=#ffffffff --sub-shadow-color=#ff000000 --sub-border-color=#ff000000 --sub-border-size=0.75 --sub-shadow-offset=2.5 --sub-font-size=50 --sub-bold=no --sub-italic=no --sub-codepage=ISO-8859-1 --audio-file=https://r15---sn-h5bt5guxax3vh-c0qe7.googlevideo.com/videoplayback?index... --sub-pos=100 --volume=94 --cache=auto --screenshot-template=cap_%F_%p_%02n --screenshot-format=jpg --screenshot-directory=/home/mester/smplayer_screenshots --audio-pitch-correction=yes --volume-max=110 --ytdl=no --term-playing-msg=MPV_VERSION=${=mpv-version:}

INFO_VIDEO_WIDTH=${=width}

INFO_VIDEO_HEIGHT=${=height}

INFO_VIDEO_ASPECT=${=video-aspect}

INFO_VIDEO_FPS=${=container-fps:${=fps}}

INFO_VIDEO_FORMAT=${=video-format}

INFO_VIDEO_CODEC=${=video-codec}

INFO_AUDIO_FORMAT=${=audio-codec-name}

INFO_AUDIO_CODEC=${=audio-codec}

INFO_AUDIO_RATE=${=audio-params/samplerate}

INFO_AUDIO_NCH=${=audio-params/channel-count}

INFO_LENGTH=${=duration:${=length}}

INFO_DEMUXER=${=current-demuxer:${=demuxer}}

INFO_SEEKABLE=${=seekable}

INFO_TITLES=${=disc-titles}

INFO_CHAPTERS=${=chapters}

INFO_TRACKS_COUNT=${=track-list/count}

METADATA_TITLE=${metadata/by-key/title:}

METADATA_ARTIST=${metadata/by-key/artist:}

METADATA_ALBUM=${metadata/by-key/album:}

METADATA_GENRE=${metadata/by-key/genre:}

METADATA_DATE=${metadata/by-key/date:}

METADATA_TRACK=${metadata/by-key/track:}

METADATA_COPYRIGHT=${metadata/by-key/copyright:}

INFO_MEDIA_TITLE=${=media-title:}

INFO_STREAM_PATH=${stream-path}

--audio-client-name=SMPlayer --term-status-msg=STATUS: ${=time-pos} / ${=duration:${=length:0}} P: ${=pause} B: ${=paused-for-cache} I: ${=core-idle} VB: ${=video-bitrate:0} AB: ${=audio-bitrate:0} https://r15---sn-h5bt5guxax3vh-c0qe7.googlevideo.com/videoplayback?index...

Playing: https://r15---sn-h5bt5guxax3vh-c0qe7.googlevideo.com/videoplayback?index...

[ffmpeg] https: HTTP error 403 Forbidden

Failed to open https://r15---sn-h5bt5guxax3vh-c0qe7.googlevideo.com/videoplayback?index....

Exiting... (Errors when loading file)

Arcolinuxon viszont semmi baja. Ezt mindig csak Debianban játssza el. Youtube-dl+mpv most kivételesen jól megy, máskor percekig kellett várni a betöltődésre. Minitube: Már tényleg nem érdekel, van 6 másik, ami jó, és ez nem kérdés, hanem kijelentés. Már meguntam, hogy szinte menetrendszerűen havonta mindig ugyanazt adja elő. Aztán pár nap, vagy egy hét múlva újratelepítve, esetleg megjavul, aztán 1 hónap után nem játszik, csak ugrál.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#155 Ez a te linkedről:

https://r15---sn-h5bt5guxax3vh-c0qe7.googlevideo.com/videoplayback?index...FhsFXYOBL6WS8gOc3pewBg&ip=188.156.255.223&id=o-AHKP5zXKTwhOlSvc2Yki_CgO35wZQ5LgTW6kyEyNHpKn&itag=136&aitags=133,134,135,136,137,160,242,243,244,247,248,278&source=youtube&requiressl=yes&mm=31&mn=sn-h5bt5guxax3vh-c0qe7&ms=au&mv=m&pcm2cms=yes&pl=22&initcwndbps=1115000&mime=video/mp4&gir=yes&clen=39557825&dur=232.520&mt=1560615576&keepalive=yes&beids=9466588&c=WEB&txp=5533432&sparams=expire,ei,ip,id,aitags,source,requiressl,mime,gir,clen,dur,lmt&lsparams=mm,mn,ms,mv,pcm2cms,pl,initcwndbps&lsig=AHylml4wRAIgUfVFBU-xZAszTp53ovrQRu9mi7qRdJF3k2wn98vglGcCICyxM1GjoOMKrPZnXgeXx4WoSaD4RgQPgUflJUHs5dS8&init=0-713&size=1280x720&bitrate=2044214&quality_label=720p&lmt=1540405707023571&fps=25&expire=1560637302&signature=ALgxI2wwRQIgO8vsqCXfMO7S_wjXexxSeVjd7d2XK8Q9UN8-YaGf1VICIQCzIQnnVnhXieEeEtofdfZFjgs0TbQFudifyTKhTW6AOQ==&ratebypass=yes

Ez a VLC-s (nem nyitja meg) ... csak példa, hogy kinyerjem a Google URL-t:

A bemenet nem nyitható meg:

A VLC nem képes megnyitni a(z) „https://r5---sn-qpbpu8-c0qe.googlevideo.com/videoplayback?ei=LCEFXejkLcba1gLc-pzQBg&ip=188.143.70.14&id=o-AOZFXMbANiWLd7L7Z9XR4i-J7m-5_jOQ1jNUZwh3kJh9&source=youtube&requiressl=yes&mm=31&mn=sn-qpbpu8-c0qe&ms=au&mv=m&pl=24&initcwndbps=1616250&mime=audio/mp4&gir=yes&dur=492.402&mt=1560617164&keepalive=yes&c=WEB&sparams=expire,ei,ip,id,itag,source,requiressl,mime,gir,clen,dur,lmt&lsparams=mm,mn,ms,mv,pl,initcwndbps&lsig=AHylml4wRgIhAIp7d-z2vxK1KkdpGlD6bH_3UQE3rLAlLUXUwOxQFESmAiEA4dbQ84pwBVbWxQKSGufwarrbAWsyjwiBV7inRrkzri8=&audio_sample_rate=44100&projection_type=1&itag=140&clen=7821043&index=592-1223&lmt=1390913905599467&init=0-591&audio_channels=2&bitrate=128259&expire=1560638860&signature=ALgxI2wwRQIgQhLph6d5LiY0GaEJMsSQjoWmwphuFA-yLoNx004nYAsCIQCxfcI5Yi7qro-GeKyq9U0Tr5ZUzcbE4Tn46SNi2euchw==&ratebypass=yes” MRL-t.

Nem ugyanaz a videó. Én ezt nyitottam meg: http://www.youtube.com/watch?v=dL4FKxkwFCA
Nálad melyik videó dob hibát az SMPlayer-ben? A Youtube link és a Youtube név kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#156 Az összes keresésre ugyanaz a hiba. Még az általad belinkeltre is. Csak egyedül az mpv+youtube-dl játszik le.  #156 Ez jelenthet valamit? Sudo apt-get upgrade után írja ki:  Hibák történtek a feldolgozáskor:
 /tmp/apt-dpkg-install-fLOo5C/5-apulse_0.1.12-2_amd64.deb
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#157 Sudo apt-get upgrade után írja ki:  Hibák történtek a feldolgozáskor:
 /tmp/apt-dpkg-install-fLOo5C/5-apulse_0.1.12-2_amd64.deb

Hiba történt a feldolgozáskor, az van.
Javítsd a hibát szerintem. Töröld az általad letöltött alkalmazást vagy ilyesmi: vagyis, amit saját kezűleg csináltál, csináld vissza .. ennyi. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=UIuOWv-mLP4

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#158 Új fejlemény. A Debian 10 Buster még hivatalosan ki sincs adva. A Synaptic-ben levő csomagokkal a Minitube és az SMtube eddig kifogástalanul működtek. A honlapról letöltött Minitube 3.1.deb feltelepítve kifogástalanul műlödik. A probléma az, hogy a havonta megjelenő új kiadásra neked kell manuálisan frissíteni. Most ugyanezt kipróbálom az SMplayer/SMtube párossal is, hogy a honlapjukról leszedett legújabbal jó-e?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#158 Az SMtube is tökéletes a honlapról. Eddig tartott a csoda Debian Busterben, hogy a synapticben levő csomag működött. Mire kiadják addigra már elavult lesz mindene. Ugyanúgy kell a honlapokról a .deb fájlokat töltögetni, mint eddig is a stable kiadásnál. Ugye a jövő hónapban kiadják. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#159 Csak neked új, hogy a Debian Buster (a Debian 10) nem a stable kiadás,
https://linuxmint.hu/forum/debian-gnulinux
és hogy az is új lehet ..., hogy van PPA:
https://linuxmint.hu/blog/2018/12/mukodo-smplayer-es-smtube-telepites-a-...
Azt nem értem, minek linkeltem korábban is. Felesleges ..., az égvilágon senki nem olvassa, nem „hallja”.

I try to tell you, I try to show you
How else can I tell you, how else can I show you

I'm screaming inside, why can't you hear
Nobody hears

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#161 és hogy az is új lehet ..., hogy van PPA Debianhoz? Szerintem most te vagy eltévedve. És azt is pontosan tudtam, hogy a bustert 1 hónap múlva kiadják. Éppen azért telepítettem azt, mert  ezek a youtube lejátszók működtek nála a saját repóból.  Néha de értetlen tudsz te is lenni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#162 Pokoli érzés az értetlenség, ja ...
https://www.youtube.com/watch?v=B9FzVhw8_bY

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#163 Ui.: nálam rendben működik, de a Debian nem a Buster ... . Csak jelzem.

lsb_release -a ; echo ----- ; dpkg -l | egrep -i 'smplayer|smtube' ; echo ----- ; apt-cache policy 'smplayer|smtube'
No LSB modules are available.
Distributor ID:    Debian
Description:    Debian GNU/Linux 9.9 (stretch)
Release:    9.9
Codename:    stretch
-----
ii  smplayer         19.5.0+2.1  amd64  A great media player
ii  smplayer-themes  1:16.8.0-1  all    complete front-end for MPlayer - icon themes
ii  smtube           18.11.0+2.3 amd64  YouTube browser for SMPlayer
-----
smplayer-l10n:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    16.11.0~ds0-1+deb9u1
  Verziótáblázat:
     16.11.0~ds0-1+deb9u1 500
        500 http://ftp.sk.debian.org/debian stretch/main amd64 Packages
smtube-dbgsym:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    18.11.0+2.3
  Verziótáblázat:
     18.11.0+2.3 500
        500 http://download.opensuse.org/repositories/home:/smplayerdev/Debian_9.0  Packages
smplayer:
  Telepítve: 19.5.0+2.1
  Jelölt:    19.5.0+2.1
  Verziótáblázat:
 *** 19.5.0+2.1 500
        500 http://download.opensuse.org/repositories/home:/smplayerdev/Debian_9.0  Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     16.11.0~ds0-1+deb9u1 500
        500 http://ftp.sk.debian.org/debian stretch/main amd64 Packages
smplayer-translations:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    (nincs)
  Verziótáblázat:
smplayer-themes:
  Telepítve: 1:16.8.0-1
  Jelölt:    1:16.8.0-1
  Verziótáblázat:
 *** 1:16.8.0-1 500
        500 http://ftp.sk.debian.org/debian stretch/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
smplayer-dbgsym:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    19.5.0+2.1
  Verziótáblázat:
     19.5.0+2.1 500
        500 http://download.opensuse.org/repositories/home:/smplayerdev/Debian_9.0  Packages
smtube:
  Telepítve: 18.11.0+2.3
  Jelölt:    18.11.0+2.3
  Verziótáblázat:
 *** 18.11.0+2.3 500
        500 http://download.opensuse.org/repositories/home:/smplayerdev/Debian_9.0  Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     15.5.10-1+b1 500
        500 http://ftp.sk.debian.org/debian stretch/main amd64 Packages
smplayer-skins:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    (nincs)
  Verziótáblázat:

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az SMplayer sem mindig megbízható... fenét nem

#160 #164 Ugyanúgy kell a honlapokról a .deb fájlokat töltögetni, mint eddig is a stable kiadásnál.

És hát ez nem igaz. Mert frissül. Csak, hát a Debian terjesztéshez „kacska kézzel” inkább ne nyúljon az ember fia vagy lánya, hanem hagyja el inkább. Ha blog készült ... valamely alkalmazásról, azt figyelmen kívül kell hagyni, mert egészen biztos, hogy nincs benne tanító szándék. :-)

Az SMtube is tökéletes a honlapról. Eddig tartott a csoda Debian Busterben, hogy a synapticben levő csomag működött. Mire kiadják addigra már elavult lesz mindene.

Egy jóst tisztelhetünk benned?
Igaz lehet, hogy egy idő után elromlik a két alkalmazás. Nem tudom, nem teszteltem. Itt visszatérnék oda, hogy a figyelmen kívül hagyott blogban mindez le van írva, meg van fogalmazva ..., de természetesen ez nem gátol senkit meg abban, hogy ő is szabadon leírhassa ... ugyanazt. :-)

#159 Új fejlemény. A Debian 10 Buster még hivatalosan ki sincs adva. A Synaptic-ben levő csomagokkal a Minitube és az SMtube eddig kifogástalanul működtek. A honlapról letöltött Minitube 3.1.deb feltelepítve kifogástalanul műlödik. A probléma az, hogy a havonta megjelenő új kiadásra neked kell manuálisan frissíteni. Most ugyanezt kipróbálom az SMplayer/SMtube párossal is, hogy a honlapjukról leszedett legújabbal jó-e?

De ugye biztosan nem baj, hogy itt (még) új fejleményként jelezted, hogy nincs kiadva a Buster ... és én erre reagáltam a hozzászólásomban. Gondolom, a lényeg az, hogy mindig neked legyen igazad, még akkor is, ha nincs. :-)

Uff :-D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Úgy sejtem hogy ezeket a

Úgy sejtem hogy ezeket a playereket folyamatosan naprakészen kell tartani mert a Google folyamatosan piszkálja a YT api-t, ami érthető, weben tudja tolni a reklámokat, külső lejátszón meg nem. És neki ez a fő bevételi forrása.
Ne legyen igazam de pár évet adok és a streambe is benyomják majd, kikerülhetetlenül mint a tv filmekbe.

Másik, nehogy megsértődjön valaki de milyen vasakkal nyomják itt néhányan hogy böngészőbe akadály egy 1920x1080 FHD videó lejátszása?  Egy  Z8300  Atom  ami tényleg a legalja és már nem is mai darab, akadásmentesen viszi a full hd-t. Pedig ez egy 6W tdp-s soc.
A P3-makat már csak le kéne cserélni meg az első generációs Celeronokat. Maga a Linux elvan rajtuk persze de valószínű nem az os bámulása hanem programok futtatása a cél. Semmit nem lehet lassan futtatni ezeken.
És rendszernek csak ssd. 120 gigásat lehet kapni 6500 forintért. A rendszert erre. Élményindex javulás több 100%.

Saját példám, a melóhelyen van egy I5 laptop hdd-vel és egy vacak Z8300  mini pc ssd-vel.
Napi szokásos feladatokban a több lépcsővel gyengébb gép kenterbe veri az I5-öt, sokkal gördülékenyebb.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ide tartozik

ezért elevenítem fel ezt a threadet.

1 hete meghalt a Yutube stream SmPlayer médialejátszón.
No problem, YT. api bizerga volt, nézzük.
A yt-dlp van nálam használatba, sajnos az előd amiből forkolták elvesztette a karbantartást, béke poraira.
A Kubuntukon és a Windowsokon is frissítettem a yt-dlp-t.
És itt jön amit nem értek.
Mind a két os alatt 2023.02.17 kiadási dátummal frissült a yt-dlp. Viszont.
Mindegyik Windowson jó a YT. viszont  egyik Linuxon se működik.

Erre van valami magyarázat?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ide tartozik

#167 Erre van valami magyarázat?

Valószínűleg van, de ott van a terminálban, amit nem szeretsz...

de ha megpróbálnád:

yt-dlp --verbose "URL"

URL helyére a megfelelő link. Tippre valami külső függőség elmaradt, ha nem a repoból volt frissítve. PPA-ról? (gondolom nem github-ról)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ide tartozik

#167.1 Nagy vagy. Ennyi terminál még belefér smiley

Az egész kimenetet nem kopizom, ez  a baja:

Exception: You are using an unsupported version of Python. Only Python versions 3.7 and above are supported by yt-dlp

Ezt hogyan tudom orvosolni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ide tartozik Szerintem ide tartozik

#167.1.1

#167.1.1
A jelenlegi python verziod?

python3 --version
(Mint 21.1-en, Python 3.10.6)

Egyebkent:
https://linuxize.com/post/how-to-install-python-3-7-on-ubuntu-18-04/
?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ide tartozik

#167.1.1.1 Közbe Synapi-kal sikerült felpakolni a 3.7-es pPythont. Változatlanul nem megy a mediastream.

Viszont erre tessen gombot varrni, ha lekérdezem szerinte 3.6
tibi@TibiXubuntu:~$ python3 --version
Python 3.6.9
tibi@TibiXubuntu:

Ha terminálból akarom telepíteni, szerinte már 3.7:
ibi@TibiXubuntu:~$ sudo apt install python3.7
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
python3.7 már a legújabb verzió (3.7.5-2ubuntu1~18.04.2).

Ilyenkor?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ide tartozik

#167.1.1.1.1

apt-cache policy python3

Csak egy telepitett verziot mutat ... vagy kettot?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ide tartozik

#167.1.1.1.1.1 Ezzel még cifrább itt bejött egy olyan 3.6.7 ami eddig nem volt.
tibi@TibiXubuntu:~$ apt-cache policy python3
python3:
 Telepítve: 3.6.7-1~18.04
 Jelölt:    3.6.7-1~18.04
 Verziótáblázat:
*** 3.6.7-1~18.04 500
       500 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-updates/main amd64 Packages
       100 /var/lib/dpkg/status
    3.6.5-3 500
       500 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic/main amd64 Packages

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

Ezek vannak a /usr/bin könyvtárba,

tibi@TibiXubuntu:~$ which python            
/usr/bin/python
tibi@TibiXubuntu:~$ cd /usr/bin             
tibi@TibiXubuntu:/usr/bin$ ls -f *python*       
dh_python2       python2    python3.6-config   python3.7m       x86_64-linux-gnu-python3.6-config
dh_python3       python2.7  python3.6m         python3-config   x86_64-linux-gnu-python3.6m-config
pybabel-python2  python3    python3.6m-config  python3m         x86_64-linux-gnu-python3-config
python           python3.6  python3.7          python3m-config  x86_64-linux-gnu-python3m-config
tibi@TibiXubuntu:/usr/bin$

Vagyis van 3.7
De akkor nem tudja használni, vagy hogy működik ez?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168

Szerintem arra keress ra, hogyha tobb telepitett python verzio van, akkor hogy kell egy
kivalasztottat alapertelmezette tenni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1 Teljesen tök vagyok de ez nem olyan futtatókörnyezet mint Winen pl. a framework?
Lehet fennt 10 verzió is, aminek kell az azt a verziót használja.
Vagy ez nem ilyesmi?

Nm tudom hogyan lehetne alapérelmezetté enni.
Dacára hogy felmászott a 3.7, a yt-dlp erről semmit nem tud, ugyanaz a hibaüzenet, és mi az a contextvars?

tibi@TibiXubuntu:~$ yt-dlp --verbose "https://www.youtube.com/watch?v=nEj7DxIGEp4"
Traceback (most recent call last):                                                                                                            
  File "/home/tibi/bin/yt-dlp/yt_dlp/__init__.py", line 2, in <module>                                                                        
ModuleNotFoundError: No module named 'contextvars'                                                                                            
                                                                                                                                              
During handling of the above exception, another exception occurred:                                                                           
                                                                                                                                              
Traceback (most recent call last):                                                                                                            
  File "/usr/lib/python3.6/runpy.py", line 193, in _run_module_as_main                                                                        
    "__main__", mod_spec)                                                                                                                     
  File "/usr/lib/python3.6/runpy.py", line 85, in _run_code                                                                                   
    exec(code, run_globals)                                                                                                                   
  File "/home/tibi/bin/yt-dlp/__main__.py", line 14, in <module>                                                                              
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 971, in _find_and_load                                                                           
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 955, in _find_and_load_unlocked                                                                  
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 656, in _load_unlocked                                                                           
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 626, in _load_backward_compatible                                                                
  File "/home/tibi/bin/yt-dlp/yt_dlp/__init__.py", line 5, in <module>                                                                        
Exception: You are using an unsupported version of Python. Only Python versions 3.7 and above are supported by yt-dlp
tibi@TibiXubuntu:~$ 
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1
"Vagy ez nem ilyesmi?"
Ugy latszik nem. ... En mar tegnap rakerestem egy telepitett verzio alaperelmezette tetelere,
- talaltam is valamit, de oszinten szolva nem igazan ertettem (nem volt konkret parancs
amit fel lehetett volna hasznalni.) Ezert "elengedtem".

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.1
Itt van egy pelda: https://www.rosehosting.com/blog/how-to-install-and-switch-python-versio...
Fordittasd le, es ertelmezd.
A helyedben, mielott nekiallnek, csinalnek rendszer-visszaallitasi pontot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.1.1
Egyebkent, meg meddig akarod nyaggatni a szerencsetlen 18.04-et? :)
Minel tovabb huzod a cseret, annal tobbszor fogsz belefutni hasonlo anomaliakba.
Egyebkent-is ha jol tudom mar nem az a geped van amelyik csak ezt fogadta el
- semmi mast.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1 Próbáld ki:

sudo update-alternatives --config python

Válaszd ki a 3.7-es pythont, utána ki-bejelentkezés. Elvileg 18.04-re is jó, bár a leírás 20.04-et mond.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2 Negatív:
tibi@TibiXubuntu:~$ sudo update-alternatives --config python
[sudo] tibi jelszava:  
update-alternatives: hiba: nincsenek alternatívák ehhez: python

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2.1.1 Nincs.
tibi@TibiXubuntu:~$ sudo update-alternatives --config python3
[sudo] tibi jelszava: 
update-alternatives: hiba: nincsenek alternatívák ehhez: python3
tibi@TibiXubuntu:~$

Viszont kaptam symlinkes tippet másik fórumba, de annak következménye hogy elhullott egy pár pythonos programom, pl. Onboard.

Nagyon úgy néz ki a 18.04 nyugdíjba megy, kell egy frissebb Ubi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2.1.1.1
Tegnap jott ki a legfrissebb Kubi LTS (22.04.2)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2.1.1.1.1 De azt szerintem nem tudom ráereszteni rendszer upgrade szinten egy 18.04-re.
LTS akkor asszem igen, azt hol tudom megnézni hogy az enyém LTS?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2.1.1.1.1.1 A Bionic kiadás LTS, Kubuntunál is, de upgradelni csak (úgy tudom) 20.04-re tudsz, onnan lehetne 22.04-re, bonyás. Nem megoldható a tiszta telepítés?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2.1.1.1.1.1.1
Ez az hogy egy nagyon kibovitett / szemelyre szabott 18.04-es rendszere van.
Ha jol emlekszem, mar probalt 20.04-re frissiteni, de a fenntiek miatt nem sikerult a
foverzio-frissites.
Szerintem, csak egy friss telepites, es utana ujboli belakas a korrekt megoldas.
(Persze, nem lesz egyszeru, idoigenyes is lesz, de ...)
A masik megoldas, egy rolling kadas - a kedvenc/megszokott feluletevel. 
Egy ilyen valtas sem egyszeru, de legalabb mindig naprakeszek lesznek a csomagjai
- elfelejtheti a foverzio frissiteseket.
(Ha a KDE a favoritja, akkor: Manjaro KDE ... szerintem.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2.1.1.1.1.1.1.1 Ha jól tudom, van neki Manjaro KDE-je is, de valahogy csak a 18.04 Kubuntu mükődik jól, pedig a Manjaro-nál biztos, hogy nem fordul elő ez az SMPlayer probléma. Nagyon nem irigylem őt, úgy néz ki, rengeteg beállítási problémája lesz. Szerintem is az Arch (rolling) vonal lenne a számára a legmegfelelőbb, de sok munka, olvasás, szerkesztgetés néz ki.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Soksok Python

#168.1.1.2.1.1.1.1.1.1.1 Uram Ön mindent tud rólam, tán még azt is amit magam sem. smiley
Igen nagyon belenyúlkáltam ebbe a Kubuntuba, egyébként az otthoni meg a melóhelyi gép még okés is de amit nap mint nap hurolászok magammal az szépen be van "szoktatva" legalább 5 munkahelyemre. 
Ezalatt minden értendő, a helyi hálózatok, nyomtatók, kéttucat wireless password, melóhelyi és magán szerver és felhőtárhelyek stb.stb.
Új telepítésnél szerintem hetek ha nem hónapok múlva is belefutnék valami hiányzó dologba.
Tényleg teljesen átálltam, a Windows már csak akkor indul, heti 4-5 alkalommal amikor azok a célszoftverek kellenek amiknek sajnos nincs alternatívája linuxos környezetbe. Minden mást átköltöztettem szépen a Kubira.
Van Manjaro de erősen gondolkodok hogy szegényke mindenhonna gyalulva lesz, van hogy hetekig el sem indítom mert teljesen más mint az Ubuntu sokmindenbe és erre már rááll a kezem. A Manjarok majdhogynem szűzek, szinte a telepítési állapotba vannak szoftverileg meg egyébileg.

Egyelőre még húzom a régi rendszerrel amíg lehet, van szabad hely minden vinyón, fel fogok telepíteni egy friss Kubuntut és elkezdem belakni. Így ha sos kell valami akkor nem kell vakarózni meg keresgélni csak reboot régi rendszer és lesz idő lassacskán mindent átvinni az újra.

Igazán köszönöm hogy ennyire segítőkészek vagytok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Végigküzdöttem ezt a python választómenü létrehozást

Tényleg küzdelem volt mer közbe 5-10 olyan jött elő hogy függőségek, még makeizéből is forgattam mert simán meghalt a telepítője.
Ez alapján csináltam,
https://towardsdatascience.com/installing-multiple-alternative-versions-of-python-on-ubuntu-20-04-237be5177474  

Eredmény nulla, légyszi olvassátok el ezt itt, ebbe le van írva minden, bocs a linkelésért de semmi kedvem 3 óra szenvedés után ide is mindent bekopizgatni.
https://mobilarena.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_89654-89654.html
 Van valakinek ötlete, ha már ennyit szenvedtem vele a semmiért?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Végigküzdöttem ezt a python választómenü létrehozást

#169 Tüneti kezelésnek jó lehet, esetleg:

pip install contextvars

de a probléma ennél komplexebb, mert álmoskönyv szerint nem igazán megoldás több python verzió egy rendszeren, ez ugyanis mélyebben integrálódik a rendszerbe, mint bármi más. Azaz mindig a rendszerhez igazított (azt eleve tartalmazó)  python működik by default, ha fel is raksz más verziót, azt max magad használhatod fejlesztéseid tesztelésére, bonyolultabb parancsokkal, kapcsolókkal betöltve. A programok, viszont, ha erre nincsenek felkészítve, nem fogják az újabb pythont használni. (bár mélyebb és munkásabb metódussal bele lehet hekkelni az újabb verziót, de az sem 100%)

Itt most az van, hogy újítani kell a rendszeren, mert régi. Az újabb rendszer újabb pythont tartalmaz, rendesen bekonfigurálva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Végigküzdöttem ezt a python választómenü létrehozást

#169

Ez elter attol amit "BoB" javasolt.

BoB:
sudo update-alternatives --install /usr/bin/python python /usr/bin/python3.8 1
vs.
sudo update-alternatives /usr/bin/python3 python3 /usr/bin/python3.7 1

https://www.reddit.com/r/youtubedl/comments/wppa5y/ytdlp_fix_for_perceiv...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Feladtam

Nem megy sehogy ez a python átállítgatás, nem képes használni a 3.7-et sehogysem.

Snapot viszatettem, telepítettem a snapes yt-dlp-t. Gondolom mivel konténeres, benne vannak a függőségei pl. python 3.7
Ez eddig nagyon szép és jó de hogyan kell rávenni a rendszert hogy a snapes változatot használja? Nem jelenik meg sehol, bár a telepítés lefutott de nem csak a rendszer hanem én se találom sehol a mappaszerkezetbe.
Van néhány snap meg snapd mappa és azokba van olyan hogy yt-dlp de mind üres, nulla bájt.
Most akkor van yt-dlp vagy mégsincs?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Feladtam

#171

snap list

Mutatja hogy telepitve van?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ezt írja ki,

nem tudom értelmezni hogy most ez így  vagy nem? Nincs utána pipa a sorba.

tibi@TibiXubuntu:~$ snap list
Name    Version    Rev    Tracking       Publisher   Notes
core22  20230503   634    latest/stable  canonical✓  base
snapd   2.59.2     19122  latest/stable  canonical✓  snapd
yt-dlp  ab92d8651  233    latest/stable  degville    -
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ezt írja ki,

#172

Szerintem telepitve van.
Probald meg inditani:
snap run csomagneve

(Nincs snap-el telepitett alkalmazasom - csak a netes kereses talalataira hagyatkozhatom.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ezt írja ki,

#172.1 A hír igaz, elindul errorral mert nem adtam meg yutub linket neki.
De nem ez a bajom, a fene se akar letöltögetni vele terminálból hanem azt szeretném hogy használja a snapes verziót a Smplayer a yutub videók streamhez. Mint a normálisan telepítettet. Azt a mai napig keresi  a home könytáramba, onnan tudná használni.
Azért keresnem ennek a snapesnek a fizikai helyét mert akkor a home alól lehetne symlinkelni. Már ha egyáltalán jó az elképzelésem.
Meg ezt a snapest hogyan képes használni a másik topikba István által említett yt-dlp GUI, a Tube Converter ami ráadásul másik konténeres állatfajta, nevezetesen flatpak. 

Csinálom én itt a fesztivált kéremszépen wink

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ezt írja ki,

#172.1.1

"keresnem ennek a snapesnek a fizikai helyét"
which yt-dlp
a kimetet ez?
/snap/bin/yt-dlp

Akkor igy is indithato?
/snap/bin/yt-dlp

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ezt írja ki,

#172.1.1.1 Bakker sikerült...!!!

Nem ott van hanem azon belül,
/snap/yt-dlp/233/yt-dlp    ez a pontos elérési útja. 
Innentől már csak 10 perc guglizás volt, hogyan hozzunk létre symlinket mert életembe nem tettem még ilyet.
tibi@TibiXubuntu:cd /home/tibi/bin  itt az eredeti yt-dlp, amit keresi az Smplayer ez az ami nem működik a python verzió miatt
tibi@TibiXubuntu:~/bin$ ln -s /snap/yt-dlp/233/yt-dlp és kész a symlink és használja is.

A player szépen játssza a videókat, a yt-dlp teszi a dolgát.

Mégegy meccs lesz majd, a flatpakos Tube Converternek hogyan mutatom meg hogy itt van, itt keresse?
Nem lehet ezt fixálni, path, elérési úttal? Akkor bármelyik alkalmazás aminek kellhet, megtalálná.

Hetek óta nyűglődök vele, nagyon szépen köszönöm a segítségeket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve