Videó lejátszás probléma a Médiatárból (/Videók)

Fórum: 

Sziasztok!
lm18 Sarah Mate, Firefox böngészővel állandóan katasztrofálisan játssza le a Médiatár videóit.
Pl.: http://www.mediaklikk.hu/video/mindenki-akademiaja-vargane-kiss-anna-mi-...
Elindul a letöltés és a lejátszás, de 2-3 perc után a lejátszás leáll, a kép kimerevedik. Pörög a kis nyilacska középen de nem történik semmi 5-10-20 percig. Néha folytatódik a lejátszás, ha van türelmem kivárni.
Amikor éppen megy a lejátszás, időszakosan erősen bekockázódik a kép. Chromium böngészővel is hasonló a helyzet. Próbáltam letölteni a 25 perces videót, 3,5 óra után még mindig nem töltődött le.
Youtube hibátlanul megy, bármilyen videóval.
Mindezek a problémák ugyanezzel az internetkapcsolattal (30 Mb/s) hasonló hardverrel (2magos proci, 2GB RAM) és Win7-tel másik gépen nem jelentkeznek. Sőt, ismerős hasonló lm 18-as, hasonló tudású gépén sem.
Saját hardver: Dell Optiplex 330 PC
Van valakinek ilyen tapasztalata? Mi lehet az ok, és mi a megoldás??
Előre is köszi a válaszokat, üdv,
G.

kimarite képe

Firefox / Chromium (Google Chrome)

Kéne Flash plugin a Magyar királyi tévé Médiatárhoz

Firefox

sudo apt-get install flashplugin-installer

Chromium (Google Chrome) - a Google termékeknek más kell

sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree

Van egy másféle megoldás, erről csak említést teszek (előző kettő elég böngészőnként): browser-plugin-freshplayer-pepperflash

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

<p>Szia! Shochwave Flash plugin van a Firefoxban, 24-es verzió. Az általad megadott install után frissült 25-ös verzióra, de a hiba ugyanaz maradt. A browser-plugin-freshplayer-pepperflash telepítés után még sokkal rosszabb lett. Ezért ezt eltávolítottam.
Valami más hiba lehet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

#2 Én ezt nem tudom kipróbálni, mert a gépen nem használok Flash Plugin-t (sajnos így kimaradok sok érdekes Médiatár felvételből is..).

Egyféle tesztet, logolás vizsgálatot javasolnék elsőre, hátha valami gond van a videó meghajtóddal, kép megjelenítéssel, esetleg a kompozitálással.

Mindhárom kimenetet a https://paste.ubuntu.com/ oldalra kéne feltölteni (bemásolod a szöveget és mented, ez a módszer nagyjából), majd a mentés után a kapott URL -t itt megosztani.

Ez a géped jellemzőit mutatja - ha gondolod, a MAC címet kitörlöd
(korábban fájlba mentéssel kértem, de úgy nem az igazi a 'megjelenítés')

inxi -F

Ez pedig két másolandó fájl tartalma lesz - megnyitással
(ezen két parancsot egy akadozó, megálló videós teszt után kéne futtatni, tesztnek van)

xdg-open /home/$USER/.xsession-errors
xdg-open /var/log/Xorg.0.log

Vélhetően egy alap szövegszerkesztő nylíik meg, ugyanis az 'xdg-open' alapértelmezetten hozzárendelt alkalmazással nyit egy egyszerű szöveges fájlt olvasásra: ... ezt nem érdemes megváltoztatni (szövegfájlok tekintetében).

Aztán lehet a böngészőt is debuggolni, de talán a most kért kimenetekben benne lesz a megoldás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

#4 Szia, szerintem félreértesz: 'megpróbálod' (.. úgyis lehet érteni, hátha segít - elméletben, igen). Ez mind teszt parancs, azaz egy kimenet a rendszeredről, és kettő kimenet a megjelenítéssel kapcsolatos log fájl olvasása. Ahhoz, hogy ránézzünk, mit kéne javítani, meg kéne néznünk mit kellene javítani: egyelőre nem tudjuk. Persze, a próbához ismeret kell, írom a hogyant:

A parancsok használata:
-- itt kijelölöd, majd másolod: Ctrl +C
-- nyitsz egy terminált: menü, Terminál (felhasználói, így a készenléti jel -más néven a prompt- itt a $)
-- beillesztesz egy parancsot: egér jobb gombos menü, Beillesztés
   (eközben az egér mutató bárhol lehet a megnyitott terminál ablak felett)
-- Enter-t ütsz, így lefut a parancs: Futtatod, és a parancs kimenete (inxi -F) látható lesz a terminálban
-- a kimenetet az egér használatával jelölöd ki: görgetés ...
-- a és jobb gombos menüvel másolod: Másolás
-- majd elmész a paste ubuntu oldalra és a szöveget beilleszted és mentd, majd a mentés után látható URL-t másolod be ide: Ctrl + V

-- az 'xdg-open' parancs a szövegfájlhoz rendelt szövegszerkesztőddel nyitja meg a szövegfájlt, ez a parancs erre való. A szövegszerkesztőd vélhetóen a Pluma. A szövegszerkesztőből másolod a log fáljok tartalmát., De megkeresheted a két szövegfájlt az elérési útjuk szerint (könyvtárfa) a fájlkezelőddel is, és akkor kettő egér kattintásra nyitod olvasásra. Ha olvasásra nyitsz meg egy szövegfájlt, akkor az nem nyúl bele a rendszerbe (van persze kivétel).

Biztosan másoltál már szöveget életedben, ez sem sokkal nehezebb.
A parancsok nem nyúlnak hozzá a rendszeredhez, olyanokat nem írunk. Tesztelnek. :-)
Ha egy számodra új fagyizóban megkóstolnád a fagyikat, akkor hogy máshogy tudod megkóstolni, mint hogy belenyalsz (teszt). :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

Szia, úgy értettem, megpróbálom egyáltalán végrehajtani a tesztet a leírás szerint. A bővebb leírás sokat segít majd.  A gond az, hogy maga a terminál is nehezen működik. A parancsok beírása után entert nyomva a jelszót kéri. Viszont  nem engedi beírni a jelszót, billentyűk lenyomásra meg sem jelennek a karakterek a terminál ablakában. Aztán mindenféle random próbálkozás után egyszerre működik a parancsvégrehajtás. Viszont utólag nem tudom megállapítani, hogy mitől lett jó. Így sikerült csak a flash pluginok frissítése sok kínlódással. A Terminál kezeléséről nem találtam olyan leírást, ami segítene (sudo és hasonlók, jelszóbevitel, stb.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

#6 Ezeknél a parancsoknál nem kell emelt jog (sudo).
A frissítés, telepítés rendszergazda jogú művelet, azokhoz kell.

A 'sudo'-s parancsoknál a
-- jelszót be kell gépelned, de nem fog látszani, azaz még 'pöttyöket' sem látsz. Azért, hogy 'aki mögötted áll, ne lássa' a jelszavad, hiszen ezen áll a rendszered 'üzemeltetése'. Biztonság.
-- a feljasználói jelszavad pontosan kell begépelned, mert különben a rendszer nem fogadja el. Egyértelmű
-- ha a -helyes- jelszó begépelése után Enter-t ütsz, a parancs lefut. Ez a Futttatás (a parancsé)

'Aztán mindenféle random próbálkozás'
Szerintem rossz jelszóval próbálkoztál, más probléma nem volt a terminál kezelésben a 'sudo'-val. Ez minden, amit a témáról tudni kell. Ha kihagytam valamit mégis, kérdezz feltétlen. A nemrég említett parancsokhoz nem kell 'sudo'.
Még annyi, hogy a 'sudo' grafikus alkalmazásokhoz nem jó, mert tönkreteheti a rendszered (ez javítható, de például nem tudsz majd belépni). Tehát ha így nyitnád meg a két olvasandó fájlból az egyiket, akkor már szerkesztésére is módod nyílna:
(a komment [#] és utána a szöveg, csak megjegyzés)

gksu pluma /var/log/Xorg.0.log # így ne használd > ha 'log'!

Feltéve, ha a Pluma a szövegszerkesztőd (asztali környezettől [Cinnamon, Xfce, KDE, stb.) függ a telepített szövegszerkesztő .. és telepíteni is lehet másikat az 'alap' meglévő mellé vagy helyett). Látszik a 'Xorg.0.log' fájl elérési útja. Log fájlt nem szerkesztünk, mert az egy 'bemenet', logok mentődnek el a log fájlokban, megváltoztatásuk ilyen módon történő értelmetlen. ;)

Hasznos
Tehát a 'sudo' helyett a grafikus alkalmazásokhoz a 'gksu'-t használjuk. Ezek felsorolása értelmetlen, mert vaktában úgysincs nincs értelme emelt joggal, azaz 'gksu'-val alkalmazásokat indítani, ez a nagyon is veszélyes gyerek játék kategórián is kívül esik. Általában a szövegszerkesztőt és a fájlkezelőt nyitod meg emelt joggal, ennek van értelme, de csak, ha valamiért erre szükség van. Például javasoljuk. Grafikus alkalmazás ami ablakban nylíik, menüből, indító ikonról, tulajdonképpen az összes alkalmazás, amit a mindennapokban használsz.

Az 'inxi' terminálon belül futó (konzolos) alkalmazás, így 'gksu'-val indítani értelmetlen, és 'sudo'-val felesleges (nincs szükség emelt jogú indításra, mert így, a 'sudo' nélküli használatra készítették el). Itt egy kapcsolval futtatod, amely az 'F', azaz full: minden információt mutat.

Létezik terminálban futó szövegszerkesztő, pl. a nano. A korábbi parancs az elérési úttal:

sudo nano /var/log/Xorg.0.log # így ne használd > ha 'log'!

Ennek sincs értelme, hiszen log fájl elég olvasásra nyitni ('sudo' nélkül), ahogy említettem ...

A saját könyvtáradban (('/home/$USER') lévő fájlokat sosem nyitod emelt joggal, azaz 'sudo'-val (van néhány ritka kivétel, de azzal nem igazán fogsz találkozni). Mert a saját könytár olvasásához, írásához, BIN(áris) fájlok futtatásához ... alapvető jogod van. Egy másik felhasználó saját könyvtáráéhoz viszont nem. Logikus. Tehát a két parancs így néz ki:

pluma /home/$USER/.xsession-errors
nano /home/$USER/.xsession-errors

A ponttal kezdődő fájlok (és könyvtárak) rejtve vannak. Fájlkezelőben a Crl + H billentyű kombinációval vagy a menüből tudod láthatóvá tenni.

A '$USER' egy változó, behelyettesíti a ('belépett') felhasználó nevét a parancsba, de ki is cserélhetnéd a saját felhasználó nevedre a parancsban:

pluma /home/griesz/.xsession-errors
nano /home/griesz/.xsession-errors

A saját könyvtár elérési útja rövidítve így néz ki (a paranccsal):

pluma ~/.xsession-errors
nano ~/.xsession-errors

A 'sudo'-ról írtunk, megtalálod a 'Kereső' használatával.
A Terminálról is lesz valami ;), egyelőre elég ennyit tudni szerintem. Van már jó pár leírás az összes parancsról azok leírásaival a neten. De ha valamit kérdeznél, tedd fel nyugodtan.

-----

Viszont utólag nem tudom megállapítani, hogy mitől lett jó.
-- lényeg, hogy már megy a dolog
Így sikerült csak a flash pluginok frissítése sok kínlódással.
-- a csomagkezelők, a Synaptic, ha telepítve van vagy a Szoftver központ is megfelelő a csomagok telepítésére.
-- a Flash plugin telepítése után a böngészőt érdemes bezárni, majd elindítani (újraindítani). Ezt talán kihagytam.
A Terminál kezeléséről nem találtam olyan leírást, ami segítene (sudo és hasonlók, jelszóbevitel, stb.)
-- most leírtam mindent, ami a jelen történethez (kérdés) szükséges: tehát és egészen pontosan a parancsok terminálban futtatásának módját.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Szia,

Szia,

Nekem Flash nélkül is megy  alejátszás. Érdekes volt a videó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Videolejátszás probléma Médiatárból

@#0 A Videókhoz nem kell a Flash Plugin, 'amúgy' kéne:
https://linuxmint.hu/comment/11645#comment-11645
sajnos igazából pont ahhoz, amit én is megnéznék.
Rá szoktam keresni a tube-on a videókra ..., de például a HírTV botrányos, viszont az ATV remekül, akadás nélkül játssza le Flash Plugin nélkül a videókat, ... a kereskedelmi tévékhez 'be kell lépni', ... most nem jut több az eszembe.

Én „a Dell”-re gyanakszom
https://www.pcarena.hu/termekek/dell-optiplex-330-d-651
persze, a korábban említett kimenetek erősítenének meg vagy cáfolnának. Nem sikerül a hardver optimalizálás -> Dell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

#10 Szia, nekem is gyanús a Dell, ennek utána kell járni. Egyébként a gép minden szempontból, hozz azt, ami elvárható tőle. Teljesen hasonló processzorteljesítmémyű és RAM kapacitású más géppel a hiba nem áll fenn. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

Szia, megcsináltam a 3 tesztet, fel is töltöttem a linkelt oldalra. Viszont nem adott URL-t. Utána láttam, hogy regisztráni is lehet, (vagy kell). Ezt megtettem, újra feltöltöttem. Ekkor sem adott URL-t, de emailben sem küldött. Mind három output megvan egy közös ODT fájlban. Ha elküldöd az emailcímedet a kapcsolatnál, akkor elküldöm a fájlt. (töröltem az e-mail címedet [nem jó nyilvánosan közölni] és beállítottam helyette a fórum kapcsolafelvétel helyét # kimarite)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

#12 A címsorban megjelenő url-t kéne bemásolnod a válaszodba.

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=342K_perny_337_k_p_2017_0.png

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

https://paste.ubuntu.com/24792036/
Egy hozzászóló jelezte, hogy neki Flash nélkül is működik a dolog, nálam a legfrissebb Flash-sel sem jó. Ebből arra következtetek, hogy nem ezzel van a gond. Viszont pl, ha a videolejátszás közben a háttérben pl. pendrive-ra másolok adatokat, a jelenség azonnal a jelentkezik, leáll a lejátszás és letöltés. A másolás ideje alatt soha nem jó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:ubuntu paste (bin)

#12 Az ubuntu pastebin oldal használata

  • -- a 'Poster' melletti helyre: Felhasználóneved
    (a Linux Mint rendszereden használt névről van szó.
    Nem kell regisztrálni, vagyis feltétlen nem szükséges, de megteheted.
    Előnye, hogy belépve látod az összes addig feltöltött pasztádat)
     
  • Syntax: Plain Text beállításon hagyod
     
  • a 'Content' melletti helyre a 'kimenet' szövegét másold be!
  • megnyomod a 'Paste!' rádiógombot
     
  • ekkor mentődik a szöveg, és egy új URL-t fogsz látni a korábbi
    https://paste.ubuntu.com/
    URL helyén, és ezt másolod a válaszodba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

#14 A Firefox-nál a Grafika részt kéne megnézni, lefotózni (és megosztani az Imgur.com által) vagy másolni szövegesen.

Innen indítva (URL)

about:support

lehet megnézni.

Esetleg ezt a beálítást 'igaz'-ra

layers.acceleration.force-enabled=true

állítani és így a videó lejátszást tesztelni.

De a 'Grafika' ismerete nélkül az előbbin kívül ne állíts át mást ... az 'about:config'-ban.

Források:
https://forums.freebsd.org/threads/59089/
( https://wiki.mozilla.org/Blocklisting/Blocked_Graphics_Drivers )

A 'about' protokollról:
https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/The_about_protocol
( https://www.itechtics.com/list-of-firefox-about-commands/ )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

Szia. A Firefox grafika a következő:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=229Dell_Firefox_Graphics.png
Az about:config - ban bekapcsoltam a gyorsítást, a helyzet nem változott. Szerintem a hiba nem ezen a szinten van. Chromiumnál is jelentkezik, csak kevésbé. DE: Youtube videóknál (akár HD felbontásúnál is) hibátlanul működik mindkét böngésző!!!!
Úgy látom, a video betöltése lassú, a töltődést jelző sáv-ból látni. A lejátszás haladását jelző sáv hamar utóléri. Ilyenkor megáll, nem töltődik tovább. Az sem megoldás, hogy lejátszás közben pillanat-állj funcióval leállítom a lejátszást, hogy nagy előnye legyen a betöltésnek. Ilyenkor megáll a betöltés is.
Ugyanezt igazolja az is, hogy a 20 perces video 3,5 óra alatt sem töltődik be, ha csak letölteni akarom. (Csak a Médiaklikk oldalról). Egyéb oldalakrój rendesen működik a letöltés.
????????????????

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

#17 'hogy lejátszás közben pillanat-állj funcióval leállítom a lejátszást, hogy nagy előnye legyen a betöltésnek. Ilyenkor megáll a betöltés is.
Ugyanezt igazolja az is, hogy a 20 perces video 3,5 óra alatt sem töltődik be, ha csak letölteni akarom. (Csak a Médiaklikk oldalról). Egyéb oldalakrój rendesen működik a letöltés.'
-- mert ez egy olyan stream (adatfolyam), ami nem töltődik előre cache-ba vagy 'bárhova'. Többek között a letöltés, mentés megakadályozására használnak ilyet. De arra is jó, ha valaki mobilnettel nézi és megállítja, úgy nincs felesleges adathasználat, ha végül nem nézi meg a videót, csak máskor.
Nem néztem meg a Médiaklikk oldalt, de lehetséges, az optimalizálásával gondok vannak. Továbbá a szervert nem annyi emberre tervezték, amennyi per pillanat igénybe venné. Vagy más probléma van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:Firefox / Chromium (Google Chrome)

Igen, úgy tűnik, hogy szerver oldalon is vannak bajok, más fórumokon is panaszkodtak a Médiaklikkre. Miután van olyan gép, amin jól megy, van olyan, amin nem, így arra gondolok, hogy a saját gépem valamely egyedi hardveres tulajdonsága vagy beállítása és a szerver valamely adott tulajdonsága mem szeretik egymást és ez okozza a gondot. A helyzetbe bele kell nyugodnom, majd más gépen nézem a médiatárat. Köszönöm a segítséget, sokat tanultam belőle. Üdv.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Diana képe

állítani és így a videó

állítani és így a videó lejátszást tesztelni.

De a 'Grafika' ismerete nélkül az előbbin kívül ne állíts át mást ... az 'about:config'-ban.

Források:
https://forums.freebsd.org/threads/59089/
( https://yanderesimulator.xyz/download )

A 'about' protokollról:
https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/The_about_protocol
( https://www.itechtics.com/list-of-firefox-about-commands/ )
(https://freeosd.blogspot.com/2018/09/whatsapp-for-pc.html)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

állítani és így a videó

#20 Szia Diana,
Lehet, én nem értek valamit, de ez a link, és témája,
https://yanderesimulator.xyz/download
miképpen kapcsolódik itt a kérdéshez, vagy bármely kérdéshez?

Példa (idézet):

System Requirements

  1. DirectX 9.0c
  2. Direct3D should be enabled

Supported Platforms

As of now, the game supports Windows PCs only. The developer hasn’t finished the game for PCs yet so he has no plans of making this game available for Mac OS, Android, and any other platform. If you see any versions of Yandere Simulator for any other platform, then you must keep this in mind that the concerned game isn’t the one from the original developers.

Mit szerettél volna közölni a linkeléssel?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve