A Chromium fület vált

Fórum: 

 Nem nagy ügy, de elég furcsa. Amikor megnyitom a facebookot a Chromiumban, az átugrat egy már korábban megnyitott fülre, úgyhogy vissza kell kattannom a facebookhoz ami közben szépen megnyílt, ahogy kell. Van valami egyszerű megoldás? Ha nincs, nem törődök vele. 

szhf62 képe

A Chromium fület vált

@#0 Csak simán, vagy inkognitóban nyitod meg a böngészőt? Mennyi böngészőablakot (fület) használsz egyszerre? Csak a Facebooknál csinálja ezt, vagy egyéb oldalak megnyitásánál is?
A fülváltás egyik oka lehet az is, hogy a kurzor valamilyen oknál fogva felugrik a fülre, és rákattintasz ha ezt nem veszed észre időben.
Próbáltad már a Vivaldit? Ez a megnyitott oldalakat más (böngésző)színben jeleníti meg, itt hamarabb észre tudod venni, ha véletlenül átugrás lenne az ablakok között. (Megjegyzés: Én alapvetően Chrome alapú böngészőket használok - most éppen a Chromiumot -, de nem tapasztaltam ilyen "átlépéseket".) Viszont az is előfordulhat, hogy amikor a kurzor a felső sávban van és ha az egérgörgőt használod, úgy a böngésző átvált az ablakok között. Ez a Chrome alapú böngésző(k) "sajátossága".

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak a Facebooknál csinálja

Csak a Facebooknál csinálja és csak a Chromiumban, akár kevés, akár sok ablak van nyitva.De használom az Operát és a Firefoxot is, ott nincs ez az átugrálás. A Vivaldiról még nem hallottam, de most már van elég böngészőm. Persze ha más előnye is van, akkor megpróbálhatom, puszta kiváncsiságból. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Csak a Facebooknál csinálja

#2  Van a Vivaldinak más előnye is, nyugodtan próbáld ki. Itt le is tudod tölteni:
https://vivaldi.com/?lang=hu_HU

Egy "szépséghibája" van, nem fordít szinkronban, mint a Chrome, vagy a Chromium. (A Chrome webshopból fel tudod telepíteni rá a Google Fordítót /is/, amivel ezt ki tudod küszöbölni - ha szükséged lenne rá.) Alapból több szolgáltatást nyújt, mint a Chrome...
/Ubuntu 18.04-en nem használható - sajnos.  :(   /

(# szerkesztve: Már a Vivaldi is jól megy az Ubuntu 08.04-en. Bizonyára a korábbi időszakban elmaradt "összetevők" hatására rakoncátlankodott.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak a Facebooknál csinálja

#4 Nem próbáltam ki, de szerintem jó.

https://linuxconfig.org/how-to-install-vivaldi-browser-on-ubuntu-18-04-b...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve