iHack blogja

Recsegő sistergő audio hang HDMI (Megoldás)

Sziasztok. Találkoztam azzal a problémával a 20.03 cinnamon-ban hogy van egy 108 centis tévém. Ha HDMI-ről megy a hang a tv-n  akkor egy idő után olyan mint valami elromlott rádió sistereg ropog recseg a hang. Találtam egy megoldást ami nem biztos hogy mindenkinek megoldja a problémáját de hátha tudok pár embernek segíteni vele.

 

 

az alábbi elérési útvonalat, fájlt nyissuk meg

/etc/pulse/default.pa

 

Keresd az alábbi sort

load-module module-udev-detect

 

egészítsd ki úgy hogy az előző sor így nézzen ki

Hogyan változtassuk meg az egérmutató méretét?

 

Az egérkurzor túl kicsi lehet a HiDPI képernyőkön, vagy bizonyos esetekben túl nagy is lehet. Egy másik kurzor téma telepítése mellett könnyen növelhető vagy csökkenthető a mérete, hogy könnyen követhető legyen.

Vedd figyelembe, hogy ez az oktatóanyag tesztelve van, és ubuntu, Fedora, Debian és Zorin OS rendszeren működik. Működnie kell az összes GNOME alapú Linuxon, például a Manjaro-n és a CentOS-on. Linux Menta Cinnamon esetén pedig lásd az alsó lépésekben.

ZSH telepítése Neofetch-csel

Szeretnéd kicsit kicsinosítani a terminált? Szeretnéd ha a rendszered adatait is kimutatná a terminál? Használd a ZSH-t.

A ZSH más néven Z shell, a Bourne Shell (sh) kibővített változata, rengeteg új funkcióval, valamint bővítmények és témák támogatásával. Mivel ugyanazon a héjon alapul, mint Bash, a ZSH-nak sok azonos tulajdonsága van, és az átállás könnyű

Feliratkozás RSS - iHack blogja csatornájára