OpenStreetMap Meetup: 2017 november - Mapillary + GTFS + Helymeghatározás

kami911 képe

Ismét eltelt egy hónap, és ismét összegyűlnek a OpenStreetMap rajongói egy meetupra. Várható előadások - angol és magyar nyelven. Fontos: Az első előadás angolul lesz, a többi magyarul!

Jelentkezés és további információk: www.meetup.com/OpenStreetMap-Hungary/events/244538058/

#1. Christopher Beddow: “Enhancing Maps with Mapillary” 
“Mapillary allows an OSM user to make better maps, faster, and more accurately than before. New features and tools from Mapillary will soon be available in OSM iD editor, while over 100 million photos have been added to Mapillary this year to allow for better mapping.”

#2. Szalai Kálmán (KAMI): Külső adatok (GTFS, UIC, boltok) félautomatikus importálása az OpenStreetMap-be
"Rengeteg fajta adatforrás érhető el, amellyel az OpenStreetMap-ben lévő adatok kiegészíthetők. Azonban ezeknek az adatoknak a felhasználásának engedélyeztetése OpenStreetMap szempontjából nem mindig egyszerű és egyértelmű. A felhasználható adatok beimportálása az OpenStreetMap adatbázisba is összetett feladat, figyelni kell a már meglévő adatokra: csak a megfelelő adatok és új POI-k kerüljenek fel, ne legyenek duplikációk. Ráadásul az OpenStreetMap-ben lévő adatok sem konzisztensek. Az egymás közelében hasonló tulajdonságú POI-k közül biztos, hogy jót kívánunk szerkeszteni? Mi az OpenStreetMap-be importálásnak a menete? Ki hagyja jóvá, kikkel lehet konzultálni? Számos kérdés, amelyek megválaszolása egyáltalán nem triviális. Ebben az előadásban összefoglalom tapasztalataimat, eddigi importálásokat, az ezzel kapcsolatos terveimet, valamint bemutatom azokat a munkafolyamatokat és az egyszerű pythonos eszközöket, amelyeket készítettem a feladat megkönnyítésére.#Importálás, #Python, #Overpass, #JOSM, #Közösség"

#3. Kolesár András:  Műholdas helymeghatározás centiméteres pontossággal.
"Miért van szükség OpenStreetMap felméréshez centiméteres pontosságra? Hogyan érhető el százszor pontosabb pozíció a szokásos műholdas helymeghatározáshoz képest? Elterjedhet-e ez a technológia szélesebb körben?"

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe. A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Időpont: 2017. november 6., hétfő, 17:50.

Helyszín: 
http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

Tömegközlekedéssel megközelíthető:: 
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Hozzászólások

kami911 képe

Szia!És melyik nap?thx

#1 bocsi ez kimaradt, bele is írtam rögvest. Most hétfőn lesz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve