Figyelmetekbe ajánlom...

Fórum: 

 

Licencdíjakat kér Európában alkalmazásaiért a Google,
A vállalat ezzel a lépéssel reagált az Európai Bizottság büntetésére. Amennyiben a fellebbezési eljárás során a Google javára ítélnek, akkor az megszünteti az új modellt. Az ítélethozatalra ugyanakkor csak évek múlva lehet számítani.

https://sg.hu/cikkek/it-tech/133516/licencdijakat-ker-europaban-alkalmaz...

Akadályozza az olcsó tinták

Akadályozza az olcsó tinták használatát az Epson
Az Epson korábban kiadott egy szoftverjavítást a tintasugaras nyomtatóihoz és a multifunkciós készülékeihez, annak feltelepítése után már nem voltak használhatók az utántöltött vagy olcsó tintapatronok

https://sg.hu/cikkek/it-tech/133520/akadalyozza-az-olcso-tintak-hasznala...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Adataikért cserébe pénzt ad tinédzsereknek a Facebook

Adataikért cserébe pénzt ad tinédzsereknek a Facebook

Havi 20 dollár, cserébe a közösségi portál minden az okostelefonon zajló tevékenységet monitoroz, a szoftverek elindításától kezdve a használati időig. A fiatalokat nem érdekli az adatvédelem, sok rivális cég viszont nagyon nem örül. A stílusosan Facebook Research nevű alkalmazás telepítéséért és használatáért a fiatalok havonta akár 20 dollárt is kaphattak, mely összeg ajánlásokkal tovább növelhető.

Bővebben: https://sg.hu/cikkek/it-tech/135011/adataikert-cserebe-penzt-ad-tinedzse...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Adataikért cserébe pénzt ad tinédzsereknek a Facebook

#7 MIndenki azt csinál, amihez elég nagy „arca” van ... .
Az új (v65) Firefox már némileg tesz is a „Harmadik féltől származó sütik” ellen. Igazság szerint, a Firefox-nak mindig lesz valami új ötlete, amit a „másik oldal” soha nem tud „űberelni” ;-)  ...,
https://linuxmint.hu/hir/2019/01/uj-ev-uj-firefox#new
mert nem lesz érdeke saját maga ellen tenni (a másik oldalnak). ... mindig is lesznek (nem is oly távoli hasonlattal ) James Cole-k.
Amúgy, ahogy egy barátom is mondja, az SG.hu-t csak megnyitja az ember, és reggelig (ha este nyitja meg) le sem tud állni a technikai, informatikai dolgok olvasásával. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A Microsoft új Skype webes

A Microsoft új Skype webes szolgáltatásai nem támogatják a Linuxot és a Mozilla Firefoxot

És bár ez csak a böngésző használatával lehetséges, a szolgáltatás új verziója néhány váratlan korlátozással jár. Először is, a Microsoft azt mondja, hogy Windows 10 vagy MacOS 10.12 vagy újabb verzióját kell futtatnia ahhoz, hogy csatlakozhasson a Skype webhöz, ami azt jelenti, hogy a Linux hivatalosan nem támogatott. Az egyetlen olyan böngésző, amely kompatibilis az új Skype webhellyel, a Google Chrome és a Microsoft Edge, így nem lesz képes a Firefox használatával beszélgetni a böngészőben. A Microsoft egy újabb lépést tesz a klasszikus Skype megölése felé...

Forrás: https://news.softpedia.com/news/microsoft-s-new-skype-for-web-doesn-t-su...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Pedig mennyit szkájpoltam,

Pedig mennyit szkájpoltam, elsők között voltam szerintem a Skype felhasználók között, nekem még 4 karakter a Skype passwordom smiley Igaz akkor még nem egy elbonyolított, mammutra hizlalt os-specifikus alkalmazás volt hanem portable, vagyis appimage formában nem volt 5 mega és nem haszált többet 8 mega ramnál. p2p alapon műkdött de elbaltáltázták.
Nem hiányzik. Lehet sokan nem szeretik de én Viberezek régóta, a telefonkönyv kontaktokat bedarálja és máris hívhatom szinte ingyen az ismerőseim 80%-át.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Pedig mennyit szkájpoltam,

#10 Az egy fura dolog, hogy megteheti-e mindezt a MS. Nyilvánvalóan igen, mert nem kötelessége más OS alá fejleszteni. Hogy a böngészőknél, OS-eknél is válogat? Az már furább történet, de: ki fogja ezt rajta számonkérni? A MS egy kereskedelmi vállalat, és mindenki számára nyilvánvaló, hogy a kereskedelmi vállalatok érdeke minden szolgáltatást, terméket benyelni. Főleg amiből hasznot lehet húzni, sok ember használja, lényeges bevétel lehet vagy netán valamiben ugyanazt nyújtja, konkurencia. Az megint más dolog, hogy általában a kereskedelmi vállalatok nem változtatnak a benyelt alkalmazáson, szolgáltatáson ennyire lényeges dolgokban, mármint az etikai szempontjából nem szokás. Felmerül a kérdés, hogy: a piaci pozíció megőrzése érdekében tényleg „erre” is szüksége van? Laci fórumtársunk nyilván emiatt osztotta a hírt. Ha „User agent megoldással” megoldható lesz a történet, az pozitív, de nyilván a Skype webes felület tekintetében a „Linux” és a „Firefox” optimalizálás nehézsége akkor sem igazán érthető ... hacsak nem szándékos. Én úgy veszem, ez a történet még erősen alakulóban van. Az is lehet, kiszivárgott valami, amit a marketingesek találtak ki, de ... átgondolják. A MS esetén a marketing és a valóság nem válik el egymástól nagyon. De nem titkolják a gondolataikat (egyelőre). :-)
A másik, hogy a Linux és a Firefox fejlesztések alakulása nekik is elég hasznos, mint „információ”, szükségük lehet rá. Nem veszhetnek össze a nyílt forráskódú fejlesztések „képviselőivel”, nem érdekük.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Azt hogy webes felületen hogy

Azt hogy webes felületen hogy lehet OS függő egy akármi, ezt nem értem egyébként. Vannak a html szabványok, webes felületen ezeknek mindenképp működnie kell, ezért nem értem, vagy azonosítja a böngészőt és így szelektál, ennek sem sok értelme van. Microsoft weboldalakról én már gond nélkül töltöttem le javítófoltokat, komplett oprendszereket, és ezt sikerült linux alól is simán. Annyi az eltérés ha win alól mész oda, az os azonosító alapján sokkal könnyebben megtalálsz dolgokat.
Weben amúgy szinte sosem favorizáltam semmilyen alkalmazást, a pc-re telepített helyi applikációk híve voltam mindig is. Egyetlen kivétel talán a Facebook.

Bár lehet neked van igazad és ez valami félreinformáció, elértés, vagy még csiszolás alatt van a csodálatos Skypeweb gyémánt.
Maga az asztali alkalmazás nálam már régebben felejtve lett, talán a kegyelemdöfést tényleg az adta meg mind kinézet, mind testreszabhatóság (hiánya), mint használat szempontjából amikor a MS. átvette a projektet. Innem kezdve zuhanórepülés, bár állítólag a Skype For Business még valamennyire használható, viszont az erősen fizetős is.
Nemhinném hogy pont most, amikor ha kismértékben is bár, de jelek mutatkoznak hogy Redmond hajlandó nyitni az eddigivel ellentétes irányba is, pl. Linux a winen, github felvásárlása (reménykedjünk hogy nem azért hogy megszüntesse majd), pár kisebb applikáció kiadása stb. 
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Azt hogy webes felületen hogy

#12 ez valami félreinformáció, elértés, vagy még csiszolás alatt van a csodálatos Skypeweb gyémánt.
Fogalmuk sincs
-- merre induljanak, és
-- főleg, hogy „meddig” mehetnek el.

De kifelé is látszik ez a „gyötrődés”, mondom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Már van útmutató a firefoxhoz

#14 Megint van támogatott User Agent Switcher kiegészítő a Firefox-hoz? Ez csodás. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve