Keresek DVR szoftvert

Fórum: 

 Keresk olyan szoftvert Linux alá mint Win alatt az NVMS-1000.
Ezzel lehet helyi vagy külső hálón egy távoli viderorögzítő képét és beállításait megtekinteni. Gyakorlatilag ez az egy feladata lenne a számítógépnek, keresnék valami minimal Linuxot is erre a feladatra. Ezt az 1 szoftvert kéne futtatni egy most vásárolandó pc-n vagy laptopon. 

Jelenleg egy windows10-es eszköz látja el a feladatot de a személyzet gutaütést kap az állandó frissítések és rebootok miatt.  Felesleges csak erre a windows.

Keresek DVR szoftvert

 Köszi, meg fogom nézni a héten (nem minden nap vagyok azon a helyen).
Alá milyen disztró, valami teljesen egyszerű? Esetleg lenne tipped?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Keresek DVR szoftvert

#2 Nálam a tvtime mutatta a noteszgép kamerájának képét (mást nem tudott ... nálam, vagyis az eszközeimmel). Érdemes lenne ránézned, kezeli-e az eszközt. Az MPV és az Mplayer is kezelheti, sőt a VLC is. Konfigurálás kérdése. Előbbieknek van csak ablak indítása, menük nélkül, és a VLC is tudja ezt. Engem is érdekel a téma, ... nekem is kéne egy kamera. Persze, csak saját területet kamerázhatok (máshoz engedély, hozzájárulás, beleegyezés kell), de tulajdonképpen ez lenne a lényeg.

Valami egyszerű OS: https://www.bunsenlabs.org/ .
Olyasmi, vagyis Debian-alapú szintén, mint az LMDE, csak Openbox ablakkezelővel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Keresek DVR szoftvert

Egy i3 vagy i5 alapú laptop lenne, sajna kell ez a proci mert próbálkoztam passzív mini pc-kkel, az Atom Z8300 kifekszik az adatstreamtól, a J és az  N30xx  széria  sem bírja akadás nélkül megjeleníteni. Ezek felett meg csak aktív hűtés van, marad egy laptop. 

Nem akarok win10 köntöst ráhúzni, az a jó ha a futtató gazdarendszert hónapokig nem látjuk, akkor jól teszi a dolgát, fagyás és bugok nélkül.

Mivel énmagam használok ismerkedésszinten, kb. 1-1,5 éve egy Linux Mintet, indulásra és tesztelésre ez lesz mert a többi kollégám antilinuxos, nem azért mert nem képesek rá hanem évtizedek óta wineznek. Ha ez a kis project sikerülne, nagyot lendítene linux imagen a kollégális körömben. Ha beválik, ami egyedül a dvr szoftveren múlik, akkor utána jöhet a kimarite ajánlotta minimal BusenLabs os.

Kimaritének,
ha ilyesmin töröd a fejed, már 1 darab kameránál is érdemes külső célhardvert beüzemelni. Egy 4 csatornás használt analóg DVR jelenleg 6-8ezer Ft körül van és mivel erre van kitalálva, tökéletesen teszi a dolgát, pofonegyszerű bárhonnan ránézni ahol net van a világon, visszajátszani stb.  Ha pc-t, laptopot használsz erre, akkor vagy nonstop 24-be kell üzembe lennie, vagy ha a laptopot elviszed magaddal akkor azt az időt természetesen nem rögzíti, és ha pont akkor kéne a felvétel valamiért? 
Ismerősömnél 2 hónapja váltottam ki egy ilyen PC-re épülő 4 csatornás rendszert egy 8 rongyért vett dvr-re és azóta is hálálkodik, nem zúgnak a ventillátorok és nem eszik nonstop 80-100 wattot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Keresek DVR szoftvert

#5 Nem PC-ben, eleve DVR-ben gondolkodtam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Keresek DVR szoftvert

@#0 Ha jól sejtem, a gépet még csak most vennéd meg. Amikor megvásároltad, telepítesz olyan linux rendszert, amit a saját tapasztalatod alapján jónak ítélsz, és erre választod ki a "megfigyelő állást" (szoftvert). Gyanítom hogy neked a VLC is megfelelne erre a célra, de a Szoftverközpontban van elég sok ilyen alkalmazás, csak érdemes velük egy próbát tenni. (Nekem pl. a kamera teszteléséhez a Cheese - Csííz - vált be a legjobban.) 

Más:
Egy ideje "nyitva hagytál" a fórumon topicokat (mikrofon és monitor). Ezekre nem találtad meg még a megoldást? Ha már probléma nélkül működnek, kérlek hogy a témaindító címében így [JELEZD] a "kész" (megoldott) állapotot (az utókor számára), vagy ha mégsem sikerült - eddig - segítséggel megoldanod ezeket, "feküdj neki" ismét. Köszönöm a fórumozók nevében.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 A Mythtv jól indít

 A Mythtv jól indít, a a Mint 18.3 saját szoftverkezelővel telepítve és minden függőséget felpakolva:

Log out/in

For the changes to take effect, your current login session will have to be restarted.  Save all work and then press OK to restart your session

 Mythtv no running kdm/gnome/xfce
Please manually log out of your session for the changes to take effect

 De ennél tovább nem jutok se passworddal se anélkül.

Hogyan tovább?
Szerkesztve, 5 reboot után elindula Mythtv, bedob egy teljesképernyős ablakot, tehát se tálca, se panel, se egy exit gomb, ez az ablak a nyelv választó menü. Rányomok hogy Hungary meg Magyar, save, a program újraindul és ugyanebbe a nyelvválasztóba visszadob. Ezt eljátszottam 25x és mivel a teljesképernyős ablak miatt nincs semmi lehetőség hogy lelőjem,nincs x, se kilépés se semmi, maradt a kikapcsoló gomb. 
Szerk, a frontend helyett elindítva a backend, itt meg egy parancssor fogad, amiben számomra értelmezhetetlen dolgokat ír le, mivel se másolni se semmit nem enged ebből a terminálból ezért nem tudom idecopizni sem. 
Megint szerkesztve, túl vagyok a kb. 20 rebooton, seemit nem tudok vele kezdeni. 
Asszem itt lassan feladom. Kimarite biztos aranyosan megjegyzi hogy hamar elfogy belőlem az erő de egy szoftverrel én nem tökölök ennyit. És ha el is indulna, a beállításokba is biztos belehalna párszor szerintem.
Itt egy kép, eddig jutok de ebbe se beleírni se kimásolni semmit nem lehet mert ahogy ez lefut, a felület újraindul és megint csak a kikapcsológombbal vagy az alt-ctrl-del gombbal tudom leállítani a pc-t. A képernyőképet is  tizedszerre tudtam így elkapni, amikor még nem indult el a teljesképernyős felület.
www.dropbox.com/s/wnmylb8o0p4yp1o/ezmi.png

Találtam a ZoneMinder-t, ennek még felülete sincsen, indíthatatlan. Lehet hogy ez egy Firefox beépülő? De a Firefoxban se a bővítményekbe, se a kiterjesztésekben nem jelenik meg. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 A Mythtv jól indít (Ctrl + V)

#9 Pont az ilyen hosszú szöveget érdemes szövegesen és nem képben. Amit nagyítani is kell ...
Másrészt a szöveg megmarad. De épp te említetted, hogy egy év múlva a Dropbox-szos képeket nem tartod meg. Akkor meg? Segítsünk, de a probléma úgyis törlődni fog, később más nem is okulhat belőle.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Leirtam hogy ezt az ablakot

 Leirtam hogy ezt az ablakot amit a program jelenit meg, ebbe se irni, se ebbol masolni se megallitani nem tudom. Egy terminal ablak de ha belekattintok sem csinal semmit csak kb. 4- 5 masodperc alatt lefut. Nem tudom megallitani, nem reagal az egerrel kijelolesre sem a control+a es a control+c re sem. 

Ezert keszitettem fenykepet rola mert lehetetlen szoveges fajlba menteni a tartalmat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Valami eszembe jutott, eleg

 Valami eszembe jutott, eleg sokat rakoncatlankodik nalam a Mint. Ez az elso Linux alapu rendszerem amit kb. masfel eve nyuzok. Mas gondok is vannak vele, sok apro zavaro hiba, arra gondoltam teljes uj telepites nem lenne-e megoldas. Ez a tanulo Mint, lehet hogy nehanyszor belegazolhattam a lelkivilagaba es ezek okozzak a problemakat.

Utánanéztem a MythTv-nek. Szerintem ez, ha működésre tudnám bírni sem felelne meg nekem. Nem a gépből akarok DVR-t csinálni, hanem a helyi hálón elérni egy IP címmel rendelkező, vagy a világhálón elérni egy dyndns domainnévvel regisztrált hálózati eszközt, pl. kutyafule.dyndns.org:80 és itt belépni az eszközre. A MythTv nem hinném hogy erre képes, olvasgattam kicsit a programról. Nekem konkrétan egy ilyenre lenne szükségem: www.dropbox.com/s/igjqkdewx0gyq12/nvms1000-dvr-client.PNG
Ezt szeretném látni messziről egy célszoftverrel.  Ez a kép éppen otthon készült, a céleszköz kb. 20 kilométerre van, de lehetne a világon bárhol, ha van netkapcsolat akkor  elérhető és menedzselhető. Sajna eddig csak windows és android alól. Erre kéne nekem szoftver, nem a helyi kamerák vagy a TV képét rögzíteni.

Ugyanezt a belépést meg lehet eszközölni böngészőből is (kicsit korlátozottabb ugyan mint a célszoft de használható) csak semelyik böngésző (Opera, Firefox, Chrome) nem támogatja a pluginek telepítését. Egyetlenegy igen és ez az Internet Explorer. Viszont mivel ez csak Windowson fut, a windows helyettesítése linuxszal projekt megdőlt megint.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

WebUI

#9 https://wiki.instar.com/
(https://www.instar.com/faq_find)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Segíts légyszíves, nem tudom

 Segíts légyszíves, nem tudom értelmezni az oldalt. Hogy kellene használnom az itt lévő dolgokat, hogyan jutnék ezzel előrébb?
Köszönöm.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Segíts légyszíves, nem tudom

#14 Pedig a GyIK-et korábban is megadtam:
https://www.instar.com/faq_find
Minden le van írva szerintem. Mégis, mi az, amit nem értesz a Wiki oldalról?

Megadod itt a kamera IP címét:
https://wiki.instar.com/

You will now be greeted by the camera´s login page - the default credentials are username admin and the password can be left blank (or type ininstar in case of a HD camera model). Congratulations! You now entered the cameras WebUI.
Az IP címe begépelése után látnod kell a kamera képét. Vagy ilyesmi. A kamera webes felületén.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"Mégis, mi az, amit nem

"Mégis, mi az, amit nem értesz a Wiki oldalról?"

Azt hogy angolul van. Szégyellem is de nem megy az angol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

"Mégis, mi az, amit nem

#16 https://translate.google.hu/

Kivéve a parancsok (ha vannak), mert azok a fordítóban olvasva nem lesznek jók, csak az eredetiben. De egyébként képekkel van illuszrálva.

Hm, elég késő volt, mikor írtam a javaslatot. Jobban megnézve az oldalt, habár Linux alá is elérhető az Instar Camera Tool, de (vélhetően) csak a saját kameráikhoz használható: https://install.instar.de/en/ip-cams-outdoor_en.html
Első ránézésre csak szoftvergyártónak tűnt az Instar, akik egy WebUI-t gyártanak. De cáfolj meg, nézz rá az oldalra a Google fordítóval.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Valami eszembe jutott...

#12 Nekem is...  :) A VLC-vel nem próbálkoztál még? Az is képes az interneten "műsorszórásra" (én még nem próbáltam, de ez a lehetőség adott a programban).

https://www70.zippyshare.com/v/t8FjdUIh/file.html

Ámbár ahogy a képet elnézem, az nem lenne megfelelő, mivel több felvétel egyiejű megjelenítése lenne a célod. Ha a Chrome-ot is használod, nézd meg a webstore-ban ezeket:

https://www103.zippyshare.com/v/SvVjX2iS/file.html

(A Szoftvereknél a videóprogramok leírását végig néztem a Google Fordítóval, de ennél "kedvezőbb" DVR-t nem találtam. Gondolom az eszköz egy ipari kamera lehet. Azt megnézted hogy /mozgó/képet, hangot lehet vele linuxon rögzíteni? - "Cheese" /Csííz/ (Szoftverközpont). Ezzel "tutira" ki tudod próbálni linuxon az eszközt.)
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, rendesek vagytok, a

Köszönöm, rendesek vagytok, a VLC nem tudja megjeleníteni sajna. A linkelt leírást követtem de hibaüzenettel elszáll a VLC.
Talán azért mert ez nem kamera, hanem egy ilyen eszköz: www.powerbizt.hu/termekek/tc-dvr-mn4316-ahd-tvi/6754   Ebbe kéne belépni távolról.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Valami eszembe jutott - ismét.

#19  Próbáltad ezt az eszközt már a Wine-el működtetni? Bizonyára ezt Windowshoz fejlesztették ki leginkább (gyanítom a beépített Internet Explorer szoftverből is), de talán ezzel az emulátorral elindul linux alatt is. Ámbár a leírásában "beágyazott linux" rendszer is szerepel, nem tudom hogy elindítja-e ezt a Wine...

A "sok kis apró zavaró hiba" megszüntetésére lehet hogy célszerű lenne újratelepíteni a gépet - esetleg másik környezettel, és kisérletezned ismét ezekkel a programokkal (VLC, Myth Tv, stb.) - talán nem "száll el" a program ez után.

A Firefoxnál a DRM tartalmú lejátszást is végig nézted?
https://www82.zippyshare.com/v/Cd2gYj9y/file.html

vagy ezt:
https://www81.zippyshare.com/v/rKP42E4J/file.html

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm, rendesek vagytok, a

#20 Megvan az eszköz kézikönyve?
Ott melyik böngészőt említik, amivel be lehet lépni webes felületen?
Mlyen tanácsok vannak még a kézikönyvben. Láthatnánk esetleg az egészet?

És a rögzítésről is írnak valamit?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Próbálok részletesen

Próbálok részletesen válaszolni a kérdésekre, mindre nem tudok mert ennyire nem ismerem az eszköz lelkivilágát.

wine alatt nem lenne értelme működtetni mert a célom az lenne hogy a megjelenítésére szolgáló pc-n (a monitorszobába) pont NE windows fusson hanem valami Linux. Azaz ha fut egy Linux, abban meg Wine vagy virtuálgép alatt egy windows, akkor értelmetlen, akkor marad a mezei win.
A ránéző szoftver , az NVMS1000 amivel teljes körűen kezelni lehet, az csak win és Macintosh alá van. Ezenkívül kezeli az eszközt Mac alatt a Safari böngésző, win alatt az Internet explorer. DE. Ezek. hogy kezeljék, az első csatlakozásnál letöltenek egy beépülőt a böngészőbe, magáról a DVR készülékről, axtive-x vezérlő, plugin, valami beépülő.  És ezután meg tudják jeleníteni a képet, lehet vezérelni a dvr-t weben keresztül. Mivel ez plugin semmilyen más rendszeren és semmilyen más böngészőbe nem épül be, sőt tiltva is van, nem is lehet a mostani Chrome, Mozilla alá beintegrálni a plugint. Így csak a win  IE és a Mac Safari képes  erre.
Android és Iphone alatt is teljes támogatás van, több erre való célszoft tölthető le az okostelefonokra. Szegény Linux itt mostohagyerek.

Az "embedded linux" az a DVR saját belső operációs rendszere, gondolom valami Linux erre a célra kihegyezett, forkolt, átalakított változata. Egy speciális cél oprendszer, linux alapokon, ez fut a DVR-en.

Ennél többet sajna nem tudok.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Próbálok részletesen

#23 Próbálj meg egy trükköt ezzel, hátha nem kell más furfangos dologhoz fordulni. :-)
Telepítsd fel a .deb fájlt, remélhetően azzal már (Wine nélkül) használható az eszköz.
 https://techlabor.hu/alkalmazas-keszult-a-windows-95-bol/

Lehet hogy ez csak az asztali környezetet változtatja meg, de talán át lehet verni vele készüléket.  :-)

Ahogy elnézem ez az eszköz csak Windows és Mac rendszerre készült, android támogatással. Asztali linux rendszerre (sajnos) nem gondoltak...
(Ha bármikor valamilyen eszközt vásárolsz, győződj meg róla hogy linux rendszeren működik-e a kiszemelt portéka. Kevesebb gondod lesz hozzá illő programot keresni.  :-)   )
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Próbálok részletesen

#23 Csak tipp.

Android virtualboxba: https://www.osboxes.org/virtualbox-images/

Android PC-re: http://www.android-x86.org/download

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Próbálok részletesen

#23Mivel ez plugin semmilyen más rendszeren és semmilyen más böngészőbe nem épül be, sőt tiltva is van, nem is lehet a mostani Chrome, Mozilla alá beintegrálni a plugint. Így csak a win  IE és a Mac Safari képes  erre.

Két kérdésem van:
-- pl. mi a plugin neve? Amit írtál olyan, mintha ezt mondanám: Feldobom zöld, leesik fehér. Mi az? Egy válasz van rá? Azaz a válaszod a semmivel egyenlő, ezt kár volt begépelned. Szerintem, más sem tudott meg lényegi információkat, nem tudunk többet, mint amit eddig is tudtunk.
-- nem lenne (de) egyszerűbb a DVR kézikönyvét megosztanod velünk, hiszen (talán) nem tudod megfogalmazni, de legépelni sem a plugin nevét ... . Hiszi a piszi azt, hogy tiltva van a „többi” böngészőben. Ki tiltja, mi tiltja? Vallás, valami főnök, a szomszéd néni? Rébuszokban beszélsz sajnos! ... ám lehet az is, hogy titok. Akkor nem szóltam és elnézést.

Pont arra nem válaszolsz, nem reagálsz, ami a legfontosabb. A kézikönyv.

Vegyél egy felvevős hardvert, az kapható. Ránéztem, nem olcsó. De most a mi időnket rabolod ...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kimarite, rossz napod volt?

Kimarite, rossz napod volt? Ne rajtam vezesd le légyszíves.
 
Sem a DVR nem az enyém, hanem a cégé ahol dolgozok, sem kézikönyvem nincsen róla. Nem sűrűn vásárolok egy 157ezer forintos eszközt saját zsebemből a munkáltatómnak. Csak aránylag szabad kezem van az üzemeltetés, kezelés terén és ezért kérdeztem, ki lehet-e váltani a megfigyelő PC-s rendszert win helyett linuxszal.

Az Internet Explorer annyit ír ki az első csatlakozáskor: Aláíratlan Axtive-x vezérlő, telepíti? Igen, rányomok és ennyi. A pontos neve: WebClient Control.  Rákerestem  googléval de olyan szakoldalak jöttek be angolul, gtk meg java client meg sdk , azt sem tudom mit jelentenek.
Megpróbáltam belépni Linux és win alól, Firefox, Opera és Chrome alól. Az üzenet: Az Ön böngészője nem támogatja a plugint.
 
"Vegyél egy felvevős hardvert, az kapható. Ránéztem, nem olcsó. De most a mi időnket rabolod ..."

Amiról beszélgetünk, az mi szerinted, egy felvevős hardver.  Bocsánat ha egy fórumba kérdést merek feltenni, de ha téged irritál, miért reagálsz rá..? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Oh, nem.

#27 Azt nem értem, hogy miért nem lehet minden kérdésre azonnal válaszolni, miért kell nekünk kétszer, esetenként háromszor feltenni. Nincs olyan, hogy nem válaszolunk. Nem fogunk könyörögni sem, de ez a „viselkedés” mindenkinek rosszul esik. Nincs rossz napom. Igazam van. :-D

Annyira nincs rossz napom, hogy „kis gondolkodás után” nekem felrémlik, hogy a szoftver az egy alkalmazás, a hardver pedig egy fizikai (megfogható) eszköz. A szoftvernek csak a doboza fogható meg. Esetünkben a DVR felvevő is egy hardver, olyan, mint a DVR eszköz a cégnél, akinek megfigyelnél. És baromi drága. :-)
Szerk.: ha meg eleve az, akkor ezt miért nem közölted? Én a VLC-t eleve a felvétel miatt javasoltam.
Van csak kamera is: https://www.argep.hu/trend/DVRK/Dvr-kamera.html
Én írtam, hogy kamerát vennék. Erről sem indult be a „fantáziád”, hogy „nem, nekünk nem az van”. Sajnálatos módon, te abban a hitben vagy, hogy kitalálunk mindent, amire gondolsz. Nem!

Neked van nagyobb lehetőséged papíros vagy PDF kézikönyvet „prezentálni”, úgy gondolom, ezt tiszta szívvel feltételezhetem, de ebben teljesen bizonyos is vagyok. És akkor már nemcsak „Benedek Elek” meséket olvasgatnánk, hogy' szerinted, a te véleményed szerint mi van, hanem tényeket. Fenntartom a jogot és kiváltságot (mint minden fórum tag), hogy akkor válaszoljak, amikor azt én meg szeretném tenni. Nem ütközik semmilyen szabályzatba sem.

Lényeges részletek sem derültek ki már az elején, hogy egy ilyesmi kéne neked:
https://winlinuxtips.wordpress.com/2016/06/04/how-to-install-web-plugin-...
Úgy vettem észre, egyik segítő sem találkozott ilyen eszköz kezelésével. Találgattunk. Információ visszatartás történt.
Képes voltál mondhatni, derűs nyugalommal végignézni, hogy keressük a megoldást ..., úgy általában. Mégpedig a most közölt, nagyon hasznos információk tudása nélkül. Ezért nem jár ötös.

Ha valaki egy hardvert vagy egy szoftvert kezelni, használni szeretne, akkor először a kézikönyvet nézi meg. Tényleg!

Részletesen mutasd be a körülményeket, a problémáig vezető lépéseidet és ha esetleg kaptál hibaüzenetet, azt is másold be ide, ezzel megkönnyítve a válaszadók dolgát. Így kaphatsz közvetlenül helyes választ a további kérdések helyett.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"Esetünkben a DVR felvevő is

"Esetünkben a DVR felvevő is egy hardver, olyan, mint a DVR eszköz a cégnél, akinek megfigyelnél. És baromi drága. :-)
Szerk.: ha meg eleve az, akkor ezt miért nem közölted? Én a VLC-t eleve a felvétel miatt javasoltam."

A legelső, topiknyitó bejegyzés első 2 sorát idézném magamtól:
 Keresk olyan szoftvert Linux alá mint Win alatt az NVMS-1000.
Ezzel lehet helyi vagy külső hálón egy távoli viderorögzítő képét és beállításait megtekinteni. 

Én itt hol céloztam kamerára? Vagy stream rögzítésére?
Te írtad valamelyik hsz.-ba hogy téged is érdekel a téma, kéne egy kamera, mire én ezt válaszoltam neked:
ha ilyesmin töröd a fejed, már 1 darab kameránál is érdemes külső célhardvert beüzemelni. Egy 4 csatornás használt analóg DVR jelenleg 6-8ezer Ft körül van

Még én ajánlottam neked külső célhardver, azaz DVR vagy vásárlását, a pc-s megoldásoktól direkt eltanácsoltalak.

A kézikönyv biztos több  mint a weboldalról letölthető pdf. ( www.powerbizt.hu/pdf/tc-dvr-mn4316-ahd-tvi/6754  ) De  feltételezi a gyártó, az eladó hogy aki ilyet használ az tisztában van a beüzemeléssel. Ami egyébként pofonegyszerű,  egy routert nehezebb bekonfigolni. Komolyan mondom.
Valamint a gyártó a pdf-be, ami a forgalmazó weboldaláról letölthető, megnézhető, leírja a támogatást világosan, magyarul. Windows, MacIntosh, Android, Iphone. Linux nincs. Ezért tettem fel a kérdésemet, esetleg valaki találkozott már ilyen cészoftverrel Linux alá, létezik talán. Ha nem, nem gond, nem történt semmi, marad a win a megfigyelő pc-n.

Még valami, a pdf manual említ valami CD lemezt, lehet ezen lenne a user manual? Megpróbálom a cd-t megszerezni.

Szerkesztve, ezt találtam: www.dropbox.com/s/jezya41y3oew7bu/TC-DVR_MN3000_Roviditett_Felhasznaloi_kezikonyv_.pdf  Ez az MN3000 kézikönyve, de minden N szériás ugyanilyen csak a kamerák száma (4-8-16-32) és a dvr-nvr funkciók mások, de a lényeg szerintem ez.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

"Esetünkben a DVR felvevő is

#29Keresk olyan szoftvert Linux alá mint Win alatt az NVMS-1000.
-- láthatóan fogalmunk sem volt, mi az NVMS-1000. Ez esetben -ha ezt észreveszi- bővebb információt közöl ... a kérdező. Ha nem közöl, az az ő baja. Mivelhogy ez világos. Ha nem világos, akkor is az. Én például nem fogom keresni a kézikönyvet helyetted. Én azért kértem ezt, mert láthatóan nem vetted észre, hogy mi nem értjük a problémád, mi is az a szoftver ... . Már mindegy szerintem. Most sem kaptunk kézikönyvet:

Valamint a gyártó a pdf-be, ami a forgalmazó weboldaláról letölthető,”
-- Jó. Menjél ki a közértbe hat üveg Krusovice sörért, de szűretlen búzasör is megfelel. Hozd el (most) a söröket, a XIII. kerületbe, a Terv utca 28-as szám alá, a kapucsengőn a 28-as a mi telefonunk. Hozd fel a hatodik emeletre (a lift elromlott, így jártál), kopogj be, átvesszük és nagyon szépen megköszönjük. Ha olyan kedvünk lesz, kap mogyorós vagy diós Túró Rudit, kettőt is. Aztán elköszönünk, mert a tizedik házassági évfordulónkat kettesben szeretnénk ünnepelni. Siess léygszívs, mert a sört nem nagyon hidegen, de melegen biztosan nem szeretjük. Javaslok hűtőládát. Ugye van? Ha nincs, ne is gyere. ... de azért ezt ugye nem fogod velünk csinálni, a legjobb cimbijeiddel?. Úgy saccperkábé te ezt képzeled a segítőkről, vagy lehet, nem, de esküszöm, nem látszik, hogy nem ezt képzeled. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

"Esetünkben a DVR felvevő is

#29 Csak sejtés alapján: A BNC már egy jó ideje "kiment a divatból". Ezért is próbáltam ajánlani a Win95 deb fájlt (https://linuxmint.hu/comment/21915#comment-21915) hátha ezzel "átverheted" ezt a szerkentyűt. (Egy próbát megér... Ha nem jön így össze felejtős ez a része.) Ha ez sem jönne be (a VLC-vel és a többi fentebb említett programmal "karöltve"), még a virtualbox-al próbálkozhatsz Windows-al futtatni a szerkezetet. (Így legalább nem távolodsz el a linuxtól nagyon.)
Lehet hogyha az user manual cd-t megszerzed, azon van a nagyon részletes leírás a működtetéséről (ha szerencséd is van), ki tudod menteni (akár) .pdf-ben is. - Talán a kezelési utasítás nagy terjedelme miatt van cd-n ez az anyag.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Mint jeleztem, találtam egy

 Mint jeleztem, találtam egy kézikönyvet a neten. www.dropbox.com/s/jezya41y3oew7bu/TC-DVR_MN3000_Roviditett_Felhasznaloi_kezikonyv_.pdf
 

Megpróbálom a cd-t megszerezni, feltéve ha tényleg benne volt a dobozba. Aztán elkezdek busójárni mert az ismerőseim között 50Km körzetbe nincs olyan pc amibe még van cd rom.

szhf62  köszönöm a szándékot a Skypén, élek vele majd. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Kedves kimarite, a hon

 Kedves kimarite, a hon ahitott kezikonyv, a cd tartalma: 

www.dropbox.com/s/p6uoacnj9xfta3a/dvr_nvr_cd.zip

15 mega korul van zipbe tomoritve. 3 pdf, egy teljes kezikonyv, egy roviditett es egy  a mobileszkozokhoz. Mivel angolul vannak, nekem semmit nem mondanak.  Varom hogy te mit hamozol ki beloluk.

Ezenkivul van a cd-n 2 darab 80 megas program, egyik mac a masik win. Ezek gondolom nem kellenek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Köszönöm, a Zonemindert már

 Köszönöm, a Zonemindert már próbáltam de nem tudom hogyan kell használni. Ez valaminek a beépülő modulja, mert magában nincs sehol és nem indítható telepítés után. Pedig valamit csinált a gép mert a telepítése percekig tartott, lehúzott 100valahány megát a netről. A beépített Szoftverkezelővel telepítettem, de itt el is akadok az indításánál  rögtön:     www.dropbox.com/s/9lttbhp765fmuxx/zoneminder.png   Hogyan lehet ezt használni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A Zoneminder indítása

#35 A Zoneminder egy Web GUI-t használ, azaz webes felületet:
https://zoneminder.readthedocs.io/en/stable/userguide/gettingstarted.html
Minden további olvasnivaló itt:
https://zoneminder.readthedocs.io/en/stable/userguide/index.html

Indítsd újra a rendszert a telepítése után! Megjelenik a menüben?
Ha a menüben megjelenik, de nem indul ... . Mert tán mert x-www-browser szerepel az indítóban. Meg kéne keresni az indítóját itt: /usr/share/applications. És az Exec sort nézni a szöveges tartalomban. És ide másolni.

Tök jó a kép a szoftverkezelőről, csak az nem derül ki, hogy DEB vagy pl. Flatpak csomagot telepítettél.

-----

A Linux Mint 19 Tara kiadásra nincs elérhető csomag,
https://packages.ubuntu.com/search?keywords=zoneminder
a többi Mint kiadásra így telepíthető (terminálban):

sudo apt-get install zoneminder

Innen
https://packages.ubuntu.com/xenial/amd64/zoneminder/filelist
kiindulva folyamatként el kell indítani.

Mindez így is lekérhető:

dpkg -L zoneminder

Jelenleg állapot lekérdezése:

sudo service zomeminder status

Indítása:

sudo service zoneminder start

Kimenetek kellenének ...

Aztán csak megjelenik a menüben, ha nem, akkor talán úgy kell indítani, mint a CUPS-ot. Ha a menüben benne, de nem indul, arról az imént írtam.

Közben valami jó bluest érdemes hallgatni:
https://youtu.be/mXm6iY79Q3w?t=53m44s

De van itt egy videó egy IP-vel ... :
https://www.youtube.com/watch?v=seCK1Mp5eQk

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Huh....

 Huh....

Jók a linkek, ha már Kempelen Farkas meg Neumann János magyar volt, miért angol a nyelve ennek a csodás számítástechnikának...?? Én meg nem vagyok angol.

Ezek a kimenetek:

tibi@tibi-Default-string ~ $ sudo service zoneminder start
[sudo] tibi jelszava: 
Job for zoneminder.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status zoneminder.service" and "journalctl -xe" for details.
tibi@tibi-Default-string ~ $ sudo service zomeminder status
● zomeminder.service
   Loaded: not-found (Reason: No such file or directory)
   Active: inactive (dead)
tibi@tibi-Default-string ~ $ 

dpkg -L zoneminder
parancs kimenete 2 kilométer hosszú, nem illeszteném ide be.

"Indítsd újra a rendszert a telepítése után! Megjelenik a menüben?"
Nem jelenik meg.

"Meg kéne keresni az indítóját itt: /usr/share/applications"
Nálam nincs ilyen könyvtár.

"Tök jó a kép a szoftverkezelőről, csak az nem derül ki, hogy DEB vagy pl. Flatpak csomagot telepítettél."
Azok meg micsodák? a flatpak? Én eszemmel úgy gondolom hogy ha a beépített szoftverkezelővel telepítek valamit, akkor az úgy jó lesz.

Mi az a CUPS?

"A Linux Mint 19 Tara kiadásra nincs elérhető csomag,"
Nem Tara, azzal 1 hét alatt több bajom volt mint anyósommal 20 év alatt. Mint 18.3 van Cinnamonnal.
de az se felhőtlen, komolyan nem hiszem hogy csak én szívok ennyit ezzel a linuxszal, állítólag atomstabil, hát nálam nem. Legújabb hisztije: hiányoznak a betűk mindenhonnan. Erre 1-2 reboot a megoldás.  www.dropbox.com/s/dj14hgkff3s9w5r/egyre_jobb.png

3 hsz-sal feljebb ott a kézikönyv amit nagynehezen megszereztem. Kérted. Tessék. www.dropbox.com/s/p6uoacnj9xfta3a/dvr_nvr_cd.zip  Ennél részletesebb kézikönyv nincs a dvr-hez.

De szerintem hagyjuk ezt a témát, nem baj az ha valamire nem találni megoldást. És nem szeretném hogy esetleg veszekedjünk, annyit nem ér az egész.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Huh....

#37 Erre a parancsra

sudo apt-get install --reinstall zoneminder

az alkalmazás települ vagy újratelepül?

Háát, a TU-174-es működését sem tudnánk jobban elmagyarázni, minthogy a kézikönyvet linkeljük, és abban a tudatban nézed meg, hogy van egy áldásos oldal: https://translate.google.hu/

A te kézikönyvedet is meg fogom nézni, de mással is el vagyok elfoglalva. S a Zoneminder indításának ajtajához is megkeresem a kulcsot. Biza nem kell, mert lentebb írom, hogy hol találtam megoldást.

Itt egy másik tutorial:
https://www.howtoforge.com/video_surveillance_zoneminder_ubuntu
Nem tudom, hogy manapság az Apache vagy a MySQL kell-e az alkalmazás működéséhez. Ám megnéztem a tresor fórumtársunk által megosztott videót, és de bizony kell: https://www.youtube.com/watch?v=4nqT_DYQzQE
Bátorítalak erősen, hogy te is nézd végig, mert én megértettem, és szerintem te is megérted. Szájbarágós. :-)
Arra kérdezz rá, amit nem értesz, pontosabban akkor csak, ahol elakadsz.

Segítek: a Zoneminder elérése a böngészőben, egy konfigurációs fájl szerkesztése után lehetséges (a videóban is látható)

localhost/zm

A menüben nem fog megjelenni. A videót én is nemrég néztem meg. Összegzés: van egy videó, amit megnézve, az alkalmazást be tudod izzítani. Ha nem  nézted meg eddig, pótold. Reagáltál is tresor hozzászólására ... . Vélhetően IP címekre is beállítható.

Amit tapasztalsz, érzesz és tanulsz,
Évmilliókra lesz tulajdonod.

A célt, tudom, még százszor el nem érem.
Mit sem tesz. A cél voltakép mi is?
A cél, megszünte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, így kezdem

Köszönöm, így kezdem kapisgálni, valami ilyesmit gondoltam hogy ez nem önálló hanem böngészőbe beépülő  valami.
Utána fogok nézni amit adtál a linkeknek fordítóval de most egyelőre most más van ami fontosabb, meghülyült a fájlkezelőm, nyitottam neki egy topikot.

Nagyon jó és ideillő a versidézeted, de tudod kim, van egy határ (lehet nálam ez nagyon szűkre szabott) ami után én feladom, pláne ha a befektetett energia nics arányban  az eredménnyel, valamint a cél már régen megvalósult, könnyedén egy másik megközelítésben (ez itt az egyből működő dvr program win alatt).  Az élet más területén, sőt ebben sem vagyok ilyen tohonya, sőt képes vagyok küzdeni nagyon is a célért de itt azért nincs motivációm mert már működik.
Ugye érted mit szeretnék kifejezni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm, így kezdem

#39Utána fogok nézni amit adtál a linkeknek fordítóval
-- csak a videót nézd, abban benne van minden. A linkek nekünk jók, ha valami nem működik, megnézzük, mit javasol a készítő.

itt azért nincs motivációm mert már működik.
-- a te motívációd olyan, amilyen, de a mi motívációinkra is hatással van. Nyilván ...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve