DOKK2 Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (júniusban)

kimarite képe

A Digitális és Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) szervezésében megrendezésre kerülő második DOKK – Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás bemutatja az oktatás modernizációjához kapcsolódó pedagógiai, módszertani megújulás lehetőségeit, az oktatástechnológia legújabb vívmányait. A résztvevők az esemény két napja alatt tájékozódhatnak a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldásokról, az intézmény- és humánerőforrás-fejlesztés lehetőségeiről, a magyarországi és nemzetközi jó gyakorlatokról.

A konferencia időpontja és helyszíne:
2019. június 7-8., Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „I” épület
1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2.

A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a DPMK honlapján lehet április 22-től.

A digitális oktatás ma már inkább a jelen, mint a jövő: az egyetlen módszer arra, hogy a gyermekek versenyképes tudással felvértezve lépjenek ki az iskola kapuján. Ehhez azonban nemcsak mást, de máshogy is kell tanítani. Az idei DOKK központi kérdése, hogy milyen kihívásokkal szembesül eközben a magyarországi oktatási rendszer, hogyan támogathatja az iskola a XXI. században nélkülözhetetlen készségek fejlesztését.

Prediktív karbantartás, robotokkal kivitelezett raktározás, távsebészet, aszúkészítés mesterséges intelligenciával, valós idejű fordítás: a villámgyors fejlődés korát éljük egy digitális gazdaságban, ahol sokféle technológia dolgozik együtt hálózatokba kötve, az automatizált folyamatok pedig számos munkakört átalakítanak. A gazdaságban lejátszódó folyamatok átformálják a munkaerő-piaci igényeket is, az oktatás pedig megoldásokat keres arra, hogy biztosítsa a mai tanulók felnőttkori versenyképességét.

A plenáris előadásokon és a kerekasztal-beszélgetéseken a hazai és nemzetközi tudományos és a gazdasági élet, valamint a szakpolitika képviselői osztják meg a témával kapcsolatos stratégiai és szakmai gondolataikat. A szekciók, módszertani műhelyek, bemutató órák és teachmeet-ek keretében pedig fejlesztők, gyakorló pedagógusok kapnak lehetőséget arra, hogy bemutathassák a jól működő gyakorlataikat.

A konferencia kiváló alkalom arra, hogy a köznevelési intézmények, pedagógusok tájékozódjanak a digitális átállás jelenlegi helyzetéről, az eddig elért eredményekről, és az előttük álló kihívásokról, lehetőségekről.

A konferencia témáiból:

  • Kódolás, algoritmizálás, robotika az oktatásban
  • Nemzetközi tapasztalatok – Mi látszik az észt digitális tükörben?
  • Az intézményi digitális átállás lépései – Digitális Névjegy Rendszer
  • Innovatív pedagógiai jógyakorlatok – pedagógus pályázat
  • A pedagógusok digitális kompetenciái, fejlődési utak, továbbképzési lehetőségek
  • Stratégiai tervezés és implementáció az oktatás digitalizációjában
  • A Digitális Oktatási Stratégia monitoring rendszere
  • Olvasónak maradni a digitális korban
  • A digitális kor lehetőségei a méltányos oktatásban
  • Mesterséges Intelligencia
  • A 2019-es Digitális Témahét pályázatok díjátadója és bemutatója
  • A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia kutatásai és kortárs mentori programja

A Digitális és Pedagógiai Módszertani Központ a konferencián mutatja be az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 számú „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” c. projekt keretében megvalósult eddigi eredményeket, új digitális fejlesztéseket is.

A rendezvényre várjuk minden érdeklődő – fenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, oktatási szakemberek, diákok, hallgatók – jelentkezését.

A hír forrása: Digitális Pedagógiai Módszertani Központ

Hozzászólások

kimarite képe

Több mint ezer iskolában, háromezer projekt készült el...

mintegy 140 ezer diák részvételével a digitális témahéten, vagyis minden eddiginél több iskola vett részt az idén negyedik alkalommal megrendezett programon - jelentette be Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár. A program célja a digitális pedagógia népszerűsítése, terjesztése a közoktatásban. A megvalósult projektekkel az iskolák pályázhatnak több százezer forint értékű díjakra a http://digitalistemahet.hu/ oldalon április 28-ig.
Részletek: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-fel...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egy hete a Digitális Oktatási Konferencián és Kiállításon jártam

#5 ... ebben a videóban az ott szerzett tapasztalataimat osztom meg: https://youtu.be/icjUXeEzuMY

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve