Vivaldi böngésző

Fórum: 

 Gondolom sokan kipróbálták a Vivaldi böngészőt Linux Mint alatt. https://vivaldi.com  https://vivaldi.net/en-US/

Itt beszélgethetnénk a tapasztalatokról, funkciókról, sebességről, hibákról. Én egy Celeron laptopon használom Linux Mint 17 XFCE alatt. A böngészés Firefoxhoz, de még Google Chrome-hoz  is viszonyítva gyakran belassul.

Snapshot tapasztalatok

Közben a Vivaldit  folyamatosan fejlesztik újabb és újabb tulajdonságokkal. Még mindig vannak kisebb-nagyobb hiányosságok, hibák pl.a Google keresési javaslatok.  Én a snapshot változatot telepítettem. Más nem használja a fórumlakók közül?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

más ..

Még nem próbáltam ki, most ezeket tettem be a menübe: FF Beta ; Firefox Developer (mely érdekes módon, kiírása szerint az Aurora csatornát használja frissítésre, de valahogy nem az Aurora az érzésem szerint /vagy mégis?/.. nem veszi át a könyvjelzőimet pl., hátrányának ezt érzem) ; ESR ; ESR latest, FF stable - a meglév Iceweasel mellé (melyet a Debian "használ").

Na meg van valami nagyon új - a Developer / Aurora valami 40.0a2 verziószámú - a 41.x verzió,

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-trunk/

az a legújabb "experimental" lehet. Tegnap csináltam ezeket. Nem innen töltöttem le,

https://www.mozilla.org/hu/firefox/channel/

hanem - például - innen (mert az előző csatornáról hibásan töltődött le az Aurora - az egyiket is inkább a "wget -c"-vel, abban bízom).

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/ / Aurora: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla-au...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Snapshot tapasztalatok

#1 Telepítettem a Vivaldit, első nekifutásra a sebességével nem volt baj. Operára hasonlít leginkább, a Chrome sebességével. Kiegészítők tekintetében még kissé szegényes a kínálata (pl. a Savefrom.Net-et nem lehet rá feltelepíteni, a Google Translator nem teljesen működik rajta, a weboldakalat nem fordítja). A Mozillán az Open With bővítmény - egyenlőre - nem veszi figyelembe (nem nyitja meg) a Vivaldit. Kivárom a fejlesztését.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Snapshot tapasztalatok

 Hát tán azért hasonlít az operára, mert a régi opera fejlesztője hozta létre annak mintájára chrome motorral. De ez már nem snapshot.

Nekem tetszik, eddig nem volt baj vele. vivaldi.com/download

 

szerk:

Amit továbbra is hiányolok, hogy nem lehet alapértelmezetten letiltani a jelszavak megjegyzését, hanem minden új oldalnál külön kell beállítani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE::)

 Oké, játszunk ilyet. A terminál parancsokat én is .gif-be fogom belinkelni :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE::)

#6 Lehet ilyet is -mármint, úgy, hogy nem nagy méretben- de érdemes lehet szöveget is mellékelni. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Egy ideig én is használtam a

 Egy ideig én is használtam a Vivaldit, de kénytelen voltam törölni, mert az égvilágon semmilyen reklámot nem blokkol, és kigészítőkezelőt se találtam benne. Marad a Chrome és a Firefox.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Egy ideig én is használtam a

#9 Én nem használtam, de egy tipp. A még nem Google Chrome alapra építkező régi motoros Opera böngészőhöz sem voltak kiegészítők, hanem egész más módon blokkolhattál reklám oldalakat, beágyazott tartalmakat. Ha ennek tudatában megnéznéd még egyszer a Vivaldi-t, akkor ezt ajánlom figyelmedbe.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Vivaldi - "nyúzva".

 Jó ideje használom a Vivaldit, szinte az első "gyerekbetegségei" óta. Egészen fiatalos, gyors (Chrome motorral), változatos böngésző, nálam szinte alapnak számítana, ha a már Chrome nem töltené be ezt a "tisztséget".
A kezdetekben szinte csak az Operából, és a Mozillából lehetett vele könyvjelzőket (és más beállításokat) importálni, de már a Chrome-ból is megoldott ez. (Nálam nagyon sok könyvjelzőzött weboldal szerepel, amiket elég gyakran látogatok.)

Egyetlen szépséghibát (egyenlőre) nem küszöböltek ki rajta. Ez a böngésző még nem képes a weboldalakat szinkronban tolmácsolni mint a Chrome (automatikus fordítás), de a Chrome Webstore-ból fel lehet tenni rá a Google Fordítót is. Ezzel kicsit hosszadalmasabb a fordítás művelete, és még kevesebb oldal tolmácsolása sikerül mint a Chrome-nak (nem számottevően!), de megoldható rajta ez is.

Reklámblokkolók között is lehet válogatni az áruházban telepíthető alkalmazások között (AdBlock, UBlock, stb), ha ki akarnánk szűrni a nem kívánt "fejtágítást". Ez(ek) is jól működnek a Vivaldin.

Tetszetős a megnyitott oldalak füleinek eltérő szinessége, ki lehet kerülni ezzel a több oldal közül a véletlen bezárást. (Sötét hátteret használva a Chrome-on gyakran előfordul ez, itt még legördülő miniatűr kép is segíti a "tájékozódást" a megnyitott oldalak között.)

A képernyőfelvétel is egy "jó pont" ezen, nem kell külön alkalmazást megnyitni, ha hirtelen akarnánk "kattintani" a képre.

A "több funkciós" oldalpanel is hasznos segítség. Figyelemmel lehet kísérni rajta a letöltés állapotát (erről még külön értesít a böngésző is, ha befejeződött), sebességét, jegyzetírásra is van lehetőség (és van még néhány dolog, ami alapból benne található).

Jól beállítható és könnyen használható böngésző. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki használ(t) Chrome-ot az a megszokott kiegészítőit fel tudja tenni erre a böngészőre is. Ugyan úgy működik minden rajta, nem kell semmiben hiányt szenvedni vele.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

vivaldi - újra

A legutóbbi terminálos frissitésnél az alábbi üzenetet kaptam:

17 csomag frissíthető. A megjelenítésükhöz futtassa az „apt list --upgradable” parancsot.
N: A beállított „main/binary-i386/Packages” fájl beszerzésének kihagyása, mert a(z) „https://repo.vivaldi.com/archive/deb stable InRelease” tároló nem támogatja a(z) „i386” architektúrát
Csomaglisták olvasása... Kész

A telepítés simán lement, de az üzenetet el lehet tüntetni?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

vivaldi - újra | [arch=amd64]

#12 Meg kell keresni a Vivaldi forráslista fájl helyét. Ezt lehet az

inxi -r

kimenetből. Ezután a nano szövegszerkesztővel, admin joggal szerkeszd  fájlt.
Illeszd be a kiemelt kifejezést a deb (és deb-src, ha létezik) és a http* közé:

deb [arch=amd64] http://...

Ugyanezt meg lehet tenni a Synaptic csomagkezelőben, de a Linux Mintnél a menüje be van csatornázva a Frissítéskezelőbe (Szoftverforrások), ahonnan kiindulva, szintén szerkeszthető a csomagforrás (tükör).

A szerkesztés érvényesítéshez kell egy frissítés (csomag információk lekérése).
A frissítés terminálban:

sudo apt-get update

A jelzésnek el kell tűnnie.

Csak a Vivaldi forráslista fájlban vagy forrás sorokban (ha egy közös „sources.list” fájlban van) kell a beillesztést megtenni.

https://wiki.debian.org/Multiarch/HOWTO#Setting_up_apt_sources

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

vivaldi - újra | [arch=amd64]

#13 Köszi,sikerült, eltűnt a jelzés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve