4.4.2

kami911 képe

Megjelent az Avidemux 2.8.1

Az Avidemux 2.8.1 nyílt forráskódú, ingyenes és platformokon átívelő videókonvertáló szoftver. A 2.8-as verzió, amely jelentős frissítésként, izgalmas új funkciókat hozó verzió már elérhető.

Az Avidemux 2.8.1 kilenc hónappal az Avidemux 2.8.0 után érkezett meg, és számos új funkciót vezet be, mint például a 3 sávos equalizer, új downmix lehetőségek, nevezetesen a sztereó fejhallgató és a fejhallgató virtuális surround, az akár 32 hangsáv konfigurálásának lehetősége, valamint három új szűrő (a 3D LUT, az Arbitrary Rotate és a Decimate) kapott helyet az új kiadásban.

Ez a kiadás továbbá megvalósítja az egyéni képkockasebesség-változtatást (hangnyújtás hangmagasság-szabályozással), a konfigurálható kompresszort (DRC), a független csatornaverősítési és késleltetési opciókat, a csatornák újraelosztási lehetőségeit, valamint az „Átméretezés”, „Mérethez igazítás” és „Nagyítás” szűrőkben egy új opciót, amely arra kényszeríti az alkalmazást, hogy megjegyezze a kiválasztott átméretezési módszert.

Ezen felül az Avidemux 2.8.1 HDR (High Dynamic Range) tone mapping teljesítmény- és minőségjavulást is hoz, valamint a 8 bites VP9 hardveres dekódolás támogatását a VDPAU (Video Decode and Presentation API for Unix) segítségével a VP9 dekóderrel rendelkező GPU-val rendelkező Linux rendszereken. Továbbá az OpenGL renderelt on-the-fly előnézetet a videoszűrő konfigurációs párbeszédpanelekben a HiDPI kijelzőkön való teljesítmény javítása érdekében.

Ebben a kiadásban a felhasználói felület is javult, és mostantól jobban támogatja a HiDPI-kijelzőket egy új HiDPI-kompatibilis gombkészlettel, világos és sötét témaopciókkal a Nézet menüben, kibővített fájlinformációkkal, új gombokkal a kiválasztás kezdetének (A) és végének (B) kereséséhez a repülés közbeni videószűrő előnézetben, valamint méretezhető és áthúzható logóképpel a "Logó hozzáadása" videószűrő konfigurációs párbeszédpanelen.

Feliratkozás RSS - 4.4.2 csatornájára