Szövegszerkesztők érthetelen összeférhetetlensége

Fórum: 

Valaki világosítson fel a különböző rendszereken, különböző szövegszerkesztők és olvasók lelkivilágáról mert én nem értem.

A történet:
Dropbox fiók, 5 eszközre szinkronizálva, egyszerű mezei .txt szöveges fájlok.
A fájl tartalmát felváltva szerkesztjük 1 hónapig a különböző eszközökről konktétan egy bárhonnan bármikor hozzáférhető jelenléti ívről van szó. Az eszközök, windows, 2 Linux, Android, a szerkesztők: winen a mezei Notepad, vagy a szintén mezei WordPad, nem keverendő a Microsoft Office Word-del. Linuxon Kate, Libre Office Writer. Androidon a Dropbox beépített szöveg editorja vagy a TC, szerkesztője..Ezek valami eszméletlen módon nem komálják egymást.
Winen létrehozva a .txt fájlt a Notepadban, mentve a felhőbe.
Linuxon megnyitva a Kate szerkesztővel, jó, beleírva és elmentve majd kinyitva a wines Notepaddal, az összes sortörésnek reszeltek. Ugyanezt megnyitva Androidon, a sortörések jók, viszont az ékezetes magánhangzóknak annyi. 
Ugyanezt megnyitva Open Office, a sortörés jó, az ékezetes magánhangzók is, kivéve hosszú ű és ő.
Ugyanezt megnyitva a windows WordPad-el és mentve, minden jó lesz, a sortörések minden platformon helyreállnak, minden ékezetes magánhangzó jó lesz, kivéve a Libre Office-ban, ott a hosszú ű és ő helyett továbbra is kérdőjelek lesznek. Beleírva és elmentve, Kate jó, Android on a TC szerkesztőjébe jó, a Dropbox text editorba ékezetes hangzó bajok lesznek,  Wines Notepadba a sortöréseknek annyi, a WordPadba a sortörések rossszak de nyomva egy mentést megjavulnak..

Valaki el tudná nekem mondani ezeknek az okát, egy tök egyszerű .txt fájllal mi a franc történik?
Létezik valamilyen szövegformátum amit MINDEN rendszer normálisan lekezel? Bele se merek gondolni, mi lenne ha IOS is benne lenne a buliba.

Személy szerint még nem

Személy szerint még nem próbáltam, de úgy nézem, hogy meg lehet osztani másokkal és még azt is be lehet állítani, hogy akivel megosztja az szerkeszthesse, vagy csak olvashassa a dokumentumot.

Egy próbát megérne...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az okát nem tudom

Köszi a tippeket, nézzük sorjában,

"Én mgpróbálkoznék a Word, LO Writer párossal, sőt inkább az Excel Calc párossal."

Ezek Androidon roppant nehézkesek, addig nincs is gond míg read, de ha írni kell bele akkor általában megáll a tudomány.

PDF szerkesztő ugyanez okból nem jó.

Google, az a helyzet hogy pl. pont az én telefonomon nincs google account, egyelőre 2 éve mindent megoldok nélküle, csak ezért nem fogom a google összes vackát feltelepíteni és élvezni a napi frissítéseket meg hogy ellepi a telefont a google.

A Dropbox ragyogóan bevált, csak ez a kódolási és sortörési mizéria ne lenne, ráadásul én vagyok az áldozat aki hónap végén az összes jelenléti ívet kikorrigálja, kinyomtatja és elektronikus formátumban elküldi a megfelelő helyre. És ez a kozmetikázás általában fél órát elvesz az életemből, valamint bosszantó.  Ha közös nevezőre lehetne hozni a szövegszerkesztőket akkor minden szép és jó lenne.

A Libre Officeba hol lehet beálltani a karakterkódolást? 
Mert arra rájöttem hogy a többi aránylag könnyen orvosolható. Egy Windows és egy Wordpad kell hozzá, érdekes módon az megeszi az összeset, de nem mindig azon a gépen csinálom a hó végi összesítéseket. Ha pont a Linuxoson amin a Libre van, akkor az összes ű és ő betűt ki kell javítanom, droidon meg az összes ékezetes mássalhangzót.

Köszi mégegyszer a tanácsokat.

 

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

freeoffice - cairo-dock

Kíváncsiságból kipróbáltam a freeofficet, tetszene is, de miért indítja a cairo-dock beállítását? Ha bezárom a cairo-dock beállítás ablakát, a cairo-dock is leáll.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

freeoffice - cairo-dock

#9 Nem azt várja, hogy egyszer beállítsd, hogy benne legyen?
Beállítod, aztán: „Alkalmaz” (nézem neten, a Cairo Dock-ban van egy ilyen rádiógomb)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

freeoffice - cairo-dock

#10 Azt várná, hogy hozzáadjam ikonjait, de nem akarom. Nekem elég lenne a menüjében, abban pedig benne van. Kipróbáltam, hogy hozzáadom, akkor nem jelenik meg a beállítás ablaka. Miután kitörlöm onnan, újra bejön minden indításnál. Ilyet eddig egyetlen programmal sem tapasztaltam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

freeoffice - cairo-dock

#11 Kipróbáltam, hogy hozzáadom, akkor nem jelenik meg a beállítás ablaka.

Pedig ez lehet a megoldás. Mert ők ezt így csinálták meg.
Úgy is mondhatnánk, kedves dolog tőlük, hogy megkímélik a kezdő felhasználót attól, hogy külön ezzel foglalkozzon. Nyilván azért telepíted az alkalmazást, hogy indíthasd bárhonnan, bekerüljön minden használt indító alkalmazásba, vélik a FreeOffice fejlesztői. Akár a Cairo Dock-ból is.
Vagy talán van megoldás erre. Érdemes lehet rákeresni. Én nem tudom most. FreeOffice fórum?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve