Wifi jel erősítése

Fórum: 

 Kedves fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, egy jelerősítéssel kapcsolatban. 
A lényege, dióhélyban, az hogy a lányom ovodájában a meglévő wifi jel annyira alacsony a teremben, hogy nem vagyunk képesek használni. Most az óvodai rendezvényekhez szükség volna egy pár youtube-s videóra, amiről a hangosítás történne. Van egy tp link wr 340gd routerem, amit erre a célra szereztem és ezzel szeretném valahogy a meglévő jelet erősíteni. Meglehet ezt oldani, vagy halott ötlet???

Segítséget előre is köszönöm.

 

(Tudom töltsem le a zenéket, de az óvó néni máskor is használná, ezért jó lenne, ha menne az erősítés)

kösz

 Sajnos ez nem megfelelő dolog, ugyanis az udvaron belőtt antenna jelét sajnos a szuper szigetelés és a tömör betonfal gátolja.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jelerősítés

"Van egy tp link wr 340gd routerem, amit erre a célra szereztem és ezzel szeretném valahogy a meglévő jelet erősíteni. Meglehet ezt oldani, vagy halott ötlet???"

"antenna jelét sajnos a szuper szigetelés és a tömör betonfal gátolja."

1.) Az általad említett roterrel (Router_2) abban az esetben tudod a jelet erősíteni, ha a másik routerrel (Router_1) UTP (FTP) kábellel összekötöd, oly módon, hogy a Router_1 egy szabad LAN portját összekötöd a Router_2 egy tetszőleges LAN portjával. Így Router_1-re és Router_2-re a külső eszközök WiFi-n kapcsolódnak, viszont Router_1 és Router_2 vezetékes kapcsolatban állnak egymással! Ehhez a fajta vezetékeléshez nem árt ha van kéznél egy krimpelőfogó.
Ez a módszer csak 100m-en belül használható, ha 100m-nél nagyobb a két eszköz közti távolság, akkor 100 méterenként be kell még iktatni plusz erősítőt (erősítőket).

Mindezután néhány beállítást kell még végezned a Router_2-ben (DHCP kikapcsolása, WiFI biztonság beállítása stb.). Így működni fog. De az amit te szeretnél (jelerősítés WiFi-WiFi kapcsolattal) ennél a routernél nem fog menni (bár van olyan amelyiknél működik, de akkor meg a sebesség feleződik), mert ez a router alapesetben nem erre való!

Illetve abban az esetben mégis megoldható, ha a két router egymással WiFi kapcsolattal kommunikál, viszont a Router_2 utáni eszközök már UTP (vagy FTP) kábellel csatlakoznak hozzá. Ha Router_2 nem érzékeli a jelet (szigetelés, betonfal miatt), akkor az antennát lecsavarva, egy hosszabbító kábellel ki lehet vezetni az épületen kívülre, ahol már nagy eséllyel van jel is. Lásd lentebb.

Ami nálad működhetne az ez a fajta erősítő (repeater): https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rp-n12-p308816567/#termek-leiras

Viszont azt írod, hogy gátolva van a jel. Ebben az esetben keress egy olyan repeater-t, aminek lecsavarható az antennája, beszerzel egy router antenna hosszabbító kábelt (például: https://www.tp-link.com/hu/products/details/cat-5067_TL-ANT24EC5S.html) és az antennát (csak azt!) az épület külső falára teszed.

2.) Beruháztok egy mobil stick-re, ami az egyik mobilszolgáltató mobilnet hálózatát használja.

3.) Ha van okostelefon a közelben és az előfizetéshez jár mobilnet, akkor magát a telefont is használhatod hotspot-nak (csatlakozási pontnak). Bekapcsolod a WiFi-t és hotspot-ot. Ebben az esetben a külső eszközök rá tudnak csatlakozni, és mobilnetet használva tudtok netezni.

Van még pár lehetőség, de hátha ezek közül is szimpatikus valamelyik.

Sok sikert!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve