Megőrjít a Wine!!!

Fórum: 

Tisztelt Mintenki!

Egy ingyenes ipari szoftvert telepítenék, de nem megy. Valami a szoftverrel nem O.k.? Vagy a rendszeremmel? Vagy a hardvereimmel? Vagy velem? Sajos csak Win- re elérhető, de szeretném ha futna a Mint 19 - en. Kisszáz videót megnéztem, Gúúgliztam, mindent a látottak, hallottak szerint csináltam, még sem települ.

Kérésem lényege:

- Wine- hoz értőt keresek.

- Távsegítséget kérek.

-Működtetni szeretném, nem pedig babrálni vele folyamatosan.

A szóban forgó szoft. ; http://ajancam.com/en/downloads.php

A rendszeremről bővebb infó kapcsolódás során kiderül.

Minden segítségért hálás vagyok, valamilyen módon honorálok!

Köszönöm!

balazsmuhely@gmail.com

szhf62 képe

Wine

Szia.
A Wine (sajnos) nem éppen csodaszer. Jártam én is néhány Windowsos programmal úgy, hogy az .exe-vel indítottam, de vagy "zavarosan" működött vele a program, vagy egyáltalán el sem indította a Wine. Ha mégsem indítaná el ezt a programot a Wine, akkor (szerintem) felesleges tovább eröltetni. Lehet hogy jobban járnál egy Windows rendszerrel a program működtetéséhez. Ahogy elnéztem a videót, ez valami speciális CNC mintázó (rajzoló) szoftver. Lehet hogy jobban jársz, ha a meglevő rendszered mellé telepítesz Windowst, és arra teszed fel ezt a programot, amivel tudnád használni. (Nem tudom hogy virtualboxban lehetslges volna-e Windowssal működtetni. Talán valakinek van ezen a téren tapasztalata.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia!

Szia!

Csak egy tipp.

Valószínűleg nem magyar oldalakról nézted a videókat, igaz?

Volt egy progrram, (CrashPlan), aminek a telepítőjénél írta a honlapjuk, hogy csak akkor fog mködni, ha a telepítéskor angol nyelvű a linux. Utána vissza lehetett állítani a magyar - vagy - bármilyen nyelvet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Wine

Egyetértek az előttem szólóval, csak egy példát szeretnék leírni. Kezdő Linuxos koromban nem találtam elég jó alternatívát az MS paintbrush rajzolóprogram helyett (Pedig vannak hasonlók, már inkább olyat használok, mint szenvedni a Wine programmal.) Csak azt szerettem volna közölni, hogy ehhez az egyszerű rajzolóprogramhoz nem volt elég az .exe fájl letöltése a Windowsból, hanem le kellett hozzá még legalább 6 db .dll windows fájlt, és még az sem volt mindegy, hová, milyen könyvtárba raktad, bele kellett konfigurálni az egészet a Wine-ba, és ezek után elindult. Ebből gondolom,  hogy ennél komolyabb programot a függőségeivel együtt belevarázsolni a Wine emulátorba nem lehet egy gyerekjáték. Egyébként nem tudom, a Linux felhasználók windowsos játékok futtatásán kívül mire használják? Ha ez egy ilyen CNC vezérlő cél szoftver, érdemes hozzá eggy külön gépet venni, amin windows van, lehet,  hogy még egy Windows XP-n is elfutna, annak ellenére, hogy az XP már nem támogatott, ha csak erre az egy dologra használod, de ezen a gépen is, amin most írok, azt már valaki kirakott, mert már 10 éves, pedig még a windows7 egész normálisan futott rajta, gyorsabban, mint a régebbi, egymagos processzoros gépemen a Linux Mint. A Virtualboxot próbálgattam, sokkal könnyebb használni, mint a Wine-t csak az a baja, hogy a memória felénél töbet nem adhatsz oda neki, és akkor ez sokszor akármihez túl kevés. Mint írod, működtetni szeretnéd, nem babrálni, akkor vegyél erre a célra egy külön számítógépet, ilyen régebbi asztali gépet, mint az enyém, már akár ezres alatt is kapsz, vagy valami használt laptopot erre a célra átalakítasz.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az a program 64bites

Az a program 64bites rendszerhez való, a  gépen  lévő wine az hány bites??

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az a program 64bites

#6 A kérdező eltűnt.

A Wine-nak szinte mindegy, mert alapból olyan architektúra egyébként, mint a rendszer: 32bit vagy 64bit. Azonban a 64bit-es rendszerre a 32bit-es alkalmazások is telepíthetőek (bizonyos előkészületek után), de fordítva nem. Mármint a Wine-nal.

A kérdések megvitatására a fórum szolgál. Ha egyénileg valaki segít, az más. Nyilván a honorálás felkínálása azt jelenti, ő azt szeretné, neki egyáltalán ne kelljen neki foglalkoznia a kérdéssel, oldja meg helyett más. Ez logikusnak is tűnik, volt már hasonló gondolkodású, segítséget kérő fórumtárs. Tehát ne is kérdezzük, a rendszere milyen architektúra,

mert nem fórumozik. Oldja meg valaki egyedül. És ezt ő honorálni fogja. Az ok, időhiány, ilyesmi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve